PDA

'Full Versiyon'a Bak : Eksoz modifiye fikir alalım ?

Tegent
06-04-2005, 02:51
clio 1.6 16v

orta susturucu ve katalitiği iptal edip düz boru çekmek planım. 48 lik boru kullanarak , son susturucu olarakda sanayi tipi, sesi mümkün olduğunca az çıkarak performanlı bir son susturucu.. araçda chip , hava filtresi war.

Sizce bu doğru bir uygulamamı ? ? ?

48 lik uygun mu ?

düz boru çekip sona yine ses vermicek susturucu koyduk mu hiç bi anlamı olmaz mı ?

warsa extra fikirler..

susturucuyu el yapımı olarak iskender yada dizayn eksoz (isim yapmış olanlar) yaptırmayı düşünüyorum. Fiyatları yüksek tutuyolar ama. Hakkını weriyorlar mı , herhangi bir eksozcudan ne gibi bir fark yaratıyorlar?

Emir-A
06-04-2005, 03:27
Selamlar

Bunu yaparken senin yol bilgisayarinin sensorleri etklienir bence komple eksoz al daha ii ugrasmana deymez

Saygilar

ÖNDE-R
06-04-2005, 03:47
benccede komple al hiç ugraşma

profcuk
06-04-2005, 14:03
iskender ustayla konusursan o sana fikir verebilir bir de lambda sensorlerini ya da sesorunu uygun sekilde takılırsa bi sorun cıkmaz ille de komple kit düşünme bir de boru capı olarak 50 yı aşma...

i_could...

onursumer
06-04-2005, 19:35
42 bile yeterli olur benim onerim magnex çok güzel ses veriyo yada sebring :)

Onur-M48
06-04-2005, 21:04
Bence isimli egzozda olabilir Magnex Remus ama Yed hem Ucuz bizimkiler izmirde yedle
2 cı oldular Lambda yı koru Boş kat in basıncını lambdaya göre ayarlat izmirde İstanbulda ayarlama yapıyorlar 60 lık boru cok iyi olur performans istiyorsan 60 lık downpipe ile ortasusturucu kullanman lazım asıl orta susturucu marka olması lazım remus ii gider İstediğin gibi sesi tok olur zaten ses filtreden cıkar ama sakin kat ı cöpe atma yenisi 3 milyar diyorlar ------- Ama headresiz egzoz olmaz buda bence yani benim görüşüm herkez farklı düşünebilir bu arada bunlardan sonra yakıtın acayip değişir ----- belki 60 lık bogar 48 uygun asıl 60 biraz abartılı

Tegent
07-04-2005, 01:03
tavsiyeler için teşekkürler. orjinal olup ses vermeyen bir marka performans ekos yok sanırım , düşünmüyorum o nedenle.

son kararımz , yeterli donanıma sahip ustalarla da konuştuktan sonra :

kat , orta , son iptal : 51 lik boru + el yapımı direk orta sus. ve yine el yapımı odalı direk son sus.

sesi minimuma indiren en performanslı şekli sanırm bu...

işlem öncesi ve sonrası dyno ya sokucam. bakıcam sonuçlar ne olucak.

bu arada bosh servisnin dyno suna sokucam büyük ihtimal.. Umarım GÜVENİLİR sonuçlar çıkarıyordur??

crxwrx
02-06-2007, 16:11
BORLA dan Atahan'la görüş sana en ince detayına kadar egzoz konusunda herşeyi anlatır sende kararını verirsin, böyle bi adam yok ya uçmuş adam...