'Full Versiyon'a Bak : S2000'e HANGİ YAYI ALMALIYIM?
Sinan'S2000
07-04-2005, 20:56
Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar...
Konfor,basıklık,yol tutuş...
üçünü birden iyi sağlayan hangi markadır?
Bildiklerim AP 269 Euro
JR 160 Euro
Omp 190Euro
Eibach ?
Maxtrac ?
H&R ?
Cevaplarınızı bekliyorum
:::GeTLoW :::
07-04-2005, 23:00
Almışken eibach yay + bilstein amortisör komple değiştir :)
Neden yay alıyorsun?
Doğru dürüst coilover tak arabana....
TEIN, Mugen, Tanabe ya da Hayame...
Japon arabaya japon parça takılır...
misafir147
08-04-2005, 01:09
s2000 e mugen yakışır...
onursumer
08-04-2005, 01:15
Neden yay alıyorsun?
Doğru dürüst coilover tak arabana....
TEIN, Mugen, Tanabe ya da Hayame...
Japon arabaya japon parça takılır...
bencede bunların dışında Maxtrac da güzel:thumbsup:
misafir146
08-04-2005, 01:19
s2000 e mugen yakışır...+1
mugen ın s2k için coilover kiti olması lazımdı..tek tercihim olurdu..
"Konfor,basıklık,yol tutuş..."
bunlari H&R yada eibach sagliyor...
Mugen bildigim kadari ile pahali baya ama güzel olur.Bencede tek yay takma o arabaya kit yakisir yüksekligide ayarlarsin
kskbilgi
08-04-2005, 04:21
illa ki yay diyorsan eibach derim. 2.5 cm indirio ortalama, biraz daha agresif olsun dersen AP. eibach'tan da daha az indirenler var mesela hr nin sport u 0.7 inch 2 cm falan, yada kg&mm nin yaylarınıda şiddetle(0.7 inch buda) tavsıye ederım.
yalnız seçimin hr olursa dikkat et, TR de satılan sport kiti , U.S degerlerıyle farklı. 2 cm den daha fasla indirio. eibach ile hiç sorun yaşamazsın. Ama ne olursa olsun önler daha az inicek :)
Bence mugenin coilover ı varsa onu düşün derim veya başka alternatif olarak mugen amortisör + eibach yay iyi olur
ayhan206
08-04-2005, 19:26
al coilover yapıştır yere...
eris_omer
08-04-2005, 19:30
tein...
~~V£cT®ä~~
09-04-2005, 00:49
coilover mugen en iyisi ister yerde surune surune gıdersın ıstersen konfor der kaldırırsın + bozuk yollardada avantajın olur
misafir1932
09-04-2005, 13:37
Coilover kiti kaç para acaba Mugen'in... hadi parasını geç ama ona değer mi.
Bence her yayın ne kadar alçalttığına bak kataloglarından. Ona göre doğru bir seçim yap. Coilover'a boşu boşuna para verme.
Mesela arabanı 3 cm alçaltacaksan coilover kullanarak, 3 cm alçaltan yayı bulup al onun yerine. Daha mantıklı olur. Coilover takıp 3 cm alçaltacaksan ne farkeder ki? Avantajı ayaralanabilir olması haricinde nedir?
Coilover ile arabanı öyle showcar gibi yere basabilirsin ama ancak oturup seyredersin çünkü bir yere gidemezsin o halde.
misafir1989
09-04-2005, 22:35
koni ssk veya koni ride height adjustables
apex al bence senin listede yok ama...
Bence her yayın ne kadar alçalttığına bak kataloglarından. Ona göre doğru bir seçim yap. Coilover'a boşu boşuna para verme.
Mesela arabanı 3 cm alçaltacaksan coilover kullanarak, 3 cm alçaltan yayı bulup al onun yerine. Daha mantıklı olur. Coilover takıp 3 cm alçaltacaksan ne farkeder ki? Avantajı ayaralanabilir olması haricinde nedir?
Coilover ile arabanı öyle showcar gibi yere basabilirsin ama ancak oturup seyredersin çünkü bir yere gidemezsin o halde.
Amaç sadece alçaltmak mı?
Bu mudur yani modifiye etmenin anlamı?
1- "Coilover ile yüksekliğini bir kere ayarlarsın biter" diye birşey yok. Arabana ilerde alçak bir body-kit beğenebilirsin, o zaman belki 1 cm yükseltmek seni birçok zahmetten ve hasardan korur.
2- Coilover ile sadece yükseklik değil sertlik de ayarlayabilirsin (hepsinde bu özellik yok). Eğer Tein Flex alırsan 16 kademeli sertlik ayarı var. Bunu kulelerden bir anahtar yarıdımıyla ayarlıyorsun. İster piste ister caddeye göre ayarlarsın...İstersen EDFC (Electronic Damping Force Controller) sistemini alır ($350) bütün kontrolleri içerden halledersin...Tein Flex bu sisteme uyumludur...
http://www.tein.com/img/edfc1.jpg
3- En önemli fark: Yay bu sistemin sadece bir parçası. Üstelik takacağın yay amortisörüne uygun mu? Amortisörün görevi yayın neden olduğu salınımı minimize etmek. Aldın yayları taktın. Stock amortisörün o yayı zaptetmez. Zıp zıp gidersin yolda. Hem rahatsız eder hem de yol tutuşunda bırak iyileşmeyi kötüleşme bile olabilir...
Eğer bir sistemi yenilemek istiyorsan, parçaların birbirine uyumlu olmasını sağlamalısın. Yürüyen aksam hassas bir konu.
Arabayı alçalt olsun bitsin. Olacak şey değil. Arabanı alçaltınca negatif kamber oluşacak. Yani tekerleklerin dışa doğru 2-3 derece açılacak. Lastiklerinin içten aşınmasını istemiyorsan, lastik yüzeyine uygulanan basıncı homojen dağıtmak istiyorsan (ki bu durumda içte fazla dışta az olacak ve özellikle ıslak yolsa yol tutuşu etkiler) kamber kiti almalısın. Fiyatları yaklaşık $150-$250 (ABD fiyatı)...
Bu kadar hassas değilim, bunlara para harcayamam diyorsan da sen bilirsin tabi.
Ben araştırmadan Accord'umu aldığım günlerde hemen Eibach yay aldım. Görünüş dışında bana pozitif bir katkısı olmadı. Anlamsız bir zıplama. Zaten Amerikan Acura forumlarında herkes 10,000 km sonra stock amortisörler eibach'lar yüzünden bozulduğu için coilover takıyor.
Bunları sana tecrübelerden aktarıyorum. Sırf yere insin başka birşey umrumda değil diyorsan, bu da bir anlayış biçimi...
Kolay gelsin:)
ehe 2. soru oldu :d Ap iidir
kskbilgi
11-04-2005, 18:23
Bu arada s2000 de yay-coil vb taktım kamber ayarım ne olucak diye korkmana gerek yok, s2000 fabrika çıkışı olarak kamber ayarına izin veriyor. Çoğu araba da bu iş için kamber kiti gerekirken, s2000 de buna gerek yok... :cool2: tabii extreme noktalara ulaşamıyor belirli degerlere kadar stndrt kit işini görür.
Bu arada rot-balans a gıttıgınde en yenı programlarda bile 2004 s2000 yok. 2000-2003 kasa değerleri var ama araştırdım 2004 te de eskı kaster-kamber ayarlarını kullanabilirsin...
Bu arada s2000 de yay-coil vb taktım kamber ayarım ne olucak diye korkmana gerek yok, s2000 fabrika çıkışı olarak kamber ayarına izin veriyor. Çoğu araba da bu iş için kamber kiti gerekirken, s2000 de buna gerek yok... :cool2: tabii extreme noktalara ulaşamıyor belirli degerlere kadar stndrt kit işini görür.
Bu arada rot-balans a gıttıgınde en yenı programlarda bile 2004 s2000 yok. 2000-2003 kasa değerleri var ama araştırdım 2004 te de eskı kaster-kamber ayarlarını kullanabilirsin...
İşte doğuştan modifiyeye yatkın bir araç...
Belli bir limite kadar kamber ayarlı olması harika...
misafir1932
11-04-2005, 21:44
Amaç sadece alçaltmak mı?
Bu mudur yani modifiye etmenin anlamı?
1- "Coilover ile yüksekliğini bir kere ayarlarsın biter" diye birşey yok. Arabana ilerde alçak bir body-kit beğenebilirsin, o zaman belki 1 cm yükseltmek seni birçok zahmetten ve hasardan korur.
2- Coilover ile sadece yükseklik değil sertlik de ayarlayabilirsin (hepsinde bu özellik yok). Eğer Tein Flex alırsan 16 kademeli sertlik ayarı var. Bunu kulelerden bir anahtar yarıdımıyla ayarlıyorsun. İster piste ister caddeye göre ayarlarsın...İstersen EDFC (Electronic Damping Force Controller) sistemini alır ($350) bütün kontrolleri içerden halledersin...Tein Flex bu sisteme uyumludur...
3- En önemli fark: Yay bu sistemin sadece bir parçası. Üstelik takacağın yay amortisörüne uygun mu? Amortisörün görevi yayın neden olduğu salınımı minimize etmek. Aldın yayları taktın. Stock amortisörün o yayı zaptetmez. Zıp zıp gidersin yolda. Hem rahatsız eder hem de yol tutuşunda bırak iyileşmeyi kötüleşme bile olabilir...
Eğer bir sistemi yenilemek istiyorsan, parçaların birbirine uyumlu olmasını sağlamalısın. Yürüyen aksam hassas bir konu.
Arabayı alçalt olsun bitsin. Olacak şey değil. Arabanı alçaltınca negatif kamber oluşacak. Yani tekerleklerin dışa doğru 2-3 derece açılacak. Lastiklerinin içten aşınmasını istemiyorsan, lastik yüzeyine uygulanan basıncı homojen dağıtmak istiyorsan (ki bu durumda içte fazla dışta az olacak ve özellikle ıslak yolsa yol tutuşu etkiler) kamber kiti almalısın. Fiyatları yaklaşık $150-$250 (ABD fiyatı)...
Bu kadar hassas değilim, bunlara para harcayamam diyorsan da sen bilirsin tabi.
Ben araştırmadan Accord'umu aldığım günlerde hemen Eibach yay aldım. Görünüş dışında bana pozitif bir katkısı olmadı. Anlamsız bir zıplama. Zaten Amerikan Acura forumlarında herkes 10,000 km sonra stock amortisörler eibach'lar yüzünden bozulduğu için coilover takıyor.
Bunları sana tecrübelerden aktarıyorum. Sırf yere insin başka birşey umrumda değil diyorsan, bu da bir anlayış biçimi...
Kolay gelsin:)
Eline bir cetvel alıp bakıver 1 santimetre ne kadar bir uzunluktur. Sonra bir daha düşün 1 cm yükseltmekle araba nereden kurtulur? Allah aşkına...
Arabayı alçaltmaktaki amaç ağırlık merkezini yere yaklaştırmak ve çamurluk boşluğunu doldurmaktır. Arabanın şasesini yere sürtecek kadar indirmek değil.
Arabayı zaten o derece alçaltacak ve iddialı bir görüntü peşinde isen... azcık büyük jant/lastik kombinasyonu ile arabayı hem yerden yükseltirsin hem de çamurluk boşluğunu doldursun. Coilover'a harcanacak para ile bence çok güzel bir jant/lastik kombinasyonu alınır ve 1 cm yükseltmekten fazlasını verir.
Ayrıca yay kullanarak alçaltırsan kamber kitine de gerek olmaz çünkü yaylar belirli std.da ve çok mantıklı bir ölçüde alçaltır arabayı. Kamber de kurtarır. Limitler dahilinde kalır.
Ben amortisör konusunu hiç açmadım. Std. amortisörü kullan demedim. Bunu nereden çıkardın anlamadım?
İnanmıycaksın ama sadece Amerika'da değil, Türkiye'de de sadece Accord değil, bütün arabaların standart amortisörleri kısa yaylarla fazla dayanmıyor.
Sadece oradaki forumlarda değil, buradaki forumlarda da bana sorsan ben sana bunu baştan söylerdim.
Ben de arabama yay aldım. Sadece senden farklı olarak içine sarı amortisörleri koyup taktırdım. Amortisör burçlarını da değiştirdim. Üzerine hem öne hem de arkaya kule gergisi taktım. Şimdi de sırada viraj demirlerini burçları ile beraber daha kalın olanları ile değiştirmek var. Bu benim anlayış biçimim.
Ben buradayım. Std. amortisörle spor yay kullanmamak dışında süspansiyon konusunda merak ettiğin başka birşey olursa her zaman cevaplarım.
Eline bir cetvel alıp bakıver 1 santimetre ne kadar bir uzunluktur. Sonra bir daha düşün 1 cm yükseltmekle araba nereden kurtulur? Allah aşkına...
Öncelikle yazılarındaki üslubu hiç beğenmiyorum. Karşında asker arkadaşın yok. Bu konuda sadece ben değil başka insanlar da şikayetçi. "Kafa tutma" veya "Alman sempatizanlığını" bir kenara bırakırsan daha güzel bir tartışma ortamı yaratırız. Farkında değilsin ancak bir takım arabaları ve o arabaları yaratan milletleri aşağılayarak insanların tepkisini hatta nefretini kazanıyorsun.
Şimdi gelelim konuya. 1 cm'lik yükselme şu an beni tüm alışveriş merkezi otopark girişlerinden, evin ve işyerimin otoparkında yaşadığım sürtmelerden kurtarır. Ki aynı arabaya sahip bir arkadaşım 3 cm indiren eibach'ları çıkarıp 2 cm indiren Honda OEM Sport Suspension taktı ve sorunların büyük kısmı kalktı...
Arabayı zaten o derece alçaltacak ve iddialı bir görüntü peşinde isen... azcık büyük jant/lastik kombinasyonu ile arabayı hem yerden yükseltirsin hem de çamurluk boşluğunu doldursun. Coilover'a harcanacak para ile bence çok güzel bir jant/lastik kombinasyonu alınır ve 1 cm yükseltmekten fazlasını verir.
Burada anlamak istemediğin bir konu var. Ben arabayı agresif bir biçimde alçaltmak için değil, yol tutuşunu geliştirmek, her türlü ortama göre sertlik ayarını yapmak (Damper Control), ve ilerde ekleyebileceğim alçak body-kitler veya drag için takacağım daha küçük çaplı jant/lastik kombinasyonları için esnek süspansiyon ayarları için coilover tercih ederim ve tavsiye ederim.
Hele hele S2000 için coilover yerine daha büyük jant/lastik kombinasyonu gibi performansımı negatif ekleyecek daha doğrusu "demodifiye" edecek bir uygulamayı tavsiye edersem bu işten hiç anlamıyorum demektir.
Bugün S2000 için alacağın en basitinden eibach pro-kit €300 yani $400. Ben coilover'ı $719'a alıyorum. TEIN Basic $750. Daha sportif ve profesyonel kullanım için TEIN SS (Damper Kontorllü) $1000. 78,000 YTL'lik bir araç için $300-$500 dolarlık masrafı tartışıyoruz.
Ayrıca yay kullanarak alçaltırsan kamber kitine de gerek olmaz çünkü yaylar belirli std.da ve çok mantıklı bir ölçüde alçaltır arabayı.
Öyle bir kural yok. Benim arabamda prokit ile bile gözle görülür negatif kamber oluştu. Eibach Sportline ya da alçak H&R yayları ile pergel gibi açıldığını Acura forumlarında gördüm. Tıpkı E21 kasa 320'ler gibi...Ancak kskbilgi arkadaşımızın dediği gibi S2000'in böyle avansı mevcutmuş. Camber Kit'e gerek duymayacak...
Ben de arabama yay aldım. Sadece senden farklı olarak içine sarı amortisörleri koyup taktırdım. Amortisör burçlarını da değiştirdim.
Bu parçaların hepsini değiştirme niyetinde olduktan sonra coilover takarım, zaten hepsi değişir. Hem yayı hem amortisörü hem de orjinal lastik burçlar yerine (ki ben lastikleri tercih ediyorum, o kadar sert olsun istemem) metal pillow ball geliyor (TEIN SS).
Std. amortisörle spor yay kullanmamak dışında süspansiyon konusunda merak ettiğin başka birşey olursa her zaman cevaplarım.
Yeterince bilgiye sahibim bu konuda endişen olmasın. Benim için önemli olan 10,000 TSX ve Accord kullanıcısının deneyimleri. Bu yüzden yurtdışı forumlara giriyorum. Piyasaya çıkan yeni bir parçanın yorum ve testlerini 1 hafta sonra alıyorum. Burada bu bilgi ve deneyime sahip kimse yok doğal olarak. Çünkü bu ürünler bizim pazarda mevcut değil. Ben de bütün parçaları ABD'den getirttiğim için gerekli bilgileri orada buluyorum.
Bu konuda daha fazla yazıp konuyu açan arkadaşa daha fazla saygısızlık etmek istemiyorum. Herkes fikirlerini kendisi için en iyi kararı o verecektir.
Saygılar...
Mehmet Ertan
12-04-2005, 11:50
Arabayı alçaltmaktaki amaç ağırlık merkezini yere yaklaştırmak ve çamurluk boşluğunu doldurmaktır. Arabanın şasesini yere sürtecek kadar indirmek değil.
Ayrıca yay kullanarak alçaltırsan kamber kitine de gerek olmaz çünkü yaylar belirli std.da ve çok mantıklı bir ölçüde alçaltır arabayı. Kamber de kurtarır. Limitler dahilinde kalır.
Ben amortisör konusunu hiç açmadım. Std. amortisörü kullan demedim. Bunu nereden çıkardın anlamadım?
İnanmıycaksın ama sadece Amerika'da değil, Türkiye'de de sadece Accord değil, bütün arabaların standart amortisörleri kısa yaylarla fazla dayanmıyor.
Sadece oradaki forumlarda değil, buradaki forumlarda da bana sorsan ben sana bunu baştan söylerdim.
Ben de arabama yay aldım. Sadece senden farklı olarak içine sarı amortisörleri koyup taktırdım. Amortisör burçlarını da değiştirdim. Üzerine hem öne hem de arkaya kule gergisi taktım. Şimdi de sırada viraj demirlerini burçları ile beraber daha kalın olanları ile değiştirmek var. Bu benim anlayış biçimim.
Ben buradayım. Std. amortisörle spor yay kullanmamak dışında süspansiyon konusunda merak ettiğin başka birşey olursa her zaman cevaplarım.
Konu içindeki msjlarımız içinde bulunduğumuz Ortamı, Seviyeyi düşürücek ve karşınızdaki üyeyi aşağılayıcı yönde olmasına müsade etmeyiz, yazıştığınız forumun ACT olduğunu ve ACT diyince akla seviyenin geldiğini unutmadan, karşınızdakilere saygılı davranmanızı aksi halde bundan sonraki msjlarınıza mudahele edileceği devam ederse başka önlemler alıcağımızı belirtmek isterim.
Dip Not:Bu uyarı sadece bu msjınız için değil bundan önceki gelen şikayetleride baz alarak yapılmıştır
tam aklımda deil bu ay dergide çıkan s2000 yayları bence ii ona bak istersen ama hangi dergi tam bilemicem ya tuningturkiye ya tr tunıng
kskbilgi
12-04-2005, 15:23
tam aklımda deil bu ay dergide çıkan s2000 yayları bence ii ona bak istersen ama hangi dergi tam bilemicem ya tuningturkiye ya tr tunıng
O kadar indiren bir yay sistemi yok :1nee:
kskbilgi
12-04-2005, 15:29
Öyle bir kural yok. Benim arabamda prokit ile bile gözle görülür negatif kamber oluştu. Eibach Sportline ya da alçak H&R yayları ile pergel gibi açıldığını Acura forumlarında gördüm. Tıpkı E21 kasa 320'ler gibi...Ancak kskbilgi arkadaşımızın dediği gibi S2000'in böyle avansı mevcutmuş. Camber Kit'e gerek duymayacak...
Aynen eibach prokitle de gayet negatif kamber oluşmuştu s2000 de...
misafir146
12-04-2005, 17:36
Coilover ile arabanı öyle showcar gibi yere basabilirsin ama ancak oturup seyredersin çünkü bir yere gidemezsin o halde.coiloverın sağlamış olduğu amortisör yay kombinasyonunu bilsen böyle düşünmezsin ;) :wink2:
cooilover alıcaksınız beyler:D Tanabe önerimdir çok memnun kalırsınız fiyat için özelden msg atabilirsiniz :D
IMPREZA MANIAC
13-04-2005, 02:29
Bu H&R ın coilover ları nasıl bi bilgisi olan var mı?Fiyat açısından diğerlerine nazaran oldukça uygun görünüyor.
Sinan'S2000
17-04-2005, 01:24
Arkadaşlar AP 4cm yayda karar kıldım fakat bu seferde bulamıorum..
ankara istanbul bursa heryere baktım...
elinde olan satan bilen varsa yardım lütfen
iyi akşamlar
Sinan'S2000
11-05-2005, 03:26
arkadaşlar hala bi yay alamadım çünkü apde eibach da hr de yok yurtdışından getiriyim diorum yay konusunda da fikirlerinize tekrardan başvurmak isterim...
Fakat coilover ın fiyatına çıkamıcam...
http://www.modacar.com/products/Honda/S2000/Springs/
Bu sitede ki yaylardan;
Eibach Prokit (1.3''(3.3cm) - 229$)
HKS SF5 (1-1.1''(2.54-2.8cm) - 261$)
Tanabe GF-210 (1.25-1.5''(3.2-3.8cm) - 179$)
Tanabe NF-210 (1.25-1.5''(3.2-3.8cm) - 185$)
Tein H.Tech (1''(2.54cm) - 165$)
Tein S.Tech (1''(2.54cm) - 169$)
bunlar düşündüklerim Skunk2 ve Sprint'i çok indirdikleri için düşünmüyorum
diğerleride pahalı...
siteyi inceleyip fikir verirseniz ve başka önerebileceğiniz yay varsa paylaşmanızı isterim.
Saygılar,
"Tein H.Tech (1''(2.54cm) - 165$" olabilir, ama gümrükle filan ugrasmak yerine istanbul ile bir baglanti kur derim, http://www.high-endcustoms.com burasi tein satiyor cunku yoksa bile getirir...
misafir1932
11-05-2005, 11:22
bir yerde biri S2000 için yay satıyordu. hangi forumda hatırlamıyorum. www.hondam.com olabilir. Bir bakmanı tavisye ederim.
mgnpower
11-05-2005, 11:50
o satan kisinin ilani bu forumda diye hatirliyorum bende...
EM®E.W®C
12-05-2005, 13:15
Bence eibach al...mugen filan alma.eibach ile mugen arasında fark yok ama fiyat farkı inanılmaz derecede farklı...
CanÖZTÜRK
12-05-2005, 15:52
Just Like TEIN ;)
misafir146
12-05-2005, 16:29
Bence eibach al...mugen filan alma.eibach ile mugen arasında fark yok ...ben hiç böyle olacağını sanmıyorum
misafir1932
12-05-2005, 16:31
ben hiç böyle olacağını sanmıyorum
Haklısın. Eibach daha iyidir... ne de olsa Made in Germany. :thumbsup:
kskbilgi
12-05-2005, 21:43
Bence eibach al...mugen filan alma.eibach ile mugen arasında fark yok ama fiyat farkı inanılmaz derecede farklı...
iddali baya. Tabii ilk önce mugen s2000 için yay üretio mu onu ögrenmek lasim :applaus:
misafir1932
12-05-2005, 23:46
MUGEN yay üretmez ki. Gider yay üreten birine istediği spec.lerde yay yaptırır...üzerine de Mugen ismini bastırır. Birileri de ona çuvalla para verip Mugen diye alır.
Eibach ise sadece yay ve benzeri demir malzeme üretir ve satar.
Aradaki fark nedir? Mugen 500 euro pahalıdır. :D
TEIN gibi bir opsiyon varken baskasini dusunmeyelim...
uygun istiyorsan ap derim güzel indirir. ama kalite istiyorsan tabiki teinden şaşma.
yay takan s2000 ler genelde sorun yaşıyorlar benden söylemesi!!!(2cm altındakiler :)
EM®E.W®C
14-05-2005, 14:15
sen eibach al derim....ap filan alma.eibach nam yapmış bi marka..
misafir1932
14-05-2005, 17:09
sen eibach al derim....ap filan alma.eibach nam yapmış bi marka..
+1. Önemli olan namdır.
misafir1099
15-05-2005, 02:07
Herkese merhaba. Şunu diyebilirim ki honda kullanmıyorum, ancak:
Mutluhanla yaptığım kısa bir görüşmeden aldığım biligleri sizinle paylaşmak isterim. S2000 ler çok dikkat edilmesi gereken arabalrdır ve şakaya gelmezler. Mutluhandakilerin dediğine göre 500-600 kmde ağır kazalı s2000ler varmış.
Bu ne demek? Bu araba hassas bir araba, pür dikkat kullanmayı gerektirir. Hani bazı yerlerde safkan sporcu denilen cinsten. Kimse yanlış anlamasın kimsenin şöförlüğüne bir şey demiyorum ancak dikkatli olmak lazım diyorum. Ayrıca bu araba hiç de ucuz değildir. Dolayısıyla modifiye konusunda biraz seçicici davranılmalıdır. (bence)
Neden çoğu kişi mugen diyor? çok basit. Adamların işi bu, ayrıca arabanı sürekli olarak sanayiyede sokmak zorunda değilsin ve bir diğer artısıda garantili. Olabilir, belki biraz daha pahalıdır ancak bugün bir civic bile (2004 sonrası) modifiye edicek olsam az ama öz olsun der mugeni tercih ederim.
Kimseye herhangi bir kastım yoktur, bunlar benim kendi görüşlerim. (ha spoon gelse türkiye ye o zaman bir kez daha düşünürüm :) )
Saygılarımla
bende soyle deeyim o zaman accord aliyoduk yeni kasa on panjur sordum plastikten yapilma olan mutluhanda 850 milyon dediler mugenin on panjurunaaa.aracimizdaki mugen modifiyesinin baslangici bu :hahaha: :hahaha: :hahaha:...yorum yok
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.