PDA

'Full Versiyon'a Bak : Karbon Kevlar görünümlü folyo

Sinan'S2000
07-04-2005, 21:00
Arkadaşlar kaputa kaplamak için folyo arıorum
foliatec 270 Euro civarı..
Daha uygun fiyatlı bildiğiniz var mı?
Yardımcı olursanız sevinirim...

omersenol
07-04-2005, 21:20
Arkadaşım Digital Copy Center'larda folyo kaplatabilirsin. Kralında m2'si 27 euro civarında uyguamayı kendin yaparsın yada 3-5 daha verip kaplatırsın. Foliatec deyipte kendinizi kazıklatmayın.

MuR@t-U
07-04-2005, 21:37
+1

Çok dandikler var sanirim 20 YTL fln..

Burak ONAT
07-04-2005, 22:00
http://www.poliya.com.tr/images/products/polives/composite_reinforcement_carbon_roll.jpg

Arkadaşım karbon fiber elyafı al bunu düzgün bi boyacıda kaputa yapıştır.Karbon fiber uzaktan bakıldığı zaman hafif pürüzlü gibi gözükür, eğerki film şeklinde kaplatırsan sıcakta arabanı 1 saat güneş altında bıraktığında ne olucağını sen düşün.Cam ile metalin ısıya verdiği tepkime biliyorsun farklıdır.Camdan güneş ışınları geçer ama metalde geçmez ve kaput ısınınca anladın sanırım.Karbon fiber elyafı taktırmanı tavsiye ederim.Nereden alıcam ben bunu dersende internette araştırırsan karşına birçok yer çıkar.
Ayrıca http://www.poliya.com.tr/documents/catalogs/Poliya%20Infuzyon.pdf şu sayfaya bakarsan umarım bilgisayarında Acrobat Reader vardır böyle açılıyor çünki.Burada yapılışınıda gösteriyor ama buradaki biraz tuzlu fiyatta olanı ve detaylı olanı.Senin yapacağın işlem bunun basitcesi olucak.Umarım yardımcı olmuşumdur.

Barkın
08-04-2005, 00:55
Dikkatimi çekti o kadar para verip aldığın araban için ucuza kaçıyorsun. Yay konusu açmışsın oraya da yazdım...

S2000'e gidip karbon kevlar havalandırmalı kaput almak varken orjinal kaputa sırf görünüm için o şeylerle o kadar para verilir mi?

Hem arabanı hafifletmiş, hem de orjinal kaputunu korumuş olursun karbon kaput alarak...

Bence biraz araştır arabana birşeyler yapmak istiyorsan. Yazık S2000'e sadece yay takmak, görünüm veren fake ürünlerle kaplamak...

Tabi bu benim fikrim....araba senin...

ELİF
08-04-2005, 01:05
Dikkatimi çekti o kadar para verip aldığın araban için ucuza kaçıyorsun. Yay konusu açmışsın oraya da yazdım...

S2000'e gidip karbon kevlar havalandırmalı kaput almak varken orjinal kaputa sırf görünüm için o şeylerle o kadar para verilir mi?

Hem arabanı hafifletmiş, hem de orjinal kaputunu korumuş olursun karbon kaput alarak...

Bence biraz araştır arabana birşeyler yapmak istiyorsan. Yazık S2000'e sadece yay takmak, görünüm veren fake ürünlerle kaplamak...

Tabi bu benim fikrim....araba senin...kesinlikle çok haklısın katılıyorum

ŞaFaK-E30
08-04-2005, 01:14
Herşeyin orjinali güzel...Boşver uğraşma uyduruk kaydırık şeylere

KICKER
08-04-2005, 01:30
fikir vermek kolay tabi ama o parayi bide kazanana sormak lazim...

KICKER
08-04-2005, 01:30
Herşeyin orjinali güzel...Boşver uğraşma uyduruk kaydırık şeylere EN DOGRUSU

@Lp€_R
08-04-2005, 01:53
digital baskı ile gerçekten foliatec kalitesinde folyo bastırabilirsin
ve uygulanmışlarını gördüğüm için söylüyorum
gerçekten çok güzel olur
maliyeti de 100 milyonu geçmez . . .

kskbilgi
08-04-2005, 04:12
Yapma etme müdür. Çıtayı 2-2.5 katına çıkararak karbon kaput getırırsın, 270 euro, 350 dolara yakın rakamlar edio.. Bir bak derim kaput fiyatlarına...

XSi
09-04-2005, 00:34

valla benim arkaaşım taktırdı yaklaşlık 1400 dolar verdi karbon fiber kaputa.. farkı 2-3 kg bişey

orjinal kaputuda baya hafif yanii. bence o kadar para vermeye kesinlikle değmez.. karbon fiber görünüm yapsın daha ii

kskbilgi
09-04-2005, 03:20
orjinal kaput zaten s2000'in alüminyumdan ve 7 kg. mesela bu işi layıgıyla yapanlardan diyebileceğimiz amuse-mugen-j's racing in karbon kaputları 4-4.5 kilo

replicalar ortalama aynı kilo stndrt ile :)

ama nightdriver a tamamen katılıyorum, kaplama yapmaktansa hiç girilmesin o işe...

onursumer
09-04-2005, 15:00
bende kevlar kaputtan yanayım kaplamaya hiç gerek yok kaput almayı düşünmüyorsan bence hiç folyo olayına girme :):):):)

Alp
09-04-2005, 22:22
bu ayki dergilerden birinde görmüştüm.Okçu yapmaya başlamış...1.50 m'ye 1.30 m imiş.
fiyatı da ya 300 YTL idi.ya da 300 $ idi...fiyatı tam hatırlayamadım.dergi şu an yanımda olsaydı..tam fiyatını söylerdim... 212 276 51 71 bi sor istersen.....

O:K:A:N
10-04-2005, 20:56

herşeyi bu kadar detaylı olarak düşünürsek hiçbir zman mutlu olamayız....

ÖVGÜ & GRU
10-04-2005, 23:26
arkadaşlar böyle bi konunun açılması çok iyi oldu ama siz olayı sadece S2000 olarak almışsınız. peki ya karbon kaputu olmayan araçlar ne yapsın? :kararsiz:

biz bir kaç kişi yaptırcaz karbon kaplamayı ve bence arabaya para harcamak kadar zevkli ve gerekli bişi yok bu dünyada ama mantıklı şeylere harcama taraftarıyım o yüzden şu digital baskıyı biraz daha anlatırsanız çok sevinirim. :confused: şimdiden çok teşekkürler..:)

Barkın
11-04-2005, 11:14
herşeyi bu kadar detaylı olarak düşünürsek hiçbir zman mutlu olamayız....

Bence herşeyi bu kadar detaylı düşünmezsek mutlu olamayız...

Tabii ki herşey bütçeyle doğru orantılı...
Ama S2000 gibi özel bir performans aracına "görünüm" için birşeyler uygulamak bana mantıksız geliyor. Hele hele orijinal kaputa bir folyo yapıştırmak? Ne kadar garantili olursa olsun (ki ülkemizde garanti haybeye verilir, birşey olduğu zaman kullanıcı hatası diyip işin içinden çıkılır) güneşte, sıcakta, istanbulun asit yağmurunda, donma noktasına o folyonun ne hale geleceğini bilemem...

Çok hafif bir renk açılması bile olsa içim gider...

Sonuçta bir Tipo modifiye edilmiyor. Her parçası çok özel ve değerli olan bir araca çok özel parçalar seçilmeli...

Ama bunu yapacak olan arabanın sahibi. Fikir istemiş herkes fikrini söylüyor. Kararı o verecek:)

Carbon Kaputu da düz düşünmeyin. Bu tampon hem sağlam, hem hafif, hem ısı iletmez hem de motor bölmesinde havalandırma sağlar. Orjinal kaputu da güzelce paketler bir yere koyarsın. Arabayı satacak olsan orjinalini koyarsın, CF kaputu da 2. el satabilirsin...

http://www.autoclubturkey.com/images/garageturk/a/0001144-000000006468.jpg

Özgün
11-04-2005, 12:23
biraz parana kıy al derim

mgnpower
11-04-2005, 19:18
digital baski içinde ankarada yardimci olabilirim...

@RD@
11-04-2005, 20:47
ne amacla alacagınada baglı aslında sadece gorunum amacıyla bu işlemi yapacaksanbence git folyo kaplat derim ama prof olarak dusunuyorsan yani draglara katılmak ve arabanı hafifletmek istosan tabiki carbon al derim.ama polis ceridiginde karbon kaputu polis amcalara biturlu anlatamazsın.bence bu olayı 10 kere dusun 1 kere yap derim saygılarr

Nick kullanmak mümkün değildir
12-04-2005, 01:53

ya o dediin ama 1000euro gibi bişiy deilmi ? yani tabi bilemiorum s2000i alan onuda alabilirmi
ama ben paso gorunume urasiorum benim araba folyo kaplama güzel duruo
simdilerde cant alcam ne kadar agir olrsa olsun gorunumune bakcem tabiki bole performansı katletmis olioruz

XSi
12-04-2005, 03:15
orjinal kaput zaten s2000'in alüminyumdan ve 7 kg. mesela bu işi layıgıyla yapanlardan diyebileceğimiz amuse-mugen-j's racing in karbon kaputları 4-4.5 kilo

replicalar ortalama aynı kilo stndrt ile :)

ama nightdriver a tamamen katılıyorum, kaplama yapmaktansa hiç girilmesin o işe...

yani 3 kg için 1500 dolara değermi?

bence standart halde kalsın o parayı daha faydalı şeylere harcamka varken , gereksiz bi şey için dünya para vermek mantıksız

kskbilgi
12-04-2005, 15:43
yani 3 kg için 1500 dolara değermi?

bence standart halde kalsın o parayı daha faydalı şeylere harcamka varken , gereksiz bi şey için dünya para vermek mantıksız

yaw dooru diosun, tercih meselesi bu. şahsen benim açımdan, onca yıl karbon kaputlu arabalar görmüştüm ama benim eskiden kullandığım arabalar için pek üretilmiyordu. Benim ki hevesti belki ve bu araba da böyle bir şans varken takması daha uygun demek istedim. 270 euro folyo parasından bahsedılıo ve bu 350 dolarlara denk gelio. kaplamaya bu para verileceğine başka şeye harcansın.

Ayrıca bu bahsettiğim 3 kıloluk fark s2000 içindi. Diğer arabalarda bu farklar daha fazlalaşacaktır, gerçi çoğu perf arabasında aluminyum kaput ile karşılaşıyoruz fabrika çıkış olarak.Ama bu farkları dikkate alan çok fasla kişide var unutmayalım.

Barkın
12-04-2005, 15:53
S2000'nin kaput da baya hafifmiş...
EVO'nun da oldukça hafifti...

Benim Accord için CF kaput yaklaşık 23 lbs yani 10kg farkettiriyor. CF tampon+CF kaput+Spoon kaliperler+forged jantlar+Mugen titanium eksoz+Koltuklar+CF CAI ile birlikte 50-60 kg hafifletilebiliyor S2000. E bunu hedefleyen biri doğal olarak bu hesabı yapmıyor...

Bunun dışında S2000'nin örneğini gösterdiğim hava çıkışları da çok agresif...

Valla değer bence:)

OnurCan-T
12-04-2005, 16:18
benim arabada camurluk yok, komple kaput.. ne kadar fark eder acaba :)

gökan_huju
12-04-2005, 16:39
fıyat ne

TequiLa CuLTuRe
13-04-2005, 01:14
o foliatec olayını bende araştırdım ama işin içinden çıkamadım.
Bu arada ben katılmıorum solediklerinize sonuçta şahsen ben okuyorum ailem yok yanımda bana araba verdiler belli de para sonuçta ben pedere bana 1500 dolar ver bi kaput alacam diyemiorum ama kaputta istiyorum e gidip kaplatmak gelio aklıma keşke kendi paramı kazansam komple karbon yaparım arabayı :)

XSi
13-04-2005, 01:25
yaw dooru diosun, tercih meselesi bu. şahsen benim açımdan, onca yıl karbon kaputlu arabalar görmüştüm ama benim eskiden kullandığım arabalar için pek üretilmiyordu. Benim ki hevesti belki ve bu araba da böyle bir şans varken takması daha uygun demek istedim. 270 euro folyo parasından bahsedılıo ve bu 350 dolarlara denk gelio. kaplamaya bu para verileceğine başka şeye harcansın.

Ayrıca bu bahsettiğim 3 kıloluk fark s2000 içindi. Diğer arabalarda bu farklar daha fazlalaşacaktır, gerçi çoğu perf arabasında aluminyum kaput ile karşılaşıyoruz fabrika çıkış olarak.Ama bu farkları dikkate alan çok fasla kişide var unutmayalım.

doru aslında diğer arabalar için farkedebilir, ama s2000 için arkadaşımın aldığı kaputun şu anda en büyük faydası görüntüsü.. nightdriver ın eklediği fotonun aynısından var şu anda.. güneş ışığında ve özellikle gece karanlığında çok şık duruyor.

fakat benim 1-2 çekincem var 1 cisi kaza, 2 cisi çizilme.. ikisinide allah göstermesin tabide, çizilme durumunda tamir yapılabilir mi CF kaputa?

kskbilgi
13-04-2005, 04:31
fiberin yüzeyinde ki epoksi kaplamanın üstünde ki çok ince çizikler geçebilio ama derinleri veya kırılma durumunda tamiri yok. komple epoksi kaplamanın altına geç, aşağısındaki 2 boyutlu tel örgü seklindeki kaplamayı onar soora tekrar kapla. Eminim astarı yüzünden pahalıya gelicek bir işlem olur...

yaw bide hep 1500 dolarlardan falan bahsediliyor, bir araştırın amerika fiyatlarını derim. 400 dolarlardan başlıyor karbon kaput fiyatları. Kalite yükseldikçe, işin içine marka girdikçe, asıl işlev için çift taraflı karbon olunca veya fitment kalitesi arttıkça fiyatlarda doğru orantılı olarak artıyor. Ha Türkiye'de orda 500 dolara satılan karbon kaputlar 1000-1500 dolar fiyat aralıklarında mı satılıyor, o zaman bunu bizim tuning marketimizde uygulanan fiyat politikasına bağlamamız gerek... 1500 rakamlarından çok daha düşüklerinide duymaya başladık bu arada...

Barkın
13-04-2005, 09:58
kskbilgi'ye katılıyorum...
Benim arabam için 2 model var...
Biri $450 diğeri $650...
Birincisi orjinal şeklini korurken ikincisinde kabartmalar var...
Bir de bagaj kapağı var o da $450....

İş buraya gelince karışıyor...

burakeser
13-04-2005, 13:30
Ülkemizde varolan araç modellerinin tamamı için üretilmemiş carbon kaputlara alternatif olarak yapılan folyo film uygulaması,tüm marka model araçlarımıza orj carbon kaput görüntüsünü verebilmek adına yapılan bir alternatif olarak biz otomobil tutkunu arkadaşlara sunulmuş bir hizmettir kanımca.

Dünyada bu üretimi yapabilen birkaç fabrikadan bir tanesinin türkiye bayisiyim.Ürün gamımızda Cam Filmi+Kokpit kaplamarı+Şeffaf Boya koruma filmleri mevcuttur.

Piyasada çeşitli marka ve modellerde bulabileceginiz kaplamalar var.
Benim uygulamasını yapmakta oldugum ürün gerçek karbon görüntüsünü ve dokusunu bire bir alacagınız ve uygulama sonrası herhengi bir yapışma problemi yaşamıyacagınız bir kaplamadır.Garajımda kendi aracıma yapmış oldugum uygulamaya bakabilirsiniz.Orjinak carbon kaputa uygulandıgında tamamen aynı çizgi ve renk uyumu ile karşılaşılıyor.

Fiyatlar; araç marka model (metraj) olarak farlılıklar gösterebilir.Ortalama olarak 200-250 euro maliyetler çıkacaktır.

Forum üyesi olan arkadaşlarımıza fiyat ve uygulama konusunda yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

SEM-car Burak KESER 0 212 441 97 98 / 0 532 799 99 12

XSi
13-04-2005, 21:19
fiberin yüzeyinde ki epoksi kaplamanın üstünde ki çok ince çizikler geçebilio ama derinleri veya kırılma durumunda tamiri yok. komple epoksi kaplamanın altına geç, aşağısındaki 2 boyutlu tel örgü seklindeki kaplamayı onar soora tekrar kapla. Eminim astarı yüzünden pahalıya gelicek bir işlem olur...

yaw bide hep 1500 dolarlardan falan bahsediliyor, bir araştırın amerika fiyatlarını derim. 400 dolarlardan başlıyor karbon kaput fiyatları. Kalite yükseldikçe, işin içine marka girdikçe, asıl işlev için çift taraflı karbon olunca veya fitment kalitesi arttıkça fiyatlarda doğru orantılı olarak artıyor. Ha Türkiye'de orda 500 dolara satılan karbon kaputlar 1000-1500 dolar fiyat aralıklarında mı satılıyor, o zaman bunu bizim tuning marketimizde uygulanan fiyat politikasına bağlamamız gerek... 1500 rakamlarından çok daha düşüklerinide duymaya başladık bu arada...

sen aldıysan kaça aldın.. benim arkadaşım herşey dahil 1400 dolar verdi.. marka: seibon, model: nightdriver ın koyduğu resim..

o fiyatlar amerika fiyatları tabi , sonuçta shipping gerçeği var, ve getrdiğiniz ufak bi safc2 değil, koca kaput, keşke bizdede öle uygun fiyatlar olsa ama..

H.Sezai
13-04-2005, 21:26
Direkt TR Dist. LASER Tuning i ara Metin abi ile görüş yada ömer le
216 464 15 65

Sinan'S2000
17-04-2005, 01:36
arkadaşlar şu an kaputa vericek 1000-1400 dolar param olmadığı için karbon kevlar görünümlü folyo sordum malum öğrenci adamız ööle paralar elimde pek gezmem.
Okçu da 300YTL ye satıolar bu kaplamaları... daha ucuz bildiğiniz bir yer var mı hemen alabileceğim ya da en ucuz karbon kaputu ne kadara bulabilirim 2.el olabilir...

Teşekkürler iyi akşamlar

DevilOnWheelz
17-04-2005, 19:55
Carbon Fibre ile Carbon Kevlar ayni sey degil, karistirmayin.... Carbon Fibre, Carbon Kevlara gore, daha hafif vede biraz daha az dayaniklidir. Carbon Fibre siyah ile gri renginde olup, Carbon Kevlar ise siyah ile sari rengindedir.

http://www.mbdevelopments.co.uk/archive/Dsc00898.jpg

Otomobil parcalari (kaput, camurluk, bagaj kapagi vs vs...) %99 carbon fibre dan yapilmistir, karbon kevlar olmasi cok nadir bi olaydir, vede gereksizdir.

selahattin yılmaz
17-04-2005, 23:03
benim arabamda tc sportsline carbonve hava girişli kaputvarsatıcam ilgilenirsen 1200$ istiyorum folyo kaplaman bencede dogru deyil.:opa:

selahattin yılmaz
17-04-2005, 23:12
carbon fiber örgü fiber elyafın üstüne carbon kaplandıgı zamancarbon fiber oluyor. kevların üstüne carbon kaplanıncada karbon kevlar oluyor.karbon kevlar karbon fibere göre hafif olup fiyatıda bayabi fazla oluyor.

selahattin yılmaz
17-04-2005, 23:29
carbonun farklı renkleri vardır sarı gri kırmızı ve mavi kevlar veya fiberin üstüne yani hangi malzemenin üstüne kaplarsan kapla karbonu hangi renk kapladılarsa o renk olur plastigin üstünede hangi renk karbon kaplarsan o renk olur.bunun fibere plastige veya kevların üzerine kaplamanla alakası yok .renkler karbonda yani syah sarı siyah mavi siyah kırmızı gibi arkadaşlar.

arda_
18-04-2005, 00:28
o zaman o kadar para verip kaput almak yerine folyo kullanmak daha mantıklı hem türkiyede bu işi iyiy yapan yerlerde var en iyisi bence carbon fiber folyo:D

DevilOnWheelz
18-04-2005, 00:30
carbon fiber örgü fiber elyafın üstüne carbon kaplandıgı zamancarbon fiber oluyor. kevların üstüne carbon kaplanıncada karbon kevlar oluyor.karbon kevlar karbon fibere göre hafif olup fiyatıda bayabi fazla oluyor.

:opa:

Yanlis yazmissin. Carbon Fiber daha hafif, ama daha az dayanikli, Carbon Kevlar daha agir ama daha dayanikli.

TOLGA1
18-04-2005, 11:32
Bence herşeyi bu kadar detaylı düşünmezsek mutlu olamayız...

Tabii ki herşey bütçeyle doğru orantılı...
Ama S2000 gibi özel bir performans aracına "görünüm" için birşeyler uygulamak bana mantıksız geliyor. Hele hele orijinal kaputa bir folyo yapıştırmak? Ne kadar garantili olursa olsun (ki ülkemizde garanti haybeye verilir, birşey olduğu zaman kullanıcı hatası diyip işin içinden çıkılır) güneşte, sıcakta, istanbulun asit yağmurunda, donma noktasına o folyonun ne hale geleceğini bilemem...

Çok hafif bir renk açılması bile olsa içim gider...

Sonuçta bir Tipo modifiye edilmiyor. Her parçası çok özel ve değerli olan bir araca çok özel parçalar seçilmeli...

Ama bunu yapacak olan arabanın sahibi. Fikir istemiş herkes fikrini söylüyor. Kararı o verecek:)

Carbon Kaputu da düz düşünmeyin. Bu tampon hem sağlam, hem hafif, hem ısı iletmez hem de motor bölmesinde havalandırma sağlar. Orjinal kaputu da güzelce paketler bir yere koyarsın. Arabayı satacak olsan orjinalini koyarsın, CF kaputu da 2. el satabilirsin...

http://www.autoclubturkey.com/images/garageturk/a/0001144-000000006468.jpg

YAZIKTIR S 2000'e folyo yapışırmı yahu...