'Full Versiyon'a Bak : Yeni Mitsubishi EVO IX New York'ta tanıtıldı
http://www.autocity.com/img/actualidad/galerias/20050318105039gal2.jpg
http://www.autocity.com/img/actualidad/galerias/20050318105027gal2.jpg
http://www.autocity.com/img/actualidad/galerias/20050318105054gal2.jpg
http://www.autocity.com/img/actualidad/galerias/20050318105020gal2.jpg
misafir1051
08-04-2005, 16:05
süpermiş yaaaa hele koltuklara bayıldım..........
gelsin türküyeye ilkini ben alacam..............
SERCAN-U
08-04-2005, 16:10
:applaus: evo bu abicim bişey söylemeye gerek yok EVOLUTİON :applaus:
çift çıkış
08-04-2005, 16:17
çok tatlı yaa
ne kadar sade ve masum duruo demi :D
gokerdem
08-04-2005, 16:30
superde bu japonlar ön konsol yapmayı nıye beceremıyolar!
araba süper bi türkiyeye gelsin almassam ne oliyim valla..
misafir1932
08-04-2005, 17:03
Evolution evrim demek herkesin bildiği üzere.
Bunun göze hitap edebilmesi için 9 evrim daha geçirmesi gerekiyor.
Recaro koltuklar haricinde çekici hiçbirşey göremiyorum.
onursumer
08-04-2005, 17:06
evet pek bir değişiklik yok zaten şu evo ya bir ısınamadım gitti :)
bence difüzör güzel...egzoz çıkışları çift olsaydı daha heybetli olurmush diye düşünüorum.
Görünüm olaran ön ve arka tampon değişmiş...
Farlar koyulaştırılmış, stoplar siyah zeminli hale gelmiş...
Koltuklar deri/alcantra yapılmış...
Orta konsolda da ufak tefek değişiklikler...
Ancak motorda 10 hp'lik bir artış var. (ABD 286 hp)
Tork eğrisi düzeltilmiş...
1. ve 3. Vites oranlarında değişiklikler yapılmış...
MIVEC (Mitsubishi Innovative Valve timing and lift Electronic Control) prensibinde değişiklikler yapılmış. Turbo bu modelde değişik.
The new turbo is a TD05HR-16G6C-10.5T. The EVO IX’s ECU allows it to pump 20.1 psi of boost at 3500 rpm and 16 psi at redline.
Daha hafif forged Enkei jantlar kullanılmış. Süspansiyon değerleri eskisiyle aynı bırakılmış.
bayılıyorum şu arabya yaa süper yapmışlar gene :))
E.K.İ.N.
08-04-2005, 18:10
Bilmiyorum firma ewo serisine dewam ediyo ama ultra bi değişiklik yok yani..:(
Bu japonlar teknikten anlıyor ;)
misafir1932
08-04-2005, 18:23
Bilmiyorum firma ewo serisine dewam ediyo ama ultra bi değişiklik yok yani..:(
Haklısın arkadaşım. :thumbsup:
Japonlar pilavı çok severler. Temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp getirmek deyimi vardır ya. İşte o buradan geliyor zaten.
lancer ve impreza serilerine temcit pilavi yaklasimi hic rasyonel deil!
Haklısın arkadaşım. :thumbsup:
Japonlar pilavı çok severler. Temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp getirmek deyimi vardır ya. İşte o buradan geliyor zaten.
Arkadaşım tamam anladık...
Geyiğe çevirmeyelim konuyu...
Her japon otomobili ile ilgili konuya "alman milliyetçiliği" ile yaklaşmak zorunda değilsin...
10hp alacaklarina bence 150kg hafifletseler daha cok ise yarar...
misafir1932
08-04-2005, 18:44
Sen Evo 8 MR alacaksın o zaman. Aliminyum tavan sacından tut neler neler.
Bir de dikkatimi çeken ve özellikle vurguladıkları birşey: Evo 8 MR'da jantları normalde olduğu gibi Enkei değil, BBS!
Japon bile jantı kimden alacağını biliyor iş ciddi olunca. Yani Alman milliyetçisi olan ben değil, Japon'un bizzat kendisi aslında. :thumbsup:
150 kg hafifletmek maliyeti çok artırır...
Mitsubishi CEO'sunun bir röportajını izlemiştim...
Amaçlarının spor otomobil meraklısı ama çok parası olmayan kitleyi hedeflediklerini söylüyordu.
Bu araba konfor için dizayn edilmemiş doğal olarak. Dashboard son derece basit. Koltuk, direksiyon, vites topuzu ve göstergelerden ibaret.
Motor gücü zaten 290 hp gibi yasal bir limite takılıyor. Yoksa bu motordan neler çıkıyor. En basit örneği İngiltere için üretilen FQ400. Top Gear'da en iyi 3. zamanı gerçekleştirdi...
Değişik bir yaklaşım bence...
Düşünün bu araç ABD'de $29,000'dan satışa çıkıyor. Kaba bir hesapla 40,000 YTL. Bu paraya böyle bir zevk yaşamak istemez miydiniz?
Bir de dikkatimi çeken ve özellikle vurguladıkları birşey: Evo 8 MR'da jantları normalde olduğu gibi Enkei değil, BBS!
Japon bile jantı kimden alacağını biliyor iş ciddi olunca. Yani Alman milliyetçisi olan ben değil, Japon'un bizzat kendisi aslında. :thumbsup:
bak arkadasim,
her isin bir maliyeti vardir, jantta en ucuz fiyati bbs verdiyse ondan almistir. araba daha yeni belki Bbs belki ucuz etin yahnisi olacak ve geri gelen MR'lar Volk'larla degisecek :hahaha:
misafir1932
08-04-2005, 18:55
Aşağı mahallede üretilen Enkei janttan daha ucuza okyanus ötesi Almanya'dan BBS mi gelir Allah aşkına arkadaşım?
Madem öyle baştan Volk taksalardı. Azcık kanım ısınırdı şu arabaya.
Bence Evo VIII e göre abartı bir fark yok. Ama nede olsa :worshippy EVO!!!:worshippy
ayhan206
08-04-2005, 19:30
Evolution evrim demek herkesin bildiği üzere.
Bunun göze hitap edebilmesi için 9 evrim daha geçirmesi gerekiyor.
Recaro koltuklar haricinde çekici hiçbirşey göremiyorum.
+1 bence de cok fasla fark yok!
otoban_faresi
08-04-2005, 19:40
ne olursa olsun sonuçta evo
ama su FQ400 bomba biseymis
0-100 km/h hıza 3,5 saniyede cok az araba cıkar dogrusu
F1 aracı hariç hicbir BMW' de cıkamaz :)
biz ancak Gran Tourismo' da sureriz boyle arabayı
misafir1932
08-04-2005, 20:45
ama su FQ400 bomba biseymis
0-100 km/h hıza 3,5 saniyede cok az araba cıkar dogrusu
F1 aracı hariç hicbir BMW' de cıkamaz :)
biz ancak Gran Tourismo' da sureriz boyle arabayı
Top Gear'da testi vardı. 5nci viteste bastılar ikisi birden rolling start Fiat Stilo'yu geçemedi alet... :hahaha:
araç güzel ve zarif gerçekten ama evo 7 den şaşmam..
misafir1932
08-04-2005, 22:07
Aslında pek bi fark yok ama dışardan ayırt etmek istersen 8'de altezza tipi stoplar var 7'den farklı. 9 ise resimde görüldüğü gibi.
Fark BMW ///M3'ün dikiz aynasında daha net belli oluyor.
Aynada en uzakta görünenden en yakındakine doğru 7, 8, 9 diye sıralanıyorlar.
bu japonlar arka tampon yapmayı bilmiyorlarneden boyle bir kanıya vardın.. :kararsiz:
IMPREZA MANIAC
09-04-2005, 18:27
Spoon
Senin kadar gereksiz konuşan bir üye yok bu forumda...
şahsen bu evo bana daha güzelmiş gibi geldi
ztn japonların evo su , fransızların clio v6 sı , aynı mantığa sahip, yarışçı otomobili!!!
herkesin eleştirisine ve yaklaşımına saygı duyuyorum.
iç dizayn da çok değişiklik yapsalar ne olcak?
ben size söyliyim
sonucun da maliyeti artacak ve performans namına bi harcama yapılmamış olacak
sonuç:çok süper araba :)
jantlarr hafif olabilir ama yakışmamış bu kasaya!!
misafir1932
10-04-2005, 16:34
Spoon
Senin kadar gereksiz konuşan bir üye yok bu forumda...
Sn. adminin dikkatine! Ben cevap yazayım mı yoksa bu mesajın gereği yapılır mı?
Kişisel saldırı ve hakaret var.
ziyacanbayar
10-04-2005, 17:57
bence mükemmel
IMPREZA MANIAC
10-04-2005, 18:13
Spoon
Milleti kışkırtıyorsun tartışmaya teşvik ediyorsun sonrada işin içinden sıyrılmak istiyorsun.Şimdi konuyla ne alakası var M3 ün bana bi açıklarmısın?Aynada en uzakta görünenden en yakındakine doğru 7, 8, 9 diye sıralanıyorlar demişsin bunun konuyla alakası ne?Orda o cümleyi yazarak insanları tartışmaya teşvik ediyorsun.
ortalığı germiyelim millet.. ACT de herkez kardeştir herkez birbirinin fikirlerine ve düşündüklerine saygı göstersin yoksa arkadaşlık ortamı bozulur.. yapmayın!!!
Okuduğum yazılara cevaben diyebilirim ki, 7, 8 ve 9 arasında bariz farklar olmadığı doğrudur tıpkı; 1, 2 ve 3 ya da 4, 5 ve 6 gibi ;) Bu benim kişisel görüşüm. Bana öyle geliyor ki her 3 kasada bir köklü değişiklik yapmayı tercih ediyorlar. Evo serisinin 11'e kadar olanı geliştirilme aşamsında hazırmış diye biliyorum bize sadece izlemek düşüyor. Ayrıca Subaru gibi her kasada köklü değişiklikler yapmak zaman zaman (Subaru örneğindeki gibi) hayranlarda hayal kırıklığı yapabiliyor.
Neden otomobilin içinde donanım vs yok? Bu otomobilin gerçek sevenleri öyle şeyler aramıyor kaldıki genelde iki donanım halinde piyasaya çıkıyor ve birinde hiç bir şey olmuyor sebebiyse alınıp yarış otomobili haline getirilecek bir araca boş yere 6'lı CD değiştirici parası vermemek!
Çift egzost yakışır mıydı bilinmez ama yine aynı sebeple (yarış otomobili hazırlama) takılmadığını düşünüyorum.
Almanlar mı Japonlar mı gibi zihniyetlerden kurtulun herkesin iyi ve kötü yönleri vardır ve zaten mükkemmel yoktur ideal vardır.
Son olarak biraz uzun olmuş okuduğunuz için teşekkür ederim, eğer katılmadığınız, yanlış bulduğunuz ya da hatalı olduğum nokta(lar) varsa saygı sınırları içerisinde tartışmaya hazırım. Tartışmak kötü bir şey değildir.
misafir1932
10-04-2005, 22:27
Dediğin doğru arkadaşım.
Evo 1-2-3: 1nci nesil.
Evo 4-5-6: 2nci nesil (Bilgisayarlı AYC sisteminin kullanımı ile birlikte)
Gerisi 3ncü nesil olarak geçer literatürde zaten.
Çift eksoz 4 silindirli bir motorda çok gerekli birşey değil. Ayrıca çift eksoz = ilave ağırlık.
Ha bir de, saygı çerçevesi içersinde: Alman'ın en kötüsü Japon'un en iyisinden iyidir. :)
Mitisibushide yılda bir kasa değiştiriyo.Evo 8 güseldi zaten boşvere kasa eskitiyolar...
Sanırım aracın yenilenme sıklığını belirleyen birazda WRC. Eskiye gidelim Makkinen zamanlarına mesela. Otomobil her sene geliştirilerek yenilenirdi. Şimdi de durum çok farklı değil.
Spoon sana da saygından ötürü teşekürler.
Tayfun-E30
11-04-2005, 02:05
Japonlarda arasıra araba yapıyomuş.
Tabi bunların hepsi göreceli kavramlar "ara sıra, Almanlar'ın en kötüsü, Japonlar'ın en iyisi" ve gelecekte söylenecek bu kapıya çıkan nice kelime.
şafak abinin mesajlarını beğenerek okudum çok güzel aydınlattın bizi abi:)
tşk ler
Rica ederim, bildiklerimin yanına birazda kişisel görüşlerimi yazarak kendimce durumu açıklamaya çalıştım ;)
Kaan Kalkavan
07-05-2005, 03:50
ya ewo 8 ın cılgın bır arac oldugunu hepımız bılıyorduk ama bu aracın nasıl bırsey oolacaı konusunda yorum yapmak cok zor gelıyor baana test werılerıne falan sahıp olan warsa super olur ya
subarunun 2002 kasayla 2004 kasa arasında çok mu fark var sanki?bu tarz efsane araba yapıyosan tipini 2 de birde değiştiremezsin ne bekliyosunuzki anlıyamadım..?
OSMAN AKTEPE
07-05-2005, 10:08
süper ya hele koltukları manyak bişee
subarunun 2002 kasayla 2004 kasa arasında çok mu fark var sanki?bu tarz efsane araba yapıyosan tipini 2 de birde değiştiremezsin ne bekliyosunuzki anlıyamadım..?
:opa: Tasarımı değiştirmek, hayran kitlesinde tepkiye yol açabilir ama eğer efsanelerde tasarım konusunu biraz incelersen mesela Amerikanlardan Corvette, Mustang bunlar sanırım sana tasarımın ne kadarda fazla deiştiğini gösterir. Kaldıki bir 99 model Imreza ile 2004 model arasında da çok fazla fark vardır. Değişmek için gelişmek, gelişmek için de değiş(tir)mek gerekir.
Okuduğum yazılara cevaben diyebilirim ki, 7, 8 ve 9 arasında bariz farklar olmadığı doğrudur tıpkı; 1, 2 ve 3 ya da 4, 5 ve 6 gibi ;) Bu benim kişisel görüşüm. Bana öyle geliyor ki her 3 kasada bir köklü değişiklik yapmayı tercih ediyorlar. Evo serisinin 11'e kadar olanı geliştirilme aşamsında hazırmış diye biliyorum bize sadece izlemek düşüyor. Ayrıca Subaru gibi her kasada köklü değişiklikler yapmak zaman zaman (Subaru örneğindeki gibi) hayranlarda hayal kırıklığı yapabiliyor.
Neden otomobilin içinde donanım vs yok? Bu otomobilin gerçek sevenleri öyle şeyler aramıyor kaldıki genelde iki donanım halinde piyasaya çıkıyor ve birinde hiç bir şey olmuyor sebebiyse alınıp yarış otomobili haline getirilecek bir araca boş yere 6'lı CD değiştirici parası vermemek!
Çift egzost yakışır mıydı bilinmez ama yine aynı sebeple (yarış otomobili hazırlama) takılmadığını düşünüyorum.
Almanlar mı Japonlar mı gibi zihniyetlerden kurtulun herkesin iyi ve kötü yönleri vardır ve zaten mükkemmel yoktur ideal vardır.
Son olarak biraz uzun olmuş okuduğunuz için teşekkür ederim, eğer katılmadığınız, yanlış bulduğunuz ya da hatalı olduğum nokta(lar) varsa saygı sınırları içerisinde tartışmaya hazırım. Tartışmak kötü bir şey değildir.
Haklısın her 3 model de bir şasi deiştirir mitsubishi evo serisinde....
İç mekan daki konfor eksikliğine gelince klasik japon felsefesidir bu bilmeyenler için söyleyeyim sade olan güzeldir anlayışı...
Zaten bu tip bir arabadan ben kimsenin yol bilgisayarı beklediğini sanmıyorum:D
Yani kabaca "dışı güzel, içi boş" olayı... Yok bilgisayarı yapamazki o adamlar o teknolojiyle :) Başka bi şey olur ötesi olur...
misafir1932
07-05-2005, 22:03
Sade olan guzel olur diye 3ncu sinif plastik kullanilmaz ki kardesim. :D
Hafifse ve performans amaçlı üreten bir aracın performansına pozitif etki yapıyorsa kullanılır ;)
bence tasarımı deiştirmek yerine ufak oynamalar yapılabilir ben bi EVOkolik olarak sadece dış hatlarda bide iç dizaynda ufacık bi fark gördüm ama EVO X(10) çok farklı olucak resimlerini yakında ekliycem gerçekten çok farklı bi tasarım......
Öyle olması bekleniyor zaten bu evo fanatiklerinin hoşuna gidebilir veya gitmeyebilir.Bir örnek vericek olursak evo 4 yeni önceki 3 modelden farklı bi şasi ile üretilmişti ve mütiş bir ilgi görmüştü 3 gün içinde 6000 adet satıldı mitsubishi ek olarak 3000 adet daha üretmek zorunda kalmıştı fakat evo 7 de çok büyük tepki seçmişti...
Ama her modelin en belirgin özelliği bir öncekinden hızlı olması :)
EVO gibi alet varmı şu dünya üzerinde yaaa :)
bu japonlar motor yapmayı biliyorlar.hemde sağlam motor.
Yaklaşık 30 yıldır kullanıldığı düşünülürse skyline ın motoruyla beraber en iyi 4X4 motor sayılabilir evonun motoru :)
Ewo ya daha ne olsun adamlar yapıyor kım nederse desın...
Performansına bişey diyemem ama Evo 6 TM deki güzellik hiçbir seride yok..
serkan41
10-12-2006, 05:07
Evoyu bilen iyi bilir..Koy üzerine yapıştırmalarını sok aracı direk ralliye..İmpreza ve Evo böyle tarz araçlardır..Almanların hangi aracına bu işlemi yaparsan yap m3 de dahil sadece çekici çağırırsın :)Çok fazla kalite(kaliteden kastım plastik aksam vs) ve aksesuar aramayan ama performans isteyen kitleye hitab eden araçlar..Amaç motor gücünden yol tutuşundan tatmin olmak..Haftasonlarıda ailenle gezmeye gitmek..zaten 4 kapı olmalarıda bunu göstermiyormu?
SeZeR-323BG
10-12-2006, 21:05
bu japonlar motor yapmayı biliyorlar.hemde sağlam motor.:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
SeZeR-323BG
10-12-2006, 21:06
hiçbir evo asla evo6 tommi edition gibi olmazz esas evo 6 dır:cool2:
Evoyu bilen iyi bilir..Koy üzerine yapıştırmalarını sok aracı direk ralliye..İmpreza ve Evo böyle tarz araçlardır..Almanların hangi aracına bu işlemi yaparsan yap m3 de dahil sadece çekici çağırırsın :)Çok fazla kalite(kaliteden kastım plastik aksam vs) ve aksesuar aramayan ama performans isteyen kitleye hitab eden araçlar..Amaç motor gücünden yol tutuşundan tatmin olmak..Haftasonlarıda ailenle gezmeye gitmek..zaten 4 kapı olmalarıda bunu göstermiyormu?
O zaman ralliye girmek gerçekten de çok kolaymış...
E30 M3ler halen dünyanın bir çok yerinde rallilerde kullanılmaktadır. Buna ek olarak BMW, Dünya Turing Otomobil Şampiyonası'nda şampiyonluklar ve iyi dereceler elde etmeye devam ederken bir zamanlar ralli parkurlarında fırtına gibi esen Audi, şimdilerde Mercedes ile birlikte DTM'de kıyasıya bir mücadele içinde. Opel rallilerde hala yarışırken, VW ise Skoda'yı yarıştırıyor kendi ralli projeleri de sürüyor.
Almanlar motor sporlarının başka dallarını seçtikleri için durum böyledir. Son olarak Finlandiya'da Grup F şampiyonasında son model M3ler güzel yazrışlar çıkartmaktadır.
selmanzararsız
11-12-2006, 02:20
Japonlar pirinç toplarken , AUDİ 4*4 rallilerin tozunu arttırıyordu.
AUDİ,BMW vs vs Alman araçları hedef kitlelerine daha çok hitap eden pist yarışlarında boy gösteriyorlar.Bu tamamen pazar ve satış strajelerine bağlı.
Ayrıca Tomi Makkinen den sonra EVO yu pek kürsüde göremedik.Subaru da öyle çok parlak diyemem son senelerde.CITROEN,PEJO ve FORD rüzgarı esiyor rallilerde.özellikle CITROEN nin başarısı herhalde EVO ve SUBİ hayranları için şok olmuştur.
Ben de Mitsubishi EVO hastasıyım.Ama sezarın hakkı sezara.
Sharkfin_Hasan
11-12-2006, 15:59
Audi, 1980'lerde Urquattro ile Group B (limitsiz klasman) dahil olmak üzere ralli parkurlarında fırtınalar estirmiştir, adı Audi ile bütünleşmiş Walter Röhr hala yaşayan bir efsane olarak pilotluk kariyerini eğitmen olarak sürdürmektedir...Audi ise 1990'lar sonrasında stratejik olarak daha çok satış rakamına tekabül ettirmesi sebebiyle BTCC-DTM gibi Touring otomobilleri yarışlarına girmeyi seçerek ralliden çekilmiştir.
BMW'ye gelince, Şafak kardeşimizin de doğru olarak belirttiği üzere E30 M3'ler 1980'lerde ralli parkurlarında önemli başarılar elde etmiş olup, halen eskiyen teknolojisine rağmen mahalli yarışlarda boy göstermektedir. Audi'ye benzer şekilde BMW de 1990'lar (E36) ile birlikte Touring Otomobil yarışlarına geçmeyi daha fizibil bulduğundan rallilerden çekilmiştir.
Gerek Evo gerekse Impreza 1990'larda rallilerde önemli başarılara imza atmışlardır ve uygun fiyata yüksek performanslı otomobil arayan müşterileri de yol versiyonlarını çıkartarak mutlu etmişlerlerdir. Bu yönleri ile Evo'yu da Impreza'yı da takdir ederim.
Kendi klasmanlarında çok başarılı araçlar olsalar da bu araçları BMW ve Audi ile kıyaslamak, dahası BMW ve Audi'den üstün olduklarını belirtmek elma ile armut kıyaslamaktan başka bir amaca hizmet etmemektedir.
Bu itibarla, ortada zıtlaşmaya, çekişmeye mesnet bulunmamaktadır.
Not: 420HP Atmosferik RS4 - 507HP Atmosferik M5 kendi klasmanlarının çıta yüksekliğini belirlemektedir. Her ikisi de aşırı besleme kullanan Evo ve Impreza, gerek segment gerekse motor yapısı itibariyle bahsiolunan araçlarla kıyaslanamaz...
SeZeR-323BG
12-12-2006, 16:44
Japonlar pirinç toplarken , AUDİ 4*4 rallilerin tozunu arttırıyordu.
AUDİ,BMW vs vs Alman araçları hedef kitlelerine daha çok hitap eden pist yarışlarında boy gösteriyorlar.Bu tamamen pazar ve satış strajelerine bağlı.
Ayrıca Tomi Makkinen den sonra EVO yu pek kürsüde göremedik.Subaru da öyle çok parlak diyemem son senelerde.CITROEN,PEJO ve FORD rüzgarı esiyor rallilerde.özellikle CITROEN nin başarısı herhalde EVO ve SUBİ hayranları için şok olmuştur.
Ben de Mitsubishi EVO hastasıyım.Ama sezarın hakkı sezara.
Sezar geldi:) ne demek japonlar pirinç toplarken audi toz attırıyodu:kararsiz:
WRC Mitsubishilerin üstünde RALLİART yazar dikkat etmişsinizdir belki işte bu RALLİ SANATI koskoca bir ralli geçmişini simgeler japonlar motorsporlarına sanat gözüyle baktıkları için bu kadar başarılılar.. symmetrical AWD teknolojisi gibi gelişmiş 4 çeker sistemlerinde japonlardan daha üstünü olduğunu sanmıyorum.son senelere bakarak yorum yapmak bence eksik olur ona bakarsanız son 2 yıldır f1 de mükemmellerin,rekorların takımı Ferrari şampiyon olamıyor e o zaman renault ferrari den iyi mi?? bence karşılaştırmak bile saçma;)
BMW'ye gelince, Şafak kardeşimizin de doğru olarak belirttiği üzere E30 M3'ler 1980'lerde ralli parkurlarında önemli başarılar elde etmiş olup, halen eskiyen teknolojisine rağmen mahalli yarışlarda boy göstermektedir. Audi'ye benzer şekilde BMW de 1990'lar (E36) ile birlikte Touring Otomobil yarışlarına geçmeyi daha fizibil bulduğundan rallilerden çekilmiştir. Hasan abi bir kaç ufak eklemem olacak, Belçika'da E30 M3ler halen ulusal rallilerde yarışıyor. En son bu seneki Rallye du Condroz-Huy'da gördüm. Hatta yanlış bilmiyorsam Fransa'da da kimi yarışlara katılan E30lar var.
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.