'Full Versiyon'a Bak : Yed hava filtresiyle ilg. ACİL!
misafir146
12-04-2005, 17:24
.....................
bunu bende duymuştum fakat bu marka için değil tüm ucuz fltreler için aynı şeyi söylüyorlar bence takmaya devam etme ben ölee yaptım aklımda kalıcağına çıkartırım
onursumer
12-04-2005, 17:54
bence açık filitre yerine kutu içi kullanmak daha iyi :)
misafir146
12-04-2005, 18:06
bu akşam söküorum bu gidişle :)
yokmu sakıncası yok diyecek olan :)
gerçekten arkadaşlar uzun süre bu filtreden kullanan yokmu ?
walla ben yed kullaniyom ama daha 100km olmadi bile ...ala ala simdi ne yapicam bende bilmiom
sanmıyorum yaw tamam performans vermez belki diğerleri gibi seste vermez ama taşı toprağı alacağını zattentmiyorum
sanmıyorum yaw tamam performans vermez belki diğerleri gibi seste vermez ama taşı toprağı alacağını zattentmiyorumkanka sen onu brakta ceza bozmuş kendini brek dans falan ediyo imzanda :):p
walla bende jsv kullanıyorum
modifiye işi para ve bilgi gerektirir bence araştırmayla olucak işler
mesela ben hava filtresini almadan önce baya bi araştırdım sanki çok önemli bişeymiş gibi:D
bence bişey olmaz ama sen yinede iyice bi araştır derim görkem
taş toprak nasıl yane? o kadarda basit degil...
yok ole biş iyaw nereden cıkartıyorlar bole seyleri.ne tası ne topragı :D ben 50 tane satmısımdır ama 1 tanesinden bile sikayet gelmedi.YED eger oleyse JSV de ole ozaman.kısacası yokole bişi ;)
TuNeR_İLKAY
12-04-2005, 21:00
arkadaşım yed boş bence en azından k&n olsun
en azından derken en maxı zaten K&N :D
görkeeeem . . . ii sallamışlar olm sana :wink2:
ne taşı toprağı yaw :hahaha:
NOT yed kullanıo :applaus:
geniş ollll :thumbsup:
yed ve space yaramaz...En kötü ihtimal yine jsv
:::GeTLoW :::
13-04-2005, 10:32
Bunun anlamanın kolay bi yolu var;
Filtreyi sök,filtrenin bağlı olduğu borunun içini parmağınla kontrol et toz toprak yapışmış mı ? Filtrenin bir kısım yağı bu borulara yapısır ve eğer filtre yeterli toz tutamıyorsa borunun ucu toz tutar eğer elini sürttüğünde siyah toz çıkıyosa iyi toz tutamıyo demektir
kesinlikle super fikir bende yed kullanıyorum ve henuz bi şikayetim yok aradabir ıkartıyorum boruyabakıyorum falan sıkıntı yok;)
mgnpower
13-04-2005, 10:48
bende yed kullandim ve en az 20-30 tane sifir ve ikinci el olarak SPACE ve YED filtre sattim ve hala satiyorum . ne duydum ne gördüm bööle bisii. sadece kendimden diil arkadaslarimdada var. kimseden sikayet yok ama.
:::GeTLoW :::
13-04-2005, 11:29
Bu arada fitreyi cok fazla yıkatmayın her yıkayışta gözenekler biraz daha genişliyor,bence filtreyi her 40 binde bir değiştirmek en doğrusu türkiye şartlarında..
misafir146
13-04-2005, 21:34
...................
misafir146
13-04-2005, 21:36
görkeeeem . . . ii sallamışlar olm sana :wink2:
ne taşı toprağı yaw :hahaha:
NOT yed kullanıo :applaus:
geniş ollll :thumbsup:oo kimler buradaymış :)
NOT kullanıyorsa sorun yoktur ;)
JSV ye gec gene garanti olsun bende led için iyi şeyler duymadımda.. bende jsv kullanıyorum
Birde Renault team desin garage de Subaru var pek anlayamadım :D
onur ceylan
14-04-2005, 10:00
ARKADASLAR BILGISAYARDA YAPILAN SANAL TUNING PROGRAMININ ADINI BILEN VAR MI?BENDE KENDI BILGISAYARIMDA ARABA MODIFIYE ETMEK ISTIYORUM AMA PROGRAMIN ADINI VEYA NEREDEN INDIREBILECEGIMI BILMIYORUM.BU KONUDA BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ? ONURCEYLAN33@HOTMAIL.COM TESEKKÜRLER
Ben 1 sene kullandım..herhangi bi şikayetim olmadı..sonuçta yok yed yok bilmemne marka olayı değil açık hava filtresi ile kutu içiyi karşılaştırmak lazım burda..açık hava filtresini kışın kullanmak biraz riskli ama içeri öyle taş toprak çekmesi mümkün değil..içinin rahat etmesini ve filtre sesi istiyosanda air intake system yapıcaksın..
misafir146
14-04-2005, 16:52
...................
gokerdem
14-04-2005, 17:27
bende zannetmiyorum benim araçtada var 3000-4000 km oldu bi sorun yaşamadım sadece tozlu yolda ve öndeki aracın kaldırdığı pisliklerde aracı daha dikkatli kullanıyorum.
Serc@N E
14-04-2005, 23:07
Bende de YED var 1200 km fln oldu bi sorun yok maaşallah :) jsv ninde yed den çok daha kaliteli olduğunu sanmıyorum ancak yinede yedle ilgili olumsuzluk yaşayan varsa yazarsa seviniriz :)
misafir146
15-04-2005, 23:17
yokmu uzun süreli yed kullanıcısı ?
ewt arkadasım dogru yed:1nee: marka hava fitresi kırtasiyede satılan gramafon kagıdından yapıyor.bnde bunu bilmiyorumdum ama kosuyolundaki cmsde bir abimiz var o gosterdi banada(hava fitresini al eline cakmakla bi yak hemen bir delik acılıcak)
taş toprak nasıl yane? o kadarda basit degil...
Kesinlikle katılıyorum...o kadar basit olamaz..
temple of vtec
16-04-2005, 01:08
Yed yada benzeri marka hava filitrelerinde kullanılan malzemelerin bazı diğer markalardan daha kalitesiz olduğu doğrudur. Şüphesiz bunun nedeni daha uygun fiyatlara bu ürünü piyasaya sürebilmektir. Fakat bu demek değildir ki kalitesiz malzeme taşı toprağı çeker. :) , yanlış .
Şüphesizdir ki toz gibi pislikleri filitre yüzeyinde tutma oranları diğer bazı marka filitrelerden daha azdır.
Kaan Kalkavan
07-05-2005, 10:19
ya acık fılrelerın hepsı aynın tarz oldugu ıcınz aten belırlı mıktarda toz falan alıyormus bende okudum yabacnı bır sıtede ama bence degıstır yed ı cunku ses bakımından cok berbat bır fıltre bende kullandım zAManında
mgnpower
07-05-2005, 12:28
aciklama ve bilgi için tesekkürler...
sanmıyorum yaw tamam performans vermez belki diğerleri gibi seste vermez ama taşı toprağı alacağını zattentmiyorum
+1 olce bisey olmaz yaw
alper1001
09-05-2005, 12:39
bizm de bi2000km filan oldu ama bi sorun yok henüz
ardatezcan
27-04-2007, 00:21
valla arkadasım ben yed fıltreyı yaklasık 2 sene 106 aracımda kullandım dun de yenı aracıma taktım gayet de memnunum eger temızlıgını ıyı yaparsan uzun sure kullanırsın eger bısey olsaydı motora bana olurdu kesın:)
atiturhan
29-04-2007, 16:48
Arkadaşlar, spor açık filtrelerin hepsinin ortak özelliği geçirgenliklerinin standart filtrelere göre daha fazla olması. Bu yüzdende zaten performans verdiği idda ediliyor. Marka kötülemeden yazıma devam edeceğim. Ben filtre tercihimi rüştünü ıspatlamış olan markalardan yana kullandım ne olur ne olmaz. Ucuz etin yahnisi gibi olmasın diye. Neticede önemli bi parça. Taş toprak değilde ince toz partiküllerini her filtrenin çekme ihtimali vardır. Dikkat edilmesi en önemli konu ister kutu olsun ister açık tip filtre olsun ince tozları tutması için düşünülmüş olan özel yağlarından üzerine sürülmesi gerekmektedir.
Bunu kesinlikle ihmal etmeyin.
Bazı arkadaşlar sattıkları ürünlerden şikayet almadıklarını yazmışlar. Zaten hemen orataya çıkacak bi sorun yaratmaz bunlar. İçeriye çekilecek tozlar piston yataklarını zımpara gibi zımparalar...
böyle birşeyi nasıl söyleyebiliyorlar anlamıyorum, filtre sağlamsa böyle birşey mümkün değil, sana bunları söyleyen ne iş yapıyor? İstersen Yed e bir mail at sana test sonuçlarını bile yollarlar kullandıkları malzemenin
YEDTUNİNG
30-04-2007, 21:27
arkadaşım yed hava filtresiyle ilgili tüm promlemlerini çözeriz filtreyi yağadın mı acaba filtreyi yağlaman gerekiyor pilse kenarlarına hafifce sürersen yağı yeterlidir TSE nin onayladığı rakamlar 10000/1 toz geçirgenliği filtrenin, Tse onaylıdır filtre yüzde yüz kotondur herhangi bir promlem yaşamazsın
YED Tuning
01-05-2007, 09:57
Selamlar Arkadaşlar ,
Ben drek YED EKIPMAN dan yazıyorum
Sanırım bu konu ile ilgili olarak YED HAVA FİLTERELERİNİN TSE onaylı olduğunu hatırlatmak istiyorum test filtrasyon sonucu %99,9 dur ayrıca son kullanıcılar için 10 yıl garanti verilmektedir Aylık üretim kapasitesi 20,000 olan bir fabrikada üretilmektedir ve pazarının sadece % 7 si Turkiyedir Filtre ile ilgili sıkıntısı olan varsa mem@yed.com.tr adresinden bize ulasabilir. Bu arada belitrmek isterim şu ana kadar Turkiye pazarında 45,000 adet YED filtre satılmış ve benzer bir şikayet alınmamıştır .
YEDTUNİNG
01-05-2007, 11:15
Ben size garanti veriyorum yed hava filtresini toz tutma özelliği k&n le aynıdır TSE onaylıdır:thumbsup:
YEDTUNİNG
01-05-2007, 17:35
Sevgili Arkadaşlar ,
Ve grapon kağıdından yed filtre yapıldığını zanneden kardeşim ,
1994 den beri ithalatçı ,imalatçı olarak Tuning ve modifiye işi yapmaktayım eğer bu konu ile ilgili bilgi almak isteyorsanız gerçekten noter huzurunda depomuzdaki 15,000 adet stok içinden seçeceğiniz 10 adet farklı modeli birlikte keseriz Kaliteli bir drek filtre kotondan yapılmışsa içindeki malzeme gazlı beze benzer yanmaz alev almaz bir malzeme olacaktır Lider marka K&N -JR - GREEN ve Kingdragon bu hammaddeyi kullanırlar , Uzakdoğudan Gelen filtrelerin tamamı non woowen dir (hani grapon kağıdı gibi yanan) ayrıca gerçekten bu konuyu öğrenmek istiyorsan aynı gün içerisinde su testi ve toz testi yapabiliriz ,konuya vakıf bir arkadaşım çok güzel bir fikir vermiş filtreyi sök boruyu knotrol et, çakmakla filtreyi yakan kardeşim kimdir bilmiyorum ama sen bence elindeki mala dikkatli bak .1994 den beri bu işi aşkla yapmaktayım ne yazık ki Onno usta nın dediği gibi zevki eğlencesi bol olduğu kadar palavrası da bol bir iştir bu tuning işi .............................!!!!!!
YEDTUNİNG
03-05-2007, 15:00
arkadaşlar,sevgili abilerim aracımda(2001corsa c 1.4 16V ecotec) yed marka açık hava filtresi kullanıyorum.yaklaşık 1500kmdir aracın üzerinde ve ses oldukça güzel.yalnız dün duyduğum bir şey var ki canımı çok sıktı..yed filtreleri basit malzemelerden üretildiği için direk taş toprağı içine çekiyormuş bu da zamanla motorda büyük hasarlara neden oluyormuş..bu doğrumu?aranızda uzunca süre! bu tip yed filtre kullanan ve sorun yaşayan varmı?ona göre hemen araca başka filtre alacağımda..lütfen yardımcı olun..teşekkürler
merhaba dostum bu konudakı fıkrıne nerden vardın bılemıyorum ama senın dedıgın fılre yıllardır satılıyo ve 10 yıl garantılı sence boyle bısey olabılırmı bıde bu fılreyı sen kullanıyosun sence herhangı bır sorun varmı bence ıyı dusun fılrenıde yaglamayı da unutma
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.