PDA

'Full Versiyon'a Bak : yeniden motor yapmak?

ümit-SR
12-04-2005, 17:46
arkadaşlar biraz uçuk olsa da bir fikrim var;
bildiğim kadarıyla volkswagen' golf te kullandığı 1.8 turbo motoru silindir başına 5 subaba sahip. ferrari 355 de aynı şekilde. alfa romeo'da da tvin-spark teknolojisi var. yani silindir başına çift buji. bu iki teknolojiyi kullanarak honda crx'e yeniden bir üst kapak tasarlanabilir mi? bunlar yapılmışken egzantrik de derecelendirilir ve emme manilfoldu değiştirlir. subap şapkaları ve yayları da işimize yarayacak olanlarıyla değiştilirse ve forged piston, biyel ve krank uygulaması yaparsak çok yüksek bir güç elde ederiz gibime geliyor. bu arada diğer yan parçalar da büyükleriyle değiştirilir;yağ ve yakıt pompası, radyatör, ayrıca devirdaim dişli oranı değiştirilir. başarabilirsek güzel bişey olur herhalde. eksiğim ve yanlışım varsa lütfen belirtin. ayrıca mühendislik öğrencisi arkadaşlar da var herhalde. onlar da yardımcı olursa ii olur.

onursumer
12-04-2005, 17:52
bu konulardan pek anlamıyorum ama okadar şeyi bu zamana kadar firmalar bir araya getirmemişse bir bildikleri vardır herhalde :):):):)

ümit-SR
12-04-2005, 17:55
ben patent sorunu die düşünüyorum. bi de böyle bir araba günlük kullanıma uymaz o yüzden herhalde. bizim derdimizse lastik yakmak:):):)

onursumer
12-04-2005, 18:00
patent sorunuda olabilir ama uçuk güçlerde modifiye yapan tuning firmaları da yapmadıkları için bana parçaların uyma şansı az gibi geldi :)

MuR@t-U
13-04-2005, 02:45
lastik yakmak istiyosan çek elfrenini aban gaza.... Motoru kuvvetlendirmek istersen mugen musanne gibi bir sürü firmaniz var

ümit-SR
13-04-2005, 14:25
lastik yakmak istiyosan çek elfrenini aban gaza.... Motoru kuvvetlendirmek istersen mugen musanne gibi bir sürü firmaniz var
1.herkesin sahip olduğu bir crx mugen'e sahip olmak
2.dünyada tek olan bir tork canavarı üretip tadını çıkarmak
2'yi tercih ederim

Özgün
13-04-2005, 17:44
çok hayal etttin Trde yeniden kapak haızrlamak zor ama hondaya bir mail at istersen ama imkan olanak vermiyorum hem neden böle büşünüyorsun senin araban alfayıda geçior ben 4 subab 1 buji ile 355 te geçiom :D

onur TT
13-04-2005, 20:09
tork canavarı olmak istiyorsan arabayi turbola bence, atmosferik olarak ZC ile ugrasmak pek mantıklı gelmiyor...

temple of vtec
14-04-2005, 01:36
arkadaşlar biraz uçuk olsa da bir fikrim var;
bildiğim kadarıyla volkswagen' golf te kullandığı 1.8 turbo motoru silindir başına 5 subaba sahip. ferrari 355 de aynı şekilde. alfa romeo'da da tvin-spark teknolojisi var. yani silindir başına çift buji. bu iki teknolojiyi kullanarak honda crx'e yeniden bir üst kapak tasarlanabilir mi? bunlar yapılmışken egzantrik de derecelendirilir ve emme manilfoldu değiştirlir. subap şapkaları ve yayları da işimize yarayacak olanlarıyla değiştilirse ve forged piston, biyel ve krank uygulaması yaparsak çok yüksek bir güç elde ederiz gibime geliyor. bu arada diğer yan parçalar da büyükleriyle değiştirilir;yağ ve yakıt pompası, radyatör, ayrıca devirdaim dişli oranı değiştirilir. başarabilirsek güzel bişey olur herhalde. eksiğim ve yanlışım varsa lütfen belirtin. ayrıca mühendislik öğrencisi arkadaşlar da var herhalde. onlar da yardımcı olursa ii olur.
Böyle yaratıcı fikirlerinin olması çok güzel.
Fakat bahsettiğin tarzda bir uygulama yapman neredeyse imkansız diyebilirim. Kolay kolay hiç bir markanın silindir kapağı başka bir mmarkanın motor bloğuna uymaz. (istisnalar hariç).

ŞaFaK-E30
14-04-2005, 10:07
çok hayal etttin Trde yeniden kapak haızrlamak zor ama hondaya bir mail at istersen ama imkan olanak vermiyorum hem neden böle büşünüyorsun senin araban alfayıda geçior ben 4 subab 1 buji ile 355 te geçiom :D

Yavaşş:wink2:

ümit-SR
14-04-2005, 19:37
tork canavarı olmak istiyorsan arabayi turbola bence, atmosferik olarak ZC ile ugrasmak pek mantıklı gelmiyor...
aslında motorun iç parçalarını değiştirmeye gerek kalmayacak bir turbo düşünüyorum. (az basınçlı, 2000'de falan devreye girecek, 25-30 hp'lik ufak bir turbo.) ama ilerde dragları falan düşünebilirim onun için yapmıyorum. draglarda aşırı besleme olunca motor hacmini 1.7 ile çarpıp sınıfı öyle tespit ediyorlar.