'Full Versiyon'a Bak : Uyarı : Araba Kokuları
MuratYurtluk
20-04-2005, 12:17
Merhaba Arkadaşlar
Dün Renault servisine gittim. Ordaki usta arabamda şu havalandırma ya takılan kokulardan gördü(marka vermek istemiyorum ama en kalitelisi olması da farketmiyor) ve bana Renault-Mais ten gelen bir belgeyi gösterdi bu kokuların buharı torpidonun rengini bozup kabartıyor dökülmesi halinde çok daha ciddi problemlere yol açıyor. Ve bu tip olayların garanti kapsamı dışında kaldığını yazıyordu. Tabiki hemen çıkarttım sanırım en iyisi eski sistem aynaya asılanlar:)
Bu bilgiyi aleme sunar hayırlı günler dilerim :thumbsup:
vtecgörkem
20-04-2005, 15:12
Saolasın
Tayfun-E30
20-04-2005, 17:02
Ya ben aynaya bişi asınca dikkatim dağılıyo lıy lıy sallanıyo öle :)
evet o kokular döküldüğünde eritebiliyo..
Serc@N E
20-04-2005, 17:37
öyle bişey olacağını sammam çünkü; torpidonun rengini bozan boyayı kaldırıp döken bir buharın insanın ciğerinide bitirir. ancak döküldüğünde ne tür zarar verir onu bilmem :)
onursumer
20-04-2005, 20:18
öyle bişey olacağını sammam çünkü; torpidonun rengini bozan boyayı kaldırıp döken bir buharın insanın ciğerinide bitirir. ancak döküldüğünde ne tür zarar verir onu bilmem :)
ilk başta bende yapmaz diye düşünüyordum ama arkadaşın 307 sine dokulunce nasıl iz yaptığını gordum bayağı eritiyor aktığı yerlerde izi kalıyor çıkması imkansız:confused:
Merhaba Arkadaşlar
Dün Renault servisine gittim. Ordaki usta arabamda şu havalandırma ya takılan kokulardan gördü(marka vermek istemiyorum ama en kalitelisi olması da farketmiyor) ve bana Renault-Mais ten gelen bir belgeyi gösterdi bu kokuların buharı torpidonun rengini bozup kabartıyor dökülmesi halinde çok daha ciddi problemlere yol açıyor. Ve bu tip olayların garanti kapsamı dışında kaldığını yazıyordu. Tabiki hemen çıkarttım sanırım en iyisi eski sistem aynaya asılanlar:)
Bu bilgiyi aleme sunar hayırlı günler dilerim :thumbsup:
kardesim sen bunu neden 3 ay önce söylemedin :D o olay benim basima geldi kokunun içindeki madde sicaktan akti ve kalürüfer peteklerinin üzerindeki boyayi kabartti ve garanti den degismediller aynen banada gösterdiler bi tane yazi ve resimler vardi bu olaylar epey fazla oldugu için garanti etkilemiyomus
AhmetFikri!
20-04-2005, 20:38
saolasın küçük gibi ama çok ciddi bi olay
gokerdem
20-04-2005, 21:08
benim 307 nin de havalandırma ızgarasındaki boyayı kabarttı gördüğüm her arkadaşa takmamalarını öneriyorum. bu tip kokuların hepsi yapıyor bunu.
Teşekkurler Sanirim Benimde çikartmam Gerekio :d
Demek ki artık takmiyacaz zaten klimayı açmadıktan sonra koku gelmiyor.
misafir1932
20-04-2005, 22:48
Kokularin uzerinde yazar zaten. Plastik, kumas veya deri satiha temas etmesin. Etrafi rahat olsun diye.
Buharindan birsey olmaz ama degerse bozar. Oyle olsa arabaya binerken parfum de surmeyin derdi ureticiler.
Bende duymustum zararlı olduklarını su ana dek hiç takmadım..
arkadaşlar aynaya asılan kokulara da dikkat özellikle aynada olduğu için burna yakın oluyor. o da solunum sistemine zarar verebiliyor. ben onun için vites koluna geçirdim. görevini ordan yapıyo:)
paketin arkasında yazıodu dökülürse zarar verebilir diye ama o kadar önemsememiştim...demek ki bundan soora dikkatli olucaz..:thumbsup:
dr.evren
23-04-2005, 21:30
e o zaman şu polen filtresine mi ne takıyolar ondan yapalım
var mı bilgisi olan?
~~V£cT®ä~~
23-04-2005, 23:48
demek zararı warmıs benımkıde yenı bıtmıstı yedek sısesınden alıcaktım almıyım o zaman
Ustam polen filitresi koku yapıyo asıl. Dolunca at gitsin. Ben denedim oradan biliyorum.
Bide bu kokuların içinde tuz ruhu falan mı var. Ne sağı solu eritiyomuş. Ayrıca o kokular peteklerin üstünde çok çirkin duruyo sarı sarı. :wacko:
menecer & RIZA
26-05-2005, 23:22
saolsun abımde takmıstı havalandırma ızgarasına teybın ıcıne sızmısta haberımız bıle olmadı
Turgay_c3
26-05-2005, 23:31
en kaliteli koku benim kokum:)
benim eski hondanın da saat bölümüne akmıştı ve saat tuşları yapıştı o yüzden yaz ve kış saat ayarlamalarını yapmadan kullandım uzun süre arabayı :))
C.İ.H.A.N
27-05-2005, 11:32
Sprey olan araç kokularıda sağlığa zararlı diye duymuştum.(Bilmem ne kadar doğru)
E o zaman ne yapıcaz zaten klima çıkışına takılanlarda kışın klimayı sıcak olarak açınca daha da kötü kokuyor.
C.İ.H.A.N
27-05-2005, 11:34
Ha bi de benim araçtaki saat kışın onun buharından etkilenip içi buhar kapladı saat zor görünüodu.Şimdi biraz açıldı
Bizim arabada da var. Sökmek lazım o zaman. Bilgi için teşekkürler.
kemal.yerebakan
27-05-2005, 19:30
ewet zararlı resmen bunlar
bizim fan ızgarasını eritti bi tanesini sıcaktan ve hafif akmış
işallah başka yere zarar vermedi 1 senedir bişi çıkmadı gerçi.
daha önce sizlere uyarı olarak gönderdiğim şikayetin aynısını arkadaşımız yapıyor ben marka vereceğim eğer glade marka oto kokusu arabanın torpidosuna dökülmüşse o ürünün faturası ile birlikte ilk önce telefonla müşteri hizmetlerini arayın sonrada yazılı olarak bildirin zararınızı karşılayacaklardır.
evet benimd a başıma geldi marka da vereyim GLADE
dökülünce plastiği resmen eritti, kaplama parçaların da kaplaması söküldü kısmen...
fatihturk
19-04-2007, 23:56
uyarınız için teşekkürler
bnde aracımda kavun kokulu cam şişede olan oda parfümü kullanıyorum..
markasını hatırlamıyorum ama dökülmesi imkansız gibi bişey..
Arkadaşlar...
Ayrıca bu kokular Kanserojen etki de yapıyor, şimdi nerede okuduğumu hatırlamıyorum fakat bunu bir makalede okumuştum. Bu Sıvı zehirli bir kimyasal madde olduğu için insanın yakın soluması halinde kanser riski olduğu yazıyordu ben de okuduktan sonra hemen çıkartmıştım. (bende Glade vardı markayı da yazayım gerçi farketmiyor hepsinde aynı zehir varmış)
peteklere taktığımız o koku eski aracımın torpidosuna dökülmüştü.
resmen kezzap gibi erittiğine şahit oldum
4 ytl'lik koku için torpidodan olmaya değmez.
o görüntü insanın sinirini bozuyor.
konuyu açan arkadaşa tşkler.
amman dikkat :)
Ayrıca bu kokular Kanserojen etki de yapıyor, şimdi nerede okuduğumu hatırlamıyorum fakat bunu bir makalede okumuştum. Bu Sıvı zehirli bir kimyasal madde olduğu için insanın yakın soluması halinde kanser riski olduğu yazıyordu ben de okuduktan sonra hemen çıkartmıştım.
Makaleye gerek yok, kutusunun üzerinde de yazıyor :D
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.