'Full Versiyon'a Bak : a3 ü bilenler
a3 ü kullanan kaç kişi war aranızda...... kim a3 ün yoltutuşunu bilio bilen warsa ne düşünüo acaba????
A3 ü bilmiyorum ama A4 kullanıcısı olarak A4lerin sağlam yol tuttuğunu biliyorum
a3 gerçekten çok ii yol tutar
+ 2000 model satılık war istiosan :p
oktay_CTV34
21-04-2005, 10:32
audi=yol yutucu=A3
nediyeyim başka....
audi=yol yutucu=A3
nediyeyim başka....
+KONFOR......
oktay_CTV34
21-04-2005, 11:38
+KONFOR......
evet unutmuşum onu....:applaus:
+ kendinden emin ve enerjik :thumbsup:
:worshippy :applaus:
Konuya açan arkadaşın sorusuna verilen cevaplar gerçekten çok teknik ve aydınlatıcı olmuş. Herhalde ACT forumundan bu kadar çok şey öğrenmeyi beklemiyordu (!).
8 cevaptan çıkan sonuç "iyidir".
Lütfen biraz daha özen gösterelim. Forum'un amacı bilgiyi paylaşmak olduğu kadar olmayan bilgiyi de paylaşmamaktır. 1-2 kelimeden oluşan cevapların kimseye bir faydası yok maalesef.
Neyse ben yardımcı olmaya çalışayım. Geçen yıl A3 almaya niyetli olduğum için biraz araştırmıştım.
2005 modele kadar A3'ler 2 yürüyen aksam ile birlikte sunuldu. Attraction ve Ambiente paketleri konforlu normal süspansiyon ve 16" jantlarla sunulurken, Ambition daha alçak, sert ve spor bir süspansiyon ve 17" jantlar ile sunuluyor. S-line paketleri bu yıla kadar Ambition ile aynı süspansiyon değerlerine sahipken duyduğum kadarıyla 2005 yılından itibaren S-line süspansiyon paketiyle donatılmış. Muhakkak Ambition ve S-line'ın sahip olduğu daha alçak pozisyon, ince profilli lastikler ve sert süspansiyon ile daha iyi bir yol tutuşuna sahip olacaksın. Önlerde geliştirilmiş McPherson ünitesi yer alırken arkalarda 4 kollu bağımsız bir süspansiyon sistemine sahip. Birçok parçası aluminyumdan imal edildiği için eskisine göre de her bir ünite 1.5 ila 3 kg arası daha hafif.
http://www.audiworld.com/news/03/a32/a3l039.jpg
Yenilik olarak ise A3 hıza duyarlı elektromekanik direksiyon sistemi servotronic'e sahip. Bu bence önemli bir nokta. Yüksek hızlarda direksiyon hassasiyeti kazanıyorsun ki yol hakimiyetini kuvvetlendirici bir sistem.
Güçlendirilmiş şase eskisinden daha rijit. Bu ne demek? Yanal esnemelere daha dirençli demek. Aracın esnemesi yol tutuşu negatif yönde etkileyen bir handikap.
Kullanıcılardan daha detaylı deneyimler öğrenmek istiyorsan ve ingilizce biliyorsan aşağıdaki İngiliz forumda her türlü cevabı bulabilirsin. Soracağın sorulara veya merak ettiğin şeylere sayfalarca cevap alabilirsin.
http://www.tyresmoke.net/ubbthreads/postlist.php/Cat/0/Board/a3
Kolay gelsin...
Yol tutuş hissiyatını bu arabayla uzun deneyimleri olan kişiler anlatabilir. Yorumlara bakılırsa kimsenin A3 sahibi olmadığını görebiliyorum...
Uzaktan bakarak yol tutuşu hakkında nasıl bir his oluşuyor merak ediyorum:)
İnsan hislerini de yardımcı olacak şekilde anlatabilir öyle değil mi? Bana göre "iyi yol tutar" da bir his değil. Benim kimin ne yazacağına karışmak haddim değil muhakkak. Ama forumumuzu zenginleştirmek bizim elimizde.
İnsanları hem öğrenmeye hem öğretmeye teşvik etmeliyiz...
ben a3 kullanmadım ama kasası ve sağlamlığı itibariyle güzel diyebilirim
üyelerde bunu demiş
ya nightdriver sende bilgini paylaşmışın ok bu güzel bişey ama başkalarını yorumu hakkında "olmayan bilgiyi paylaşmamaktır" kelimenden ben rahatsızlık duydum
aynı şekilde ÜLKÜ-U nickli arkadaşta rahatsızlığını dile getirmiş bence herkez gibi yorumunu yap başkasının yorumu ile ilgilenme bilgini paylaşman tabiiki güzel bişey bende bu yazı sonrasında bu araç hakkında bişeyler öğrendim ama diğer yorumlarına katılmıyorum ki zaten kimsede kötü arabadır dememiş
Sen yanlış anlamışsın...
Benim söylemeye çalıştığım araba hakkında yapılan iyi ya da kötü yorum değil...
Foruma kalite katmak her üyenin görevi öyle değil mi? Ülkü hissiyattan bahsetmiş. Tabii ki doğru. Çoğu yorumumuzu analitik bilgiler ışığında hislerimizle yapıyoruz. Hepimizin test pilotu olması mümkün değil zaten.
Ama bu hislerin anlatılmasında bir özen olmalı. "Yorumunu yap başkasınınki ile ilgilenme" sözüne de ben katılmıyorum maalesef. Devamlı övündüğümüz birşey var. ACT'li saygılıdır, ACT'li tektir, ACT'li düşüncelidir...Demek hepimiz bazı misyonlar edinmişiz. İşte foruma gösterilen özen de bir misyon olmalı.
Diğer forumlarda ben bunu yaşadım. Ne zaman mesajlar basitleşmeye başladı ben kaçtım. Aslında basitleşmeye başlaması benim gibi düşünen insanların da kaçtığını gösteriyor. Çünkü yorumlar sadece "geçer, eline verir, koyar, nal toplatır"dan ibaret olmaya başlıyor.
Bunun burada yaşanmasını istemem. Bunun için hepimize bazı görevler düşüyor. Sadece yönetimin yapabileceği birşey değil çünkü bu.
Ne Ülkü'ye ne de diğer arkadaşlara ters birşey söylemiyorum, onlar da bunun farkındalar bence. "Haydi arkadaşlar biraz daha özen" diyorum...
Hepsi budur...
Konuyu daha fazla dağıtmiyim, açan arkadaşa saygısızlık olmasın...
oktay_CTV34
22-04-2005, 13:02
iyi güzelde nightdriver bey biz sadece düşüncelerimiz ve duyduklarımızı yazdık ..
sen bilmiyorum kullandı a3 ü ama konfordan rahatlıktan bahsettik diye bizim hakkımızda yorum yapmana gerek yok......
işte rahatsızlık duyan biri daha..
tabiiki actli olmak ayrıcalık bu yüzden buradayız bilgilenme-bilgilendirme tabiiki ayrıcalığımızın bi parçası ama aile ortamınında oluşması bence konu içerisinde yaptığımız sohbetlerdir... tabi bu benim fikrim yanlış anlama ben seni hedef almıyorum hatta bilgiler için tekrar teşekkür ederim..dedim ya bu araba hakkında bilgide edindim..bunlar benim düşüncelerim..
ben a3 kullanmadım ama kasası ve sağlamlığı itibariyle güzel diyebilirim
üyelerde bunu demiş
ya nightdriver sende bilgini paylaşmışın ok bu güzel bişey ama başkalarını yorumu hakkında "olmayan bilgiyi paylaşmamaktır" kelimenden ben rahatsızlık duydum
aynı şekilde ÜLKÜ-U nickli arkadaşta rahatsızlığını dile getirmiş bence herkez gibi yorumunu yap başkasının yorumu ile ilgilenme bilgini paylaşman tabiiki güzel bişey bende bu yazı sonrasında bu araç hakkında bişeyler öğrendim ama diğer yorumlarına katılmıyorum ki zaten kimsede kötü arabadır dememiş
ARKADAŞIM BENDE SNA KATILIYRUM...BENCEDE BİLGİ PAYLAŞILMALI..AMA BAŞKALARININ YORUMLARIYLA İLGİLENEREK DEİL...ELBETTE EKSİK BİLGİLER VARSA TAMAMLANMALI AMA DEDİĞİM GİBİ BAŞKALARININ YORUMLARI ÜZERİNE YAPILMAMALI ....:opa:
seriusemre
22-04-2005, 13:30
işte rahatsızlık duyan biri daha..
tabiiki actli olmak ayrıcalık bu yüzden buradayız bilgilenme-bilgilendirme tabiiki ayrıcalığımızın bi parçası ama aile ortamınında oluşması bence konu içerisinde yaptığımız sohbetlerdir... tabi bu benim fikrim yanlış anlama ben seni hedef almıyorum hatta bilgiler için tekrar teşekkür ederim..dedim ya bu araba hakkında bilgide edindim..bunlar benim düşüncelerim..
açıkcası bende rahatsız oldum daha lütfen bilgilendirmelerimizi daha açık daha net we daha anlaşılır şekilde yapalım........
Foruma kalite katmak her üyenin görevi öyle değil mi? Ülkü hissiyattan bahsetmiş. Tabii ki doğru. Çoğu yorumumuzu analitik bilgiler ışığında hislerimizle yapıyoruz. Hepimizin test pilotu olması mümkün değil zaten.
Ama bu hislerin anlatılmasında bir özen olmalı. "Yorumunu yap başkasınınki ile ilgilenme" sözüne de ben katılmıyorum maalesef. Devamlı övündüğümüz birşey var. ACT'li saygılıdır, ACT'li tektir, ACT'li düşüncelidir...Demek hepimiz bazı misyonlar edinmişiz. İşte foruma gösterilen özen de bir misyon olmalı.
Diğer forumlarda ben bunu yaşadım. Ne zaman mesajlar basitleşmeye başladı ben kaçtım. Aslında basitleşmeye başlaması benim gibi düşünen insanların da kaçtığını gösteriyor. Çünkü yorumlar sadece "geçer, eline verir, koyar, nal toplatır"dan ibaret olmaya başlıyor.
Bunun burada yaşanmasını istemem. Bunun için hepimize bazı görevler düşüyor. Sadece yönetimin yapabileceği birşey değil çünkü bu.
Ne Ülkü'ye ne de diğer arkadaşlara ters birşey söylemiyorum, onlar da bunun farkındalar bence. "Haydi arkadaşlar biraz daha özen" diyorum...
Hepsi budur...
Konuyu daha fazla dağıtmiyim, açan arkadaşa saygısızlık olmasın...
ilk olarak hisler nasıl özenli anlatılır ben onu merk ediyorum. Bu formun diğer formlardan farkı bu fikirler olduğuna inanıyorum. Konuyu açan arkadaşımızda zaten sadece teknik ve matematiksel bilgi istese internetten arar ve okurdu. İkinci olarakda ACT ye bu kadar saygılıysak hala neden nick kullanıyoruz acaba:kararsiz:
evet sanırım herkez rahatsız olmuş..
Bazen bir ürünü seçerken ne bildiğimize değil, ne hissettiğimize göre karar veririz.
Bazı insanlar ötekilerden daha analitiktir.Hangi arabayı veya tv yi satın alacaklarına karar vermek için çarşaf çarşaf listeler yaparlar.
Ama bunları inceledikten sonra,en sivri analitikler bile kararlarında duygusal davranırlar.
Sanırım burda arkadaşımıza teknik anlamda yardımcı olamadık ama hissiyatımı da belirtmek istedim rahatsızlık duyan arkadaşlarımıza bir açıklama yapma gereği duydum......
AYRICA ÜLKÜ-U DOĞRU SÖLÜYO...Bİ ŞEY ALACAKSAN EĞER ÖNCE HİSSETMEN YAŞAMAN GEREK..A3 YADA BAŞKA Bİ ŞEY...YORUM VE DÜŞÜNCELERİMİZİ SÖYLEMEMİZ İÇİN İLLA ONA SAHİP OLMAMIZ GEREKMEZ..BAZEN HİSLERİMİZ,GÖRDÜKLERİMİZ VE DUYDUKLARIMIZLA DA YORUM YAPABİLİRİZ DİE DÜŞÜNÜYORUM BEN....
oktay_CTV34
22-04-2005, 13:59
katılıyorum eda.....
Üzülerek görüyorum sokaklardaki sosyal patlama buraya da yansımış. HarunAY eminim farkında olmadan yapıyorsun ama her tepkiden sonra "işte rahatsız olan biri daha" diyerek beni infaza götürüyorsun :)
Ben başka şeyden bahsediyorum siz başka şeyden...
Ben daha detaylı daha özenli yazalım diyorum ama siz "hayır buna gerek yok" diyorsanız saygım sonsuz...Ben yargılamaktan çok coşturmayı hedeflemiştim ama görüyorum ki tepki var.
Tepki alan "olmayan bilgiyi paylaşmamak sorumluluğu" aslında kendi başına doğru bir yaklaşım benim açımdan. Ama sanırım burada yazınca arkadaşlar kişisel algıladı. Özür dilerim. Amaç kesinlikle genel bir fikirdi.
Türker arkadaşım hisler özenli nasıl yazılır demiş. İlginç bir soru. "iyidir" yerine "audi bu konudaki üstünlüğüyle çoğu rakibinin önüne geçmiş, bu amaç uğruna quattro teknolojisini geliştirmiştir." dersen daha özenli olur. Çok mu zor sence bir kelime yerine 1-2 cümle yazıp algılamaya yardımcı olmak?
Gelelim "nick" konusuna. Bu konuyla ne alakası var? Onun da ötesinde saygıyla ne alakası var? İsmimi telaffuz etmememin kişisel bir sebebi var ki bu kişisel bir tercih. Saldırmak istiyorsan daha mantıklı bir açık ara bence...
Son olarak tekrar yazıyorum. Ben ne söylediğinizle değil nasıl söylediğinizle ilgili bir yorum yaptım. Bunu da çeşitli deneyimlere dayandırarak söyledim. Özenli olmakla birşey kaybeder miyiz?
oktay_CTV34
22-04-2005, 14:28
fazla özen iyi degildir.....
Üzülerek görüyorum sokaklardaki sosyal patlama buraya da yansımış. HarunAY eminim farkında olmadan yapıyorsun ama her tepkiden sonra "işte rahatsız olan biri daha" diyerek beni infaza götürüyorsun :)
Ben başka şeyden bahsediyorum siz başka şeyden...
Ben daha detaylı daha özenli yazalım diyorum ama siz "hayır buna gerek yok" diyorsanız saygım sonsuz...Ben yargılamaktan çok coşturmayı hedeflemiştim ama görüyorum ki tepki var.
Tepki alan "olmayan bilgiyi paylaşmamak sorumluluğu" aslında kendi başına doğru bir yaklaşım benim açımdan. Ama sanırım burada yazınca arkadaşlar kişisel algıladı. Özür dilerim. Amaç kesinlikle genel bir fikirdi.
Türker arkadaşım hisler özenli nasıl yazılır demiş. İlginç bir soru. "iyidir" yerine "audi bu konudaki üstünlüğüyle çoğu rakibinin önüne geçmiş, bu amaç uğruna quattro teknolojisini geliştirmiştir." dersen daha özenli olur. Çok mu zor sence bir kelime yerine 1-2 cümle yazıp algılamaya yardımcı olmak?
Gelelim "nick" konusuna. Bu konuyla ne alakası var? Onun da ötesinde saygıyla ne alakası var? İsmimi telaffuz etmememin kişisel bir sebebi var ki bu kişisel bir tercih. Saldırmak istiyorsan daha mantıklı bir açık ara bence...
Son olarak tekrar yazıyorum. Ben ne söylediğinizle değil nasıl söylediğinizle ilgili bir yorum yaptım. Bunu da çeşitli deneyimlere dayandırarak söyledim. Özenli olmakla birşey kaybeder miyiz?
bole düşünmene üzüldüm infaz he:)
act de herkeze kardeşim gözüyle bakıyorum sen yada bi başkası farketmiyo yani ben sadece duyduğum rahatsızlığı dile getirdim oda ben yorum yapmama rağmen rahatsız oldum bu yüzden diğer üyelerden özür dileyerek çözülebilirdi
neyse ben kişiselleştimek istemiyorum buarada rahatsız olan biri daha diye yorumlamamın sebebi bu şekilde anlayan sadece ben değilim bunu görmen amaçlı hem yargısız infaz yapmadık;) ayrıca infaz yapmaya hakkım yok olmadığı gibide bole bi düşüncemde yok..sen bayaaa yanlış anlamışın
Oktay fazlayı çıkar sadece "özen":)
O da mı iyi birşey değil?
Yapma Allah aşkına...
Hayır farklı bir Türkçe mi kullanıyoruz acaba?
Tamam hadi uzatmayalım arkadaşlar :)
Yok mu A3 sahibi burda?
Drag'a katılan gri A3'lü arkadaş yazsın bari birşeyler....
oktay_CTV34
22-04-2005, 15:13
ben bişey demiyorum artık herşey ortada.......
Önce saldırı niteliğinde sözler söylüyorsun her konunun sonundada özür dileyip konuyu dağatmayalım diyorsun.Hisler hoş , güzel, sevimli gibi şeylerdir quattro teknolojisi hangi hislerimizden biri acaba :) bende bunu anlayamadım. Nickinin konuyla alakası ise ACT yi bukadar seven ve düşünen birisin ama ACT nin açtığı ve şeffaflık dolayısıyla bütün kullanıcılardan istediği basit bir desteği bile göstermiyorsun.
http://autoclubturkey.com/forum/showthread.php?t=1968
+ biz herhangi bi şirkete cv vermiyoruz herkezin yazım tarzı anlatım tarzı farklıdır buna saygı duymak lazım..ayrıca diğer üyelerden ayrıntılı yazmalarını sitemen çok garip..hakkın yok..bole bi isteğin varsa yönetime bildirirsin yada öenri istek bolümüne konu açarsın..ayrıca "sokaklardaki sosyal patlama buraya yansımış" "saldırmak istiyorsan" cümleleri hiç hoşuma gitmedi neden sana saldırsınki ayrıca saldırmak hayvanlar için kullanılan bi kelimedir bence konuya yorum yapan özellikle türker arkadaşımızda özür dilemeni tavsiye ederim bence yanlışı yorumlarda değil kendinde ara uzun uzun yazmakla bişey olmuyo yani sonuçta teknik veriler dışında "rahat konforlu sağlam kelimeleri senin yazını özetliyo..
arkadaşlar lütfen konuyu dağıtmayalım.hepiniz act'nin kalitesinden bahsediyo ama hala burda birbirinize laf yetiştirecem diye konuyu dağıtıyosunuz.yakışmıyo :1nee: lütfen konuya dönelim.
Özgür-EE
22-04-2005, 17:08
Arkadaşlar daha sakin lütfen!
oktay_CTV34
22-04-2005, 17:56
ben bir golf kullanıçısı olarak yakından uzaktan A3 ün nasıl bi yol tutucu sergiledigini biliyorum sonuçta aynı araba ......
çünkü:
süspansiyon sistemi hemen hemen aynı spor helezon veya amartisör alsan hem A3 hemde golf ıv kullanılıyor aynı modeller olmak şartıyla.
Kardesime yeni A3 coupe(Sline paket araba) aldik araba daha 800 km de suan fazla zorlamioruz denedigim kadariyla yol tutus konusunda baya iyi.Süspansiyon sistemi baya sert arkada oturan kisi rahatsiz olabiliyor yol biraz bozuk ise.Ben fazla hareket denemedim ama kardesimin sölemesine göre baya iyiymis araba.Konunun basinda da arkadasin belirttigi gibi Sline da daha güclü ön takim ve farkli amortisör sistemi var, bildigim kadari ile.Motor konusunda da bi yorum yapim araba 1.6 FSİ ve baya iyi gidio devirlenisi falan çok iyi.
Baran307
20-05-2005, 11:10
Arkadaşa verdiği bilgiler için teşekkür ederim.Bende araştırmıştım.forumu yeni kullanmaya başladım.Kuzenimde audi olduğu için sürekli kullanma fırsatım oluyo oda Sline donanım paketine sahip ve herhangi bir oynama yapmadan kullanmaktayız.Her arabanın bir limiti vardır,özellikle yeni audilerde kullanılan elektronik sistemlerle üst limitlerde aracın hakimiyeti kaybedilmiyo.Quattra kullanmadım ama a3ü limitlerde kullanmamıza rağmen bi sorun yaşamadık.Bu arada araç 2004model A3 1.6 Sline.Performans bakımından tatmin etmesede yol tutuşta gercekten kendi sınıfında rakipi yok.Bendede 2005 model yeni kasa A4 var garajdan bakabilirler ilgilenenler,kullandığım en iyi yol tutan arabalardan birtanesi.Aracın limitlerini zorlmama rağmen bir sorun yaşamıyorum.esp devre dışı kullandığım zamanlarda bile dengeli bir kayma eğilimi gösteriyor.Meraklıları varsa beraber test edebilirz.Geceleri cıkıp deniyorum sabaha karşı yollar boşken.Bana katılabilirsiniz.
Sizdeki 102 hp 8 subap olan motor sanirim o motor 98 yilinda falan çikti hala neden kullaniyolar anlamiorum zaten.FSI dan az benzin yaksa aklim alicakta öle de deil.Arastirdigim kadari ile 102 hp olan motor 350-400 km gidiomus.Bizim araba sehiriçinde 550 km gidio.1.6 FSI 102 hp olan 1.6 motordan da 500 euro falan pahali idi sanirim.Simdi wv yeni passata da koymus 102 hp ligi o kasayi nasi çeker bilmiorum.Bence 1.6 FSI tam A3 ün motoru.Bizim araba 3000 km oldu baya denedik cidden yol tutus basarili bekledigimin üzerinde perfomans sergilio masallah.Allah kaza bela vermesin abi fazla limitleri asma.
bende 2005 A3 var
konu yol tutuş ise bence ideal bir yoltutuşa sahip
bendeki sline diil ama sline biras daha sertmiş diolar...
simlocker
16-02-2006, 02:47
Konuya açan arkadaşın sorusuna verilen cevaplar gerçekten çok teknik ve aydınlatıcı olmuş. Herhalde ACT forumundan bu kadar çok şey öğrenmeyi beklemiyordu (!).
Lütfen biraz daha özen gösterelim. Forum'un amacı bilgiyi paylaşmak olduğu kadar olmayan bilgiyi de paylaşmamaktır. 1-2 kelimeden oluşan cevapların kimseye bir faydası yok maalesef.
Neyse ben yardımcı olmaya çalışayım. Geçen yıl A3 almaya niyetli olduğum için biraz araştırmıştım.
2005 modele kadar A3'ler 2 yürüyen aksam ile birlikte sunuldu. Attraction ve Ambiente paketleri konforlu normal süspansiyon ve 16" jantlarla sunulurken, Ambition daha alçak, sert ve spor bir süspansiyon ve 17" jantlar ile sunuluyor. S-line paketleri bu yıla kadar Ambition ile aynı süspansiyon değerlerine sahipken duyduğum kadarıyla 2005 yılından itibaren S-line süspansiyon paketiyle donatılmış. Muhakkak Ambition ve S-line'ın sahip olduğu daha alçak pozisyon, ince profilli lastikler ve sert süspansiyon ile daha iyi bir yol tutuşuna sahip olacaksın. Önlerde geliştirilmiş McPherson ünitesi yer alırken arkalarda 4 kollu bağımsız bir süspansiyon sistemine sahip. Birçok parçası aluminyumdan imal edildiği için eskisine göre de her bir ünite 1.5 ila 3 kg arası daha hafif.
Yenilik olarak ise A3 hıza duyarlı elektromekanik direksiyon sistemi servotronic'e sahip. Bu bence önemli bir nokta. Yüksek hızlarda direksiyon hassasiyeti kazanıyorsun ki yol hakimiyetini kuvvetlendirici bir sistem.
Güçlendirilmiş şase eskisinden daha rijit. Bu ne demek? Yanal esnemelere daha dirençli demek. Aracın esnemesi yol tutuşu negatif yönde etkileyen bir handikap.
Kullanıcılardan daha detaylı deneyimler öğrenmek istiyorsan ve ingilizce biliyorsan aşağıdaki İngiliz forumda her türlü cevabı bulabilirsin. Soracağın sorulara veya merak ettiğin şeylere sayfalarca cevap alabilirsin.
Kolay gelsin...
bence bu tür bilgiler vermek forumun kalitesini artırır.diğer arkadaşlara sözüm. bilmemek bir ayıpmıdır.. ?? öğrenmek lazım öğretenlerede haksızlık etmemek lazım..
TorqueTuning
16-02-2006, 16:48
neyse arkadaslar 2 senedir a3 kullanıyorum basit bir dille arka tarafı aracın gezdirmeye egilimi oldugunu soyleyebilirim ozellikle herhangi bir alcaltma kiti ve amortisor kullanılmadıysa virajlarda ve duz olmayan frenajlarda arka taraf kendisini kolay bırakabiliyor...((fren için; fakat ebd devreye girdiginde bu sorun ortadan kalkıyor))) cok zorlanması durumunda ise on tarafı kontrol etmek zorlasıyor (((arac 1.8 t ))) buda stabilizator ve kule gergileriyle neredeyse ortadan kalkıyor...
Burak Mehmet
16-02-2006, 17:02
wawww eskiden act de neler olmuşş....neyse bizde Ambition+sline paket 2006 model bi a3 kullanıcısıydık gerçekten yok tutuşu sınıfının en iyiisi(2005 model focusumuzda war ona kıyaslama olarak söylüyorum)araç koomple boyalı olduğu için satıcı firmaya geri verdik:(:(:( şimdi yeniden bira3 almayı planlıyoruz bunun sebebiyse aracın çok kaliteli çok iyii bir yoltutuşunun olması....
C.Göksel
16-02-2006, 21:55
çarsamba gunu insallah bende yorumlarımı yazabilecegim:)
SeLman-U
17-02-2006, 01:46
Arabayı fazla zorlamadım ama yol tutuş konusunda eminim FSI 'ın performansıda gayet yeterli.. yol tutuş için bir kaç ekleme daha yapılırsa bu konuda üstüne araba olacağınıda sanmıyorum
75 derece ???
160 mph (256 kph) ???
Eminönü ???
Bu biraz "viraja 120'yle girdim 160'la çıktım" efsanesine benzemiş. :kararsiz:
160 mph biraz(!) abartı olmuş bence...
Burak Mehmet
17-02-2006, 20:45
160 mph yi bi a3 yapabilirmikiii..ben max 210 kmh gördüm.....oda otobanda şehir içinde değil yanii bence arkadaç kph ile mph yi karıştırdıı.....
Burak (VİP)
17-02-2006, 21:45
Başında a varsa yeter a3,a4,a6,a8 hepsi on numara arabalar. Şimdi babamı kandıra bilirsem bora yerine a4 aldırmak istiyorum bende.
mustafa6023
19-02-2006, 03:32
2006 a3 1.6fsiambition um var s-line olmasa da ambition pakette de spor yuruyen aksam var.. yol tutus bence mukemmel ( zannediyorum herkes icin oyle :D) cok kolay kontrol ediliyor kaymaya karsi..motora gelince bence 1.6 fsi guzel bir motor ama 1250 kg lik bir arabaya bazen agir kaliyor..en iyisi 1.8 t :D ama oyle bir motoru yok malesef
TorqueTuning
20-02-2006, 11:24
2006 a3 1.6fsiambition um var s-line olmasa da ambition pakette de spor yuruyen aksam var.. yol tutus bence mukemmel ( zannediyorum herkes icin oyle :D) cok kolay kontrol ediliyor kaymaya karsi..motora gelince bence 1.6 fsi guzel bir motor ama 1250 kg lik bir arabaya bazen agir kaliyor..en iyisi 1.8 t :D ama oyle bir motoru yok malesef
katılıyorum :thumbsup: a3'e koymamışlar ama gecenlerde dogusa gittigimde yeni kasa bi a4'te 1.8T motor vardı gorunce şaşırdım...
163 hp'lik 1.8T makyaj öncesi A4'lerde de vardı hala var. Makyaj öncesi 190 hp'lik 1.8T Sport da vardı ancak makyajdan sonra onun yerine 2.0 TFSI sunuldu. Hele ki DTM edition 2.0 TFSI var ki... Tek kelimeyle mükemmel :thumbsup:
DTM edition mükemmel duruyor.Bakırköy şenyıldız da vardı siyah full idi.Bi adam geldi 55 yaş civarı kendinde 2005 Sline 2.0 quattro A4 vardı otomatik vites 10.000 km de falan daha takasa verdi üzerine 24.000 euro koydu aldı DTM edition ı.Bende aptal oldum 10 dk da :)
mustafa6023
20-02-2006, 20:54
abi dtm zaten normal 2.0 tfsi ler gibi 200 bg degil (ki daha da guzel) 220bg die biliyorum
yanliz ilginc bi konu var bu 2.0 tfsi nin bir dergideki testinde 0-100 e 11.4 gibi komik bi rakam yazmislar bakalim isallah a3 ten sonra ona terfi edicez o zaman goruruz ( hayallerimizde yeni rs4 var ama nerdeee :( )
5 aydir kullaniyorum yol tutus kusursuz diyebilirim
2006 a3
DTM edition mükemmel duruyor.Bakırköy şenyıldız da vardı siyah full idi.Bi adam geldi 55 yaş civarı kendinde 2005 Sline 2.0 quattro A4 vardı otomatik vites 10.000 km de falan daha takasa verdi üzerine 24.000 euro koydu aldı DTM edition ı.Bende aptal oldum 10 dk da :)
siyahtan once de mavi dtm vardi :) Simdi yerine A4 Avant koymuslar.
Esas bomba A8L W12 6.0 vardi o da satilmis yaklasik 400.000 YTLcik fiyati vardi :)
A8 W12 de çok ilginç bir araç.
İlk defa LED farların kullanıldığı seri üretim araç...
Evet A4 DTM Edition 220 hp ve 11.4 sn 0-130 km/h olabilir. Çünkü 6.9 sn olduğunu hatırlıyorum. 80K EURO fiyatı var (benim incelediğimde opsiyonel donanım da vardı).
Neyse konudan saptık ancak A3'ün yol tutuşu teorik olarak iyi olmalı. İlk sayfada anlattığım bazı özelliklerden dolayı. Görüyorum ki kullanıcılar da gayet memnun.
Walla bu DTM de full idi 80.000 idi liste fiyatı ama 72.000 e verdiler biliorum.Birtek navigasyonlu ekran yoktu dier herşey var die biliorum.Bahsettiğin A8 şenyıldızdaki ise o araç baya ucuza verildi satılmadı çünkü uzun süre.2 araç aldık ordan baya samimiyiz satıştakilerle biliorum olanı biteni :)
A3 ün yol tutuşu süper hatta gereğinden fazla sert süspansiyona sahip Sline paket bizimkinde arka koltuklarda hafif ses yaptı götürdük hallettiler.
mustafa6023
21-02-2006, 23:07
Walla bu DTM de full idi 80.000 idi liste fiyatı ama 72.000 e verdiler biliorum.Birtek navigasyonlu ekran yoktu dier herşey var die biliorum.Bahsettiğin A8 şenyıldızdaki ise o araç baya ucuza verildi satılmadı çünkü uzun süre.2 araç aldık ordan baya samimiyiz satıştakilerle biliorum olanı biteni :)
A3 ün yol tutuşu süper hatta gereğinden fazla sert süspansiyona sahip Sline paket bizimkinde arka koltuklarda hafif ses yaptı götürdük hallettiler.
istanbulu bilmiyorum ama aralik ayinda dogus oto ankara 3 a8 teslim etti
ambition ve s-line haricinde farkli donanimlardaki bir a3 e bindiysen onlar daha yuksek ve daha konforlu zaten :D
Kolay gelsin...
Herkes bildiği kadarını söyler . Herkes sizin kadar bilseydi ve araştırsaydı zaten böyle forumlara gerek kalmazdı ...
okan arkadasım bu konuyu tartısan kişiler zaten aralarında anlasmıs tam da forum konusu toparlanmısken tekrar bu tartısmayı alevlendirmememiz gerektigini dusunuyorum.
Neyse arkadasımın a3unu kullandım, en dandik a3 yani ne s line'ı var ne bi paketi var 102 hplik motoru var. Ne goreyim, a3un en dandik versiyonu benim meganeın en iyi versiyonunu solda sıfır bırakıyo. Kalite, guven ve konfor hislerini insana hissettiriyo. Muthis bir arac. Tamam cok iyi yol tutuyo ama sıradan bir 1.6'lık hb'e gore. yoksa yani yazılanlara bakıp bu araba yolu zamk gibi tutuyomus deyip viraja 200le girmemek gerek. Bu bi porsche veya tt degil.
bi de o motor biraz zorlanıyo mu ne?
okan arkadasım bu konuyu tartısan kişiler zaten aralarında anlasmıs tam da forum konusu toparlanmısken tekrar bu tartısmayı alevlendirmememiz gerektigini dusunuyorum.
Hehe ben honda lideri oldum en cok elestiren arkadasim da yardimcim... :) Bilmemek ozensiz olmayi gerektirmez. Insan en azindan bir cumle kurmali fikrini aktarirken. "Basar gider" bir yorum degildir o yuzden oyle yazdim. Forum foruma benzemeli...
Tabi A3 spor bir otomobil degil. Sportif bir otomobil demek daha dogru. Yol tutusu da bu fiyatiyla sundugu olumlu bir ozellik.
Kısa Ve Öz Bişekilde açIklamak İstediM Memleketteki bi kavşağa tabii panayır alanı gibi geniş (: orayaa hangi arabaylaa girmeye çalışsam hep 100 105 Lee zor girerdim o kadarda zOrlanırdıM ama a3 Le oraya 140km ile Hiç kasılmadan giriyoruM Ve çıkıyoruM benn sonuna kadar GüveniyoruM yol tutuşuna tabi yaylarla beraber a3:rulezzzzz ;)
misafir1457
05-03-2006, 04:23
AUDİ AL,SONRA KİMSE TANIMIYO,FAZLA FİYAKAM OLMADI DİYE,BAZI POPULİST İNSANLAR GİBİ ,SAKIN SATIP BMW ALMA.(bmw kötü olduğu için değil,audi daha iyi olduğu için)*yol tutuşa değinmedim (gerek yok)
audi!! yi tek geçerim(mercedes ve bmw dahil)...fabrika çıkışında '0'sıfır hataya yakın ender markalardan biri(bütün modeller )
..audi almak isteyen varsa....binsin,kullansın...(kullanmadan hiç bir araba almayın!)
**uygulama ,teorikten(teknik bilgiden)her zaman daha anlaşılır,daha tatminkardır.(10 dakka kullanmak,kullanmış birinden 3 saat dinlemekten çok daha tatminkardır)
**BARKIN arkaşımıza bi şey söyliyim;topiği okudum;okurken sen yazana kadar ,herkes boş şeyler yazmış,senin dediğine sonuna kadar katılıyorum,ek olarakta ,yanlış anlaşılmanın senden olmadığını,o kadar boş şey yazıp,senin yazdığın şeyleri bile anlamadan ,körü körüne kendilerini haklı çıkarmaya çalışan insanlar oldukça (burda gerçekten bişeyler yapmana rağmen)senin değerini anlamıycaklardır.....(çok sabırlı ve kibar şekilde tekrar onlara cevap vermişsin..ya....saygılar.
not:yazımı bilerek,teknik bilgiye vs..ye dayandırmadım ,çünkü(barkın,seni anlamıyolarya !,daha geniş bi kitle anlasın diye en basit dilden yazdım.:)
audilover
14-03-2006, 13:49
yaklasik 3 aydir kullaniyorum su anda 4000 km var aracta uzun yol yaptim sehir ici kullaniyorum aracin yol tutusu sinifinin ustunde bence.Direksiyon kavramasi aracin direksiyonunun verdigi tepkiler virajlardaki bagimsiz calisan suspansiyonlar cok iyi calisiyor.Arac bir butunluk icerisinde.Keza fren sistemi icinde super diyebiliyorum.Her seyden onemlisi arac guven veriyor.Ben daha once kullandigim hic bir aracta bu kadar guvenmemistim aracima ama bu arac o guveni fazlasiyla veriyor.Manevra ozelligide cok yuksek donus acisi hiza duyarli direksiyonu bunlar hep birlikte bit butunluk icinde calisiyorlar.Ben 3 ayda hic bir negatif ozeligini yakalayamadim.Alinabilecek guzel bir sportif arac..
2006 ambiton
sinasibenz
15-03-2006, 19:42
2005 model a3 kullandım. audi a3'ün yol tutuşu mükemmel ötesi ve sınıfının açık ara lideri... hiç tereddüt etmeden 125 km/s hız ile 48 derecelik açıya sahip virajlara dalabilirsiniz. teşekkür ederim
canercik
01-05-2006, 02:47
a3 ü kullanan kaç kişi war aranızda...... kim a3 ün yoltutuşunu bilio bilen warsa ne düşünüo acaba????
2000 model a3 1.6 atraktıon otomobılım var.yol tutusunu begenmıyorum savurma yapıyor.Ozellıkle vırajlarda hıc basarılı bır otomobıl degıl.
mustafa6023
01-05-2006, 07:21
2000 model a3 1.6 atraktıon otomobılım var.yol tutusunu begenmıyorum savurma yapıyor.Ozellıkle vırajlarda hıc basarılı bır otomobıl degıl.
attraction donanim pakedinde konfora yonelik suspansiyon var ama daglar kadar da farketmez daha alcak olan versiyonuyla..hele ki virajlarda sinifindaki diger otomobillerden cok daha ustun bir aractir..aracinizda teknik bir sorun olabilir veya lastiklerinizden kaynaklanan bir sorun olabilir
ahmetakgun
01-05-2006, 12:30
eski 216si roverimla bızım ordakı suadiye virajına 160 la girebiliyordum onu sattım :(
sımdı 2000 model A3 üm var aynı vıraja aynı hızda gırmeye kalktım :) mumkun degıl
tabı bunun uzerınde 65 yanak lastık var oburkunde 45 idi :)
canercik
03-05-2006, 02:02
a3 un yol tutusu cok ıyı sayılmaz savurma yapıyor arka taraf cok zayıf
canercik
03-05-2006, 02:10
bende de 2000 model a3 var arac vırajlarda cok zyıf kım ne derse desın benım arabamda 16/55/205 lastık var ama yınede vırajlara gıremıyorum daha once 1992 mazda 323 1,8lıtre. arabam vardı ve daha guzeldı.a3 aldıgıma pısmanımmm..
eski 216si roverimla bızım ordakı suadiye virajına 160 la girebiliyordum onu sattım :(
sımdı 2000 model A3 üm var aynı vıraja aynı hızda gırmeye kalktım :) mumkun degıl
tabı bunun uzerınde 65 yanak lastık var oburkunde 45 idi :)
canercik
03-05-2006, 02:20
merhaba hangı model a3 oldugunu ogrenebılırmıyım acaba ben vırajda savurma nedenıyle yoldan dısarı cıktım.acıkcası yol tutusunu beyenmıyorum.sızdekı a3un hangı model oldunu merak edıyorumKısa Ve Öz Bişekilde açIklamak İstediM Memleketteki bi kavşağa tabii panayır alanı gibi geniş (: orayaa hangi arabaylaa girmeye çalışsam hep 100 105 Lee zor girerdim o kadarda zOrlanırdıM ama a3 Le oraya 140km ile Hiç kasılmadan giriyoruM Ve çıkıyoruM benn sonuna kadar GüveniyoruM yol tutuşuna tabi yaylarla beraber a3:rulezzzzz ;)
ahmetakgun
03-05-2006, 09:59
arkadasta S3 var sanırım :)
audilover
03-05-2006, 19:49
2000 modellerinde hakli olabilirsin biraz zayif ama 2004 den sonraki yani son kasalarda yol turusu genisletilmis aks mesafesi ile muaazam olmustur gayet basarilidir.
ahmetakgun
06-05-2006, 14:22
aklar genısledı am aarac daha yukseldı :) yukselmesıne ragmen dah ıyı vıraj alabılıyorsu super
ben 8L kasayı kullandım 1.6
1.8t nın vırajı arasında cok fark var :)
" viraj yoltutusu tabı kullanıcıya gore degısıyor kımısı ıcın tatmınkar olabılır herneyse "
misafir607
06-05-2006, 23:48
160 km ile 75 derecelik viraja girmek doğrudur. ama dediğin gibi lastiklerin sanırım senı buyuk ihtimalle yolda tuttu. tabiki virajın son düzlüğünede bağlı bu sürat. bahsettiğin yolda hatırladığım kadarı ile yapabilirsin. bende s3 ile 80 derecelik viraja 160km ile girdim ama 80 km hız ile >(yaklaşık) viraj çıkışım oldu.
Austin Powers
18-06-2006, 02:06
çok enteresan walla tüm yorumlar çok ii giderken bi anda borsa gibi çöküşe geçti arabanın yol tutuşu... Enteresan...
misafir2133
18-06-2006, 12:14
yaw millet arabanın arkasını attırmak için neler yapıyor..
ahmetakgun
19-06-2006, 13:16
çok enteresan walla tüm yorumlar çok ii giderken bi anda borsa gibi çöküşe geçti arabanın yol tutuşu... Enteresan...
biz gerçekleri konuşuyoruz eski uyeler ballandıra ballandıra kendındne geçmiş biraz daha kassalarmıs ferrari kim diyecekelrmiş ?
"Kadir Y"
06-07-2006, 01:14
Gayet iyi bir yol tutuşu var, Bunun yanı sıra konforlu ve güvenilir bir araç bence, Sonuçta o bir AUDI...
canercik
26-09-2006, 02:28
a3 cok guzel bır otomobıl ama yol tutusu okadarda ıyı degıll 2000model a3 atraktıyon model aracımdan tek sıkayetım vırajlarda savurma yapıyor arka tekerlekler hemen otmeye baslıyorr. audı a3 almadan once 1992 model mazda 323f aracım vardıı cok daha alt kategorı bır arac olmasına ragmen vırajlarda mukkemmeldı..yorum sıze kalmıss..
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.