PDA

'Full Versiyon'a Bak : En iyi Filtre koton mudur?

E.K.İ.N.
21-04-2005, 14:37
En iyi filtre performans açısından koton mudur?yoksa sünger midir?yalnız dikkat ses le işim yok performans açısından açık hava filtresi...??kutu içi de değil...çünkü benim uno ya bulamadım...

Tegent
21-04-2005, 14:44
150 hp altı araçlar için fark filtre malzemesi değil , uygulanışı , aldığı soğuk hava , havanın boru içindeki sürtünmesinin az olması , filtrenin bakımı 10 bin de 1 temizliği gibi şartlardır..

insomnia
21-04-2005, 14:45
sünger daha iyi geçirir havayı...(ama tozu da daha çok geçirir tabi)

Gerçi bu tip filtrelerden geçen toz partiküllerinin motorlara herhangi bir zarar verdiği henüz ispatlanmış değil ama zararlı olduğuna dair varsayımlar da var halk arasında...(ben katılmıyorum zarar konusuna)

Bana göre sıcak hava çekme de ; istersen kadın çorabı bile tak borunun ağzına o bile yeterli kısa süreli kullanımlarda...

E.K.İ.N.
21-04-2005, 14:49
150 hp altı araçlar için fark filtre malzemesi değil , uygulanışı , aldığı soğuk hava , havanın boru içindeki sürtünmesinin az olması , filtrenin bakımı 10 bin de 1 temizliği gibi şartlardır..
sürtünme den kastın filtre borusunun uzunluğumu??boru uzun oldukça performans düşer mi? yani..

insomnia
21-04-2005, 14:52
hava rahat geçecek...Köşeli dönüşler olmayacak....Borunun içi pürüzlü olmayacak...Kısa olacak en kısa yoldan karışıma gidecek...Kısa olacak ama motorun ısısından da uzak olacak...

Kaputta hava girişi açma imkanın varsa en iyisi....

Tegent
21-04-2005, 14:55
uzunluk arttıkça perf. düşer tabiki.. Ne kadar hissedilir bir fark yaratır tartışılır..

Sürtünmeden kastım borunun iç yüzeyi , yani havayla temaz edicek yüzey havanın üzerinde kayıcağı bir madde olması lazım. . . .