'Full Versiyon'a Bak : E-46 3.20i Hava Filtresi
Şimdi takma arzusundayım özel kit K&N filtre Ses olarak nasıl bir ses alırım bas bas bağırmasını istemiyorum uygulayan varmıyada gören duyan yardımcı olun bana.
Arabayı görmek için imzamdaki linki tıklaya bilirsiniz
ŞaFaK-E30
23-04-2005, 13:53
bağırmaz ztn filtreden fazla ses alamassın m52 de...motorun sesi neyse o çıkar sadece hüp hüp edio ilk gaza vuruşunda
Filtreyi çıkar köpek gibi bağırıor... :p
2001 model sanırım 150 ps olanlardan...
Cold air intake sistemi yaptır..
ya bende bişi sorcam
benimkine yaptırsam nasıl olur sizce??
Tayfun-E30
23-04-2005, 19:21
K&N cidden çok kaliteli bi ürün.
yaptirin bence. Bi soguk havayi yedirtin su motorlariniza.
misafir725
24-04-2005, 05:15
Yaptıracaksan KN in kitini falan yaptır. tatmin edecek sesi alırsın, abartı bir ses zaten vermez.
Abidik bişey hiç yaptırma.. Bide akışmetreyi falanda iptal etme sakın :)
Ok teşekkürler deneyip bakıcaz
UMUR-ART95
25-04-2005, 23:17
ya bende bişi sorcam
benimkine yaptırsam nasıl olur sizce??
Motorun üstündeki yalıtım kapağını Çıkar İlk önce bu dediğimi dene 4000 RPM ye kadar iyi bağırıyo sonra tamamen susuyo Ben yapıyorum beleşe Filtre sesi işte zararıda yok :opa:
Tayfun-E30
25-04-2005, 23:37
Motorun üstündeki yalıtım kapağı ne?
ŞaFaK-E30
25-04-2005, 23:54
Çıkar Çıkar... eksoz manifoltunuda bloktan çıkar daha güzel bağırır
İlkel ilkel basit basit şeyleri BMW lere yapmayın...Ztn yeni motorların herbişisi elektronik...Oradan bir yerden kayacak bişeyi yollarda sefilleri oynayın sonra.
Hava filtresi tarafımca taswip edilen bir uygulama değil...Randımansa açık hava filtresinden gelecek randıman allahtan gelsin...Orjinal filtrenin ön emişi genelde farın arkasından olur yeni BWM lerde nasıl tam olarak bilmiom ama eğer o emiş ağazını bir boru yardımı ile uzatıp ön tamponun hava ızgarasına dik bakacak şekilde koyarsanız böylece emiş kendi bulundğu yere nazaran daha kolay olacaktır...Buda iş görür...Hemde motorun orj filtre sağlanmış olan derlitoplu yapısıda bozulmamış olur...BU teknik dünyada e39 M5 te bazı firmalar tarafından kullanılmaktadır ve oldukça verimldir...Emişi açık hava filtresi ile değil gelen hava yolları ile oynayarak rahatlatıyorlar yani.
bende 328 var çok güzel ses alıyorum ayrıca arkadaş 320 coupe a taktı ondan da çok güzel ince bir ses geliyor :))
çok hoşuna gitçeğinden eminim ama araçta debimetre var o bozuluyor :(((
Ya benim amacım zaten ses değil performans ama Şafak-E30 nickli canım kardeşim performans alamazsın diyor ama ben hala deneme yolundayım
cabrioman
26-04-2005, 12:05
bende cold air intake var...kesinlikle onu öneriyorum, ses hem açık filtre gibi, ama sonuçta kapalı bi kapta olduğu için hem debimetren bozulmuyor, hem de giren havanın ısısını ölçen sensörü devre dışı bırakmak zorunda kalmıyorsun...ayrıca önden emişi boruyla en uygun yere çekme şansın da var...
Takacağım kit aşağadaki
http://img168.echo.cx/img168/7451/img00017te.jpg
http://img168.echo.cx/img168/1136/img00027hs.jpg
cabrioman
26-04-2005, 12:33
tekrar coldair i düşün derim...akışmetrenin ve arabanın sağlığı açısından...bu kit sıcak hava nedeniyle performansını düşürecektir emin ol...ben de eski arabalarımda açık filtre takmıştım, ama ses hariç bi artısını görmediğim gibi, bozulan akışmetre gibi bi sürü zararını karşılamak zorunda kaldım...
Anlaşıldı Coldair intake kit nerde bulucaz. Fiyatı falan nedir.
misafir725
26-04-2005, 16:47
Çıkar Çıkar... eksoz manifoltunuda bloktan çıkar daha güzel bağırır
İlkel ilkel basit basit şeyleri BMW lere yapmayın...
:) :)
KN Typhoon kit üretmiş mi M52 için önce onu araştır derim. Fiytını bilemiyorum ama normal bir air intake kitten pahalıdır..
Yok ise, yine kaliteli bir markanın M52 için ürettiği bir Cold air Intake ini al. Ama dikkat et senin aracın için üretilmiş olsun, en iyi yere gönderirler filtreyi..
Ama typhoon bile alsan tek başına filtreden birşey bekleme..
bende sol böbrekten geliyor hava.. E46da da sanırım iki böbreğin arasından mı ordan biyerden...
Anlaşıldı Coldair intake kit nerde bulucaz. Fiyatı falan nedir.
www.da-motorsport.com (http://www.da-motorsport.com)
Mert sana yapar... Hazır cold air intake yaptırmışken chip le de oynasın :thumbsup:
extremem3e46
27-04-2005, 01:20
+1 Hem Mert Bu İşin Ustadıdır :) .
bu durumda açık hava filtresi sizden geçer not alamadi!
şafak da demişki;
(Orjinal filtrenin ön emişi genelde farın arkasından olur yeni BWM lerde nasıl tam olarak bilmiom ama eğer o emiş ağazını bir boru yardımı ile uzatıp ön tamponun hava ızgarasına dik bakacak şekilde koyarsanız böylece emiş kendi bulundğu yere nazaran daha kolay olacaktır...) bu uzatma işini seat ve golf de denedik ikisindede randıman alamadık sebebi; yol uzatıldığı için motor o kadar uzun yoldaki havayı ememiyor....
havayı böbreklerden alıyor
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.