PDA

'Full Versiyon'a Bak : abiler blow-off nedir?

akintuner
23-04-2005, 18:43
abilerim blow-off un sadece ayağını gazdan çekince tıslaması bide turboya takıldığını biliyorum daha nesi var

erancan
23-04-2005, 21:07
ayak gazdan çekildiğinde turbonun oluşturduğu sıkıştırılmış hava motora gönderilemiyor ve turbonun pallerinde ters etki yaratarak turbonun dönüş hızını yavaşlatıyor..blow off bu sıkıştırılmış havanın dışarı atılmasını sağlar...
ayrıca turbonun ömrünün uzamasına da yardımcı oluyor...

OKAN
23-04-2005, 21:26
http://www.gittigidiyor.com/resimler/org_resim/709663.jpg

Turbo Araclar Icin Blow Off Valve. -ayaginizi Gazdan Cektiginiz Zaman Turbo Ya Geri Basinc Uygulamaz Ve Bu Sayede Turbonuzun Omru Uzun Olur, Ayriyetten Turbonuz Yavaslamaz Ve Bir Sonraki Vitese "blow Off Valve" Sayesinde Dolu Turbo Ile Devam Edersiniz...

Ahmet-CPR
23-04-2005, 21:46
Turbo beslemeli motorlarda yaşanan en belirgin sorun "turbo lag"dir. Turbo beslemeli motorlarda ayağınızı gazdan çektiğinizde turbo ile kapanan gaz kelebeği arasında oluşan basıncın turboya ters tepki vererek, basınç üreten pallere yaptığı frenleme sonucunda durma noktasına gelen turbo basınç pallerinin tekrar gaza basıldığında yeniden hızlanma sürecinde oluşan bekleme ve gücün gecikmesi "turbo lag" yani turbo boşluğu olarak nitelenir. Bu boşluk sonucunda turbo palleri de basınç ve ters basınç nedeni ile çabuk yıpranır. Bu olumsuzlukların giderilmesi amacı ile basınç yoluna eklenen "blow-off valve" diye adlandırılan tahliye sistemi, gaz kesildiği anda kapanan gaz kelebeği ile turbo arasında oluşan basınç devamlılığını, kapanan gaz kelebeğinin emme manifolduna giren basıncı engellediği sırada oluşan emme manifold vakumu ile blow-off supabını açtırarak, aradaki basıncı hava filtresinin emme ağzına veya açık havaya tahliye eder. Böylece turbo basınç palleri frenlenmez ve dönme hızı devam eder. Böylece tekrar gaza basıldığında hazır olan düşük bir basınçla araç hızlanırken asıl basınç da kolayca oluşarak aradaki boşluk yani bekleme de minimum seviyelere iner.

erkay
23-04-2005, 21:58
peqi 206 hdi ye takılsa bi yararı olurmu?

@li
23-04-2005, 22:45
Onda Turbo Varmi Ki??

misafir146
23-04-2005, 22:52
var tabiki
dizellere blow off uygulamasını ben araştırıyordum fakat kesin bir sonuç yok

Kadir_tdci
24-04-2005, 01:14
Dizellere bov uygulaması olabiliyor fakat valfin acılıp kapanma zamanı benzinlilerdeki gibi mekanik (gaz kelebegının konumu) degıl malum dizel motorlarda gaz kelebegi yok ,bunun yerine elektronik bi parca kullanılıyor (yanılmıyorsam selenoid valf). calısma prensibini tam olarak bilmiyorum fakat tahmınım gaz pedalının durumunu beyinden okuyup ona gore acma kapama yapılıyor. hks in sitesinde universal diesel ssqv kiti var fiyatı 450$ gibi bişey...