'Full Versiyon'a Bak : sedefli boya????
arkadaslar bu sedefli boya nasıl bişey?
bunun alternatifi varmı mesela yapıştırma gibi ????
yada yapılsa sonradan temizlenebilirmi bi iz bırakırmı?
maliyeti nedir????
yapılsa iyi olurmu????
:kararsiz:
misafir1932
28-04-2005, 16:01
Boyanın içinde inci gibi birşey oluyor. Sedefli diyorlar ona.
iyide ben sadece benzin kapağının üst tarafını yaptırcam yani arka tarafın her iki yanınıda az bişey yapıcam abartı olmıyacak yani arabanın her tarafına yapmıcam :)
sadece güzel görüntü açısından :)
Harici sedefli boya mı yapılıyor?
Benim arabamın rengi sedefli siyah mesela...
İçinde değişik renkler veren tanecikler var...
Sonradan bu işlem nasıl yapılıyor ki?
yav abi yokmu şu tuning firmaların demo araçları ona yapıyolar bi tarafından bi renk bi tarafından bi renk cıkıyor :)ole bişi de sonradan yapılıyor sanırsam :)
Komple boyatıyor ama onlar...
O tür bir boya hazırlamak mümkün...3 hatta 4 renk arasında geçişler yapanı var...YUrtdışından getirtip uygulamasını yapıyorlar ama bölgesel uygulama güzel olur mu bilmem...
misafir146
28-04-2005, 18:02
yani bukalemun gibi rengarek bi arabadanmı bahsediyoruz :)
walla arka kapının arka taraftan başladıgı yerlere düşündüm herhalde güzel olur?
bunun alternatifleri yokmu yav?
sercy arkadasım cok saol ztn cok pahalı bişeyse yaptıgıma değmez:)
sadece sordum iyi bişeyse yapayım diicektim ama baya berbat işmiş :)
çok tşk ler
Sedef boya renkten renge geçen boyadır Accordlarda sedefli siyah dedigin boya sedefli boya degil adı sedef olabilir ama görüntü itibariyle portakal kabugu görüntüsü var bildigim kadarıyla. sonradan bu işlem arabanın boyanacak kısmı zımparalanıyor astar atılıyor üstüne yapılıyor zahmetli pahalı ve prof. bi iş bi yer cizildiginde sadece o bölge degil komple tekrar boyanır.
Renkten renge geçen boyanın adı bir başkaydı sanki...
Hatırlayamadım...Dynamic Color gibi birşey...
Alfa Romeo'da böyle bir renk var mesela sen bilirsin.
Opsiyonel bir renk ve oldukça pahalı diye hatırlıyorum..
Açık mavi bir renk...
Sedefli boya ise bazı markalarda opsiyonel olarak sunuluyor. Audi'de var mesela...
"Mat" siyah var veya "pearl effect" yani sedefli siyah var...
Accord'un Türkiye'ye gelen siyah rengi de Nighthawk Pearl Effect diye geçiyor...Güneş ışığını kıran renkli tanecikler var içinde...
Sedefli boya ile renkten renge geçen boya farklı diye hatırlıyorum...
novala rengi.alfada var mesela süper duruyor.biz kaputu boyatmıştık tutmadı.tamamen boyanması lazımmış.bilgine
bir zaman larda roverlarda vardı koyu mavi bordoya geciş yapıordu ben 93 si için araştırdım buradada bu karışımı cok rahat yapıolar artık 450 civarı cıkmıstı sadece boya 3 renk geçişliydi
bize gelmezmiş ztn yaa boşverin
bu arada herkese çok teşekkür ederim ilgisinden dolayı
omersenol
29-04-2005, 22:37
Yaw arkadaşlar,
Bu kadar çok abartılan bir başka konu forumda okumadım.
Sedefli boya dediğiniz öyle renkten renge geçen bukalemın gibim olan bişi diil. Uygulamasıda öyle çok pahalı olan ve milyarlar(!) tutan bişi de diil.
Boya uygulanırken orjinal boyanın içine koyulabilen ve parlaklık ve seçtiğiniz renge göre yüzeye baktığınızda renk geçişi sağlayan bir uygulamadır.
Nick kullanmak mümkün değildir
30-04-2005, 03:34
ne zmndir bende acacaktim bu topiki
ya bende kaputumu simli sedefli siyaha boyaticaktimm ?? tım deil boyaticam hatta folyoyla bu iş olmio
on numara olio sedefli boyalar bi tane resim bulabilirsem koyayim ornek acisindan
sedefli acik mavi tercihim ;)
arabaya herşey yaptiktan sora bi ztn plaka almak isterim bide bole komple baska sedefli bi renge boyatmak isterim..
pimp my ride da gordum ben normal boyanin icine bole aşiri miktarda şu yilbaşi süsleri olio ya o tur bi madde karistiriolar boyan parlak otesi olio yanar doner kımıl kımıl :D
4-5 milyar cok deilmi ama ya? 1-2 milyara kral gibi boyuyolar servis desen 2-3 milyara boyuyor e boyayi sen yurt dısından getirt uygulamasini yaptirt burda..
sercy sen nerden aldin fiyat yapilmişi varmi bi resim filan ?
30-04-2005, 03:40
hah işte budur benim dediim renk sedefli dediiniz bolemi arkadaslar?
http://img220.echo.cx/img220/5108/2489cy.jpg
clio&206 kardeşlii bu olsa gerek :p
30-04-2005, 03:42
yapılmısı bi alfada var 156 bnm ön tampondan TR de 2 tane var digeri onda zaten, ama diger komple boyaları aynı renk 2-3 milyar boyuyolar dedigim gibi saglam güzel temiz iscilik ararsan. bırakta o malzemeyi 5 milyara boyasınlar. resmi war fakat arkadaş biraz kıl Tabir-i caizse yayınlanmasını istemiyor
nasi sence ne bilim bole dikkat cekiomu cok mu parlak
pimp my ride da her gün sedefli boyuyolar aslinda merak eden bakabilir
02-05-2005, 02:43
bu sedefli mavi normal sedef rengarenk sabit bi rengi yok arabanın önü mavi arkası mor tawan yesil
nightdriverin dedigi gibi boyalara sdef konulup renk veriliyomuş fakat bunun haricinde asıl sedef renk degiştirenmiş STANDOX tan öyle cevap aldım
ben ztn renk deistiren istemiom o sim gibi şeylerde boyaya bol miktarda katsinlar araba kirmiziya boyancaksa aşiri parlak bi kirmizi olio işte..
renk deistiren farkli sanirim gr 048 plaka bi m3 vardi onda var ole birşey gri ye boyamislar ama gokkusa gbbi acaip renklar alio isiktan isiga..
Ben biraz araştırdım...
3 katmandan oluşuyor bu boyalar...
1-"Base" boya tabakası
2-Sedef parçacıklı katman
3-Şeffaf katman
Orjinal arabalarda sedefli boya (pearl efect) opsiyonu bulunuyor. Bunlar boyaya derinlik hissi verirken, boyaya güneş ışınlarının kırılmasından dolayı farklı hava katıyor.
Ancak Alfa'nın mavisindeki gibi 3 hatta 4 renk (İstanbul'da dolaşan Lambo Diablo'da var örneğin) değiştiren boyalar biraz daha özel. Bu özel boyalarda ışığı geçirgen şeffaf parçalar da kullanılıyormuş...
Sanırım işin kalitesini belirleyen orta katman...
Yalnız tamiri çok zormuş söyliyim...
O zaman garaj arabasına yapmak lazım bu uygulamayı...
7 renk mi? Ben yolda 4 tane sayabildim tabi:)
Lambo'yu komple boyatsan kaça mal olur acaba:)
UMUR-ART95
03-05-2005, 11:39
O boyayı biz camlara yapıyoruz İsterseniz bakın
www.artdecorglassware.com PAhalı ama Çok çeşitli Sadece Bir kımı war web de
misafir395
03-05-2005, 20:57
aslında araca güzel görüntü sağlıyor yanlız ufak bir çarpmada yada ezikte aracı komple boyatman gerekir...Eyer önemli değil dersen harika birşey ingiltrede hemen hemen bütün modifiye araclarında sedefli boya var..Hoş yanii
onurarslan
03-05-2005, 21:10
sanırım bu boya gunes alan yerler baska renk oluyor yani yanardoner bunun benim gordugum ve cok yakısan pembe 106 pasatuning te yapılan adapazarlı civic simdi aklıma daha gelmiyo bide benim kuzenimin kapıda yatan roverı
menecer & RIZA
26-05-2005, 23:42
sedef dedıgınız cok eskıden berı kullanılan beyaz bıldıgımızz sedefın rengınde olanlar degılmı?beyazdan pembeye mavıye kacan ısılıtılar veren bildiğimiz deniz kabugu misalı yanı .bakırkoyde vovvosda vardı
renk değiştiren metalik boyayı bi ara araştırmıştım. ışığı topluyor ve 45derece açıyla kırarak yansıtıyor. pearlescent diye geçiyor. sanayideki adı motorsiklet boyası. 2 renk arasında geçişi sağlarken o renklerin 5-6 farklı tonunu yakalıyor. malesef türkiye şartlarında ne boyayı, ne de bu uygulumayı yapacak ustayı bulmak çok zor.
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.