'Full Versiyon'a Bak : Clio dci'ye hava filtresi
Öncelikle herkese merhaba..Bende forumda yeniyim ama felaket bir modifiye hastası olarak:) ve burdaki sıcak ortamı çok beğendim,herkes birbirine çok yardımcı oluyo..Benim sorum : Bizim pederde 1.5 dci 65 hp lik clio var,bu arabalara açık hava filtresi takmak zararlı olurmu,güzel bi ses elde edermiyim veya ses elde edermiyim??:) Bu arabaya açık tip filtremi önerirsiniz,yoksa kapalımı??Hangisi daha faydalı olur??
Mustafa C
28-04-2005, 14:36
Merhaba,
Kendinizi üyelerimiz bölümünde tanitip Renault Marka Takimina üye olabilirsiniz
Aramiza hosgeldiniz
bence dizel bi araca hava filtresi gereksiz bi uygulama diye düşünüyorum.
Bendeki modifiye manyaklığı işte,açık konuşim araba üstelik şirket arabası:)Benim o arabaya yapabileceğim tek şey hava filtresi ztn şirket arabası ve takıp çıkartmak gerekçek o açıdan pratik olduğu için,yoksa gidip te 65hp lik clio symbole sadece hava filtresi takıp modifiyeciyim dye gezmek fln deil,çünkü çok fena hastalık bende bu modifiye benzinli arabalar hakkında baya bi bilgim var her konuda ama dizellerde(tabi sadece motor modifiyesiyle ilgili konuşuyorum,yoksa bodykitte tabiki dizeldi benzinliydi farketmez yani)motora ufak tefek,pratik olarak neler yapılır sonuçta bi şirket arabası yani:) brz da olsa tork artışı ve güzel ses istyorum,ztn kendi arabamı alınca inşallah yakın zamanda onu bi canavara çevireceğimden emin olabilirsiniz yani:thumbsup:
Şu anda bnm tek merak ettiğim yararı,zararı,sesi ve kapalımı yoksa açık tercih etmem gerektiğimi??
Şimdilik kendimi bu şekilde tatmin ediym pederin arabasıyla,kendi arabamı alınca ztn allah kısmet ettiği takdirde gerek motor,gerek bodykit,gerek iç dizayn,gerek tesisat,gerekte görsellik için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıcam arkadaşlar
kutu içi daha çok performans verirmi acaba?ama açık filtre ses verirse tercihim olabilir ama arada büyük bi performans farkı olursa kutu içinide tercih edebilirim arkadaşlar??
arkadaşlar bi yardımcı olsanız yrn takıcam ona göre açık veya kutu içi??Albayım??
ya arkadaşların dediği gibi ufakta olsa bi ses vercekse özelliklede turbo sesini daha iyi hissettircekse beni tatmin etsin arabamı alana kadar yeter diye düşünyorum ben,sonuçta çok ufakta olsa performans vercek ztn böle bi arabada bnm derdim hp değil ztn 65 beygir torkum biraz yükselsin yeter..
bende doblo 1.9 jtd var ona acık tıp k&n marka hava flitresi taktım eskısıne gore %50 ses aldım eee buna baglı olarakta bırazda guc ama senın aracına nasıl bı uygulama yapılır onu bılemıyorum !!!!
benzinlilerdeki gibi bi ses mi yoksa daha mi farkli peki %50 olsa bile??uygulama derken kastin nedir??
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.