'Full Versiyon'a Bak : kolonlardan gelen ses
atakan67
02-05-2005, 00:43
bende jvc kaset calar
jvc 520 watt amfi
jbl power series hoparlor
jbl gt3 subwoofer var
hersey guzel baglayalı 2 sene falan oldu kolonlardan bazen acaip sesler geliyo sanki yırtılıyomus gibi birde gaza bastıgımda kolonlardan gaz sesi geliyo bunun sarj dinamosuyla ilgisi oldugunu soylediler nası kesebilirim bu sesi amfiye giden enerji direk akuden alıyorum birisi direkt akuden deilde ana sigortadan alabilirsin dedi gerceklik payı nedir?birde wooferden tam ses alamıyorum ilk bagladıgım zamanlarda guzel calısıyodu tesisat simdi sorunlar cıkmaya basladı acaba kablolardan mıdır?
motor sesini kesmek için amfinin sesini biraz kıs ii gelecektir.bide amfiyi teybin amfi çıkışına bağlamadıysan o yırtılma seslerini alıyo olabilirsin.kablolar oksitte yapmış olabilir.
atakan67
02-05-2005, 00:49
teybin amfi cıkısına baglı kablolar hatta yerlerin deistim bi denedim yine aynı sanırım kolonda bi problem var tabi dedigin gibi kablolarda da bisi var...amfiye giren Y fislerinde bi arza cıktı onları deistiricektim yeni Y fisleri denedim yine aynıydı amfide bi problemn var dediler yok fabrikaya gidicekmis vs. gondermedim tabi.simdi Y fislerin yerine iki tane kısa fisler var onları kullanıyorum ama ses yine kotu
omersenol
02-05-2005, 00:56
Daha önce bendede vardı böyle bir problem. Ben şase ve filtre ile gidermiştim. Sanırım sendede böyle bir durum sözkonusu.
Hilmi A.
02-05-2005, 00:57
amfıden gaın ayarın cok acıktır. onu kısmakla kolonlarında gelen purtleme sesını kesebılırsın. parazıte gelınce bazı araclarda ne yaparsan yap kesılmeye bılıo. bunun ıcın parazıt kesıcıler mevcut ıyı bır yerde bulabılırsın...
atakan67
02-05-2005, 00:58
sase filtre demissinde ne onlar anlamadım :) bi acıklık getirsen
atakan67
02-05-2005, 01:02
tmm bide dediginiz gibi yapiyim kabloları komple deistiricem parazit kesici bulabilirsem onuda eklerim saolun ilginiz icin
2 sene olmuş ayarlarını yaptır kolonların yırtılma sesi gider gaini kıs..
parazte gelince muhtemelen kabloların hepsini biyerden geçirmişlerdir onu düzelttirmeye çalışırsan ek masraf çıkacak parazit kesici şok bobinler mevcut onları bi dene derim
Hilmi A.
02-05-2005, 14:43
he bıde Harun un dedıgı gıbı kabloları bırbırlerıne yakın gecırdılerse o da etkıler....
atakan67
02-05-2005, 16:51
kablolar teybin cıkısından itibaren birlikte bagaja kadar yani amfiye kadar bir gidiyo ordan Y fislerle ayrılıyo yani birbirine yakın gecmesi dediginiz bu mudur?
evet tam olarak bu sinyal kabloları ile + kablosu (aküden gelen) yanyana gittiğinde parazit kaçınılmazdır..
ama bazı arabalarda özellikle bmw mercedes audi bu arabaların elekrtik kabloları güçlü olduğu için ayrı geçirilsede parazit olabiliyo
çözüm için dediğimi yaparsan %90 çözülür
ya kabloları ayırıcaksın yada şok bobin alıcaksın
kolonlardan gelen ses içinde gaini kısıp ayar yaptırman sorununu çözer malum 2 sene ayar yapmadıysan bayaaa değişmiştir
Harun ya bende JBL 1000 watt 38cms sub var. İlk başlarda aldıgım verimi şimdi alamıyorum neden olabilir?.
Hilmi A.
06-05-2005, 11:53
Harun ya bende JBL 1000 watt 38cms sub var. İlk başlarda aldıgım verimi şimdi alamıyorum neden olabilir?.
kulagın alısmıstır. bı tane daha koy...:p
muhtemelen miniksin dediği gibidir kulağın alışmıştır:)
ben bas delisi biri olarak biçok kişinin çok etkilendiği sistemi beğenemiyorum (kendi sistemim haric) :D:D
bu arada sende bi ayarlarını kontrol ettir..muhtemelen anfini koltuğun arkasına falan koymuşundur yani özellikle açık biyerde iste bas vurdukça zamanla anfi ayarları değişiyo ayarlarını yaptır biraz farkeder ama alıştığın için aman aman bişey bekleme;)
Cihan A.
10-05-2005, 22:56
Parazit Kesici Al Sorunun Biter...anfinin Gain Ayarinida Kisarsan Cortlama Sesi Kesilir
misafir217
11-05-2005, 00:38
kulagın alısmıstır. bı tane daha koy...:p
çok doğru katılıyorum +1000 ;)
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.