'Full Versiyon'a Bak : golf V aluminyum jant
misafir2039
03-05-2005, 15:38
golf V için 5 kollu 15'' jant arıyorum da. Acaba herhangi marka bi aluminyum alaşımlı jantın ortasına vw amblemi konulabiliyor mu? Mesela kosei, enkei, cms veya bbs olabilir ama bu markaların kendi logoları hoşuma gitmiyo. VW logosu daha kibar durur gibi gelio. Böyle bi uygulama var mı acaba yoksa saçma bişeyden mi bahsediorum :kararsiz: Varsa hangi tip jantlara uyar ve nerde satılır?
Logo işi kolay...
Bütçen nedir?
Ve neden 15"?
Lastikleri değiştirmemek için mi?
Çünkü bir süre sonra keşke daha büyük alsaydım diyeceksin...
misafir2039
03-05-2005, 17:26
15'' düşünmemin sebebi hem lastikleri değiştirmemek hem de forumdan öğrendiim üzere daha büyük jantların performansı düşürücek, tüketimi artıracak olması. Logo işi nasıl kolay bi açıklayabilir misin?
Öncelikle acele ediyorsun bu konuda...
Forumda bunu bazı konularda detaylı bir şekilde açıkladım...
Daha büyük jant performans düşürecek diye bir kural yok...
Tekerleğin çevresi genişlemediği ve toplam ağırlık artmadığı sürece nasıl etkileyecek performansı?
Hesap kitap yapıldıktan sonra böyle bir etki söz konusu değil. Tabi domates alınır gibi görünüşüne bakılıp alınırsa sonucu da çürük domates gibi olur...
CMS gibi bir jant alırsan her türlü logoyu yapıştırıyorlar ortadaki bölüme sanırım. Ama CMS ile BBS arasında kalite ve fiyat olarak dünyalar kadar fark var. Ki BBS Volkswagen'in alaşım jantlarını (bir kısmını) yapan bir firma. Ben VW yerine BBS durmasını tercih ederim. Mercedes F1 aracında bile kocaman BBS yazıyor...
15" aldıktan sonra yanına 17"-18"li bir golf geldiğinde "keşke" deme ihtimalin oldukça yüksek. Tabi bu boyutlarda alacağın jantın kaliteli olması şart. Kaliteyi ne belirler bunu eski konularda detaylı bir şekilde yazdım. Arama yapıp inceleyebilirsin...
misafir2039
03-05-2005, 17:54
tamam anlıyorum da öncelikle yeni lastik almak daha pahalıya patlıcak. Gerçekten lastik ve jant hakkında bu sitede yazılmış herşeyi okudum. Senin de bu konuda çok bilgili olduğunun farkındayım ve yardımcı olursna çok sevinirim. Benim amacım abartılı br modifiye değil sadece jant kapağı olayını sevmiyorum. Ayrıca anladığım kadarıyla büyük jant alıp ince lastik alırsam performans değişmeyecek fakat o zaman da yoldaki çukurları daha fazla hissediceğim.
BBS çok kaliteli olmasına rağmen ben arabanın markasının orda yazmasını tercih ederim. VW logosu konulabilecek kaliteli ve çok pahalı olmayacak bi kaç marka söyliyebilir misin?
15" alacağın için performans jantı almana gerek yok...
Senin için önemli olan sağlam olması, güzel görünmesi ve uygun bir fiyatı olması...
Aracın ne renk bilmiyorum ama Kosei'nin koyu renkli jantları hem kalite hem de görünüş olarak çok güzel. Mümkünse jant kolları "lip" dediğimiz kenarlara kadar uzansın. Bu daha büyük gösterir...
Enkei'ler pahalıdır. Tabi "pahalılık" göreceli bir kavram. Örneğin 17"ler Enkei'de 700 YTL/tane civarı...15" de herhalde 500 YTL'den ucuz değildir.
BBS'ler de modelne göre değişken fiyatlara sahip. Ancak 15" çok güzel gözükmez...Çünkü görselliğe hitap eden jantlar değil...
misafir2039
03-05-2005, 18:15
Açıkçası sete 1 milyardan fazla vermeyi düşünmüyorum. Hangi markayı önerirsin? 5 kollu bişey arıyorum.
misafir1932
03-05-2005, 18:19
Bence orijinali ile ayni ebatta bir CMS jant senin isini gorur. Logonu da takarsin. Aslanlar gibi binersin.
Buyuk jantlar, ince yanaklar pistte kullanilan arabalara yonelik seylerdir. Pistte cukur olmaz, konfor da aranmaz. Normal yollar oyle degil.
Sen sehir icinde cukura duseceksin, kaldirima surteceksin parkederken vs. Gidip en en kaliteli jant bu diye en pahalisini alirsan daha cok icin yanar basina is geldiginde.
CMS kotu bir jant degil. Avrupa'ya ve diger kitalara ihrac edilen bir marka. Fiyatina gore de cok cok kaliteli. Orijinal ebattan da sasmamani tavsiye ederim. Bu araba fabrikada uretiliyor ve bu olculer orada belirleniyor. Bu arabayi ureten bu olcude jant/lastik taktigina gore bir bildigi vardir. Ha sen veya baskasi onlardan iyi bildigini iddia ediyorsan, o da ayri konu.
benim golfüm olsa ve bütçem yeterli olsa kesinlikle 17 hatta 18 jant alırdım tabi bu benim düşüncem fakat 15'' falan alıcam diyorsan orjinal golf jantlarından almadı tavsiye ederim
misafir2039
03-05-2005, 18:23
alessio monte calo ve MAM W1 modellerini beğendim bunlar cms'den daha kaliteli midir? Bunlara da vw logosu takılabilir mi?
Hmmm...
O zaman CMS Shop bir uğra bence...
Orada seçmen daha kolay...
Bu ebatta fiyat aralığı hakkında çok bilgim yok doğrusu.
Eminim arkadaşların bir önerisi olur...
Sadece ucuz krom janttan uzak dur...
Yani 1 milyara krom jant sakın alma...
1 sene içinde dökülür patır patır...
CMS'nin bu ebatta güzel modelleri var...
misafir2039
03-05-2005, 18:26
alessio, MAM ve CMS yi karşılaştırırsak hangisi daha kaliteli, daha sağlamdır?
misafir1932
03-05-2005, 18:28
Bence CMS.
Alessio ile CMS arasında kalite farkı yok...
Aynı teknikle üretiliyor...
Alessio'nun da güzel modelleri var...
Spoon'un orjinal ölçü mantığı doğrudur...
Fabrika bir üst donanımda 16" veriyor. 16"e kadar gönül rahatlığı ile çıkılır. Sonrası risk...Özellikle 1.6 gibi ekonomik bir motor ve yürüyen aksamla üretilen bir araçsa bu...
17"den sonrası için kullanımda özen, dikkat gerekiyor. Tabi E5'deki çukurlardan nasıl kaçarsın o ayrı:)
misafir2039
03-05-2005, 20:59
peki MAM nasıl bir markadır?
~~V£cT®ä~~
03-05-2005, 23:54
mam benım bıldıgım kadarıyla cok cokta kalıtelı degıl ama agır bır cant dıye bılıyorum
misafir2039
21-05-2005, 03:46
Abi tabiki de 17'' jant ve daha dar lastik; 16'' lik takımdan çok daha güzel gözüküyo ama aracın konforu benim için en önemli olan... Yani görüntü daha güzel olsun diye konfordan ödün vermek istemem. Sanki buralarda bi yerde sizden duydupuma göre yanak daraldıkça yoldaki çukurlar daha fazla hissediliyor doğru değil mi? Bi de lastik genişliğinin yakıt tüketimine yüzde kaç etki ediceğini takriben söylerseniz çok sevinirim.
UMUR-ART95
21-05-2005, 16:58
Benim Caddy im de Mam W1 var 50 bin KM kullandım sorun çıkarmadı 15 lik. Arabayı satacam cantlarıda ayrıca satayım die düşünüyorum be
Kaygusuz Cihan
22-05-2005, 14:15
Yerli malı yurdum malı. Al cms pomona 15 wv amblemınıde tak. en guzelı...
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.