PDA

'Full Versiyon'a Bak : Yakıt tasarruf cihazı..

BuRaK10
03-05-2005, 18:20
arkadaşlar yakıt tasarruf cihazı almayı düşünüyorum bunlar bi işe yarıyomu kullanan yada bi bilgisi olan warmı?? arabaya zararı olurmu nedir ne değildir bilgi istiorum bilgi verirseniz sevinirim.. şimdiden teşekkürler...

CenGiZ
03-05-2005, 18:29
oda ne?

BuRaK10
03-05-2005, 18:37
ya arabamın ön camına broşürünü koymuş bi firma geçenlerde.. yazılanlar mantıksız değil ben makine mühendisliği öğrencisiyim anlattıkları dooru şeyler gözüküo, ama pratikte işe yararmı onu bilemiorum onun için kullanan veya bi bilgisi olan warmı diye size soruyorum.. %25 %30 yakıt tasarrufu sağlıo diolar 3 ay da deneme süresi var işe yaramassa geri alıolarmış.. zararı varmıdır arabaya bilemedim açıkçası...

Barkın
03-05-2005, 18:48
Şöyle düşün...
Otomobil üreticileri geliştirdikleri motorlarda 0.5 lt/100 km tasarruf sağlamak için milyonlarca dolar mali kaynak kullanıyorlar. Sence sileceklere ilan bırakan böyle bir firmanın ürünü başarılı olsa 100,000 dolara satın alamaz mı?

Bu ürün belki ordan burdan onaylı bir firma. Ancak uzun vadede etkileri araştırılmış mı? Motorun diğer aksamlara olan etkisi ne kadar incelenmiş? 50,000 km veya 100,000 km sonrasında ne gibi etkisi oluyor analizleri var mı?

Orjinal olmayan bu tür üürnlere güvenmiyorum. Başarılı olsa çoktan lisans hakları alınmıştı. Zaten bu firmaların ilk yaptıkları iş otomobil üreticilerine başvurmak. Cevap alamadıkları zaman kendi imkanlarıyla üretip pazarlamaya çalışıyorlar...

BuRaK10
03-05-2005, 18:57
ya açıkçası herşei yazmışlar herşei anlatmışlar.. motora gden benzin borusuna dışardan takılıo, hiçbi deişiklik yapılmıo yane.. nightdriver annattıklarını bende düşündüğüm için yardım istedim zaten yane tam arada kalmış durumdayım... www.superekonomi.com adresinde var açıklamalar.. bi bakarsanız belki daha yardımcı olursunuz.. bide servise sorcam zaten bi zararı olurmu die..

BoRa[İzmir]
03-05-2005, 19:02
http://www.autoclubturkey.com/forum/showthread.php?t=9865 forumunda daha önce görüş bildirilmişti.

Tegent
03-05-2005, 21:40
arkadaşlar yakıt tasarruf cihazı almayı düşünüyorum bunlar bi işe yarıyomu kullanan yada bi bilgisi olan warmı?? arabaya zararı olurmu nedir ne değildir bilgi istiorum bilgi verirseniz sevinirim.. şimdiden teşekkürler...

arkadaşım öle bi soruyorsun ki.. Ne takıyorsun , nerde takıyorsun , neresine takıyorsun , nasıl çalışırmış , kim yapmış vs vs...

BuRaK10
03-05-2005, 21:41
arkadaşım öle bi soruyorsun ki.. Ne takıyorsun , nerde takıyorsun , neresine takıyorsun , nasıl çalışırmış , kim yapmış vs vs...

sitenin ismini verdim inceleyin die.. hepsini yazamam sonuçta buraya

Tegent
03-05-2005, 22:07
Burak kusura bakma site gözümden kaçmış . .

Fikrimi söliyim : Sitede yazılanlara , referanslara kesinlikle inanmadım. Hele ki çalışma prensibi ise ortaokul sewiyesinde gereksiz bir açıklama..

3 ay denemesi süresi sonunda tamamen ücret teslimi yapılıyorsa , denemesi gerekir.. Adamları yok saymakda yanlış olur.. Kısa bir araştırma sonucu , sonuçları yazıcam.

CIH-Turbo-Manta
03-05-2005, 22:28
Manyetik alan, vesaire falan filan, oldugu zaman, avrupada teknisyenler sIrItIyor..., hepsi havagazI...
AUTOBILD AlmanyanIn en büyük araba dergilerinden biri, böyle ürünleri test etti, ve bu satIrlarI yazmI$:
Denn die oftmals sehr starken Dauermagnete können die sensiblen elektrischen Einspritzdüsen aus dem Rhythmus bringen. Beispiel: An einem unserer Testwagen schloss das Ventil vom ersten Zylinder überhaupt nicht mehr. Türkçesi: Cok güçlü olan MIknatIs akImI, hassas EnjeksionuclarInI püskürtme ritiminden cIkardI - Bizim TestarabamIzda birinci Silindirin Enjeksionucu kapanmadI...
Almanca bilen bu sayfadan okuyabilirler:
http://www.autobild.de/test/zubehoer/artikel.php?artikel_id=1021&artikel_seite=1&A_SESS=a50f6f3346b9c77754ee447222cbec4a

Geld-zurück-Garantie. Nur: Wenn der Käufer feststellt, dass kein Sparerfolg eintritt, ist sie meist abgelaufen. Mit einer Rücknahme-Garantie locken auch viele Konkurrenten. Da sie aber oft angeben, dass der Spareffekt sich erst nach einigen tausend "Einfahr"-Kilometern einstellen könne, schnappt die Falle früher zu. Wer endlich wach wird, hat dann die Rückgabefrist verpennt. Türkçesi: ParanI geri alma garantisi veren var, ama: KullanIcI o üründen tasarruf etmedigini anlarsa, cogunlukla garanti süresi bitmi$ oluyor. Cogu böyle garantilerle alIcIyI kendisine cekiyor - cogunlukla tasarruf ancak hemen birinci kilometreden olmadIgI icin, "AçIlI$ kilometrelerinden" sonra oldugundan, yani bu 1000'lerce kilometrelerden sonra olu$dugundan, cogu garantide gec kalIyor....

Tek tasarruf olayI bence: Hassas bir sag ayak, ve arabayI sIrf lazIm oldugu zaman kullanmak...o zaman ters bir $ey yapmadIgInIzdan emin olabilirsiniz...

Tegent
03-05-2005, 22:34
''çok belirgin bir performans artışı gözlenir'' cümlesinden etkilendim bende :p

chip tuning bile o kadar etkilemiyor :( üzülmüştüm

Mydonose
03-05-2005, 22:58
arkadaşlar ben bu ürünün benzerini kullandım. bunun fiyatı nedir bilmiyorum ama benimkinin fiyatı sanırım 200-300 $civarıydı

benzin tasarufunu sağlıyo hakkaten. ama bildiğim kadarıyla her tür arabada olmuyo. ben Mazda 626 91 modelde kullanmıştım. yeni yapılan arabalarda bu sistemin bi ek getirisi yokmuş. enjeksiyon sistemiyle ilgili sanırım

yani araban eskiyse al. ama yeni tip motoru varsa hiç bi işine yaramaz.

ayrıca arabaya falanda hiç zarar vermiyo. ben 270bin km de sattım arabayı ve inanın 1000km deki c3ümden daha iyiydi motoru

"yusuf"
29-05-2005, 18:38
Bu tip ürünler genelde teorik olarak başarılı gibi gösteriliyor, pratikte sadece test yazılarına inanırım ve hiçbirinden olumlu birşeyler okuyamadım, yerli-yabancı kaynaklar dahil. Pazar kıran kırana rekabetle doluyken, müşteriler artık daha bilinçli ve uyanıkken, herkes yeni alacağı arabanın tüketim verilerini vs.. ince ince hesap ederken, bu kadar otomobil firmasının o kadar AR-GE mühendisinin HİÇ Mİ AKLINA GELMEDİ ARABAYA BİR MIKNATIS TAKIP TÜKETİMİ %20-30 DÜŞÜRMEK????? Sihirbazlara fazla inanmayın, paranızı çöpe atmayın, arabanız sağlıklı ve bakımlı olsun, biraz dikkatli kullanın yeter.....

MuratYurtluk
06-06-2005, 15:34
Ya gerçektende firmalar arabaya 1 depo benzinle 1 metre nasıl daha fazla yaparımda dıger modellerı gecerım diye hergun belkı onlarca modifikasyon yapıp uğraşıyorlar yenı motor teknolojileri geliştiriyorlar. falat bırı çıkıp bir boruya mıknatıs takıp olayı çözüyor valla süper :)

Cihan GÖNÜL
06-06-2005, 16:16
ya burak bence alma motor detniseri bi artkadaşım bana tavsiyesi sakın alma oldu çünkü yalan
1-o parça nın araca takıldığı günsana :
abi devir 1 hafta 2500 geçmesin diyecekler sen bu uyarıyı dikkate alacaksın
böylece benzin sarfiyatın azalacak

2- madem araca performans sağlıyor neden HKS-GREDDY-RALLYART bu parçaları üretmiyorlarda aşırı beslenme kullanıyorlar

G-korHAN
06-06-2005, 16:47
bu mıknatıs olayı bana gerçekten cok mantıklı geldi
bizim hoca geçenlerde taktırdı pek bi işe yaramıyo die geri verdi bi hafta sonra
demek etkisi bikaç bin kilometre sonra anlaşılıyor
ee o zmn bizi kazıkladılar mı nerden anlıcaz:kararsiz:
adam belki bize dandik bi mal sattı biz de beklicez
"bi gün gelecek ve arabam daha az yakıcak":hahaha: :hahaha: :hahaha:

Dr_CiH@N
09-06-2005, 02:43
kimi firmalar urunu satarken, satış evraklarını erken bir tarihe yazıyor mesela en basiti bu urunun 3 ay suresi var teslim edilmesi icin adam adam 2 ay once tarih atıyor baslangic olarak sen 1-1.5 ay sonra gittiginde urunu iade etmek için iş işten geçmiş oluyor...
dikkatli olmak lazım ;)

menecer & RIZA
13-06-2005, 19:25
tahmınlerden yorumlardan once tecrubeye bakmak lazım,belkı %30 degılde 5 tir faydası ama sonucta olabılır bunu test etmek lazım,hatta site olarak adamlara gıdıp bana bir adet ucretsız ver test edeyım onaylarsam sıtede bunu yazıp sana yuzlerce sattırayım dese adam malına guvenıyorsa seve seve kabul eder yok hıkayse halıyle vermem der ,acıkcası ben bunu denemk ıstıyorum,sonucları bıldırıcem sıze ama bunu sıte yaparsa daha taarafsız bır sonuc cıkar ortaya ,cunku ben begenırsem dırek pazarlamasına atlarım ,sonucta karburatorlu arac kullanıyorum ne yan etkısı olabılırkı

"yusuf"
26-06-2005, 02:18
tahmınlerden yorumlardan once tecrubeye bakmak lazım,belkı %30 degılde 5 tir faydası ama sonucta olabılır bunu test etmek lazım,hatta site olarak adamlara gıdıp bana bir adet ucretsız ver test edeyım onaylarsam sıtede bunu yazıp sana yuzlerce sattırayım dese adam malına guvenıyorsa seve seve kabul eder yok hıkayse halıyle vermem der ,acıkcası ben bunu denemk ıstıyorum,sonucları bıldırıcem sıze ama bunu sıte yaparsa daha taarafsız bır sonuc cıkar ortaya ,cunku ben begenırsem dırek pazarlamasına atlarım ,sonucta karburatorlu arac kullanıyorum ne yan etkısı olabılırkı

Zamanında Onno usta Autoshow'da yazdığı eski güzel günlerde bir markayı denemişti, sonucun soğan cücüğü olduğunu açıkladı. Bir tek markayı deneyebildi çünkü başka hiç kimse test için ürün vermek istememişti.... Kıssadan hisse.......

korhan50
07-07-2008, 17:48
arkadaşlar ben 2004 yılından beri kullanıyorum. Motora faydası var ama ekonomi olrak çokda gözle görülür bir farkı hissedemiyorsunuz. Yani faydasını anlıyabilmek için bayağı bi deney yapmak lazım. Açıkcası ben aldım ama parayı boşa verdim gibi şimdii aklım olsa hiç almazdım.

hakan4117
07-07-2008, 18:53
arkadaşlar sayenizde diğer arkadaşlar kazıklanmış olmuyorlar bu form sitelerini bu yüzden çok seviyorum... :D