'Full Versiyon'a Bak : yeni A3'lerin jantına benzer???
misafir2039
04-05-2005, 04:09
Yeni A3'lerin 5 kollu jantı çok hoşuma gidiyor da ona benzer bi jant modeli bilen var mı? Orijinal audi'de çok aşırı pahalıdır heralde :1nee:
sanırım "mam" yapıyor o jantlardan.......5 kollu a4'lerde fln da kullanılıyor...
misafir146
04-05-2005, 19:04
biras daha kalın kollu olan momo gt-r var yada momo x1 ;)
orjinal yeni a3 jant yaklaşık 2,6 milyar
TuNeR_İLKAY
06-05-2005, 02:10
Replica Bence Daha Iyi Audi Lere özgü Zaten
misafir2039
06-05-2005, 04:01
hakikaten tam istediim jantı buldum replica wheels de bi yerde fakat bunlar kalitesiz oluyomul galiba. Replica jantlar için görüşleriniz nelerdir? cms , alessio fln da mı replika sayılıyor bu konuyu açabilicek bi arkadaşı var mı???
alessio yu bilmem de
cms pek kaliteli sayılmaz
bence kesinlikle araç 1.6 felansa hafif jantlar tercih edilmeli
bütçe sağlamsa enkei ler çok kalitelidir
özel alaşımlardan üretilen hafif jantlar mevcut, tabi aynı oranda pahalı
klasik markalardan mesela OZ 'un jantları da hafiftir, incelemek lazım
MERT/HZP 54
07-05-2005, 21:25
cms pek kaliteli sayılmaz
cms neye göre pek kaliteli sayılmaz bi anlatsana nası karar verdin buna.
TiMuÇiN_YaMaN
07-05-2005, 21:37
mert +1903
cms neye göre pek kaliteli sayılmaz bi anlatsana nası karar verdin buna.
oz
aez
enkei
gibi markalara göre karşılaştırmıştım
oz'un multi-piece modelleri oldukça kaliteli ancak bi o kadar pahalı
enkei nin yeni MAT teknolojisi sayesinde oldukça hafif jantları mevcut
MAT teknolojisine sahip modellere http://www.enkei.co.jp/en/p_wheels.html adresinden bakabilirsiniz.
cms de kendine göre kalitelidir tabi, "kaliteli" kavramı takılan araca ve cebe göre değişir, burda araç (sanırım yeni kasa) A3 ise kaliteli bir jant benim önerim olurdu
1 ay önce A3 için jant araştırması yapmıştım
enkei 'de karar kılmıştım.
bu arada ben araştırırken enkei 'leri Türkiye' ye CMS getircek diyolardı hatta görüşmüştüm CMS ile ama "1 ay sora" demişlerdi, o sırada tabi TR'de enkei satanlar da vardı yurtdışından siparişle getirttip...
MERT/HZP 54
08-05-2005, 02:42
A3 e CMS jant gitmez diyelim o zaman CMS kalıtesizdir demeyelim...
ŞaFaK-E30
08-05-2005, 02:46
Bikeresinde İzmire giderken feribotta eksozum kopmuştu
misafir2039
09-05-2005, 17:41
replicas jantların kalitesi, ağırlığı fln nasıldır?
CMS, Alessio, BSA, Replika'ların hepsi düşük basınçlı casting tekniğiyle üretilir. Dolayısıyla üretim skalasının en ucuz ve en basit tekniğidir. Bundan daha eski veya ucuz teknik yok zaten.
Diğer bir deyişle simit şeklindeki bir kaba sıcak muhallebi koymaya benzeyen bir teknik.
Kalitesiz demek yanlış olur...
Performansı olmayan bir ürün demek daha doğru...
Çoğu standart araçta zaten bu jantlar kullanılır.
Yani ağırdır, "çok" sağlam değildir, balansı hiçbir zaman mükemmel olamaz. Üretim tekniği buna izin vermez çünkü...
Ama BSA'nın krom jantları kesinlikle kalitesizdir diyebilirim. Hangi arabadakine baksam kısmi dökülmeler görüyorum kaplamada...
Bunun dışında kaliteyi getiren alaşım değil üretim tekniğidir. Birkaç magnezyum alaşımlı model var ancak çok istisnai modeller.
Enkei, OZ gibi jantları pahalı yapan üretim bantlarıdaki üretim süresinin uzunluğudur. Örneğin Enkei MAT teknolojisi hem forging hem de rim rolling tekniğini beraber kullanır. Döküm yerine ezme prosesi vardır ve günde ancak 300-350 jant üretmeye olanak tanır. 2 veya 3 parçalı jantlarda ise iki parça farklı teknikle üretilip boyanabilir ya da krom kaplanabilir. Sonra da parçaların buluşturulması prosesi var. Bu durumda üretim maliyeti daha da artar.
Unutmamanız hereken şey.
Hem kaliteli hem ucuz bir jant bulmak mümkün değildir.
18" bir Volk Racing jant Japonya'da yaklaşık 2500-3000 dolardır. 300 km/h'da bile balansı mükemmeldir. Cast jantlara göre 3 kat daha sağlamdır. %40'a kadar daha hafiftir...
20-30K USD'yi harcayan bir tunerın tabiiki tercihi bu yönde olacaktır. Ama her araba için illa gerekli midir? Hayır...
Tamamen bütçeye ve modifiye anlayışına bağlı bir durum.
gokhan ksk
15-05-2005, 21:45
selam kardes bende a.3 un 5 kollu 17 inc orjınal jantı var almatı dusunursen konusalım Skyhan222@hotmail.com buraya cevap yaz ıstersen
~~V£cT®ä~~
16-05-2005, 01:08
cms gayet kalıtelı bı jnt turkıyeyıde yurtdısında temsıl eden ender fırmalardan bırısı otomotıv ve yan ürünleri sektorunde mersoların bazı modellerıne cms jjant takıo mercedes turkıye burdanda kalıtelı oldugu anlasılıo ama nıghtdrıvera katılıyorum kalıtesız demek yannıs olur elbette kalıtelı fakat asla bı performans jantıdegıl bı oz enkei gibi değil sert alasım kullanılıyor ve bı okadarda agır yuksek hızlarda her jant aynı reaksıyonu ve balansı gostermez..
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.