'Full Versiyon'a Bak : 1.6 Otomatik Şanzıman 307 ye 17 inç jant nasıl olur?
Ben otomatik şanzıman 1.6 307 sahibiyim.17 inç jant alıcam ama performans olumsuz şekilde çok etkilenirmi?Bazı arkadaşlar araba hiç gitmez diyorlar.Sizce arabanın performansı olumsuz şekilde çok etkilenir mi?Şu anda arabanın üzerinde 195/65/15 jant var.Sizce 17 jant takarsam bu ölçüleri ne yapmalıyım?Bu tip arabaya 17 jant takmış olanınız varsa lütfen yazsınlar.
ben 307 kullanıcısı değilim ama sanırım etkilenir çünkü otamatik şazıman
Otomatik şanzımanla jant çapını büyütme arasındaki korelasyonu bana teknik olarak açıklar mısınız?
Bu konuda yeterince konu var. Arama yapmadıysan yapmanı tavsiye ederim. Önemli olan jantın boyutu değil, toplam tekerlek çapı ve ağırlığındaki değişim...
Değişim yoksa etkisi de yoktur bu kadar basit. Hem ucuz olsun hem performansı etkilenmesin dersen bu imkansız. Ya paradan ya da performanstan feragat etmek zorundasın...
Bu konuda yeterince konu var. Arama yapmadıysan yapmanı tavsiye ederim. Önemli olan jantın boyutu değil, toplam tekerlek çapı ve ağırlığındaki değişim...
aynı fikirdeyim benim arabamda orjinal olan 15 jant 195/60 ları 17 jant 205/45 e çevirdim hiç bir sorun yok bence performans kaybınıda açık hava filitresi kat iptali ve sprint buji ve kabloyla + ya geçebilirsin:thumbsup:
Nightdriver Kuşkusuzki otomatik şanzıman manuele göre daha hantal yapıyor arabayı.bide ben bu araca 17 jant takarsam daha da ağırlaşacak gibi geliyor ama dediğin doğru toplam tekerlek boyutunla fazla oynamazsam bi sorun olmaz herhalde.benim şu anda tekerler ölçüleri 195/65/15 sence ben 17 janta nasıl bi lastik ölçüleri kullanırsam daha iyi olur.Bu arada cevap yazdığın için saol
Otomatik vitesin performansı hantallıktan değil, tork konvertörün %10-15'lik güç iletim kaybından dolayı etkilenir. Jant değişimin negatif ya da pozitif etkisi her iki şanzıman türüne de aynıdır.
Sadece çap değil ağırlık da önemli. 2-3 kg'lik artışı az görme, döndüğü zaman yarattığı "rotational mass"in etkisi büyüktür.
http://toy4two.home.mindspring.com/tire.html adresinden mevcut ebadını, istediğin max ebatları yaz sana hata payları ile bir liste dökecek. Oradan istediğini seçebilirsin. "Percent error" ne kadar 0'a yakın olursa o kadar orjinal lastik çevresine sadık kalırsın. Yalnız çok genişletme yoksa sürtünmeden dolayı kaybın olur...
Jant olarak şöyle düşün. Alacağın 17" jant en fazla eski 15" jantının ağırlığı kadar olursa bir anlamı olur. Küçük farklar hissedilmez ama düşünce olarak başlangıç noktan bu olsun.
nightdriver site için saol.Ben söle düşündüm ölçüleri.205/45/17 sence nasıl.Yoksa yanağı 40 yapsam daha iyi olurmu.bi de sence hangi ölçüler daha iyi olur.bi yazarsan iyi olur.
17 jant 1.6 ve otomatik araç ile performans isyetemezsin zaten..
Sorunun performansda düşü olurmu : EWT olur...
Hissedilir mi : EWT hissedilir.
Nasıl telafi ederim : eksoz hava, filtresi , chip tuining.. Filtre koymasanda olur ama eksoz ve chip siz olmaz..
Bence : tak 17 leri ; çok da güsel olur.. : performansı boşver..
TheCranberries
09-05-2005, 21:28
ya benim bu konuda fazla bilgim yok ama şöle bişe düsünüyorum mantıksız gelebilir cahilliğime verin:) şimdi bu 307 nin standart lastik ebatları 15 ve max hısı arkdasımda var biliyorum 190 felan 110 hp ve cokda iyi kalkıyo şimdi bana göre bu arabaya 17 jant koyarsa kalkısta biraz hantallasıcaktır ama uzun yolda 120 ile gittiğini sanarken 140 belkide 150 ile gidiceksin diye düsünüyorum siz buna ne dersiniz?
Ben senin yerinde olsam 17 yi takarım biraz güçdende olsa onu ufak modifikasyonlarla telafi ederdim. Yalnız tabanda 205 i geçirme ve mümkün olduğunca alacağın jant hafif olsun. Ör. ; Team dynamics ,vb.
17" jantlar görünüş olarak her zaman daha iyi duracaktır...
Bu arada şu an aracında takılı olanlar (195/65/15) oldukça büyük...Fabrika çıkışı ölçü mü bunlar?
Arabandaki mevcutların çapı : 63,45 cm geliyor...
Mesela 215/45/17 taksan çapı : 62,53 cm olur ki çap küçüldüğü için de işini görecektir...
Ama arabanı yakın zamanda değiştireceksen hiç girme 17" olayına...Çünkü nerden baksan 1500-2000YTL masraf yapacaksın...
misafir1932
11-05-2005, 10:48
Nasıl telafi ederim : eksoz hava, filtresi , chip tuining.. Filtre koymasanda olur ama eksoz ve chip siz olmaz..
Bence : tak 17 leri ; çok da güsel olur.. : performansı boşver..
Taktığı hava filtresi eksoz çip ve benzeri şeylerle yakıt tüketimi nolur acaba? :D
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.