'Full Versiyon'a Bak : Kasko Şirketiniz?
Arkadaşlar kaskolu araçların hangi şirkete kaskolu olduklarını görelim ve hiç hasar ödemede yaşadıgınız zorluklar oldumu?
geçen sene AK SİGORTA yaptırdım, çok şükür hasarım, problemim olmadı, ancak bu sene AXA OYAK yaptırdım, daha hesaplı, hasar sonrası daha çabuk ödeme yapıyor (inşallah gerek olmaz), daha çok anlaşmalı servisi var.
valla ben hiç anlamam ama axa iyi galiba genelde o yönde çünkü
başaktan baskasını tanımam uckurus fazla oderım ama pert hasarımı 1 ayda aldım ...baska sırkette 2-3 aydan once alamazsınız...
misafir725
05-05-2005, 13:41
Acentanın kalitesine size olan bakışına vs ye göre de değişir bu konu. Ben yani aslında annem de bende çalışıyorum gibi yanında, İsviçre sigorta Acentası. Şimdiye kadar hiç hasar ödemediğini duymadım..
Axa Tercih ediliyor çünkü iyi fiyat veriyor ama çok sorunsuz denemez.. AXA nın dediği dediktir tabiri caizse....
asla övmek gibi bir amacım yok, ki zaten bize bakan acenta müdürü modifiyeli araçlara pek sıcak bakmıyor, aynı seviyedeki bir meslektaşı hiç ses çıkartmamasına rağmen. Yani burda reklam yapmak vs gibi bir amacım yok..
İsviçre sigorta, ilerde param olduğunda çalışacağım şirket. beniö müşterimin hali vakti biraz yerinde olsun diyor ve evet en düşük fiyatı vermiyor piyasadaki.. Ama takıır takır öderim ben diyor her zaman.. Ama dediğim gibi bu olay sadece sigorta şirketine bakmıyor.
Aramızda bayisi varsa kusura bakmasın, tabii ki dediğim gibi acentaya göre iş kolaylığı değişiklik gösterir elbet ama Başak Sigorta'da asla çalışmayacağım bir şirkettir.
misafir1205
05-05-2005, 14:32
arkadaşlar benim başımdan bir çok kez kaskoyla ilgili sıkıntı geçtiği için biraz tecrube kazandım işin aslı mutlaka sigorta şirketi sağlam bi şirket olmalı ama burda kilit nokta acentan 10 numara olmalı yani sigorta şirketinde söz sahibi olmalı yoksa sıkıntı bitmez abiciğimmmm (şu an anadolu sigortayla çılışıyorum pahalı ama sorun yok)
Fatih&Barış Bros.
05-05-2005, 15:10
arkadaşlar benim sigorta güneş.araban bozulduğunda yada hasar gördüğünde ücretsiz kurtarıcıları var eskişehir de.beş kuruş para vermesiyorsun.senede 3 ön cam hakkın var.(kırılırsa)Hasarsızlığında düşmüyor.Hasar dosyan açıldıktan sonra 20 gün içinde paran yatmaz ise faiziyle yatıyorlar.Yalnız bi eksisi var.Primi fazla oluyor.
For example 2001 FOCUS GHIA 0 hasarsızlık indirimi ile 1167 YTL. falan tutuyor.DİĞER ŞİRKETLERDE daha az tutuyor.
isviçre sigorta :thumbsup: ; tek geçerim ama listede yok:1nee:
GöKHaN G
05-05-2005, 22:04
arkadaşlar benim başımdan bir çok kez kaskoyla ilgili sıkıntı geçtiği için biraz tecrube kazandım işin aslı mutlaka sigorta şirketi sağlam bi şirket olmalı ama burda kilit nokta acentan 10 numara olmalı yani sigorta şirketinde söz sahibi olmalı yoksa sıkıntı bitmez abiciğimmmm (şu an anadolu sigortayla çılışıyorum pahalı ama sorun yok)
arkadasch cohk haklı herschey acentada bitiyor...
eski arabam axa oyaktaydı kaza yaptım arabam perte çıktı 15gün sonra parayı ödediler... bachka arkadaschım axa oyaktan 40 gün sonunda ödemeyi almıschtı... aradaki 25günlük fark acenta farkıdır...
E.K.İ.N.
05-05-2005, 22:48
Anadolu sigortalıyız, hep mutluyuz...
omersenol
05-05-2005, 22:52
Dostlar,
Ben hiçbir sigorta şirketi ile muhatap olmuyorum. Direk olarak Sigortam.Net'e yaptırıyorum. Aksesuarlarda dahil olmak üzere hiçbir sigorta ürünü konusunda problem yaşamadım ve çok da ilgililer. Kesinlikle tavisye ederim. Fiyat olarak da oldukça iyiler. Bilginize.
Walla bende başak siğortadayım.Herkez sigortaya iyi diyor.Hasarıda hemen ödüyor ama çok kıllık çıkartıyolar...
Serc@N E
05-05-2005, 23:22
anadolu sigortalıyımda bu ocak ayı camı kırıp teypi çaldılarda onun parasını almak için bi 3 ay gibi bi zaman bekledik çok koşturdular birde bi soru arabaya takılan aksesuarlar için (jant, teyp v.s.) fatura olmaksızın kaskoya dahil ettirebiliyomuyuz?
onurarslan
05-05-2005, 23:41
ben axa oyakcıyım
Yusuf_San
06-05-2005, 05:14
Walla bende başak siğortadayım.Herkez sigortaya iyi diyor.Hasarıda hemen ödüyor ama çok kıllık çıkartıyolar...
bende başak sigortalıyım ve kıllık çıkardıkları tecrübeyle sabittir
özellikle aracınız nadir bulunan bir araçsa ve pert olduysa işler çok uzayabiliyor
eski arabamda (94 astra gsi) bu sorunu yaşadım araç pert oldu ve paramı tam 85 gün sonunda alabildim gecikmenin sebebi ise dağar tespitine yaklaşık 5 kere itiraz etmemdi sonunda benim dediğim rakama çıktılar ama dediğim gibi 85 gün sonra
14.250 ytl sigorta bedeli olan araca 11 milyar vermeye kalktılar itirazlar sonucunda 14.000 ytl almayı başardım :D
şu anki arabamda başak sigortalı sebebine gelince diğer şirketlere oranla priminin
daha düşük olması ve artık bütün yöntemlerini biliyor olmam neredeyse bütün iç anadolu bölge müd. çalışanlarını tanıyorum artık :)
misafir725
07-05-2005, 01:40
eh dedim ya başak ile asla çalışmam diye :)
Ama yine dediğim gibi iş acentada biter.. Tanıdığınız olmasından ziyade ne kadar büyük olduğuna dikkat etmenizi öneririm... Birde o acentanın sorumlu müdürü önemli..
Bizimki geldiydi bir kere, tesisatlar hakkında bir konu açıldı, dedi ki
"adam gelmiş Şahin'e 5milyarlık tesisat yapmış ben neden onu ekleyeyim.. araba kaç para zaten.. Ama sen gel, 10milyarlık istediğini ekleteyim" dedi. Aracım e36 compact.. değeri de 26K TL civarlrındaydı en son...
apache
Yukarıda söylediğim gibi..Acentan ile yüzyüze görüş. Eklettirebilmen lazım bilmiyorum aracın ne ama.. primi belli ordanda yükseltip onları da fiyata dahil ettirebilirisin. Ama jantın sağındna solundna ufak parçalar kopsa bile (kaldırıma çarpma vs) ödemeyebilirler. Genelde kazada parçalanınca falan ödüyorlar jantı. Göbekten yamulan feci yamulan jantı bile presslenir diye yollarlar..
Serc@N E
08-05-2005, 01:42
çok saolasın aydınlattığın için thekillingroad :)
misafir725
08-05-2005, 04:41
Rica ederim...
mırın kırık edipte eklerse pek hayır bekleme :)
eğer ki ederse;
Bitiş tarihinden önce bir yer araştırmaya başla, konuş bunları bunları ekleyeceğim başımı ağrıtmayın bende sizi dövmeyeyim de :)
SONER-VTI
08-05-2005, 14:01
Axa'nın sadece adı var. Geçti o günler...
Sigortam.net'te karşılaştırın görün. Daha az hizmete daha fazla parayı sadece Axa'ya ödersiniz...
Başak rulesssss....
Yusuf_San
09-05-2005, 05:55
pert olmadığı sürece başak iyi bencede
pert olursa araç araya taşeron bi firmaları var enka die o giriyo
işler karışıyo ama diğer hasarlarda ödemelerinin çok hızlı olduğunu duydum
Vay be başak bu kadar iyimiydi :)
aslında bu konularda koc allians iyi ama ne yazıkki yuksek risk tasıyan arac sınıfına girince araclar kasko ucretleri bir hayli artıyor ondan dolayı YK sigortada iyi
gokerdem
09-05-2005, 19:37
bence en iyisi tanıdığın sigortacıdır. sigortacı tanıdıksa işlemlerin daha kolay yürür. benim aracım şu anda genel sigorta kaskolu şirket olarak anlaşmalı olduğumuzdan hiç problem yaratmıyorlar. isviçre sigortayı öven arkadaşlarada pek inanmıyorum. başta fiyatı çok yüksek. arkadaşım 96 model unosuna isviçre sig. ödediği fiyat benim 2003 model 307 den %20 yüksek. arabasının %15 değeri kadar kasko!
İhlas sigorta da 6-7 senedir bir sorun yaşamıyoruz .
Arkadaşların dediği gibi aslında olay acentada bitiyor .
yagiztek
17-05-2005, 04:26
arabam pert oldu,seker sigorta 3.5 ayda zar zor verdi valla paramı.sekere yaptırmayın.vakit kaybı
misafir725
17-05-2005, 20:11
Birde kullandığınız araca göre de değişiyor bu. Acentanın elinde bazı güçler var ama..
Son hatırladığım kadarıyla şu an BMW, Honda ve Peugeot'ta primler inanılmaz yüksek. Merc'te de bir o kadar düşük..
80k TL'lik bir Merc ile 30k TL'lik bir Pug'un primleri aynı çıkabiliyor :)
Nurettin_S
20-11-2006, 22:46
başak dan şaşmam
bora1311
21-11-2006, 00:21
basak sigorta...
ecz-alper
21-11-2006, 01:54
axa oyak öünkü arabayı perte ayırdım bir haftada parayı aldım ve hiç bir sıkıntı çıkmadı ama bu arada anadolu sigortanında gücü tarışılmaz
1.axa oyak
2.anadolu sigorta
KeNaN_SYS59
21-11-2006, 19:14
Koçallianz oldukça iyi hızlı hasar sisteminde 3 iş günü içerisinde hasar ödemesini yapıyor.Yapı kredi sigorta yaptırdık diğer araca saolsun 2 ayda zor kurtardık parayı hemde paraya kesikler atarak:D
Bizmde Kasko şirketimiz Ray Siğortaymiş :(
önceden Ankara Siğortaydi Battiği Ve Müşteri Memnuniyeti Ii Olmadiğindan Değiştirdik
Eğer Ankara Siğorta Batmasaydi Yine Değiştiricektik :d
burakatis
23-11-2006, 13:04
Ben anadolu sigortayı kullanıyorum.. Diğer şirketlere göre biras pahalı fakat hizmeti kalitesi tartışılmas... Aracıma hırsız girdi teybim çalındı tutanağımı tutturdum ve hiç beklemeden teybimi aldım.. Hasarım oldu yine aynı şekil hiç bir şeyle uğraşmadım evraklarımı bıraktım 1 gün sonra arabamı eski haliyle aldım çıktım.
UMUT-FX1
23-11-2006, 21:47
Güven Sigorta..
kaskoda Finansbank.
F.E.Güner
23-11-2006, 23:36
her ikisi de ak sigorta ,acentesi babamın musterisi ve aile dostumuz...
devil_berk22
26-11-2006, 02:12
çağrı sigorta dan yaptırdık sahipleri babamın arkadaşı die :D
KoçAllianz...sigortacım eniştem:)yaşadığım kazalarda şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadım...hele bi 3H(Hızlı Hasar Hizmeti) var ki...şiddetle tavsie ederim..
BuraqTheRealOne
02-12-2006, 23:30
ankara sigorta
misafir146
03-12-2006, 13:43
HDI sigorta hakkında fikri olan var mı ? Bana çok uygun bir fiyat verdiler ve hizmette sorunsuz gibiler. Tecrübesi olan ?
http://www.sigortam.net/sigortasirketleri/hdisigorta.asp?SENDER=ANASAYFA_SIGORTASIRKETI_HDI_16_8_2006
özgür_özgür
11-12-2006, 15:26
ak sigortayı tavsiye etmem
bence hdi sigorta 1 numara
neden hem uygun fiyat
hem kalitesi ve yardımları mükemmel
misafir146
11-12-2006, 20:39
Evet öyle görünüyor gerçekten ..
MehRu_34
11-12-2006, 22:25
koc allianz problem yaşamadım çok sukur...
Murat_Dmr
12-12-2006, 10:54
anadolu sigarta suber diyorum aracım bolu dagını gectikten sonra yolda kaldı aradım 10 dk sonra cekiçi geldi goturdu arabayı ve işlemler bittikten sonra tekrar aradılar baska bişi varmı diyee hizmette sınır yok
Ben Başak diyorum.:thumbsup: Bir kere hizmetleri çok iyi..Benim aracım çalındı ve ödemeyi günü gününe hiç geciktirmeden yaptılar..:applaus: Hasarlarda da hiç sorun yaşamadım..
Özgür P@ç@cı
12-12-2006, 16:08
Ben kesinlikle koç allianz diyorum. Çünkü 7 günde ödeme yapıyorlar. Fiyatlarıda çok makul bence. BİLGİNİZE
DrSüleyman
15-12-2006, 13:10
anadolu sigarta suber diyorum aracım bolu dagını gectikten sonra yolda kaldı aradım 10 dk sonra cekiçi geldi goturdu arabayı ve işlemler bittikten sonra tekrar aradılar baska bişi varmı diyee hizmette sınır yok
Destekliyorum:)
Ben hiç birine güvenmiyorum.... Arabamdada kasko yok zaten diken üstünde...
afyonlu_erkan
22-12-2006, 11:17
BAŞAK SİGORTA tek geçerim hasarımı 1 haftada ödedi ve tavsiye ederim!!!
bence anadolu fiyat hizmet ve avantaj yönünden bütün şirketlerin üstünde .. poliçelerimizin üzerinde muafiyetler wardır (doğal afet ,çalınma ,yaş vs vs )
anadolu sigortanın tek tip poliçesi wardır.. muafiyetsiz en ii fiyatı feren şirkettir .. bence poliçelerinizi gözden geçirip muafiyet oranlarınıza bi bakın arkadaşlar
Raydan poliçemi iptal ettikleri için nefret ediyorum :)
Başak sigortanın yan hizmet olarak çok güzel ve avantajlı imkanları var auto king hizmeti ucak ciziklere eziklere kasko bozulmadan yapıyorlar tamponkırıklarını filan bunlar oldukça güzel imkanlar hırsızlıktada teyp ve cam parasını yılda 1 seferlik ödüyorlar ve yine kaskonuz bozulmuyor ;)
ama bi çoğu üç hasardan sonra poliçenizi iptal ediyorlar yeni yaptırcak arkadaşlar bu madeyi mutlaka sorsun... Benim kasko poliçemi bu bahaneyle iptal ettiler...
başak sigortadan memnun olan arkadaşlar dergi gazete falan okumuyor galiba sadece memnuniyetle kalsınlar bence
bende başak sügortadan kaskoluyum (bu sene tövbe) 2 hasarda poliçe iptaline gidiliyo hele arabanız pert olursa bittiniz demektir.
örnek full yapılı 99 tipo slx piyasa fiyatı ortalama 11.500ytl
bizim aldıgımız para 2 ay sonra 8.250 ytl :(
kaskoya dahil ettiğimiz aksesuar fiyatından vazgeçtik
arabanın parasını kurtaramadık...
bide adını tam hatırlamadıgım daimimürteci olması lazım yani aracınız serviste yapıldıktan sonra sizin aracı alabilmeniz için başak sigortadan bi yazı geliyo
aracım 12/12/2005 te kaza yaptı 1 ay serviste kaldı
15/01/2006 aracım bitti.
18/02/2006da başaktan hasarı ödüyoruz yazısı geldi ve arabamı aldım..
Başak sigortayı savunmıyıcam bende daha yeni müşterisiyim allaha şükür bi kaza bela olmadı fakat anlaşmalı servismiydi bahsettiğiniz? ilk defa sizden duygum servisler aracınızı en kısa zamanda yapıp size teslim eder sadece vekalet verirsiniz sizin adınıza sigortadan parayı alır yada vermezseniz sigorta paranızı yatırdığında sizi arar hasar paranız yattı parayı çekip bize ödeme yapabilirsiniz derler...
selcukunal
27-12-2006, 00:02
Kasko şirketinin en iyisi nasıl anlaşılır biliyor musunuz?
Hasar olduğunda. Eğer sigortalı hasar yaşayıp o anda ona müşteri temsilcisi ya da acentesi yardımcı olduysa en iyi şirket o şirkettir. Kimine göre X şirketi süperdir der ama daha sigortasından yararlanmamıştır bile. Kimine göre ise X şirketi çok kötü der sebep hasar olduğunda sigorta şirketi yanında değildir.
Bence En İyi sigorta şirketi sadece poliçeyi satan değil, sattıktan sonra hizmet veren şirkettir. Müşterinin yanında olan şirkettir.
EmRenault
27-12-2006, 23:20
Axa Oyak
İSMAİL- Y
28-12-2006, 17:34
Eski adıyla İHLAS yeni adıyla HDİ sigorta bugune kadar hiç bir sorun yasmadım araba hasar gördügündede sadece bir beyan yazısıyla arabamı yaptırdım ve her seferinde çok iyi fiyat veriyorlar
öznur5742
30-12-2006, 10:23
ben anadolu sigorta kullanıyorum. arabayı alırken iş bankasından kredi kullandığım için ve anadolu sigortadan kasko yaptırrısam faiz oranı düştüğü için ona yaptırdım pekde bilgim yoktu kasko şirketleri hakıında. ama aracım iki kere hasar aldı birince camımı kırıp içine girmek istediler. birindede kamyonun biri kapıma sürttü kapının sacı yırtıldı. ama renaulttun yetkili servisinde 2 gün içinde yaptılar. camıda yetkili serviste değiştirdim hemde gece nöbetçi camcı varmış :D....ben çok memnunum tavsiye ederim.
davilcan
01-01-2007, 15:03
AIGsigorta....
selcukunal
06-01-2007, 01:04
Ben de Koç Allianz diyorum :)
gökan_huju
06-01-2007, 19:25
koç allıanz
başak sigortadan memnun olan arkadaşlar dergi gazete falan okumuyor galiba sadece memnuniyetle kalsınlar bence
bende başak sügortadan kaskoluyum (bu sene tövbe) 2 hasarda poliçe iptaline gidiliyo hele arabanız pert olursa bittiniz demektir.
örnek full yapılı 99 tipo slx piyasa fiyatı ortalama 11.500ytl
bizim aldıgımız para 2 ay sonra 8.250 ytl :(
kaskoya dahil ettiğimiz aksesuar fiyatından vazgeçtik
arabanın parasını kurtaramadık...
bide adını tam hatırlamadıgım daimimürteci olması lazım yani aracınız serviste yapıldıktan sonra sizin aracı alabilmeniz için başak sigortadan bi yazı geliyo
aracım 12/12/2005 te kaza yaptı 1 ay serviste kaldı
15/01/2006 aracım bitti.
18/02/2006da başaktan hasarı ödüyoruz yazısı geldi ve arabamı aldım..
Uğur senin başına gelen bence acentenle ilgili birşey.Acenten gerekli bildirimi geç yaparsa bu tarz sorunlarla karşılaşabilirsin.Şöyle söyleyeyim.Benim arabam 2003 Temmuzda çalındı ve piyasadaki fiyatı(benim satabileceğim fiyat)14.500ytl idi.Başak'ın bana ödediği fiyat 17000 ytl idi.ve bu ödeme günü gününe yapıldı.Tam dedikleri tarihte.Sigorta yaptırırken poliçenizi iyi okuyun çünkü poliçelerde ufak tefek gibi görünen maddeler insanın canını ileride sıkabiliyor.Dikkatli okuyun ve acentenize sorun.Çünkü fiyat kırmak için bazı hasar ve benzeri kapsamları poliçe sigorta garantisi dışında bırakabiliyorlar.
Ben sizin yaşadığınız sorunların genelini acentenizin ilgisizliğine bağlıyorum.Kaskoya dahil ettiğiniz aksesuarların ücretini de kesin olarak ödemek zorundalar.Tüketici olarak haklarınızı biliyorsanız sigorta şirketine yaptırım uygulatabilirsiniz.Ayrıca aracınızın fiyatı, Bütün kasko şirketlerinde üç aşağı beş yukarı aynı fiyatlardadır ve bu fiyat üzerinden kaskolanır ve pert olduğunda da bu fiyat üzerinden ödeme alırsınız.Bilgisayarda belirlidir bu fiyat..Yani fiyatı bilgisayar verir.Poliçeni görebilseydim daha detaylı bir açıklama yapabilirdim.İstersen bana pm yoluyla ulaş poliçeni yolla.Nedir ne değildir kontrol ettireyim.Böylece en azından kafanda soru işareti kalmaz.
tuNc&ZafiRa
13-01-2007, 14:19
Koc / Allianz
arabamın bulundugu gün bana arabanın parasını ödeyecekti ama arabam bulundu o gün. hiçbir zorluk çıkarmadı.. saolsunlar..:thumbsup:
Ben garanti sigortadan yaptırdım çünkü daha önce koç sigortaydı Audinin ön camı çatladı koç biz genotoyla anlaşmamız yok sanayideki şu camcıya gitin dedi aradım camcıyı yan sanayi takıyoruz orjinal yok dedi.Baya bir mücadeleden sonra %80 nini karşıladı bende hemen sigortayı değiştirdim.....
UmuT DoGaN
17-01-2007, 14:04
AXA Oyak ve Koç Allianz Sigota.
SONER-VTI
17-01-2007, 18:56
Aksigorta ile başladım. Sonra Yapı kredi, Başak, anadolu ve sonunda şekerdeyim.. En iyileri Başak ve Anadolu dur. Axa oyak asla yaptırmayacağım firmaların başında gelir...
..:: C e M ::..
18-01-2007, 11:32
Axa Oyak . . . :thumbsup:
Cihan ALSAÇ
18-01-2007, 11:36
abi valla bizimki axa oyak..bayağı memnunuz kaskoyla ilgili bi sorun yaşamadık gereken durumlarda bayağı yardımcı oldula..fiyatıda diğerlerine oranla çok sayılmaz..hesaplı fiemalar arasında diyebilirim...bundan önce başaktı ama çok memnun kaldığımız söylenemez..
2sene kadar başak kullandık.6senedirde axa oyak kullanıyoruz
SONER-VTI
18-01-2007, 13:12
diğer arabalar için axa oyak ne vaadediyor bilmiyorum ama benim arabam için düşük teminatlara en pahalı rakamı isteyen axa oyaktı.
afyonlu_erkan
18-01-2007, 14:01
başağa yaptırın ben kefilim sağlam şirkettir.
wallaha finans sigorta hasarıma 15 gün içinde ödeme yapıor + hasarsızlık koruma klozu sayesinde senede 1 defa hasar yaparsan yap %60 indirimin bozulmuyor
başağa yaptırın ben kefilim sağlam şirkettir.
hasarı öderde araç pert olunca 6 ay peşlerinde koşturuyolar test ettim onayladım
şimdi eski acente peşimden koşuyo trafik sigortası ve kaska bitimi yaklaşırken yeni acentemden daha önce arıyolar gel yapalım diye
şua an Anadolu Sİgortadayım
garanti full kasko yaptırdık.
İsviçre Sigorta
Hasar ödeme süreleri çok iyi. Tavsiye ederim.
HakaN ErKi
27-01-2007, 15:19
Sigortacıyım senelerden buyana koçallianz ta yaptırıyorum daha üzmediler gerçi bende onları üzmedim
Ben Anadolu Sigortadayım ama 3 ay sorki yeniletme döneminde ve bundan soraki yaşamım boyunca bu şirketle bidaha işim olmaz :sinir: ..
Sebebinide hemen açıklıym : Alkollü (309 promil) arkadaşın biri düz yolda yanımdan geçeceğine arabada sızıyo ve aracımın sol ön kapısından itibaren aracıma sürtmeye başlıo ve daha sora hızla kaçıyo ama bi yanlış yapıo ara sokağa girip kaçmaya çalışıo.. nihayetinde diğer sokaktan gelen araba yüzünden sıkışıo kaldırıma çarpıp duruyo.! mahalle sakinleri polisi arıyo ekip gelio birlikte karakola gidiyoruz.. 2 şahit,hastane alkol raporları,polis tutanağı (polis kusur oranlarını belirtmemiş) olmasına rağmen karşı taraf suçunu inkar ettiği için şirket benim hasarımı karşılamamakda ısrar ediyo.! işin ilginç tarafı karşı tarafın sigortasıda Anadolu Sigorta.!! Gidip şirket yetkilileriyle görüşüyorum soledikleri hep aynı : Polis kusur oranlarını belirtmemiş diyolar, ama tutanakta karşı tarafın vurup kaçtığı açıkça yazıyo.. ne yapabiliriz diyorum karşı taraf suçunu inkar etsin ödeyelim diolar :sinir: yani ben gidip psikopat elemanı bulcem ve ona dilekçe imzalatıcam :eek: .. Malesefki sonunda olede oldu ,ben karşı tarafı yoğun uraşlar sonunda 2,5 ay sonra dilekçe imzalamaya ikna ettim ve sigorta şirketinden paramı aldım..:sinirli: aldığım miktarıda söyliymde arabam pert olmuş diye düşünmeyin (1 milyar :))
Türkiyenin en büyük kuruluşlarından olan Anadolu Sigorta Şirketinin müşterisini bu kadar mağdur edeceği hiç aklıma gelmezdi yazıkkk :sorry: ...
(Bana kaskon var ordan neden yaptırmıyosun ne uğraşıosun diyen çok oldu ama haklı olduğum bütün durumlarda sonuna kadar giderim ;))
benim koç allians ve çok memnunum..
Arkadaşlar Ray Sigorta Hakkinda Bilgisi Olan Varmi Acaba
selcukunal
04-03-2007, 17:02
Ben Anadolu Sigortadayım ama 3 ay sorki yeniletme döneminde ve bundan soraki yaşamım boyunca bu şirketle bidaha işim olmaz :sinir: ..
Sebebinide hemen açıklıym : Alkollü (309 promil) arkadaşın biri düz yolda yanımdan geçeceğine arabada sızıyo ve aracımın sol ön kapısından itibaren aracıma sürtmeye başlıo ve daha sora hızla kaçıyo ama bi yanlış yapıo ara sokağa girip kaçmaya çalışıo.. nihayetinde diğer sokaktan gelen araba yüzünden sıkışıo kaldırıma çarpıp duruyo.! mahalle sakinleri polisi arıyo ekip gelio birlikte karakola gidiyoruz.. 2 şahit,hastane alkol raporları,polis tutanağı (polis kusur oranlarını belirtmemiş) olmasına rağmen karşı taraf suçunu inkar ettiği için şirket benim hasarımı karşılamamakda ısrar ediyo.! işin ilginç tarafı karşı tarafın sigortasıda Anadolu Sigorta.!! Gidip şirket yetkilileriyle görüşüyorum soledikleri hep aynı : Polis kusur oranlarını belirtmemiş diyolar, ama tutanakta karşı tarafın vurup kaçtığı açıkça yazıyo.. ne yapabiliriz diyorum karşı taraf suçunu inkar etsin ödeyelim diolar :sinir: yani ben gidip psikopat elemanı bulcem ve ona dilekçe imzalatıcam :eek: .. Malesefki sonunda olede oldu ,ben karşı tarafı yoğun uraşlar sonunda 2,5 ay sonra dilekçe imzalamaya ikna ettim ve sigorta şirketinden paramı aldım..:sinirli: aldığım miktarıda söyliymde arabam pert olmuş diye düşünmeyin (1 milyar :))
Türkiyenin en büyük kuruluşlarından olan Anadolu Sigorta Şirketinin müşterisini bu kadar mağdur edeceği hiç aklıma gelmezdi yazıkkk :sorry: ...
(Bana kaskon var ordan neden yaptırmıyosun ne uğraşıosun diyen çok oldu ama haklı olduğum bütün durumlarda sonuna kadar giderim ;))
Durumun gerçekten de can sıkıcıymış. Bazen sigorta şirketleri kendilerinden beklenilmeyen davranışlar sergileyebiliyor. Çok can sıkmamak lazım. Bir daha ki sefere en azında daha dikkatli davranabilirsin. HONDACIVIC 1.4 S 4 KAPI (Y) en azından aracının kaskosunu bozmamışlar. buna da şükür :)
Arkadaşlar ben Anadolu Sigorta acentesiyim.Öncelikle ozbab arkadaşımızın başına gelenler gerçekten ilginç.Ama bu iş tamamen acentenizle ilgili!.O olayda acentenin müşteriye inanmaması ve ,bu arkadaşımızı katmadan sölüorum,kasko olayında çok sahte hasar yapıldığı için olaya güvensiz bakılması yatıyo gibi geldi.şimdi kasko olayını burda ne kadar tartışsak boş,çünkü o kadar geniş bi konu ki!Sizin müşteri ve sigortalı olarak ilk dikkat etmeniz gereken şey acentenizi ve şirketi ii seçmek!.Bana da milyarlık hasarlar gelio ama şuana kadar hiçbir problem yaşamadım.Sigorta şirketi seçiminde de KESİNLİKLE büyük şirketleri seçin.Anadolu-Axa Oyak-Koç Allianz-İsviçre..vb.Başak sigortayı kesinlikle tavsiye etmiyorum.Çünkü biz Anadolu acenteliği almadan önce başaktaydık ve en son olay müşterimin ödemeyi 4 ay bekledikten sonra ofisimi basmasıydı.Bence Kalitesiz bir şirkettir ve ucuz fiatlarla insanları çekmeye çalışır.Sigorta ciddi bi konu,beklemeye oyalamaya gelmez.Ayrıca poliçe yaptırdıktan sonra tüm sözleşmeyi iice okuyun ve aklınıza takılanları mutlaka sorun.Sigortada tüm insiyatif ipleri acentenin elindedir,bunu da unutmayın.!
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar.. Ben kaskomu sigortam.net'ten yaptırdım,acentede yabancı değil.. Sercan arkadaşımızında solediği gibi bu tür konular tartış tartış bitmezz.. Ama şunuda belirtmeden geçemiycem burda bana dokunan sigorta şirketinin bana,polis tutanağına,2 şahidin ifadelerine inanmaması değil, burda bana dokunan 309 promil alkollü birinin aynı saat içerisinde verilmiş ifadesine inanılması.!!!!! :nee006: Tabi yaptığım tek şey Selçuk arkadaşımızında belirtiği gibi ,bardağın altından bakıp kaskoyu bozdurmadığıma şükretmek oldu :)
Arkadaşlar ben Anadolu Sigorta acentesiyim.Öncelikle ozbab arkadaşımızın başına gelenler gerçekten ilginç.Ama bu iş tamamen acentenizle ilgili!.O olayda acentenin müşteriye inanmaması ve ,bu arkadaşımızı katmadan sölüorum,kasko olayında çok sahte hasar yapıldığı için olaya güvensiz bakılması yatıyo gibi geldi.şimdi kasko olayını burda ne kadar tartışsak boş,çünkü o kadar geniş bi konu ki!Sizin müşteri ve sigortalı olarak ilk dikkat etmeniz gereken şey acentenizi ve şirketi ii seçmek!.Bana da milyarlık hasarlar gelio ama şuana kadar hiçbir problem yaşamadım.Sigorta şirketi seçiminde de KESİNLİKLE büyük şirketleri seçin.Anadolu-Axa Oyak-Koç Allianz-İsviçre..vb.Başak sigortayı kesinlikle tavsiye etmiyorum.Çünkü biz Anadolu acenteliği almadan önce başaktaydık ve en son olay müşterimin ödemeyi 4 ay bekledikten sonra ofisimi basmasıydı.Bence Kalitesiz bir şirkettir ve ucuz fiatlarla insanları çekmeye çalışır.Sigorta ciddi bi konu,beklemeye oyalamaya gelmez.Ayrıca poliçe yaptırdıktan sonra tüm sözleşmeyi iice okuyun ve aklınıza takılanları mutlaka sorun.Sigortada tüm insiyatif ipleri acentenin elindedir,bunu da unutmayın.!
Söyledikleriniz çok aydınlatıcı çok teşekkürler...
Saf@kOPC
25-03-2007, 23:50
merhaba arkadaslar yaşadığınız olayları anlattığınız için çok teşekkürler bizler de başınıza gelenleri okuyarak bu kadarda olmaz denilecek şeyler öğreniyoruz.Ben araba mı 10 gün önce aldım ve sigortamı Anadolu Sigortaya yaptırdım.Sebebi ise müdürünün babamın yakın arkadası olmasıydı ve adam kazazedesinden polisine kadar yaşanan şeyleri anlattı.Söylediklerinden en çok dikkatimi çeken olay ise bazen polisin de ayarlanabilmesiymiş.Bu durum genelde eski arabaların kaskolarını yaptırmadığından ve karşı tarafın kaskosu varsa siz haklı olsanız bile tutanakda suç aleyhinize yazılabiliyormuş.(Sebebi de karşı tarafın cebinden masraf çıkmayıp sizin kaskonuzdan faydalanması)O yüzden bana karşı tarafın kaskosu yoksa polise sen de kaskom yok de gibisinden öğütler verdi sizinle paylaşmak istedim.Tabi arabanızı yeni alıp da gıcır gıcır parlıyorsa polis kaskom yok lafını yemez :)
kktcserdar
24-04-2007, 11:11
burdaki banka sırketlerınden yaptıranlar sanırsam cektıgı krediler için yaptırdı cunku bankaları kımse terıch etmez
goktug-RS
27-04-2007, 16:40
anadolu sigorta axa oyak yapı kredi hepsiyle çalıştık hiçbir sorunumuz olmadı şuana kadar...
fatihturk
29-04-2007, 17:15
1- ak sigorta 2 - İsviçre Sigorta
ak sigortadan 2 senedır yaptırıyoeum sukur ıhtıyacım olmadı ama ablamların 8 gunde hasarını odedıler. axa da iimiş
ifatuning
24-05-2007, 22:57
valla ben aldığımda daha 3 aylık kaskosu vardı.Generali diye ilk defa duyduğum bir şirketti.aldığım abi de tanıdığımız biri olduğuna satışını 3 ay sonra yapalım hiç olmazsa kaskosunu sonuna kadar kullanmış olursunuz dedi.Allah'tan demiş.kaskosunun bitmesine bir hafta kala aşağı yukarı 10 metre önümde giden otobüsten asfalt yolda taş fırladı ve ön camı çatlattı.camcıya gittim 15 dakkada kaskodan bedavaya camı taktılar.
Anadolu siortanın büyüklüğü tartışılmaz bence ancak fiyatları çok yüksek
aracımı alırken krediyi akbank tan aldım eğer kaskoyu bize yaptırırsanız krediden 5 puan düşeriz dediler kabul ettik maddi hasarli bir kazamız oldu ve çok ince elediklerinden dolayı 25 günde ve 80 ytl eksik ödediler:sinirli:
bu sene RAY SİGORTA dan yaptırdım (Çalıştığım Fabrika ile anlaşmalı ve indirimleri olduğu için )
yapılan yorumların hepsini okudum burdan çıkan sonuç şu
:opa: "acenta nızın ilgi ve yetkinliği" acentanız ne kadar iyi ise probleminiz o kadar az yada hiç olmaz:opa:
valla ben aldığımda daha 3 aylık kaskosu vardı.Generali diye ilk defa duyduğum bir şirketti.aldığım abi de tanıdığımız biri olduğuna satışını 3 ay sonra yapalım hiç olmazsa kaskosunu sonuna kadar kullanmış olursunuz dedi.Allah'tan demiş.kaskosunun bitmesine bir hafta kala aşağı yukarı 10 metre önümde giden otobüsten asfalt yolda taş fırladı ve ön camı çatlattı.camcıya gittim 15 dakkada kaskodan bedavaya camı taktılar.
bu olay bütün kasko şirketlerinde aynıdır yılda 1 kez anlaşmalı camcılarda cam değistirme var 2.cam değiştirmede %15
3 cam değiştirmede ise hasarsızlık kalkar
kskmumin
18-07-2007, 10:24
aviva sigortadan çunku acentesıyım
osbourne
15-08-2007, 12:48
uzun zaman kaskom konusunda sıkıntı yaşadım. aslında çok fazla detay var kasko işinde ve anladımki işini iyi yapanı bulmak zor ve ben bundan çok çektim. en son bir arkadaşımın tavsiyesiyle www.ucuzkasko.com (http://www.ucuzkasko.com) 'u buldum ve yeni poliçemi oradan yaptırdım. ilgiden çok memnunum. sanırım ana sorunum çalıştığım kişilerin beni yeterince bilgilendirmemeleriydi. şimdi neyse ki böyle bir sorunum yok. tavsiyem baştan herşeyi netleştirmeniz.
C-MAX2007
09-09-2007, 09:02
böyle Bir Ankette Ak Sigortayi Nasil Atlarsiniz şaşirdim. Dünkü Sigortalar Benim 13 Yillik Sigortam Yok. çok Kötü.
serdar.a
09-09-2007, 12:48
Başak.
..:: KamiL ::..
09-09-2007, 12:50
Koç, Alianz ı da var sonunda :)
Yıllardır Axa Oyak'lıyız :)
hadessian
19-11-2007, 14:02
arkadaşlar benim mesleğim sigortacılık ve birkac tane a clasım var. size tavsıyem su olur fıyat acısından yapmanıuz gereken kamu desteklı sıgortalardır.yani güneş veya ankara gibi.pert hasarını cabuk almak ıse tamamen sıze baglıdır.yanı ıstenen evrakı kac gunde hazırlarsınız bu belırleyıcı olur.su ıyıdır bu ıyıdır kaskoda pek bellıolmayan bır yaklasımdır.yanı siz a fırmasıyla problem yasamamıssanız dıger kısı yasamaz dıye bırsey yok.
Ak sigorta.. İyi olup olmadığını bir kaç güne kadar anlayacam :D
arkadaşlar merhaba,ben yeni katıldım :)
fakat ak sigorta gibi bir şirketin oylamada dahi olmamasına çok şaşırdım.
bu arada ben ak ve ray sigorta acentesinde çalışıyorum...
şunuda söylemek istiyorumki yeni sisteme geçildikten sonra ak sigorta hasa r ödemelerini daha hızlı yapıyor...
blackeagleee
17-03-2008, 23:45
bende arkadaşlar kaskomu 1 hafta önce AKsigortaya yaptırdım. inşallah kimseye kullanmak nasip olmaz kaskosunu... ama biraz pahalı oldu 2004 c3 1.4i 92bg arabama 1500 ytl çıkarttılar..
garage039
19-03-2008, 12:05
benim için herzaman kimin iyi olduğu kimin kötü olduğu otomobilin başına bir sorun geldiğin de en hızlı yardım ve yanında olan şirkettir kimseye güvenmiyorum onun için baston kilit kullanıyorum:D
garanti sigorta sakın yaptırmayın...beni rezil ettiler...önce öderiz deyip doğuş otoya onarıma başlattılar..daha sonra ödemeyiz deyip yarı yolda bıraktılar...böyle saçmalık olur mu?
Ali Aydın
19-05-2008, 13:36
ak sigortadan gayet memlunum
Bundan önce lagunada şeker sigorta vardı 2 yıl boyunca, daha sonra başağa geçtim, şimdilik bir problem yok, memnunum.
Focusa ise ray sigortadan yaptırdım, bide kampanyası varmış 100 ytl lik akaryakıt kuponu göndercekler, umarım diğerleri gibi sağlam çıkar.
Erdoğancan
15-06-2008, 02:36
Aviva Derim Ben memnunum saygılarımla..
Direk Allah'a Bağlı kasko yok :D
crazyarif
03-09-2008, 03:54
renault ise axa oyak :thumbsup: her yetkili serviste exper ve acente var anında bakılıyor araca
Toyota Kasko...
Aksigorta ile ayni şey...
sui_cast
30-09-2008, 00:40
RAY sigorta ! Bilmiyorum iyi mi kötü mü? Bugün başladı daha kendisi :D ilk kaskom olur kendileri ;) Bakalım kasko nedir? Ne işe yarar..
http://www.autoclubturkey.com/forum/showthread.php?t=91229
@Ome_RS :D:D Kasko'n HarikaymIs..
ßu arada Kasko $irketim, Gecen ay'a kadar 'AXA oyak'tI.. Kasko YeniLedim gecen ay, Auto King'te Mini onarIm hizmetinden YararLanamadIgIm icin degistirdim.. $uanDa 'BASAK Sigorta' ßu ay veya önümüzdeki ay'da Auto King'e Rütu$'a Gircek arac, Kasko ßozuLmadan, ßoyada 4 parca Düzeltme yapIyorLarmIs.. ßakaLIm n'oLcak..
saygILar..
önceki kaskom Ray sigorta idi. aracım ruhsatta kapalı kasa kamyonet görünmesine rağmen kaskoda TRAMER e taksi olarak işlenmiş fiyatı düşürmek için tabiki:sinirli:allah göstermesin bi kaza durumunda uğraşacaktık derdimizi anlatana kadar bi daha mı RAY SİGORTA ........ASLAA
yeni kaskom HDİ sigorta uygun fiyat, teminatları tatminkar,acente çok ilgili ve :cool2: teyze oğlunun arkadaşı olması sebebi ile yaptırdım umarım ihtiyaç kalmaz
realscorpio
04-10-2008, 06:27
EVET ARKADAŞLAR. SONUÇ OLARAK HERKESİN BİR AİLE HEKİMİ OLDUĞU GİBİ BİR DE SİGORTA ACENTESİ OLACAK.
(Bir acenteden özlüsözler) :)
nurcancan
05-10-2008, 11:32
Biz arabayı aldığımız galerideki acentadan kaskoyu yaptırdık. TEB o an için iyi dediler, yaptırdık. Aracımı uğraştırmadan perte çıkarırlarsa helal olsun diycem, bakalım:)
TEB, Zurich oldu bu arada.
-kadircan-
04-12-2008, 21:36
bende iki senedir anadolu sigortayı kullanıyorum.poliçe kapsamina baktıgımda diğerlerinden daha geniş kapsamlı,ayrıca karşı tarafa veya 3.şahısların mallarına karşı gelen hasarlar konusunda limitsiz teminatı var
slm millet benim şirketim burada yazan şeker aslında liberty oldu çok memnunum en azından herşey acentada bittiğ için hiç bir sıkıntı yaşamadım yani demem o ki firma değil acenta çok önemli herşey ellerinde
black_bastard
12-12-2008, 04:51
Aksigorta benimki..
gürsel-ö
15-12-2008, 12:11
kanımca öneriler
1-aracınızın servisi kasko firmasıyla anlaşmalı olmasına özen gösterin
2-acente seçimi de çok önemli işlemlerinizin düzenli eksiksiz ve hızlı olması için
3-full+full diye bir şey yok arkadaşlar kendi bulunduğunuz ve yaşamınıza göre isteklerinizi belirtin ve onlara söyleyin onlar full der geçerler kabul etmeyin isteklerinizi poliçede yazılmasını yazılı ise o yazıları bulsunlar ve altını çizsinler veya işaretlesinler çünkü bütün sıkıntılar burda başlıyor
4-hemen hemen hepsinin hizmetleri aynı ama bu dediklerime özen gösterirseniz sanırım sorun en azından az yaşarsınız
alperasl
16-12-2008, 15:48
bir aracım anadolu sigorta"da, diğeri de garanti eureko"da.. ikiside iyi, problemsiz firma, sıkıntı yaşatmadılar hiç..
HDİ Sigorta ....
Önemli olan tanıdık olması sigortanın adı değil bence....
ahmeterkal
02-01-2009, 03:35
güven sigorta ama acentanın tanıdık olması bencede en önemli faktör ve fayda :):) tabi acentanın da bölge müdürlügünde ve genel merkezde sözü nazı gecen bi acenta olması daha da iyi oluo :):)
Ben bu sene Ray düşünüyorum.Hem ucuz hemde Hatun oranın merkeze girdi geçen ay:) Madem tanıdık yeterli:)
Saygılar...
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.