'Full Versiyon'a Bak : karburatorlu aracta fıltre sesı alınır mı
Kaan Kalkavan
07-05-2005, 01:12
ya beyler bende flash war fıltre kendım taktım kafa yaptırım karburorun ustune ama ıstedıgım gıbı olmuyor bır yardım etsenız ne takmam konusunda
Arkadasim nasil bir ses istiyorsun sen? Max ne kadar ses alabilecegini anlaman icin sana bir tavsiyede bulunuyum. Aracinin orginal filitresini sok arabani calistir gaza bas iste cikan ses bir hava filitresinden alabilecegin max sestir. Fazlasini bir hava filitresinden alamazsin! Istedigin filitreyi tak bir ise yaramayacaktir. Bendede karburatorlu dogan var alabilecegim maximum sesi aldim ama emis kapasitem bir gti,gsi,vtec veya vti kadar olmadigindan cok fazla abartili bir ses alamazsin. Isin asli budur. Ama kullanacagin filitre ses verecektir..
+1 katılıyorum herseyi açıklamiş:thumbsup:
Kaan Kalkavan
07-05-2005, 13:51
ya zaten yaptıgı ses ıdare edıyor ama yaptıgı ses vakum sesı degıl ama kullandıgım fıltrem cok dandık bunu soyleyım yanı daha ıyı bırsey tasksam ıse yarar mı
ya zaten yaptıgı ses ıdare edıyor ama yaptıgı ses vakum sesı degıl ama kullandıgım fıltrem cok dandık bunu soyleyım yanı daha ıyı bırsey tasksam ıse yarar mı
arkadasim sesi flitre çikarmaz araba çikartir filitre sesi sagdece bogar ömer'inde dedigi gibi flitre kutunu sök ve gaz'a bas ve flitrenin nekadar öttügünü göreceksin kaliteli bisey ariyosan JSV veya YED flitreleri iidir ama daha ii bisey istiyosan K&N den sasma...
kalite bir egzos un sesi flashda iyi olur...filtreyi ses için deil de iki-üç +beygir performans için kullan...
atakan67
07-05-2005, 16:46
valla bendede dogan var bende hava filtresini soktum ses guzel :)gerek yok hava filtresi takmaya zati yarıslara fln katılmıyoz trafigi tehlikeye sokmaya gerek yok sesin gazına gelipte :)
Kaan Kalkavan
07-05-2005, 18:42
beyler onerılerınız ıcın tesekkurler daha once de demıstım uzerınde kı fıltre cok dandık dıye.dedıgınız gıbı soktum fıltreyı cok guzel ses werıo aslında artık tek yapmam gereken ıyı bır fıltre almak heralde
E.K.İ.N.
07-05-2005, 23:33
slm.sen sanırım bugün altıyol yed e uğrayan arkadaşsın..senin dediklerinin aynını diyen biri geldi..hatta J&R filtre sormuştu..neyse dedikleri gibi filtre yi sökücen ..sesi dinlicen alabilicen ses o kadar...sen yeterki filtrreni soğuk hava ile besle..ses konusunda fazla bir beklenti içinde olma...
Kaan Kalkavan
08-05-2005, 13:03
slm.ewet ya ben kadıkoy dekı yed e gelen kısıyım.ya dedıgınız gıbı dun denedım zaten oldukca guzel oldu ama fıltresız kullanmak cesaret ıster:)ya benım uzerınde olan dıye bahsettgım fıltreyı zaten soktum yerıne yed ın 100 luk fıltresını bıraz kısaltıp taktım cok daha guzel bır ses cıktı ortaya sımdı daha kalltelı bır fıltre bulmam lazım su kosuyolu nda acılan cms shop a falan bakacagım artık:)
E.K.İ.N.
09-05-2005, 16:22
slm.ewet ya ben kadıkoy dekı yed e gelen kısıyım.ya dedıgınız gıbı dun denedım zaten oldukca guzel oldu ama fıltresız kullanmak cesaret ıster:)ya benım uzerınde olan dıye bahsettgım fıltreyı zaten soktum yerıne yed ın 100 luk fıltresını bıraz kısaltıp taktım cok daha guzel bır ses cıktı ortaya sımdı daha kalltelı bır fıltre bulmam lazım su kosuyolu nda acılan cms shop a falan bakacagım artık:)
ya ben sana söyliyim hiç cms ye gitme..sen yine gel yed e karar ver, istediğini ayarlarız...cms den çok daha fazla ürün gamı var yed de ..sen sadece karar ver alacağına...
arkadaşlar karbüratörlü araçlar için olan filtreleri hiç gördünüzmü? ben eski arabam olan broadway'e takmıştım. çok harika olmuştu şekli orjinal filte gibi yani kab. üstünde halka şeklinde. Xander senin filtre bana biraz saçma (montajı falan)geldi. benim tarif ettiğim filtre daha mantıklı. ben çok memnundum güç olarak ta gerçekten harikaydı ses olaraksa 5000 e kadar hiç bi fark yok 5000 7000 arasında ise kuduruyodu. tavsiye ederim 35 ytl ye almıştım. hala duruyo bende
Arkadasim nasil bir ses istiyorsun sen? Max ne kadar ses alabilecegini anlaman icin sana bir tavsiyede bulunuyum. Aracinin orginal filitresini sok arabani calistir gaza bas iste cikan ses bir hava filitresinden alabilecegin max sestir. Fazlasini bir hava filitresinden alamazsin! Istedigin filitreyi tak bir ise yaramayacaktir. Bendede karburatorlu dogan var alabilecegim maximum sesi aldim ama emis kapasitem bir gti,gsi,vtec veya vti kadar olmadigindan cok fazla abartili bir ses alamazsin. Isin asli budur. Ama kullanacagin filitre ses verecektir..
:applaus:
Kaan Kalkavan
10-05-2005, 18:02
yaw zaten delı olacam bu ıslerde en cok hosuma gıden hava fıltresı degıstırıldıkten sonra cıkan ses ama bızım arabalarda fazla ıse yaramayacagına artık bende uzulerek katılıyorum
panizzi555
11-05-2005, 01:41
abı sen yedı bı dene bızdede reno 12 vardı ona koyduk ayarı ıyı yapıldıgında duyulabılcek kadar cıkıyo alttan derınden ama guzel bıde sahınler ııcn falan yuvarlak var 80 mılyonmu neydı ona bak hazır flansa gerek kalmadan
Sacma geldiyse gerceginin nasil yapildigini gormek icin gel komple kaputu aciyim sana gor nasil ses verir nasil soguk hava alir seklini semalini!!! Ben o filitre aksaminin soguk hava almasi icin kornalari bile iptal ettim. Bilip bilmeden konusuyor herkes ben mantiksal aciklama yapiyorum. Uygulamalar ne sekilde olur diye aciklamalar yapmaya calisiyorum.
Asagidaki fotografta filitreyi ilk yaptigimdaki seklidir. Karburatorun uzerinden cikan kazan boruyla beraber on panjurun oraya kadar uzayip filitreyle takilmistir borunun ucuna. Bu sayede soguk hava girisinin direk olarak filitreye girmesi saglanmistir. Bu sistemden ses cikmaz olmaz diyen arkadaslar gelip gorup istedikleri sekilde inceleme yapabilirler...
bilip bilmeden diyosun da ben takıp denediğimi söylüyorum. sırf sen gör die tekrar takıp fotosunu da çekerim. söylemek istediğim şu: enjeksiyon için olan filtreyle uğraşmak yerine karbüratör için yapılmış hazır pratik sorunsuz (senin kadar emek harcamamıza gerek kalmayacak) filtreleri kullanmanın daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. soğuk hava konusuna gelince benim arabadaki filtre gündüzleri pek işe yaramıyordu açıkçası. ama akşam motor harareti aşırı yükselene kadar muhteşemdi. yani motor bölümü ısındığında sıcak hava alıyordu. kaputta hava deliği açtırmak istedim ama bizim maraşlı kaportacıların gözü kesmedi yapamayız dediler. bir diğer alternatifse orjinal kutusunun içine spor filtreyi koymak olabilir. çünkü orjinal kutunun ağzı farın o kısımda. ama denemedim. deneyip görmek lazım.
bu arada Xander senin arabada güzel eline sağlık forumdan okuduğum kadarıyla yeniden işlemlere başlamışsın güzel olur işallah
no polemik
yes tune
xander in sistem bi tofasa uygulanabilecek en güzel sistemdir
ancak o boru izalasyonlu olsa daha güzel olabilir
Kaan Kalkavan
14-05-2005, 00:04
ya bende gondereyım o zaman nasıl oldugunu arabamdakı fıltrenın.hee bu arada tamamen bızım montajımızdır bu
Kaan Kalkavan
14-05-2005, 00:07
ya o zaman bende gostereyım su anda nasıl oldugunu zaten herkes ses yapmaz dıyor bundan ıyı bır fıkrı olan warsa beklerım tabıkı
Kaan Kalkavan
14-05-2005, 00:20
cewabınızı beklıorum:d
cewabınızı beklıorum:d
BU UYGULAMAYI YAPTIĞIN FİLTRENİN MARKASI NE? İSTEDİĞİN SESİ ALABİLİYORMUSUN?
degısık bı yontem olmusss
Kaan Kalkavan
14-05-2005, 09:37
ya basta kullandıgım fıltrenın markası bıle yoktu sımdı ıste yed ın 1.8 ıcın olanını ufalttık.su anda fena degıl.ama vakkum sesı yapmıyor
Kaan Kalkavan
14-05-2005, 09:39
ya cıkarttıgı ses bırcok araba ıle aynı denebılır su anda oldukca fazla ses cıkıyor ama bırcok kısının deyımıyle kopuklu yada emıs sesı yok
bu resim yeteri kadar yardımcı olur bence kardeş :) ben böyle bişey yaptırmayı düşünüyorum...
http://img192.echo.cx/img192/8946/mert19oj.jpg
Kaan Kalkavan
14-05-2005, 12:09
ya bu araba broadway falan mı yaa.baya ufak gıbı duruyor motor cunku.ya benım arabanın motoru cok uzun zAMandır yıkanmıyor dogrudur yaa.:) bak yalnız arabamın ustune flash tanımam o konuda ıddaalıyım ıstersen resmını gosterırım
Kaan Kalkavan
14-05-2005, 12:55
cok ufak oluyor boyle yaa resımler:(
menecer & RIZA
26-05-2005, 21:11
bendede bır flas var ve ınce sık kollu oz tarzı bır jant dusunuyordum sendekını gorunce vaz gectım.el arabası gıbı duruyor guzelım jantlar.bu arada flash ıcın baska resımlerı olan varmı neler yapabılırım bu hacıflasha bı gormek ısterım
Kaan Kalkavan
26-05-2005, 22:05
kardes sende haklısın da bu zaten sonucta bılgısayarda yapıldıgı ıcın kotu durması normal ama bence taktıracagın jant ya boyle tel tel yada ahtapot desenlı olmalı baskası yakısmaz. bu arada ben cıddı anlamda guzel yapılmıs bır flash a turkıye de rastlamadım su ana kadar hemde resmıne bıle:( yaa yardım ederım ıstersen bu araba ıle ılgılı her turlu ugrasa yardımcı olurum cunku
menecer & RIZA
31-05-2005, 23:29
yardım derken photo bakımındanmı yoksa sektor ıcındemısın? acıl tup takmam gerek bı araba 400bın yakarmı yahu? bırde arac curuk carık kusurları ortebılecegım aksesuarlar kaplamalar baktım bulamadım msn adresım rizasimsek@mynet.com tesekkurler
Kaan Kalkavan
02-06-2005, 19:40
ya kardesım aksesuar falan dıorsun da sakın arabanın eksıklerını ortecek ıslere gırme yanı dandık parcalarla kapatmaya calısma bence.harcayacagın parayı toparla daha duzgun ısler yap mesela curuk carık dıyorsun onları duzeltmeye falan calıs.
Crayz_Nos_Nurettin
04-06-2005, 11:53
ya ona eksoz dan başka bişey yapmasın ya
misafir200
04-06-2005, 23:41
beyler ses alınmaz diyen arkadaşlara bir cevabım var 2 gündür maslak sanayide yattık kalktık ve özel parçalarla komple air intake kit montajını tamamladık ve ben bu kadar güzel ses alabileceğimi sanmıyordum sesten çok performans çok değişti resimli bi topic açıyorum ordan takip edersiniz
misafir200
05-06-2005, 16:39
ahanda açtımda buyrun burdan yakın :p
http://autoclubturkey.com/forum/showthread.php?t=14335
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.