PDA

'Full Versiyon'a Bak : her arabyaya ımprezza sesı?

Kaan Kalkavan
07-05-2005, 19:26
ya beyler bır kac tane aradaba gordum bu olaya aynı sesı alıyorlar ya.son susturucu yapıor hearlde ama ne oldugunu bır turlu cozemedım.kesık kesık bı ses yapıor ustune egzos sesı duymadım dhaa

cLiOkAn
07-05-2005, 19:33
son susturucu + havafiltresinden dir büyük ihtimal
pahalı bişey olmalı kesin..

ama ben ateş atanlara koydum kafayı .. onların üzerine tanımıyorum ses+ görüntü ne istersen.

Kaan Kalkavan
07-05-2005, 20:17
ya adamı bır yakalasam warya onune atlayacam durdurup sormak ıcın zaten.ya haklısın dusunsene kalkıs yaparken arkadan ates atması guzel ama bılıyorsundur hearlde turkıye ye cok gec geldı o olay ya, eskı amerıkan arabalarında bıle wardı yapıyorlardı oksıjen tupu ıle:)

votkaci
07-05-2005, 20:23
"çuf çuf" u diosanız fake sestir o hoparlör sistemiyle satılan paketler var onlardandır :)

C.İ.H.A.N
07-05-2005, 21:25
Arkadaşlar bence sesin kaynağı Blow-off.Duyduğunuz araçlarda zaten turbosu olan araçlardır.Vw Passat 1.8T gibi bir araca bile artık uygulanabiliyor.

Kaan Kalkavan
07-05-2005, 21:36
yok ya bır tanesı nıssan prımera bırı ıse 306 gtı bır de stılo da wardı mukemmellem ama duymadız lazım yanı ayrıca blow off sesınden bahsetmıorum ben normal egzosdan cıkan ses yada fıltre mıo yapıo bellı olmuyor ama

CİHAN-A
07-05-2005, 21:43
Belirttiğiniz arabalardan çıkan sesin sebebi açık hava filtresidir.Birde Subaru gibi köpüklü ses almak için arabanın boxer motor ya da çift egzantrikli olması gerekiyor.306 Gti,Nissan Primera'da çift egzantriklidir.

Onur-M48
07-05-2005, 22:01
Cihan kardeşimizinde dediği gibi cift egzantrik veya boxer veyada 16 valf motor olması lazım dediniz ses blow off sesi değil turbo nun turbin sesi ve egzoz sesi remusun 1 kiti var egzoz borusuna takılıyor ve turbo uğultusu veriyor eğer kasteddiniz turbin sesisye o dur ama Cihanın da dediği gibi eğer arabanız yukardaki specleri taşımıyorsa hiç masrafa girmeyin bile saygılarımla

onursumer
07-05-2005, 22:27
Belirttiğiniz arabalardan çıkan sesin sebebi açık hava filtresidir.Birde Subaru gibi köpüklü ses almak için arabanın boxer motor ya da çift egzantrikli olması gerekiyor.306 Gti,Nissan Primera'da çift egzantriklidir.

evet ya o boxer sesi yokmu bitiyorum komple eksoz ve hava filitresi ile manyak ses çıkıyor

onursumer
07-05-2005, 22:29
son susturucu + havafiltresinden dir büyük ihtimal
pahalı bişey olmalı kesin..

ama ben ateş atanlara koydum kafayı .. onların üzerine tanımıyorum ses+ görüntü ne istersen.

alev atma zaten komple düz boru olan çok az oynanmış bir arabayı sıkıştırdığın zaman kesin alev atıyo :D

Onur-M48
07-05-2005, 22:34
evet onurcum adaş adamlar sahine boş boru takmış arabayı cıkarıyormuş 4.5 devire bi kontakt atıyormuş kurusıkı gibi patlıyormuş haklısısn

onursumer
07-05-2005, 22:39
evet onurcum adaş adamlar sahine boş boru takmış arabayı cıkarıyormuş 4.5 devire bi kontakt atıyormuş kurusıkı gibi patlıyormuş haklısısn

benim arkadaştan kontak kapamadan arabayı yolda redline yaparak alev atıyor arabayı redline sokup gazı biraz pompalıyor eksoz patlarken alev atıyor :thumbsup:

fremen
08-05-2005, 05:42
egsozz ucunu icerden oval bi parca cikisin biraz uzagina tutup hafif kapatiyolar acaip bi tisslama sesi geliyo :)

Kaan Kalkavan
08-05-2005, 20:08
yalnız benım alev atmak dedıgım dekı kastım duz boru vs ıle olan degıl bır kıt war takıyorlar actıgın zaman egzosa bır gaz werıyor oyle bırseyler ıste onun sayesınde arkadan 10 cm lık flaan ates cıkıyor

cLiOkAn
08-05-2005, 20:18
alev atan tiplerden yaptırmaya kalksak bu iş ne kadara gelir acep onlara bayılıyorum?

onursumer
09-05-2005, 01:20
alev atan tiplerden yaptırmaya kalksak bu iş ne kadara gelir acep onlara bayılıyorum?

miniks ler bir ara koymuşlardı satılık bolumune hatta videosunuda eklediler istersen onlara bir sor :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Cihan GÖNÜL
09-05-2005, 01:59
o parça 195 $ dolara satıyo lar .
performance parts adlı bir firmatarafından
bilgi için özelden msj atabilirsiniz.

RPM
09-05-2005, 02:46
Arkadaşlar Subaru daki alev atma olayı elektronik aksamı ve beyni müsait her arabaya uygulanabilir.. Bildiğim kadarı ile özel bir bujisi var.. Düğmeye bastığınızda normal bujilerin ateşlemesi duruyor ve sadece bu eksozun başlangıcına monte edilen fezleke devreye giriyor.. Tabi araba bir anda düşüyor güçten....Bunu kendi gözümle gördüm ve yapan arkadaşım anlattı.. Bu olay görüntü amacı ile düşünülürse çok güzel ama eksoza inanılmaz zararlı.. Bu yüzden ben taktırmadım taktırmayıda düşünmüyorum.. Yok gazladığı anda çıkan alevi diyosanız onu anlatmaya gerek yok zaten sıkışmadan dolayı olduğunu biliyoruz.. Sese gelince; bi kardeşim söylemiş.. Boxer motor.... İmpreza kullanmış herkes, gözleri kapalı gelen araba olsun rölantide çalışan araba olsun impi olduğunu bilir.. Düşünün e30 BMW ler sesinden nasıl farkediliyor çünkü hepimiz biliyoruz aşinayız o sese..onun gibi yani.. Birde Hava filtresini değiştirdiğin yada söktüğünde bazı arabalar korkunç güzel ses verir.. Ama subaru sesi çok farklıdır... Blow of subarudan başka turbo arabalara uygulansada aynı sesi vermiyor.. Bunun sebebini bende bilmiyorum..

Samet
09-05-2005, 02:56
Alev atma olayı Egsoz borusuna özel bir buji koyuluyor onun vasıtasıyla bu işlem gercekleşiyor. Ankarada yapan bir akç kişi vardı. Ses e gelince acık hava filtresi bile 1,3 motorlu bir aracı Gayet mükemmel derecede cok tatlı kafa ağrıtmayan ama cok sukse yapan bir ses cıkartıyor.

ŞaFaK-E30
09-05-2005, 02:58
Seslemi yürüyor bu arabalar?

OGÜN
09-05-2005, 03:32
Seslemi yürüyor bu arabalar?konuyu okuyodum

şimdi ben öyle yazmayı düşündüm
helal valla :applaus:

mustafa TT
09-05-2005, 04:45
iman iman :D

subaru sesını nsıl alıcaksınız kı her arabadan boxer motor lazım

MERT/HZP 54
09-05-2005, 04:56
subaru sesini cok seven gitsin subaru alsın.
kim yapacak bu her araba ya subaru sesini.
sesi çıkaran egsoz markası degildir,motorun egsoz basıncı,subap zamanlaması falan fılan derin mevzular...

RPM
09-05-2005, 10:31
Arkadaşlar konuyu alakasız yerlere çekmeyelim.. Subaru alacak adam zaten alır.. Subaru yu alacak kişi sesinden dolayı değil gidişinden, yere sağlam basmasından, yola hakim olmasından, gerektiğinde yarış, gerektiğinde aile arabası olarak kullanabileceğinden alır.. dört çeker ve turbo bi tarafına bulaşmış adam başkasına binemez.. Ayrıca sesle giden araba duydunuzmu hiç.. Konu subaru değil zaten subaru sesini nasıl alabilirim gibi bişey sormuş.. Boxer motorun varsa benzer sesler alabilirsin.. onun haricindekileri aldım sanırsın.. bu kadar basit..

MuratYurtluk
09-05-2005, 12:39
Ya arkadaşlar benim şahsi fikrim kimse üzerine alınmasın ama ben eger para harcayacaksam arabam için fake parçalara değilde gerçekten performans sağlayan yada arabanın görüntüsünü güzelleştiren ürünlere yatırım yapmak isterim. Sonuçta impreza benzeri bir araba olmaktansa farklı bir araba olmak her zaman daha güzel olur ve dikkat çeker
Saygılar :)

ŞaFaK-E30
09-05-2005, 12:59
subaru sesini cok seven gitsin subaru alsın.
kim yapacak bu her araba ya subaru sesini.
sesi çıkaran egsoz markası degildir,motorun egsoz basıncı,subap zamanlaması falan fılan derin mevzular...

:thumbsup: ...

Uğraşmayın boş işlerle...uğraşmayın arkadaşlar

Ufkunuzu genişletin yapılmayn olmyan bişiler yapmaya çalışın...taklitçi olmayın...Her motorun kendine has bir sesi vardır...Tutup bunu ferrari sesi , porsche sesi , subaru sesine benzetmek gerçekten fevkalede luzumsuz

:wink2:

cliocrosser
09-05-2005, 15:49
kardeş o ses özel bir eksoz sistemiyle sağlanıyor son susturucu içinde gaz odalarına levhalar konuyor gaz levhalara çarparak zınlama sesi yapıyor devir arttıkça da ses mükemmelleşiyor

onursumer
09-05-2005, 15:54
kardeş o ses özel bir eksoz sistemiyle sağlanıyor son susturucu içinde gaz odalarına levhalar konuyor gaz levhalara çarparak zınlama sesi yapıyor devir arttıkça da ses mükemmelleşiyor

subarudan çıkan ses eksozla alakasız bir ses aynı sesi alfa romeo nun boxer motorlu serisinden de alabilirsin yada başka markaların ama eksozla boxer olmayan bir arabadan o sesi almak zor

sezer
09-05-2005, 15:56
boxer motorlar do majördür
diğerleri la minör:)

RPM
09-05-2005, 16:53
Ya arkadaşlar benim şahsi fikrim kimse üzerine alınmasın ama ben eger para harcayacaksam arabam için fake parçalara değilde gerçekten performans sağlayan yada arabanın görüntüsünü güzelleştiren ürünlere yatırım yapmak isterim. Sonuçta impreza benzeri bir araba olmaktansa farklı bir araba olmak her zaman daha güzel olur ve dikkat çeker
Saygılar :):applaus: :applaus: :applaus: :applaus: :applaus:

EM®E.W®C
10-05-2005, 13:57
alfa romeo boxer motorlar fena ses veriyo yaaa...İnsanı öldürüyo.Benim accenti dışarıdan görenler son susturucu var zannediyo.Aslında sadece hava filtresi var.Ama cok yırtık tatlı bi ses veriyo.Bazı arkadaşlar bilir..

Kaan Kalkavan
10-05-2005, 17:52
yaw amma sorun olmus bu ses ısı.hee su dıs gorunumle oynama ısıne geılnce,yaw onca para harcayıp arabayı rezıl bır hale sokmaktansa senın deyımınle boyle fake ıslerle ugrasırm daha ıyıdır.ayrıca subaru sesınde kı kasıt anlayanlar zaten anlamıs bellı oluyor sadece o kesık kesık ses demek ıstemıstım kı dıkkat edenler bılır ww 1303 ler de aynı sesı yapar ıstersenız bı arastırın.ne tıp motor oldugunu.arkadaslar ıkı konuda yorum yaptım dıye ona buna taklıtcılıke gerek yok tarzı bosuna ısler yapmayın boyle.ayrıca bahsettıgım sesı bır dızel de cıkartıyor.kısacası konuyu bılmedıgınız ıcın sorana gereksızce laf kalabalıgı yapmayın yaw

KICKER
11-05-2005, 23:20
yalnız benım alev atmak dedıgım dekı kastım duz boru vs ıle olan degıl bır kıt war takıyorlar actıgın zaman egzosa bır gaz werıyor oyle bırseyler ıste onun sayesınde arkadan 10 cm lık flaan ates cıkıyor
Alev atma kitinden benim aracta var RPM arkadasin belirttigi gibi oluyor olay..2005 hyundai coupe var bende nami diyar tiburon

Kaan Kalkavan
14-05-2005, 13:50
bahsettıgın araba cıdden cok guzel ya benımde cok hosuma gıdıyor:thumbsup:

Kaan Kalkavan
14-05-2005, 13:53
kardeş o ses özel bir eksoz sistemiyle sağlanıyor son susturucu içinde gaz odalarına levhalar konuyor gaz levhalara çarparak zınlama sesi yapıyor devir arttıkça da ses mükemmelleşiyor yaw neden bashettıgımı anladıgına cok sewındım cıdden.konu farklı yerlere gıttı cunku bırden.ya bana bu susturucu ıle warsa daha fazla bılgın aktarabılır mısın ya ne markadır nerede satılır ne kadardır falan

C@N
14-05-2005, 17:46
Kolpa işlerle uğraşmayın... Varsa Impreza'nız, alırsınız o sesi. Ama Impreza sesi çıkartayım, alev atayım diye uğraşmayın... 'gibi oluyor' mantığıyla boşa para harcamayın, çünkü emin olun hiçte 'gibi olmuyor'...

Kaan Kalkavan
15-05-2005, 01:53
yaw gıbı olacak dıye bır derdımız yok ayrıca aynı sesı yapmanın ımkansız oldugunu bızde bılıyoruz da sen once ne ıstedıgımı anlasaydın bence boyle konusacagına

onursumer
15-05-2005, 02:00
yaw gıbı olacak dıye bır derdımız yok ayrıca aynı sesı yapmanın ımkansız oldugunu bızde bılıyoruz da sen once ne ıstedıgımı anlasaydın bence boyle konusacagına

impreza sesi gibi dalgalı bir ses alınabilirde pek anlamadığım için tam olarak nasıl yapılır bilemiyorum uğraştırır herhalde :p :p

Kaan Kalkavan
15-05-2005, 02:39
ıste ya bahsettıgım seyde o zaten cok super bırsey ya 306 stılo prımera palıo hepsınde duydum aynı sesten manyak bırsey yaa.burada bır arkadas bu ısın bır susturucu ıle yapıldıgını soyledı bır ogrenebılsem ne ıle yapıldıgını:)

vtimania
24-06-2005, 11:46
beyler biraz gec oldu ama....o dedıgınız son susturucuya takılan huni seklınde bır metal parcasından kaynaklanıyor...araca hiçbir zararı yok ve tum araclara uyabılen bır parca...son susturucunun ıcıne monte edılıyor..abd de satılıyor yaklasık olarak 23 dolar cıvarında bır fıyatı var...

Kaan Kalkavan
24-06-2005, 12:04
tesekkurler bakalım turkıye de bulabılecek mıyız?

<semih>
24-06-2005, 13:32
link i tıklarsan gorürsün aradıgın parca bu herhalde

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=33597&item=7982655856&rd=1

misafir1269
24-06-2005, 16:42
walla bahsettiiniz sesi tam verir mi bilmiyorum ama ben de egzost ucuna ufak metal pervane yerleştirdiklerini gördüm,siz gazı kökledikçe o paervaneden zırıltı gibi kademeli bir ses çıkıyor.

misafir1269
24-06-2005, 16:46
alev olayına gelince o iş aslında yüksek oktanlı benzin atan pist veya ralli araçları ile ortaya çıktı.Genel prensip şööle bu tür araçlar gaz kesince yakıtın belli bir bölümü tam yanamıyor ve gaz halinde agzosta kadar geliyor egzost sıcaklıından ve o yakıtın aşırı yanıcı olmasından egzostan alev çıkıyor.Son susturucu,ktalitik iptali ve orta boru uygulaması olan araçlarda devri redlinne getirip bi kaç kez pompalarsanız da ufak bie alev atma olayı oalbiliyor.Tabii araı sürekli alev attırıcam diye redline da ya da devir kesicide kullanmak ne kadar mantıklı bilmiyorum?

misafir1269
24-06-2005, 16:48
olay sadece alev görüntüsü ise bunun için kitler var.300$ dan başlıyo.Kiti egzosat civarına monte ediyorsunuz ya kendi özel yakıtını ya da egzostunuzdan çıkan yanmamış yakıtı biriktiren bir haznesi var siz içerden bir butona basınca bu yakıt buji benzeri bir mekanizma ile ateşleniyor ve egzostunuz alev atıyor.
Bu tür bir uygulamayı biz ankarada şu an yapıyoruz.İlgilenenler olursa burcan29@yahoo.com dan bana ulaşabiliriler

misafir146
24-06-2005, 16:55
olay sadece alev görüntüsü ise bunun için kitler var.300$ dan başlıyo.Kiti egzosat civarına monte ediyorsunuz ya kendi özel yakıtını ya da egzostunuzdan çıkan yanmamış yakıtı biriktiren bir haznesi var siz içerden bir butona basınca bu yakıt buji benzeri bir mekanizma ile ateşleniyor ve egzostunuz alev atıyor.
Bu tür bir uygulamayı biz ankarada şu an yapıyoruz.İlgilenenler olursa burcan29@yahoo.com dan bana ulaşabilirileralev atma derken çok kısa süren bir olay mı yoksa bariz 1-2snye süren bir olay mı :kararsiz:

misafir1269
24-06-2005, 17:15
walla kısa değil bariz bir şekilde görünüyor ve sürüyor, eğer egzostun geniş ve düzse yani dtm tipli değilse bayaa bi uzağa da atabiliyo

Kaan Kalkavan
26-06-2005, 19:02
arkadasın werdıgı ebay.com lınkındekı parca tamamen farklı bırseyle ılglı ama dusunuldugunde bahsettıgım seyı yaptıracak cok fazla parca war daha ıc taraflara takılacak boru ıcıne cıft taraflı ters calısan perwane bıle yapar o ısı ama kesınlıkle dısarıdan gorulmemelı:) sahsen oyle bır arabaya bıle bınmem ben: