'Full Versiyon'a Bak : 156 nın performansı yeterli mi?
forever 156
08-05-2005, 16:21
156 nın(1.6 veya 2.0) performansı nasıldır.hiç bu araçları kullanma fırsatım olmadı.çevremdekiler makul olduğunu söylediler.sizce nasıl.(özellikle sportwagon)
Murat 156
09-05-2005, 08:49
156 nın(1.6 veya 2.0) performansı nasıldır.hiç bu araçları kullanma fırsatım olmadı.çevremdekiler makul olduğunu söylediler.sizce nasıl.(özellikle sportwagon)
Vallahi benimki 1,6 olmasına rağmen ben çok memnunum .Şiddetle tavsiye ederim.:thumbsup:
misafir1932
09-05-2005, 13:01
Bence performans olarak ikisi de yetersiz.
33 1.7 16v Boxer Olcak Ama Diri Makina Olucak Baya Yeterli Olur :)
bence klasmanına göre performansı iyi yeterli ve başarılı bir araba156 ayrıca yusuf 33 1.7 16valf çok iyi dediğin gibi ama kaldımıki dirisi ayrıca 75. 2000 de süper ve 155Q4 kraaaal :)
Geçenlerde bir yakınımın 105.000 km'de 2000 model 156 2.0 Executive aracını kullanma fırsatım oldu(yurtdışına çıkışı nedeniyle birkaç günlüğüne araç bende kaldı).Şu anda kullandığım Passat 1.8T B5 araca göre çok daha kolay devirlendiğini(1.8T'deki turbo-lag(turbo boşluğu)'ın olmadığı,ilk hızlanmasının daha iyi olduğunu),süspansyonun daha sert(bu da yüksek hızda daha iyi bir yol tutuş demek) ve frenin daha etkili,ama fren pedalının dozajı daha hassas olduğunu farkettim(fren balataları yeni değişmişti,belki ondan).
Bence Passat 1.8T B5'e göre sportif kullanıma uygun,motor gücü yeterli harika bir araç olduğunu söyleyebilirim.
Saygılar
bu arada diri 1.7 ler var nedir piyasaları biliyormusun
misafir1932
10-05-2005, 10:30
neye göre yetersiz? VTEC lemi kıyaslıyosun?
DeuTz ile kıyaslıyosan hayli hayli yeterli arkadaşım..
@forever 156
arkadaşım neye göre yeterlimi?
bende 2 tane var gayette yeterli gayette memnunum ama neye göre?
sportwagonlarda pek fark oluyor bu arada 1.6 sportwagonda yok.
Arkadaşım, soruya bakar mısın? <<156 nın performansı yeterli mi?>>
Ben de cevap olarak yeterli değil dedim. Bence yeterli değil. Neye göre yeterli değil dersen, sana cevabım: Benim standartlarıma göre yeterli değil.
Deutz ile kıyaslarsan, ikisine de 10 kişi bindiği zaman yine Deutz performans olarak öne çıkacaktır. :D
Piyasası ile ilgili şunu diyebilirim:
a) Az önce samimi 1 arkadaşım 2000 model full olan bir 156 2,0' ı 20 Milyar' a aldı. Makina' da sadece deri yok, gerisi dediğim gibi full, sunroof' u bile var..
b) tanıdık 1 galeri' de 1999 model 2,0 var, 19 istemekte, aynı yer'de 2002 model kırmızı 1,6 var, o'da ya 23 yada 24 milyar, o'da full....
nedir piyasaları biliyormusun
a) Az önce samimi 1 arkadaşım 2000 model full olan bir 156 2,0' ı 20 Milyar' a aldı. Makina' da sadece deri yok, gerisi dediğim gibi full, sunroof' u bile var..
b) tanıdık 1 galeri' de 1999 model 2,0 var, 19 istemekte, aynı yer'de 2002 model kırmızı 1,6 var, o'da ya 23 yada 24 milyar, o'da full....
:) piyasası derken 33 1.7 16valf i kastetmiştim
walla tam bilmiyorum ama yüksek yani diger hurda haş 145 lere göre 3-4 milyar kadar yüksek araçta komple boya falan vardı düşünüyorsan abi ö.m. at görüştürürüz vatandaşla :)yok yaa düşündüğümden değil merak ettiğim için sordum geçmişte çok güzel zamanlarımız olmuştu 33 le ah aaah:p
Murat 156
10-05-2005, 15:06
:dans05::dans05::dans05::dans05::dans05: desene araban boyanıyor ahauahuah:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
walla km nederse desin alfa 156 2.0 ,2.5.3.0 vteci her zamn geçer bi kere performansı d,ger arabalara göre dha iyidir çünkü motor yatıktır pistonlar yana dogru gidip gelir ışıkta durdugunuzda sakın 156 2.0,2.5,3.0 ile kapışmayın rezil olursunuz bnden tawsıye..!!!!!
misafir1932
13-05-2005, 18:39
walla km nederse desin alfa 156 2.0 ,2.5.3.0 vteci her zamn geçer bi kere performansı d,ger arabalara göre dha iyidir çünkü motor yatıktır pistonlar yana dogru gidip gelir ışıkta durdugunuzda sakın 156 2.0,2.5,3.0 ile kapışmayın rezil olursunuz bnden tawsıye..!!!!!
VTEC?
2.0 ile imkansız.
2.5 ile zor
3.0 da...eh belki. Pilotajı iyi ise.
arkadaşlar alfayi hafife almayın!!!!!!alfanın performansı vtec fln dinlemez bnde sna tawsıye alfanın 2.0 litresi ıle bir test sürüşü yap! bmw yi bile yollarda geçen zorlayan bir araba dha önce söledim gne söylüyorm motarlar farklı alfanın 166 sinin 3.0 ile kapışacak araba pek fazla yok yada gt si ile.....
misafir1932
13-05-2005, 23:25
Ben Alfa ile test sürüşü yapmaya gittim bir keresinde...tabii bu ilk ve son kez oldu...
showroom'daki arabalara bakayım dedim önce.... alcaktım 156 ilk çıktığında.... birinin boyasında çapak vardı....diğerinin kaputu eğri duruyordu. Farla kaputun arasına bir parmağım giriyordu öteki tarafta ise tırnağım girmiyordu.... Sonra oradan koşarak kaçtım. Bir daha Alfa bayisine gitmedim hayatımda.
nerdekine gttin ???bagdat caddesindekine git suadiyede
misafir1932
13-05-2005, 23:42
nerdekine gttin ???bagdat caddesindekine git suadiyede
Neden? oraya daha iyi arabalar mı getiriyorlar?
alfayi hafife almiyorum cunku 156 yeteri kadar agir, rollingte denedim bende EK vtec var, 2.0 156 önce bir burun kaldiriyor gelecek saniyorsun, devir ilerledikce arkada kalıyor, sonra aynaya filan bakıyorum...
misafir1932
14-05-2005, 00:51
alfayi hafife almiyorum cunku 156 yeteri kadar agir, rollingte denedim bende EK vtec var, 2.0 156 önce bir burun kaldiriyor gelecek saniyorsun, devir ilerledikce arkada kalıyor, sonra aynaya filan bakıyorum...
Aynada 156 güzel görünüyor di mi? Agresif ön tasarım filan :D
Aynada 156 güzel görünüyor di mi? Agresif ön tasarım filan :D
:) ..........
alfa ne kadar agır kı olsun olsun 1.5 ton bmw 520 de 1.5 ton ama kalkışta araç agır olmasına ragmar ınletiyor ama sn kullandıgn içn bzden dha iyi biliyorsundur bnde almayı düşünüyorm 156 2.0 we ya 2.5 bne göre alfa hem ucuz hemde performansı iyi
eğer 1.6 lık versyonunu diyorsan bende var fazla hızlı diğil aracın ağır olmasından dolayı alt devirlerde çok hantal..özellikle 1.6 307 civic,golf,corolla ve focuslara göre bu apacık ortada.tek sebep ağırlığın çok fazla olması..honda civic e baktığımızda aracın ağırlığı 1045 kg. alfa 156 1.6 lar ise 1265 kg. yalnız şu var üst devirlerdeki performansı yeterli düzeyde iyi.2.0 lar ise seni daha çok edicektir.yakıt tüketimi olarak ikiside aynı yakıyor.2.0 ların tek dezavantajı yuksek vergisi ve bunun getirdiği ikinci el sorunu..
bizde 156 2.0 Ex. var pek gitmiyor. bence 20" jantları sökmeliyiz :) 70 km/s geçemiyoruz :) eh eh eh ehe (Yeni kabuğu ile geliyor...)
Burak Karaca
19-03-2006, 13:20
alfa 156 ı öncelikle sölemeliyimki çok sevdiim başarılı bir otomobil fakat performans olarak kesinlikle eski bir alfa kullanıcısını memnun edicek düzeyde diil ben bir alfisti olarak daha ii bir perfaormans beklemiştim hazır burda arkadaşlar 33 ten bahsetmişken şu an sahip olduum 33 1.7 16v nin yanında çok yavaş kalıyo arkadaşımın sahip olduu 156 2.0 la çok kalktık arkadan kalkmama rağmen bile kısa bi mesafe sonra rahat bi şekilde geçebiliyorum bunun dışında yolda karşılaştığım 156 lardanda bu konuda hiç zorlayabilen olmadı ve servisteki ustalarda bunun normal olduunu sölediki bencede normal ama ben 156 yı çok sevdiim için kabullenemiyorum fakat kendi sınıfında olan bmw 3.20 den hızlı olması beni, sevindiriyoo:cool2:
http://www.autoclubturkey.com/y_garage_view.php?garageid=2862 beklerim..
Burak Karaca
19-03-2006, 13:41
:) piyasası derken 33 1.7 16valf i kastetmiştim
ben kendi 33 ümü satıyorum fiyatıda 8.500 ytl bu arcın gerçekten temiz olanları bu paralara satılır ancak ve benim aracım da darbesiz ve çok temiz olduu için rahatım açıkçası fiyat konusunda:cool2:
bakmak istersen link aşağıda
http://www.autoclubturkey.com/y_garage_view.php?garageid=2862
156'yı kıyaslarken rakipleriyle kıyaslayın. Yine söylüyorum bugün orta sınıf 2 litre atmosferikler arasında 156'dan hızlısı hala yok. 33 1.7 Boxer 156'yı tabi geçer arada kaç kilo fark var , VTEC muhabbetini şimdi gördüm , VTEC ile 2.0 Alfa'yı , 2.5 Alfa'yı hele hele 3.0'ı kıyaslayan Alfa'ya binmemiş demektir.
Ayrıca 156'yı kıyaslarken 0-100'üne bakmayın , 100-200'üne bakın , bu arabalar yüksek hızda muhteşem gidiyorlar.
0-100 referans alınacak bir veri değildir , 0-100'de Type-R bütün rakiplerinden öndeyken 100'den sonra Leon Cupra-R da , Golf GTI da , Astra GTC Turbo da çok daha ağır olmalarına rağmen öne fırlıyor.Ayrıca Alfa'lar düz yol arabası değildir , kendisini düzde geçen nice arabayı virajda tekrar geçer Alfa , bir sürü düz yol arabasından Alfa'yı da bu ayırıyor zaten.
Burak Karaca
19-03-2006, 20:17
[quote=maitre]156'yı kıyaslarken rakipleriyle kıyaslayın. Yine söylüyorum bugün orta sınıf 2 litre atmosferikler arasında 156'dan hızlısı hala yok. 33 1.7 Boxer 156'yı tabi geçer arada kaç kilo fark var , VTEC muhabbetini şimdi gördüm , VTEC ile 2.0 Alfa'yı , 2.5 Alfa'yı hele hele 3.0'ı kıyaslayan Alfa'ya binmemiş demektir.
33 1.7 16v nin geçebilicenii tabikii bende biliyorum ama yazdıından benim yazdıımıı anlamadıını yada tam olarak okumadıını sanıyorum ewt arada kilo farkı var tabi ama motor hacmi, beygirgücü,ve tork farkıda var bunlarıda biliyosundur umarım benim sölemek istediim daha hızlı olabilirdi onuda sadece alfa olduu için sölüyorum bi başka 2.0 litre araçtan inip 156 2.0 a bindiinde sana tabiki hızlı gelicektir ama benim gibi 75 2.0 ts 155 süper 16v ve 33 1.7 16 v kullanıp daha sonra 156 2.0 ts kullanırsan ancak aradaki farkı anlayabilirsin
Burak Karaca
19-03-2006, 20:23
33 1.7 16v nin geçebilicenii tabikii bende biliyorum ama yazdıından benim yazdıımıı anlamadıını yada tam olarak okumadıını sanıyorum ewt arada kilo farkı var tabi ama motor hacmi, beygirgücü,ve tork farkıda var bunlarıda biliyosundur umarım benim sölemek istediim daha hızlı olabilirdi onuda sadece alfa olduu için sölüyorum bi başka 2.0 litre araçtan inip 156 2.0 a bindiinde sana tabiki hızlı gelicektir ama benim gibi 75 2.0ts 155 süper 16v ve 33 1.7 16 v kullanıp daha sonra 156 2.0 ts kullanırsan ancak aradaki farkı anlayabilirsin[/quote]
Daha hızlı olabilirdi ancak o zaman yol tutuşu , konforu gibi etkenler geride kalırdı. Optimum dengeyi bulup öyle sunuyorlar sonuçta araçları piyasaya. 155 , 75 tabii ki 156'dan daha hızlı , zaten yıllar geçtikçe araçlar yavaşlıyor çünkü sürekli yeni teknolojiler çıkıyor ve bunlar arabaları ağırlaştırıyor. Bahsettiğim de tam olarak bu , her aracı kendi rakipleriyle kıyaslamak lazım , 75 , 155 , 33 bunlar 156'yla kıyaslanacak arabalar değil ki.. Şu anda 156 2.0'dan oldukça daha hızlı bir Alfa kullanıyorum ancak hiçbir zaman ondan inip 156'ya bindiğimde de "off gitmiyo bu alet" demiyorum , çünkü her aracı sınıfıyla kıyaslıyorum. Biliyorum ki orta sınıfta 2 litreler arasında bundan iyisi yok ve araç 200 km/s'nin üstüne kadar gayet iyi hızlanıyor , bu da bu aracın performansının iyi olduğu anlamına geliyor. Her aracı kendi esas rakipleriyle kıyaslarsak daha verimli karşılaştırmalar yapabiliriz. Ayrıca şunu da eklemeliyim ki 156'dan düz yolda daha hızlı olan nice aracı 156'ya değişmem , sürüş keyfi sadece düz yol performansı değil , bir sedana göre oldukça iyi yol tutuşu , etkili frenleri , direksiyon ve gaz hassasiyeti gibi bir sürü etken bir araya gelince 156'nın tam bir Alfa olduğunu görebiliyoruz , belki bir GTV6 (arkadan itiş , kilitli diferansiyel...) kadar zevkli olamaz ama orta sınıf sedanlar arasında da daha zevklisi olmadığı kesin...
Burak Karaca
21-03-2006, 00:36
Daha hızlı olabilirdi ancak o zaman yol tutuşu , konforu gibi etkenler geride kalırdı. Optimum dengeyi bulup öyle sunuyorlar sonuçta araçları piyasaya. 155 , 75 tabii ki 156'dan daha hızlı , zaten yıllar geçtikçe araçlar yavaşlıyor çünkü sürekli yeni teknolojiler çıkıyor ve bunlar arabaları ağırlaştırıyor. Bahsettiğim de tam olarak bu , her aracı kendi rakipleriyle kıyaslamak lazım , 75 , 155 , 33 bunlar 156'yla kıyaslanacak arabalar değil ki.. Şu anda 156 2.0'dan oldukça daha hızlı bir Alfa kullanıyorum ancak hiçbir zaman ondan inip 156'ya bindiğimde de "off gitmiyo bu alet" demiyorum , çünkü her aracı sınıfıyla kıyaslıyorum. Biliyorum ki orta sınıfta 2 litreler arasında bundan iyisi yok ve araç 200 km/s'nin üstüne kadar gayet iyi hızlanıyor , bu da bu aracın performansının iyi olduğu anlamına geliyor. Her aracı kendi esas rakipleriyle kıyaslarsak daha verimli karşılaştırmalar yapabiliriz.
Açıkçası ben sana bu konuda katılamıyorum özellikle yıllar geçtikçee araçlar yavaşlıyoo kesinlikle yanlış mesela 75 ilk çıktıında sanırım 86 o dönem 2.0 litre ortasınıf arabalar arasında 140bg üstüne çıkabilen tek araçtır günümüzee geldiimizde diğer markalar artık 2.0 litrelerden çok daha fazla güç üretebilirken alfa hala 155bg lerde dolaşıyoo artı o dönemin 320i lerini güncelleriyle karşılaştırırsan bu günkülerin daha hızlı oldunu görürsün buda senin sölediinle tezat iştee yanii diğer markalar bu konuda alfaya yaklaşmış yakalamış hatta geçmiştir o dönem performans olarak ulaşılamaz olan alfası bu gün malsf performans olarak ulaşılamaz diil ewt o dönemin 75 inden çok daha başarılı bi otomobil tabikii 156 ama performans hariç mlsf ve alfanın geçmişten bu günee bu kadar hayran olunacak bi otombil olmasının tek sebebi vardır oda performansı yanii konforu güvenlii vs vs bunlar diil ve senin aynı sınıfta diil dediin 155 75 bu günkü 156 ının eski kasalarıdır ve bir modelin yeni kasasını ilk olarak eskisiyle karşlaştırmak bencee doaldır
Hangi marka 155bg'den daha fazla üretip de 156 fiyatına piyasaya sürebiliyor ? Soruyu doğru sorayım daha doğrusu , hangi marka 156 kadar hızlı bir orta sınıf sedan üretip o paraya piyasaya sürebiliyor ?
Yıllar geçtikçe araçlar yavaşlıyor , hızlananlar da var ama genel olay yavaşlama yönünde , bugün orta sınıfta son 2 sene içinde çıkan modellere bakınca motorları çok daha iyi olmasına rağmen hemen hemen hepsi eskilerinden daha yavaş çünkü ağırlıkları arttıkça artıyor , hatırlarım bizde bir ara A kasa Vectra vardı ve 1100 kg civarıydı , şimdi orta sınıfta 1400 kg civarı normal kabul ediliyor , aradaki 300 kg farkı kimse istemez , ama mecburlar çünkü arabalara donanım koydukça koyuyorlar. Dolayısıyla motorlar daha iyi olsa da arabalar yavaşlıyor. A kasa Vectra GLS 2 litre 115 hp idi , bugün bindiğim çoğu orta sınıf araçla aynı hızlanıyordu ama , çünkü hafif bugünün araçlarına göre.
E36 3.20'ler E46'lardan , E46'lar da E90'dan daha hızlı , incelersen rahatça görebilirsin , ayrıca ek bilgi 3.20'ler yılını tam hatırlamıyorum ama bir yılda 2200cc olarak üretilmeye başlandı , buna rağmen E36'lar daha hızlı genel olarak. Bugün hangi 3 serisi eskilerden daha hızlı dersen cevap 3.30 olacaktır , üzerinde sanat eseri bir motor var ve deli gibi de hızlı , ama bu bir istisna , genel olarak araçlar yavaşlıyor , bunun ağırlık dışındaki iki sebebi de sıkı çevre kuralları dolayısıyla motorların olabileceğinden daha az verimli üretilmesi ve benzinin akıbetinin belli olmaması ve fiyatların yükselmesi dolayısıyla tüketim kaygısının ön plana çıkması.
Alfa düz yol performansı olarak son 15-20 yıl içinde ulaşılmaz bir marka olmadı , 33 1.7'nin de rakibi , 155'in de rakibi , 75'in de rakibi her zaman vardı ancak Alfa rakiplerinden genelde önde oldu. 156'yı 10 yıl öncesiyle kıyaslamamak lazım dememin sebebi de bu , o günkü koşullar farklı , ağırlıklar farklı , beklentiler farklı , benzin fiyatı farklı , bugünküler farklı. 156 rakiplerinden hızlı mı ? Evet. Bu kadar. Çünkü bugün aynı çevre koşulları mevcutken Alfa , 156 ile rakiplerinden hızlı arabayı alınabilir fiyata sunmuş. Artık 155'le , 33'le kıyaslanmaz bu araba. İlla ki kıyaslanacaksa da sadece düz yolda kıyaslanmaz. Sadece düz yolda 156 bu arabalardan yavaş diye sevmiyorsanız Alfa yerine Honda sempatizanı olmanız lazım , çünkü düz yolda Honda'lar genelde hep rakiplerinin önünde olmuşlardır , maalesef özellikle de 1.6 lt hacminde Alfa'dan da öndeler VTI ile. Ama ilk virajda Honda yol dışına çıktığında Alfa yanından geçip gider. Anlatmak istediğim bu , Alfa'yı insana sevdiren bu. "Spor araba" olarak tanımlanan çoğu araç tek bir yöne odaklanıyorken (Honda'lar hız , Peugeot'lar yol tutuş vsvs) Alfa Romeo hepsini en iyi şekilde dengeleyip muhteşem sürüş keyfini sunuyor. Düz yolda çoğu kişiye göre "gitmeyen" 147 1.6 bile insana müthiş bir zevk veriyor kullanırken , ayrıca gitmiyor denmesine rağmen düzde yine de sınıfının en hızlılarından. Ama gidip 2 lt araç kullandıktan sonra tabii ki gitmiyor dersiniz. Anlatmak istediğim de bu. Sınıfa göre yapılmalı karşılaştırma.
Katılabildiğim tek nokta ise Alfa'nın 1.6 lt hacminde artık rakiplerine oranla "vay be" dedirten bir motoru olmaması. Hala çoğu rakibinden daha iyi bir motor 1.6 lt TS'ler , ama 7 seneden uzun süredir kullanılıyor , 97-98'de bu motor gayet iyiydi ancak geçen seneler rakiplerin de yakın veya eşdeğer motorlar yapmasını sağladı. Umarım yeni ve güzel bir 1.6 lt çıkarır yakında Alfa.
Hangi marka 155bg'den daha fazla üretip de 156 fiyatına piyasaya sürebiliyor ? Soruyu doğru sorayım daha doğrusu , hangi marka 156 kadar hızlı bir orta sınıf sedan üretip o paraya piyasaya sürebiliyor ?
Yıllar geçtikçe araçlar yavaşlıyor , hızlananlar da var ama genel olay yavaşlama yönünde , bugün orta sınıfta son 2 sene içinde çıkan modellere bakınca motorları çok daha iyi olmasına rağmen hemen hemen hepsi eskilerinden daha yavaş çünkü ağırlıkları arttıkça artıyor , hatırlarım bizde bir ara A kasa Vectra vardı ve 1100 kg civarıydı , şimdi orta sınıfta 1400 kg civarı normal kabul ediliyor , aradaki 300 kg farkı kimse istemez , ama mecburlar çünkü arabalara donanım koydukça koyuyorlar. Dolayısıyla motorlar daha iyi olsa da arabalar yavaşlıyor. A kasa Vectra GLS 2 litre 115 hp idi , bugün bindiğim çoğu orta sınıf araçla aynı hızlanıyordu ama , çünkü hafif bugünün araçlarına göre.
E36 3.20'ler E46'lardan , E46'lar da E90'dan daha hızlı , incelersen rahatça görebilirsin , ayrıca ek bilgi 3.20'ler yılını tam hatırlamıyorum ama bir yılda 2200cc olarak üretilmeye başlandı , buna rağmen E36'lar daha hızlı genel olarak. Bugün hangi 3 serisi eskilerden daha hızlı dersen cevap 3.30 olacaktır , üzerinde sanat eseri bir motor var ve deli gibi de hızlı , ama bu bir istisna , genel olarak araçlar yavaşlıyor , bunun ağırlık dışındaki iki sebebi de sıkı çevre kuralları dolayısıyla motorların olabileceğinden daha az verimli üretilmesi ve benzinin akıbetinin belli olmaması ve fiyatların yükselmesi dolayısıyla tüketim kaygısının ön plana çıkması.
Alfa düz yol performansı olarak son 15-20 yıl içinde ulaşılmaz bir marka olmadı , 33 1.7'nin de rakibi , 155'in de rakibi , 75'in de rakibi her zaman vardı ancak Alfa rakiplerinden genelde önde oldu. 156'yı 10 yıl öncesiyle kıyaslamamak lazım dememin sebebi de bu , o günkü koşullar farklı , ağırlıklar farklı , beklentiler farklı , benzin fiyatı farklı , bugünküler farklı. 156 rakiplerinden hızlı mı ? Evet. Bu kadar. Çünkü bugün aynı çevre koşulları mevcutken Alfa , 156 ile rakiplerinden hızlı arabayı alınabilir fiyata sunmuş. Artık 155'le , 33'le kıyaslanmaz bu araba. İlla ki kıyaslanacaksa da sadece düz yolda kıyaslanmaz. Sadece düz yolda 156 bu arabalardan yavaş diye sevmiyorsanız Alfa yerine Honda sempatizanı olmanız lazım , çünkü düz yolda Honda'lar genelde hep rakiplerinin önünde olmuşlardır , maalesef özellikle de 1.6 lt hacminde Alfa'dan da öndeler VTI ile. Ama ilk virajda Honda yol dışına çıktığında Alfa yanından geçip gider. Anlatmak istediğim bu , Alfa'yı insana sevdiren bu. "Spor araba" olarak tanımlanan çoğu araç tek bir yöne odaklanıyorken (Honda'lar hız , Peugeot'lar yol tutuş vsvs) Alfa Romeo hepsini en iyi şekilde dengeleyip muhteşem sürüş keyfini sunuyor. Düz yolda çoğu kişiye göre "gitmeyen" 147 1.6 bile insana müthiş bir zevk veriyor kullanırken , ayrıca gitmiyor denmesine rağmen düzde yine de sınıfının en hızlılarından. Ama gidip 2 lt araç kullandıktan sonra tabii ki gitmiyor dersiniz. Anlatmak istediğim de bu. Sınıfa göre yapılmalı karşılaştırma.
Katılabildiğim tek nokta ise Alfa'nın 1.6 lt hacminde artık rakiplerine oranla "vay be" dedirten bir motoru olmaması. Hala çoğu rakibinden daha iyi bir motor 1.6 lt TS'ler , ama 7 seneden uzun süredir kullanılıyor , 97-98'de bu motor gayet iyiydi ancak geçen seneler rakiplerin de yakın veya eşdeğer motorlar yapmasını sağladı. Umarım yeni ve güzel bir 1.6 lt çıkarır yakında Alfa.
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.