'Full Versiyon'a Bak : Dizel Modifiye Chip
PALİO Multıjet ıcın hangı chıp uygulaması daha randımanlınlı ve fıyatlarını bılen varsa sevınırım.
aynı dertten muzdalıbım karar veremedım yapsammı dıye ama yaparsan ozelden mesaj at bılgım olsun okı
Ben de 1.3 JTD DOBLO var. dte-systems ( www.barelauto.com (http://www.barelauto.com) ) chiptunning yaptırdım izmir'de aracım su an cok farklı alıştım gerçekten ilk başta fiyatı pahalı gelmişti ama deydi doğrusu, sana benim aracın degerlerini verebilirim. senin palio motoru bununla aynı mı bilmiyorum doğrusu;
güç artışı 51kw(70ps) ---> 60(84)
tork artışı 180nm ----> 216nm
% 10 yakıt tasarrufu var.eskiden bir depoyla 800 km yapıyordum şimdi 900 km buluyor. zaten ilk takıldıgında aracın bilgisayarında rolantide calışırken ki yakıt tuketimi degeri düştü.
fiyatı 500euro aldım. takılması cok kolay biraz motor bilgin varsa kendin bile takabilirsin içinde nasıl takılacagını gösteren katalog var. boşu boşuna taktırmak için para verme.
TorqueTuning
20-07-2006, 12:11
70 BG'lik Multijet motorunda ort. +20 BG / +65 Nm tork güç artışı elde edebiliyoruz. Detaylı bilgi için özel mesaj atabilirsiniz...
Ersen ADANALI
20-07-2006, 15:30
o yaptırmıştı bu sistemi diger sitelerden hatırladıgım kadarıyla ;)
salak gibi sıfır corsa aldım garanti bozulacak die jant bile yapamıyorum su garanti bitsin bende hemen chip taktırıcam
selmanzararsız
24-07-2006, 01:27
dizele chip taktırmak ECU zarar veriyor mu ? yani bu chip işinin zararları var mı ? istenildiğinde standart hala getirilebiliyor mu ?
Aynı anda güç artışı olduğu halde nasıl %10 yakıt tasarrufu oluyor
buraks35
24-07-2006, 12:55
size dizeller için DTE-SYSTEMS tavsiye ederim kendiniz bile söküp takabilirsiniz yakıt tasarrufuda normal kullanımlarda % 10-12 gibi izmir de bir çok arkadaş taktı çok memnunlar
yasinylmaz
08-03-2008, 03:32
Opel Cosa 1.3 cdti chip sizce nasıl olur...????arabayı nasıl etkiler ve motorda herhangi bir arızaya yol acar mı?
slm burak35
Box=DTE system iyi hosda. Box daki yazilimlar ortalama yazilimlardir, ve eski dir. Yani araca software update yapilinca box daki yazilimla uyusmuyor. tekleme ve agriza lambasi yaniyor. Chiptuning ona karsilik aracdaki Motorbeynine göre yapiliyor. yani araca özel.
slm yasinylmaz
orjinal 70 PS / 51 KW tuning den sonra 95 PS / 70 KW +55 NM artisi aliyoruz
selamlar
Abdullah-C
09-03-2008, 10:36
peki dizel araca hangi marka chip box u tavsiye edersiniz?
Dijital olmali. üretici bir tane almanyada var ama satan istanbulda cok. (mail atarsan yönlendirebilirim) En iyi veriyi Common Rail System araclarda aliyorsunuz. neden illahi Box olacak.
selamlar
Mert Oto Elektronik
18-03-2008, 10:49
salak gibi sıfır corsa aldım garanti bozulacak die jant bile yapamıyorum su garanti bitsin bende hemen chip taktırıcam
yaptıracanığ chip tuning ile ara garanti dısı kalmaz cünk anlasılamaz ama eğer box tuning yaparsanız anlasılır yetkili serviste
iyi günler
Mert Oto Elektronik
18-03-2008, 10:52
PALİO Multıjet ıcın hangı chıp uygulaması daha randımanlınlı ve fıyatlarını bılen varsa sevınırım.
aracında elde ediceğin güç= +22 hp-+25 hp arası elde ediceğin torq=+45- +48 arasıda torq elde edersiniz ..
yaptıracanığ chip tuning ile ara garanti dısı kalmaz cünk anlasılamaz ama eğer box tuning yaparsanız anlasılır yetkili serviste
iyi günler
Box yapinca nasil anlasiliyor anlayamadim. Ben box tuning olayini, bildiginiz bir box olarak biliyorum kendi kablosuyla takilan. Takip cikarmasi 5dk bile surmeyen birsey diye okudum, sonucta servise giderken iki dk saga cekip sokulebilir ve torpidoya, ne bileyim cebinize atarsiniz olur biter.
Ama chip tuningde oyle sok-cikar olmadigi icin serviste cok daha rahat anlasilacagini dusunuyorum. Konuya biraz aciklik getirirseniz sevinirim.
Ayrica 70HP lik bir aracin 95HP olmasi demek %36 guc artisi demektir. Bu kadar fazla bir artis duman atma, fazla yakit sarfiyati ve motorun omrunu asiri azaltmak gibi problemlere sebebiyet vermez mi?
Yanlis anlamayin benim tek derdim isin ozunu ve hemen hemen tum detaylari ogrenmektir, o yuzden bu kadar sorgulayici yaklasiyorum duruma. :thumbsup:
dizelchiptuning
25-03-2008, 12:38
TÜM DİZEL ARACLARA CHİP TAKILIR.İLGİLENEN ARKADAŞLARA YARDIMCI OLURUZ.
ARAÇINIZ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN LÜTFEN BİZE MESAJ ATINIZ.
dizelchiptuning@gmail.com
dizelchiptuning
25-03-2008, 13:52
Opel Cosa 1.3 cdti chip sizce nasıl olur...????arabayı nasıl etkiler ve motorda herhangi bir arızaya yol acar mı?
geçen hafta 1.3 opel e taktım sonuç çok tatmin edici......
dizelchiptuning
26-03-2008, 10:21
slm burak35
Box=DTE system iyi hosda. Box daki yazilimlar ortalama yazilimlardir, ve eski dir. Yani araca software update yapilinca box daki yazilimla uyusmuyor. tekleme ve agriza lambasi yaniyor. Chiptuning ona karsilik aracdaki Motorbeynine göre yapiliyor. yani araca özel.
slm yasinylmaz
orjinal 70 PS / 51 KW tuning den sonra 95 PS / 70 KW +55 NM artisi aliyoruz
selamlar
box lardaki yazılımlar araç özeldir ortalama değer değildir.performansı beğenmezseniz üzerlerinden ayarları vardır fakat bu ayarların işi bilen kişiler tarafından yapılması gereklidir.ayar düzgün yapıldıktan sonra arıza lambasının yanmasıı mümkün değildir.
box lardaki yazılımlar araç özeldir ortalama değer değildir.performansı beğenmezseniz üzerlerinden ayarları vardır fakat bu ayarların işi bilen kişiler tarafından yapılması gereklidir.ayar düzgün yapıldıktan sonra arıza lambasının yanmasıı mümkün değildir.
Merhaba,
nasil araca özeldir. Suanda Golf 5lerde Software versionu 804 de. Sizin Box yükledigniz version kac. Arac dan Bilgi almadan olmazki.
Chip tuning her zaman için box a göre daha sorunsuz ve anlaşılmazdır.. yapılan chip tuning i servislerin anlama şansı yok(sadece yazılım degişiyor kaput bile acılmıyor.. )
blueway421
08-05-2008, 18:39
yani şimdi ben 1.6 90bglik fiestaya chip tuning uygularsam 115 bg mi olucak waşşşş =) araba garantide olduğu için pek sıcak bakmıodum ama böle diosanız hemen yaptırayım yarışlara katılırım =) bu işin şakası tabi ama chip uygulamaları fiyatları sanırım 600-750 dolar civarı gezio doğru mudur?
yani şimdi ben 1.6 90bglik fiestaya chip tuning uygularsam 115 bg mi olucak waşşşş =) araba garantide olduğu için pek sıcak bakmıodum ama böle diosanız hemen yaptırayım yarışlara katılırım =) bu işin şakası tabi ama chip uygulamaları fiyatları sanırım 600-750 dolar civarı gezio doğru mudur?
Benzinli´mi Diesel´mi yasi kac aracin onlari bilmek lazim
Selamlar
hakan4117
09-05-2008, 01:25
slm arkadaşalar anladığm kadarı ile herkez bişeyler yazmış kafam baya bi karıştı bu işi bile yapan arkadaşlar bir açıklama yapabilrimisiniz? bende KIA sephia II 2004 model araç var km 90000 ben chip taktırabilirmiyim özel mesaj atarsanız sevinirim yoksa kafam iyice karışacak.
blueway421
12-05-2008, 21:38
Selamlar
Araba henüz 3000 km de dizel 1.6 motor.. garaj no 81372 merak eden bakabilir
Selamlar
115ps cikar fiestadan garantiden cikmasi söyle bir olay OBD2 soketinden cok basit okunup yazilir. Hic bir sorun cikmaz
selamlar
blueway421
13-05-2008, 10:27
kulağa cok hoş gelen bi olay bu ama insanı düşündürüyor. fabrıka cıkışı 90 bg olan bi aletten 115 bg çıkarmak gerçek manada bi mühendislik çalışması yapılarak mı gerçekleşti sizce?
onurozkuyumcu
21-05-2008, 12:58
herkese selamlar...
sakın modüllü taktırmayın sorun çıkıyor...
sadece yazılımla bu verimler alınabiliyor arkadaşlar, şöyle bir örnek vereyim:
bende 2008 seat ibiza 1.4 tdi 80 hp araç var ve wv pololarla aynı motora sahip ama pololar 75 hp benimki 80 hp aynı motor sadece yazılımları farklı olduğu için 5 hp fark oluşuyor.
yazılım yükleme işi yapan arkadaşlar fiyat yazarlarsa daha iyi olur..
Arkadaşlar modül taktırmakla chip tuningin yani yazılım degişiminin arasında büyük fark var. Çalışma mantıgı farklı.. Ben chip tuningi öneririm. Cayman'ın da dedigi gibi OBD2 soketinden uygulama yapılabiliyor Fiesta'ya.. 115ps civarı güç elde edebiliriz o motordan saglıklı bi şekilde. Yardımcı olabilirim isteyen arkadaşlara. Keyifli forumlar
kulağa cok hoş gelen bi olay bu ama insanı düşündürüyor. fabrıka cıkışı 90 bg olan bi aletten 115 bg çıkarmak gerçek manada bi mühendislik çalışması yapılarak mı gerçekleşti sizce?
Bizim yazilimi yapan 5 degisik arkadaslar ikiside hakiki mühendis.
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.