'Full Versiyon'a Bak : Fazla motor yağı yakıtı arttırır mı?
Arkadaşlar Doblonun lastiklerini 175/70/14 ten 185/65/14 ile değiştirdim (Lassa İmpetus 2 ile ) ve motor yağını serviste değiştirdim .Serviste max çizgisinin 1-1,5 lt kadar üzerinde fazla yağ konulmuş ve duble -up kattılar.Yeni lastiklerden sonra yol tutuşu iyileşti ama yakıt tüketimi arttı ve sanki çekişi biraz düştü.Acaba bu lastiklerden mi kaynaklanıyor , Duble-up'tanmı yoksa fazla miktardaki yağdan mı.Dobloda bu lastikler sorun çıkarır mı.Ama çok sessiz bir lastikmiş.Islak yolda yol tutuşu da iyidir inşallah.
Öncelikle lastiklerin hayırlı olsun.Bizim arabanın lastikleride seninkilerle aynı.Islakta da gayet güzel yol tutuyor.Çekişinin düşmesi,büyük ihtimalle geniş lastiklerden olmuştur.Dolayısıyla yakıt tüketiminde bir miktar artar.Fazla yağ konması fazla yakıt tüketmesini gerektirmez(sanmıyorum) fakat gereğinden fazla konması pekte önerilmez,aklında bulunsun.:thumbsup:
Cihan GÖNÜL
10-05-2005, 00:50
bence bu lastik ebatların dan kaynaklanıyoo
ama bi yönü daha var mesala lastikleri deneyeyim diye aracın devirini yüksek tutmuş olabilirmisin çünkü araçlara ençok yüksek devirlerde yakıt tüketimiartar.
bu genişlikteki lastiklerin yakıtı %10 artırması bence biraz fazla . motor karterde bulunan fazla yağdan dolayı dönmekte zorlanıyor sanıyorum.aracı denerken 90km/saat hız yapıyordum.yakıt 5 lt den 6lt ye çıktı sizce anormal değilmi ?
Yusuf_San
10-05-2005, 02:53
fazla yagın yakıtı arttırmaması lazım zaten fazla konulmussa bi sekilde motor yagı yakarak atar die biliyorum lastiklerden olma ihtimali daha fazla gibi
fazla yag ust kapaga zarar verir, conta yakabilir...
misafir1932
10-05-2005, 09:35
Fazla yağı süzdür. Motorun zarar görür. Herşeye zarar verirsin.
Peki az yağ ne yapar...Farzedelim karterde sadece 1 lt yağ var...
Yorumlar piliz...
motora fazla konan yag aracına zara verırı...
oncelıkle bujılerını yaglayabılır tabı araban dıeselse bu degışır...
ama benzınlı ıse dobloların benzınlılerı var dıye bılıyorum bujı yaglar ve yaglanan bujının oldugu pıston çalışmaz buda arabanın motoruna zarar verır...
yakıt olayına gelınce ebatlar degıştıkçe yakıt artıyor bu bır gerçek...çunku surtunmede halıyle artıyor..
Serdar SNG
10-05-2005, 13:30
Fazla konulan yağ Krank milinin keçelerine zarar verir
Az konulan yağ gerekli yağlamada yetersiz kalırsa aşınmalar başlar
En ideal seviye 3 ila 4 litre arasıdır Zaten yağ çubuğunda üst işarette max. yağ seviyesine ulaşmış demektir bunu geçirmenin faydası olmaz.Yakıt tüketimindeki artış değişen lastik ebatları sayesinde olmuştur.
Yorumlar piliz...
bence yağlanma az olduğundan aşınmalara sebep olur
ŞaFaK-E30
10-05-2005, 22:38
Yorumlar piliz...
Ehliyeti hangi gazete kaç kupona verdi ?
Bide araba sürüyoruz galiba ?
misafir1932
11-05-2005, 11:32
Ehliyeti hangi gazete kaç kupona verdi ?
Bide araba sürüyoruz galiba ?
:hahaha: :hahaha:
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.