PDA

'Full Versiyon'a Bak : tecrübelilere benden bir kaç soru....

nafi
11-05-2005, 09:16
arkadaşlar benim merak ettiğim bir kaç soru var belki burda bunlara yanıt bululurum
1. neden tüm taksiler mercedes iken hiç bmw kullanilmiyor özellikle burada taksilerin %80 i S class ve çok pahali araçlar 3 serisi veya 5 serisi dizel neden tercih edilmiyor?
2.kazasiz e 30 larda bile neden podya (fodya da olabilir amartisörün içine girdiği ucuna diskin bağlandiği etrafinda helezonun oldugu silindirk boru) içeri doğru eğilir ve ofsetli jant taktığında jant amartisöre sürter bunun sebebi nedir?
3.yine ayni şekilde neden benzin pompalari iyi çaliştiği halde sinir bozucu zzzzzzzz diye ses çikarir ve bu araç sahibine yeni benzin pompasina mal olur neden?
4.e36 kasalarda neden dog leg şanzuman kullanmadilar?
5.bir iki kere şahit oldum 3,25 ix lerin önleri iptal edildiğinde normal 3,25 lerden daha iyi gidiyor sebebi nedir?
6. yine ayni şekilde 5,25 ile 3,25 in motorunun gidişleri neden farkli 5,25 motoru 3,25 e koyduğumuzda daha ii gidiyor bunun sebebi nedir?
7. ve son E46 M3 ün sesi bu kadar kötü olmak zorundamiydi?

325delisi
11-05-2005, 21:13
ankara da bir bmw servisinde çalışan birinde duydum
dünyada bir tane bile BMW taksi yokmuş..
evet bunu cvb ını bende mrk ediyorum,acaba neden..ben servis yetkilisine sordum ama pek beni aydınlatmadı

ŞaFaK-E30
11-05-2005, 21:43
BMW taksi var yaf...Almanyada binmiştim ben...Aynı şekilde diğer ülkelerde de oldğuu netten ve belgesellerden gördüm

Pompa hadisesi bende 2 sn zzzz yapıo oda kontk açıkken...Pek rahatsız etmio hiç değilse pompanın çalışıp çalışmadığını biliyorum

Jantın amortisöre sürtmesi ihiç başımıza gelmedi ama olabilir...OLmaz demiyim

nafi
11-05-2005, 21:43
burada 4 5 sene önce sadece 2 tane 5 kasa taksi vardi onlarda zaten tarih oldu :) şimdi hiç yok.....

nafi
11-05-2005, 21:47
BMW taksi var yaf...Almanyada binmiştim ben...Aynı şekilde diğer ülkelerde de oldğuu netten ve belgesellerden gördüm

demekki kıbrısta yok.... bunuda öğrendik :)

Quemoy
11-05-2005, 22:28
nafi kıbrıs ta wardı bmw taxi... Mağosa da wardı...

Almanyada da war hollanda da war bmw taxiler..

Neden fazla yok dersen bmw, Mercedes-Benz'in dizelleri BMW den çok çok daha ii... Bu yüzden pek fazla göremezsin...

ozer
12-05-2005, 09:52
arkadaşlar dünyanın hiçbir yerinde bmw taksi yoktur. sebebine gelince bu bmw markasını alıp kullanmanın önemli şartlarından biridir. aracı satın alırken yaptıgın sözleşmede böle bir madde vardır. eger yaparsan yüklü tazminat ödersin

OGÜN
12-05-2005, 09:58
7. sorunu cevaplıyım

e46 M3 ÜN sesi harika gerçek BMW tutkunu o sesin anlamını bilir ;)

Barkın
12-05-2005, 10:06
E46 M3'ün sesi kötü mü????
Ben o sesin inanılmaz güzel olduğunu düşünüyorum...
Hele M3 CSL'deki o ses? CAI ile çıldırıyor sanki....
Tiz ve devir çevirdiğini hissediyorsun....

misafir1932
12-05-2005, 10:10
BMW taksi olarak kullanılmıyor Kıbrıs'ta hiç. Ben taksicilere sordum... hepsi de dayanmaz dediler. Tabii dayanmaz dedikleri Mercedes-Benz kadar dayanmaz.

Dediğin şeyin ismi porya olabilir.

E36'larda dogleg kullanmadılar. E46'larda da kullanmadılar. Ben de bilmiyorum neden.

misafir1932
12-05-2005, 10:16
-------------

misafir1932
12-05-2005, 10:22
..............

nafi
12-05-2005, 10:49
cls in sesni duymadim ama e46 teneke sesi veriyor zırrrt zıırrrrtttt diye, sanki sonradan yapma bir egzos sisitemi varmış gibi...

nafi
12-05-2005, 10:53
arkadaşlar dünyanın hiçbir yerinde bmw taksi yoktur. sebebine gelince bu bmw markasını alıp kullanmanın önemli şartlarından biridir. aracı satın alırken yaptıgın sözleşmede böle bir madde vardır. eger yaparsan yüklü tazminat ödersin hiç sanmiyorum son 2 senedir 3 tane sıfır bmw aldik hiç rastlamadim... eger varsa böyle bisey bizi aydinlatirsan sevinirm :kararsiz:

misafir725
12-05-2005, 17:55
BMW nin bildigim kadariyla bir yasagi var.. oyle istene taksi yapamiyori diye biliyorum.. anca ozel bir kac yerin servisi vs si..

Hendrik yapma gozunu seveyim.. Yeni nesilde oyle bir dert yok artik..Yeni BMW taksi neden yok peki ;)

En bilinen BMW taksisi RING TAXI dir hehe... E60 M5

nafi biraz hakli.. yani bence de cok guzel bir ses ama... Biraz mekanik zzzz sesi karisiyor E46 M3te orasi dogru, zevk meselesi..
CSL in sesi ise hayatimda duydugum bir kac en iyi sesten biri.. McLafren F1 den falan geliyor o ses hehhe

ayeks
12-05-2005, 23:11
BMW taksi var mı yok mu emin değilim, ama fotolarını görüyorum :)

M3'ün sesi tamamen kişinin zevkine göre, sesin iyisi kötüsü olmaz ama eski modellere göre çok farklı çıktığı sesin, farklı egzoz sistemi, bisürü elektronik kontrol, filan sesi değiştiriyo. eski sesler eskilerde kaldı. yenilere alışmak lazım.
http://www.moser-reisen.at/images/taxi/bmw.jpg
http://www.paladio.sk/img/yellow_taxi_bmw1.jpghttp://www.c-c-f.de/pic/referenz/bmw2.jpghttp://www.c-c-f.de/pic/referenz/bmw1.jpg

misafir1562
27-05-2005, 15:37
valla benim bildiğimde bmw prestiji için taksi yapılması yasak diye biliyorum.

Yaşar
27-05-2005, 16:12
E46 M3'ün sesi kötü mü????
Ben o sesin inanılmaz güzel olduğunu düşünüyorum...
Hele M3 CSL'deki o ses? CAI ile çıldırıyor sanki....
Tiz ve devir çevirdiğini hissediyorsun....

bende katılıyorum saana gercekten mükemmel bises var CSL de

ama E30 SESİNİ HİÇBİRŞEYE DEĞİŞMEM İNSANI DOYURAN BİSESSİ VAR
BAYAAA BAYAA Bİ TATMİN EDİCİ

Quemoy
27-05-2005, 21:42
BMW nin bildigim kadariyla bir yasagi var.. oyle istene taksi yapamiyori diye biliyorum.. anca ozel bir kac yerin servisi vs si..

Hendrik yapma gozunu seveyim.. Yeni nesilde oyle bir dert yok artik..Yeni BMW taksi neden yok peki ;)

En bilinen BMW taksisi RING TAXI dir hehe... E60 M5

nafi biraz hakli.. yani bence de cok guzel bir ses ama... Biraz mekanik zzzz sesi karisiyor E46 M3te orasi dogru, zevk meselesi..
CSL in sesi ise hayatimda duydugum bir kac en iyi sesten biri.. McLafren F1 den falan geliyor o ses hehhe

Oldu ozan geçen ay hollanda da gördüğüm yeni 5 kasalar milattan kalma idi.. :hahaha:

Designo
29-05-2005, 01:44
Walla E46 M3 ün sesi bence de çok viziltili tok bi ses yok bu da motor hacminden kaynaklanio olsa gerek .CSL de bildigim kadari ile direk hava filtresi var öndeki hava girisinden beslenio onun için çok tok bi ses çikario.Yeni M3 V8 olcagi için sesininde çok daha tok olcagini düsünüyorum.Taksi konusunda bi bilgim yok ona bakarsaniz BMW mercedes gibi otobüs-kamyon-van falan gibi ticari araç larda üretmiyor.Üretse baya teknolojik şeyler çıkardı ortaya :)

serasoğlu
10-04-2007, 22:09
o şanzumanın özelliği ne?:kararsiz: