'Full Versiyon'a Bak : Sizce hangi filtre nin + 'ları fazla
Cihan GÖNÜL
13-05-2005, 01:42
Arkadaşlar ROVER 200 serisi aracım için kutu içi hava filtresi arıyorum
Sorduğum bir çoK kişi performans olarak kutu için,
Çok yakın ve güvendiğim bir arkadaşım açık filtreyi önerdi.
SİZCE AÇIK FİLTRE Mİ YOKSA KUTU İÇİ FİLTRE Mİ ALMALIYIM...
bence açık almalısın ama motorda sıcak hava çekmeyecek şekilde ısı yalıtımlı borularla uzağa taşımalısın
açık alırdan soğuk hava vermen lazım
mesela kitler var yada borular falan çekmen lazım açık daha iyi
misafir725
13-05-2005, 02:54
kutu içi....
misafir1932
13-05-2005, 09:10
kutu içi filtreden ses alamazsın. performans da acıcık bişiy.
Cihan GÖNÜL
13-05-2005, 12:13
rover in kaputun altı full yani boş yer az ve filtre motorun hemen yanında
açık için profesyonel bir çalışma yapman lazım. öyle 30 milyona aldım taktım olmaz. easfy ya da green(geçirgenlik konusunda k&n'den bile kaliteli çıktığını duydum) tavsiye ederim. soğuk hava için güzel bir intake sistem yaptırman gerekir. ayrıca mutlaka servise gidip açık filtreye göre ayar yaptırman gerekir.
kutu içi daha sorunsuz ve ucuz olacaktır. ama seste ve güçte fazla bir artış sağlamayacağı da bir gerçek.
NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE:)
misafir1932
13-05-2005, 22:03
rover in kaputun altı full yani boş yer az ve filtre motorun hemen yanında
Hangi arabada var ki? Intake yap kendince...metal boru çek...filtreyi tamponun, davlumbazın içine al...ne biliyim yap bişiyler işte...armut piş ağzıma düş olmaz ki.
bence Pipercros' un kitleri çok iyi performans + sağlamlık; ama fiyatları biraz yuksek bunun dışında kapalı kullanmanı tavsiye ederim. Açık filtrelerde bir su kaçarsa enjektörere motorundan olursun!
Tayfun-E30
15-05-2005, 02:24
Söle anlatayım geçirgenlikle performans doğru orantılı yani x marka yerli bi filitre knden daha geçirgense daha iyi performans sağlar ama bu demek değildirki kn dandik aksine çok kalitelidir açıkçası kutu içi filitre en mantıklısı araban için inklate kit alıp yada yapıp açık filitrede kullanabilirsin ama performans olarak çok değil hiçbir beklentin olmasın :)
Söle anlatayım geçirgenlikle performans doğru orantılı yani x marka yerli bi filitre knden daha geçirgense daha iyi performans sağlar ama bu demek değildirki kn dandik aksine çok kalitelidir açıkçası kutu içi filitre en mantıklısı araban için inklate kit alıp yada yapıp açık filitrede kullanabilirsin ama performans olarak çok değil hiçbir beklentin olmasın :)
aksini söylemedim filtresiz gitse en performanslısı olur ama motoru 3 beygir için gözden çıkarmak gerekir...
maximum geçirgenlik+maximum toz tutma= en iyi filtre OK?
encrypted
21-05-2005, 00:16
şimdi bu filtre denilen parça bizim elektrik süpürgelerindeki toz torbası ile aynı mantık demi;toz torbası doluysa motoru zorluyor delikliyse zorlamıyor ama biz toza boğuluyoruz aynı mantık demi yani motorada aynı etki oluyor hemen hemen,pekii biz iyi toz tutan bir filtre ile yüzey alanını daha genişletsek daha iyi performans elde etmezmiyiz geçirgenliği az olsa bile yüzey alanı artışı il bu sorun ortadan kalkabilir diye düşünüyorum...
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.