'Full Versiyon'a Bak : yardim??
unique106
15-05-2005, 23:43
306 gti arabam var ;koni 5 cm yay aldim ancak bole yaylarim amortisörü patlatigini duydum bununla ilgili dusuncelerinizi ve önerilerinizi bekliorm... ayrica 306 gti icin en uygun hava filtresi kitinide merak ediormm
Cihan GÖNÜL
16-05-2005, 00:32
unique bence paranı biriktir ve amortisör vce yayı birliklte al çünkü orj. amortisör ve koni yay lar birbiri için uyumlu değil yani bir kaçay sonra tekrar yay alman gereke bilir.
hava filtresi meselesine gelirsek eger egzoz sistemin varsa kutu içi yoksa açık hava filtresi almanı tavsiye ederim. marka olarakta K&N veya RAİD almanı tav. ederim.
istersen tel. numarası verebilirim.
şöyle düşün...
şimdi daha kısa yayları takacaksın ve amortisörler eskisine oranla daha fazla sıkışacak bunun sonucunda da patlama ihtimali yükselecek..
ayrıca eğer standart amortisörleri bu yaylarla birlikte kullanırsan hızlı girdiğin kasislerden çıkarken daha da sıkışan amortisörlerin bir anda kuvvetle aracını zıplatabilir...
hakanhun
16-05-2005, 15:48
ayrıca eğer standart amortisörleri bu yaylarla birlikte kullanırsan hızlı girdiğin kasislerden çıkarken daha da sıkışan amortisörlerin bir anda kuvvetle aracını zıplatabilir...
Abartmayın:D Sen hiç bööle bi olay duyup gördün mü?? Amortisorün içinde yağ var.. sıkışıp nereye zıplatcak arabayı :hahaha:
306 cı arkadaşım çok düşük yay takarsan amortisörlerinin hareket kabiliyeti kısıtlanacaktır. Kısıtlanma sonuncunda std amortisör çok iyi tepki veremeyeceğinden zamanla terleme yapacaktır, daha sonra da patlama denilen işlevini yerine getirememe haline gelecektir.. Ama bu olay ööle 3-5 günde olmaz..
Serc@N E
17-05-2005, 00:06
3-5 günde patlamaz doğru ama çok uzunda sürmez verimde alamazsın orjinal amortisörlere en fazla 3 cmlik yay takacaksın 3 cmden daha fazlası için amortisörüde değiştirmen gerekecek
Abartmayın:D Sen hiç bööle bi olay duyup gördün mü?? Amortisorün içinde yağ var.. sıkışıp nereye zıplatcak arabayı :hahaha:
306 cı arkadaşım çok düşük yay takarsan amortisörlerinin hareket kabiliyeti kısıtlanacaktır. Kısıtlanma sonuncunda std amortisör çok iyi tepki veremeyeceğinden zamanla terleme yapacaktır, daha sonra da patlama denilen işlevini yerine getirememe haline gelecektir.. Ama bu olay ööle 3-5 günde olmaz..
walla ben bunu halen takip ettiğim bir haftalık otomobil dergisinin teknik danışmanından duydum...
:thumbsup:
her durumda amortisör ve yay beraber değişmeli ve uyumlu olmalı.
Aracınıza bu tür bir modifiye aksamı uygulanıyorsa beraber çalıştığı parçanın da modifiyeli olması esastır.
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.