'Full Versiyon'a Bak : bmw almayı düşünüyorum tavsiyeleriniz
arkadaşlar slm.90-91 model temiz bir bmw almayı düşünüyorum. .1.piyasa da genelde 2000 motorlar.malumunuz vergileri yüksek oluyor.acaba yakıt tüketimleri nasıl bunların?.2.520 ler nasıl.en çok tutulan seri şöyle uygun fiyatlı olanlardan hangisi?3.otomatik vites almayı düşünüyorum,sonuçta 10-15 yıllık araba.acaba şanzuman durumları nasıl olur?4.int.de 200 bin üstü km ye sahip bmwleri görüyorum.motoru yenilemeden bizi kaç bin km daha götürebilirler.
bu konuda deneyimli arkadaşlar,beni bilglndrblrseniz sevinirm.
misafir1932
21-05-2005, 17:57
520 alacaksan 24V olani tercih etmeni oneririm. O da galiba 92 ve yukarisi?
Zaten 90-91 model BMW gibi bir araba...200bini birak 300.000 altinda ise suphe et o kilometreden.
Bence hiç girişme çile olur senin için.
piyano__I
21-05-2005, 19:29
allah yardımcın olsun iyi düşün
misafir1932
21-05-2005, 19:40
allah yardımcın olsun iyi düşün
Nasil yani? Biraz acar misin?
Arkadaslar, bildiklerimizi yazalim lutfen boyle yorum yapmak yerine...
misafir725
21-05-2005, 20:14
eski bir BMW alacaksin.. otomatik vites alma derim ben... sen bilirsin tabii yine...
hem uzun uzun yillarca kullanilmis, hemde eski BMWlerin otomatik sanzimanlari pek iyi degil...
5.20i alacaksan da evet 92sonrasi al vanos olsun 24v olsun.
bn sna 318is tawsiye ederim hem az benzin harcar hemde 520de ki performansa yakındır performansı
2.0 lt den korkmayın... o kdr fazla yakmıyor... 325 aldım uzun yolda daha az yakıor 3.20den.. 150 ps vs 192 ps zevk meselesi...
tavsiye 15 yaşında araba alma başka bir marka al daha yeni olsun :)
arkadaşlar bilgilerinizi paylaştığınız için çok teş.hiç almamamı tavsiye eden arkadaşlar vardı. konu hakkında bilglnmek isteyn benm gibi arkdşlara ydmcı olmak açısından konuyu biraz daha açbilirmiyiz.çünkü bu konu hakkında maalesef bilgi edinecek kimse yok.bu bölgede bmw ye sahip olanlarda bir elin parmağını geçmiyor.
lütfen detaylı bilgi...
misafir1932
22-05-2005, 09:11
Bulundugun bolgede arabanin az sayida olmasi, parca ve servis imkanlarinin da kisitli olacagi dusuncesini uyandirdi bende. Bu da senin acindan hesaba katilmasi gereken birsey.
dostum parça ve servis yönünden bir sorunum olmayacağını düşünüyorum.bir usta ucuz fiyata urfa,antep taraflarından parça temini yapabileceğini söyledi.oralara çok ucuza suriye taraflarından kamyonlarla araç parçalarının götürüldüğünü söyledi
bmw için değil her marka için geçerli, eski sahibini tanıyosan, kullanım tarzı hakkında bilgi sahibiysen, adam efendiyse :) ve arabanın problemsiz olduğunu önceden tecrübe edebiliyosan, BMW alınabilir. Sonuç olarak 15 yaşında Alfa Romeo, 15 yaşında Rover almaktansa 15 yaşında BMW almak daha iyidir. 96 model yeni kasa 520lerinde fiyatları çok farklı değil, 25 milyar civarına bulursun. parça temini yeterli değil, orda BMW ustası var mı ? en iyi Mercedes ustasına da yaptırsan, BMWci kadar anlamaz o arabadan. özet: temiz araba bulursan alınabilir, ucuz BMW alma.
piyano__I
22-05-2005, 19:14
arkadasın almayı düşündüğü 90 91 ler maalesef 150 yada 192 değil olamazda 120 beygir 320 520 de aynı 12 v ha 90 model 520 lerde 24 v olanlarda var onlar iyi
B_Gökhan
23-05-2005, 11:58
arkadaşlar slm.90-91 model temiz bir bmw almayı düşünüyorum. .1.piyasa da genelde 2000 motorlar.malumunuz vergileri yüksek oluyor.acaba yakıt tüketimleri nasıl bunların?.2.520 ler nasıl.en çok tutulan seri şöyle uygun fiyatlı olanlardan hangisi?3.otomatik vites almayı düşünüyorum,sonuçta 10-15 yıllık araba.acaba şanzuman durumları nasıl olur?4.int.de 200 bin üstü km ye sahip bmwleri görüyorum.motoru yenilemeden bizi kaç bin km daha götürebilirler.
bu konuda deneyimli arkadaşlar,beni bilglndrblrseniz sevinirm.
En yakın tarihli BMW i ben aldım.Onun için bilgiler taze...
Bahsettiğin yıllar için alabileceğin bence en iyi ve uygun araba.Ama bu bir tutku bir kere BMW sahibi ol, sonra hangi arabaya binersen bin hemen BMW ile karşılaştırıyorsun ve BMW daha iyi diyorsun.
1- Hala BMW almaya kesin kararlımısın ?
Almayı düşündüğün araba 15 yıllık (benimki 19 yıllık olsun) ortalama parça ömürleri çok iyi kullanımlarda 5 yıl.Bu açıdan bakarsan alacağın araba motor hariç 3. veya 4. dönemindedir.Yılda 20.000 km ortalama alırsan arabanın 250.000 km altında olması zor, olanlar var 3 ay önce 89 316 sattım 142.000 km yol yapmıştı.Ama böylesini bulman gerçekten zor.
2- 90-91 model 3 kasa mı yoksa 5 kasa mı istiyorsun ? Bence 5 kasa çok cazip değil.Birkere araba büyük ve benzini yakıyor. 3 kasanında temiz olanı gerçekten çok az (iki ay aradım) Adam arabam temiz güzel diyor.Gidip bakıyoruz ya kafadan girmiş yada eşşek niyetine binip kullanmışlar.Nefret ettiğim ve BMW e hiç yakışmayan bir tabirle arabamızı "çakal" arabası yaptık diyorlar.Sağına soluna kuyruk kulak yapmışlar sözüm ona aksesuar.Kardeşim bilmiyorsan yapma.
E30 kasada 2.0 dan çok korkma.Bende 320 var 40 lt benzinle 420 - 430 km yol yapıyor.Vergiside yıllık 150 milyon civarı
318 is bulursan 140 hp lik güzel arabadır.Arabada iyi ise kaçırma.
Eski arabada otomatik vites bombalı çanta gibi.Sende patlaya bilirde patlamazda belli olmaz.Patlarsa kötü olur, ocağını batırır.Patlamazsa keyifli kullanımı var.Bence korkulu rüya görme.:1nee:
Düzgün kullanılan, bakımları zamanında ve orjinal parça ile yapılan BMW lerde 500.000 km yapanını gördüm.Alacağın arabanın km si çok önemli değil, motorun durumu önemli.Çünkü kadranda görünen ile gerçek olan farklı olabilir.Bu motoruda BMW i bilen anlar.:opa:
Sana iyi şanslar.
cabrioman
23-05-2005, 18:30
doğru söze ne denir...aynen katılıyorum dediklerinize, özellikle km ye dikkat...
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.