'Full Versiyon'a Bak : "replica" marka jant hakkında bilgisi olan?
misafir2039
26-05-2005, 14:16
Bu markanın orijinal jantların kopyası olduğunu biliyorum. Fakat kalite, ağırlık, yamulma açısından nasıl? Cms, alessio, aez gibi markalarla karşılaştırırsanız çok sevinirim?..... :confused:
onursumer
26-05-2005, 14:46
kalite açısından çok kötü değildir herhalde çoğu jantçıda goruyorum bence sağlamdır :)
kalite açısından çok kötü değildir herhalde çoğu jantçıda goruyorum bence sağlamdır :)
Böyle bir mantık var mı? :)
Replica adı üstünde kopya jantlar yapar...
Markaların orjinal jantlarını kopyalar...
Kalite kelimesini tekrar ayırıyorum...
Performanssız jantlardır...
Zaten bu markanın amacı pahalı olan orjinallerin aynısını ucuza sunmak...Ucuz olması için basit yöntemlerle üretilmeli...
Unsure kendi bütçenle araman gereken unsur güzel görüntü, sorunsuz bir marka, hatta belki garanti....
"Kalite"nin içine hafiflik, mükemmel balanslık ve homojen çok sağlam bir yapıyı koymuyorsun değil mi? Çünkü senin alacağın jant düşük basınçlı cast olacak...Başka bir tür olamaz...
Gaza gelip 17" alma...O zaman ağırlığını iyice artıracasın. Performansı geçtim senin çok önem verdiğin konfor ağırlık bozar.
Nasıl mı? "Unsprung weight" denen bir kavram var. Yani arabanın aksları üzerine binmeyen yük. Bu yükü jant, lastik, fren diskleri, kaliperler ve amortisör oluşturur. Yolda ilerlerken alttan devamlı değişen G kuvveti yukarı vurur. Amortisörler bu "unsprung weight" x G Force kadar darbeyi emer. Dolayısı ile bu ağırlığı artırırsan alttan daha güçlü darbeler yersin.
İşte bu yüzden çok sert süspansiyon ayarı kullanan yarış arabaları, alttan gelen bu darbeleri minimize etmek için en hafif kaliperleri, diskleri, forged süspansiyonları ve jantları kullanır. Lastikler bile hafiftir. Performansın yanından yol tutuşu da iyileştirirler...
Eğer AEZ'e paran yetiyorsa AEZ al. Alessio da güzel...CMS de başarılı ve garantili....Ama bu jantlarla 16"i geçme...
onursumer
26-05-2005, 15:26
Böyle bir mantık var mı? :)
Replica adı üstünde kopya jantlar yapar...
Markaların orjinal jantlarını kopyalar...
Kalite kelimesini tekrar ayırıyorum...
Performanssız jantlardır...
Zaten bu markanın amacı pahalı olan orjinallerin aynısını ucuza sunmak...Ucuz olması için basit yöntemlerle üretilmeli...
Unsure kendi bütçenle araman gereken unsur güzel görüntü, sorunsuz bir marka, hatta belki garanti....
"Kalite"nin içine hafiflik, mükemmel balanslık ve homojen çok sağlam bir yapıyı koymuyorsun değil mi? Çünkü senin alacağın jant düşük basınçlı cast olacak...Başka bir tür olamaz...
Gaza gelip 17" alma...O zaman ağırlığını iyice artıracasın. Performansı geçtim senin çok önem verdiğin konfor ağırlık bozar.
Nasıl mı? "Unsprung weight" denen bir kavram var. Yani arabanın aksları üzerine binmeyen yük. Bu yükü jant, lastik, fren diskleri, kaliperler ve amortisör oluşturur. Yolda ilerlerken alttan devamlı değişen G kuvveti yukarı vurur. Amortisörler bu "unsprung weight" x G Force kadar darbeyi emer. Dolayısı ile bu ağırlığı artırırsan alttan daha güçlü darbeler yersin.
İşte bu yüzden çok sert süspansiyon ayarı kullanan yarış arabaları, alttan gelen bu darbeleri minimize etmek için en hafif kaliperleri, diskleri, forged süspansiyonları ve jantları kullanır. Lastikler bile hafiftir. Performansın yanından yol tutuşu da iyileştirirler...
Eğer AEZ'e paran yetiyorsa AEZ al. Alessio da güzel...CMS de başarılı ve garantili....Ama bu jantlarla 16"i geçme...
aslında çok doğru ama sonuçta fiyatına gore kalitesi yeterli değilmi ?? ben o yönden düşünerek iyidir dedim :D:D
aslında çok doğru ama sonuçta fiyatına gore kalitesi yeterli değilmi ?? ben o yönden düşünerek iyidir dedim :D:D
Hmmm bence bu kişiden kişiye değişir...
Fiyatına göre herşey kalitelidir...
Mesela Çin'den istersen 20 dolara araba lastiği alınabiliyor...
Fiyatına göre kaliteli değil mi? 20 dolara arabana yepyeni lastik...
Tavsiye eder misin? :)
Şimdi görüntüyü gözünün önüne getireyim...
Üst üste konuyor bu lastikler...
Alttakiler bisiklet lastiği gibi yamulup büzülüyorlar:)
O yüzden minimum iş görür olmasını kalite ile karıştırmamak lazım...
onursumer
26-05-2005, 15:53
minimum iş görür olmasını kalite ile karıştırmamak lazım...
:thumbsup: :thumbsup:
misafir2039
27-05-2005, 01:07
garanti derken nasl oluyo? Ne gibi problemler garantiye dahil oluyo?
misafir2039
27-05-2005, 01:09
O.Z. Racing classe modelinin 16''i varsa onu almayı düşünüyorum. Low pressure casting yöntemiyle üretiliomuş ama yine de oz olduğundan problem yaşatmaz gibi geliyo bana fiyatı da gayet uygun diğer ozlara göre. 16'' olduğunu en yakın zamanda öğrenmeye çalışıcam... Ne dersiniz nası bi seçim sizce?
onursumer
27-05-2005, 01:13
O.Z. Racing classe modelinin 16''i varsa onu almayı düşünüyorum. Low pressure casting yöntemiyle üretiliomuş ama yine de oz olduğundan problem yaşatmaz gibi geliyo bana fiyatı da gayet uygun diğer ozlara göre. 16'' olduğunu en yakın zamanda öğrenmeye çalışıcam... Ne dersiniz nası bi seçim sizce?
bence güzel bir seçim sorun yaşayacağını sanmam :p
misafir2039
27-05-2005, 01:30
Ama bu oz racing classe modelinin 16'' i yok galiba. :( nerden bakabilriim oz'un resmi sitesinde bi tek 19'' var diyo da bi dergide 17'' olduunu görmüştüm!
onursumer
27-05-2005, 01:37
Ama bu oz racing classe modelinin 16'' i yok galiba. :( nerden bakabilriim oz'un resmi sitesinde bi tek 19'' var diyo da bi dergide 17'' olduunu görmüştüm!
oz un bir modelini gormuştum 5 kollu gibi 16 sı vardı ama ismini hatırlamıyorum istediğin modelde 16 bulamayabilirsin
misafir2039
27-05-2005, 01:41
acaba ikinci el bişi mi baksam nası bi dezavantajı olur 2. elin... 0 olursa da aez de hiç beğendiim model yok. Dezent'in F i var. Borbet'in M design ı var ama fiyatlarından hiç haberim yok belki de çok pahalıdır. Bu replicalar alessio'dna daha mı ucuzdur daha mı ağırdır???
onursumer
27-05-2005, 01:45
acaba ikinci el bişi mi baksam nası bi dezavantajı olur 2. elin...
ikinci elde pek birşey diyemem ama jant ın onarım gormemesine dikkat etmek lazım
misafir2039
27-05-2005, 01:46
peki alessio mu replica mı? fiyat ve ağırlık karşılaştırmasını sorsam???
Dezent ve borbet hakkında bi bilgin var mı?
onursumer
27-05-2005, 01:56
peki alessio mu replica mı? fiyat ve ağırlık karşılaştırmasını sorsam???
Dezent ve borbet hakkında bi bilgin var mı?
allessio arkadaşım kullanıyo çok ağır bir jant değil ama diğerleri hakkında bir bilgim yok
misafir2039
30-05-2005, 16:46
Mangels mı daha sağlamdır Replica mı?
Crayz_Nos_Nurettin
04-06-2005, 12:00
ya normal bi jant sadece isim dugulmmıs malzemside 2kalitebu baska biş yok zaten normal yani bede elloktinak arabaya takılmaz bende demesi
ya normal bi jant sadece isim dugulmmıs malzemside 2kalitebu baska biş yok zaten normal yani bede elloktinak arabaya takılmaz bende demesi
Şu yazdığının bir de Türkçe mealini verirsen insanlar anlayabilir...
Sadece yazmış olmak için yazmayalım...
Yazdıklarımıza özen gösterelim...
Göndermeden okuyup kontrol etmek sadece 5 saniyenizi alır...
Ve lütfen Türkçe'yi güzel kullanalım...
MERT/HZP 54
05-06-2005, 01:00
sonuna kadar katılıyorum...biraz dikkat
hakkı~lastix
08-06-2005, 11:08
arkadasım replica araclarda kullanılan orjinal fabrika cıkış jantlarının aynısıdır (tabi görünüm olarak) her jant firmasının kendi ürettiği jantların haricinde birde piyasadaki araçlarda kullanılan jantları üretir mesela golf trenline alan bir kişi saç jant ve kapak olarak alır daha sonra isterse hıghline jantı takabilir bu jantları çeşitli jant firmaları uretir buraya kadar anladın sanırım
KALİTE KONUSU İSE ALACAĞIN REPLİCANIN HANGİ MARKA TARAFINDAN ÜRETİLDİĞİNE BAKAR MESELA BENİM BİLDİĞİM EN İYİ REPLİCA TOORA VE ALLESİO DA VAR
wolkanku
08-06-2005, 11:53
ya arkadaşlar herkes bişiler sölemişde bu replica jantlar ne kadar fiyat olarak??ve nerde satilir?kadiköyde fln nerde war bi sölein de bi gidip bakalim :)
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.