PDA

'Full Versiyon'a Bak : Anfi hakkında Problemlerim.

Samet
27-05-2005, 01:46
Arkadaşlar bende Şimdi 55 Amper akuye baglı Bir adet Pionner 4200 Kara anfi var. Bunun tek kanalına giren JBL GT4 1000watt 30 cms Bass var. Şimdi bundan 2 hafta öncesine kadar her parcada bass olan içinde tabii bangır bangır bagıran cihaz artık Şu güne kadar Tık cıkartmaz oldu.. Bende neden olarak şunlaru düşündüm.

1. Anfinin cıkışları problem.
2. Aku artık anfiyi besleyemiyor [55amper 45 e düşmüş olabilir]

Bende gittim bugun bir adet A.S.S kapasitor aldım. Çünkü 60 amperden yukarı aku bizim arabaya olmuyor ! Hyundai getz malum..
Kapasitor u taktırdım bass eskisine döndü dönmesine ama artık sanki anfi şarkı secer oldu. Düne kadar bangır bangır bagıran Seal Paul - Feel alright adli parcada bass bagırmıyor. Ama git 50cent / Candy shop da araba titriyor. Yani her ikisinde de bass var ama anlamış değilim. Kimi parcalarda basslar calısmıyor ama kimilerinde deli gibi. Şimdi birşey daha sorucam biz Kapasitoru Şu yolla bağladık.. [AKU > ANFİ > KAPASİTOR] Yani block sistemi ile bağladık anfiden sonra geliyor en sonda arabanın şaşesine giriyor. Bunda bir çalışma problemi yaratırmı bilmek istiyorum. Şimdiden bana tavsiye ve görüşlerini belirten sevgili ACT üyelerine saygılar sevgiler. [Haftaya yazlıga gidiyorum ona göre yaptık yaptık yoksa ayvalıkda zor :( ]

:kararsiz:

harunAY
27-05-2005, 10:30
benimde sorularım olacak:)

1-sana kim soledi 60a den yukarı bu arabaya olmaz diye? (saçmalık)
2-kapasitörün digitalmi? yani orada rakamları görebiliyomusun çünkü kapasitörü bağlamadan şarj etmen gerekirdi
3-kimi şarkılarda bas çalışmıyo demişin bas çalışmıyomu yoksa azmı vuruyo çünkü davulu az olan şarkılarda vursa bile sen alıştığın için etkilenmiyoda olabilirsin

Samet
27-05-2005, 13:40
benimde sorularım olacak:)

1-sana kim soledi 60a den yukarı bu arabaya olmaz diye? (saçmalık)
2-kapasitörün digitalmi? yani orada rakamları görebiliyomusun çünkü kapasitörü bağlamadan şarj etmen gerekirdi
3-kimi şarkılarda bas çalışmıyo demişin bas çalışmıyomu yoksa azmı vuruyo çünkü davulu az olan şarkılarda vursa bile sen alıştığın için etkilenmiyoda olabilirsin

1. Harun araba Getz Aku nun alanı kısıtlı yani 72 takarsın bagaja :D
2. Kapasitor digital . sesi acmadan 13 gösteriyor şarj olayı naisl bilmiyorum :( actıgımda 14 e cıkıyor.
3. Kimi sarkılarda bas calısmıyor değil bas lı sarkılarda bass vurmuyor ama baska sarkıda vuruyor bir garip olay.

harunAY
27-05-2005, 13:51
cevaplar

1-haa bende arabaya takılmıyo denilince yoksa benimde sığmıyo ama bagajda 100a var
2-soledeğin değerler normal çalışıyo hatta fazla bile:)
3-harbiden çok garip bi olay:) ama sanırım senin alışmanla alakalı bişey

tavsiye tanıdığın birinde yada montajcında başka marka ampli varsa yakın özelliklerde bide onla dene bu arada yanılmıyosam anfi nin neden tek kanalını kullandın? onu köprü yapıp bası sürersen emin ol bariz bir değişiklik hissedersin
ampli sterio olarak düşündüm sanırım 2 kanal ??

çıkışları neydi? 2*250 gibi hatırlıyorum ama?

haaa baştan soliyim köprü yapınca yakma ihtimalinde var çünkü 250w rms senin bas biraz fazla güç vericen dene yaa nolcak yanarsa canımız sağolsun:hahaha:

Samet
27-05-2005, 14:06
cevaplar

1-haa bende arabaya takılmıyo denilince yoksa benimde sığmıyo ama bagajda 100a var
2-soledeğin değerler normal çalışıyo hatta fazla bile:)
3-harbiden çok garip bi olay:) ama sanırım senin alışmanla alakalı bişey

tavsiye tanıdığın birinde yada montajcında başka marka ampli varsa yakın özelliklerde bide onla dene bu arada yanılmıyosam anfi nin neden tek kanalını kullandın? onu köprü yapıp bası sürersen emin ol bariz bir değişiklik hissedersin
ampli sterio olarak düşündüm sanırım 2 kanal ??

çıkışları neydi? 2*250 gibi hatırlıyorum ama?

haaa baştan soliyim köprü yapınca yakma ihtimalinde var çünkü 250w rms senin bas biraz fazla güç vericen dene yaa nolcak yanarsa canımız sağolsun:hahaha:

250 x 2 Şimdi yani bana 2 Cıkışı birlştir tek bass ı clıstırsan daha iyi bir performans alırsın diyorsun ? aslında kafama yattı deneyelim abi. Kapasitor claısıyor yani ok sevindim.

Hilmi A.
28-05-2005, 01:02
elektrık tesısatının komple kalıtelı malzemeler(daha kalın marka kablolar) kullanarak deıstırılmesı. amfı ayarının yapılması. teyp ayarının yapılması. sorununu cozecektır. yuksek bass lı sarkılarda kapasıtorde gorecegın uzere akım cok gıder. kabloların %99.9 ınce oldugunu tahmın edıorum bu akımı kaldırmadıgı ıcınde bass ların calısmıo. kabloların ve guzel ayarlar ıle sorun ortadan kalıkıcaktır. kap. calısıosa dooru baglanmıstır.
+ aku amfıyı beslemıor demıssın. amfıyı beslemıosa MARS MOTORUNU hıc donduremez akun tas gıbı kafan rht olsun....