PDA

'Full Versiyon'a Bak : Superchips Mi Yoksa Turkiyede Yuklenenlerdenmi?

Tufan_vts
27-05-2005, 12:04
Arkadaşlar Chip Almaya Karar Verdim...komple Egzoz Sistemim Bittti Faka T Chip Icin Karar Veremedim.goztepedeki Gokmen Ustaya Gitttim Bana Kendinin çhip Yaptigini Soyledi...bide Bildiginiz Gibi Superchips Var ..hangisini Ytavsiye Edersiniz.gokmen Ustanin Yaptigi Chiplerden Haber Olan Varmi?

Demir T
27-05-2005, 21:36
Bu işlere hiç girmedim..Malumatım veya fikrim yok...
Tufan bu arada aracıma yay taktırmayı düşünüyorum...Max 3-3,5 cm daha alçağı benim için fazla 2. el olarak aramaktayım..Aklında bulunsun satan veya vermek isteyen olursa beni haberdar edersin tel numaramı biliyorsun...

Tufan_vts
28-05-2005, 11:41
evet o gokmen usta yanı mantar tunıng....bu arada turan abı sana yay buluruz o en kolayı fakat ben sana yayı eyer paran varsa sıfır almanı tavsıye ederım..çünku bı zamandan sonra ozellıgını kaybedıyor.sıfır yayın fıyatı bıldıgım kadarıyla 100 euro cıvarında yanı arada çok buyuk bı fark yok...eyer sıfır ıstersen kadıkoyde mert oto suat abımız var
sana hesaplı bı şekılde temın etmeye çalışırız

Eftal-A
28-05-2005, 14:34
Dizel araçlara takilan chip garantiyi bozuomu? Ben bozuo die duydum ama sizden de bi bilgi alayim dedim :)

Turgay_c3
28-05-2005, 15:43
bozuyo arkadasım

Zziya
28-05-2005, 16:02
ya tufan ne takarsan tak ama artık tak bı chıp. Bence gıt onno yu bul yaptır bı chıp arabayıda bıtır gorelım artık dımı caniiiiiim :)

Zziya
28-05-2005, 16:05
ya tufan ne takarsan tak ama artık tak bı chıp. Bence gıt onno yu bul yaptır bı chıp arabayıda bıtır gorelım artık dımı caniiiiiim :) tufan bide 100 euroya banada 5cm eıbah yay bulsana :) biliyosun C2 Hdi

onur TT
28-05-2005, 16:49
evet o gokmen usta yanı mantar tunıng....bu arada turan abı sana yay buluruz o en kolayı fakat ben sana yayı eyer paran varsa sıfır almanı tavsıye ederım..çünku bı zamandan sonra ozellıgını kaybedıyor.sıfır yayın fıyatı bıldıgım kadarıyla 100 euro cıvarında yanı arada çok buyuk bı fark yok...eyer sıfır ıstersen kadıkoyde mert oto suat abımız var
sana hesaplı bı şekılde temın etmeye çalışırız

metal spiral nasil ozelligini kaybediyor, :wacko: çürüyor mu?

Tufan_vts
28-05-2005, 18:36
çok uzun sure mesela 10 yıl kadar kullanılan yaylar elbette çürüyo...her malzemenın bır omru var mesela ben corsa ya yay almıştım adam 5 sene kullanmış kendılıgınden ınıyosu aşagıya...ayrıca bılındıgı uzere metal bır sure sonra esnemeyle bırlıkte ozellıkle çok nemlı hava koşullarında kesınlıkle bozulmalara ugruyorr.ve bazı arkadaşlar kırık yayları kaynak yaptırıp boyatıp satıyolar...işte butun bu onerılerımız 20 euro ıcın canını tehlıkeye atmamak adına toolkardeşim

Alican-C
28-05-2005, 18:43
bence unıchıp yap arabanı sattıgın zmn yenı alıcagın arabaya fln rahatlıkla takarsın superchıps te takabırlsn ama bna unıchp dha mantklı gelmeye baasladı...

B@H@Dı®
28-05-2005, 19:57
ya tufan ne takarsan tak ama artık tak bı chıp. Bence gıt onno yu bul yaptır bı chıp arabayıda bıtır gorelım artık dımı caniiiiiim :) tufan bide 100 euroya banada 5cm eıbah yay bulsana :) biliyosun C2 Hdi

saxolarda arkalar torsıyon o yuzden o kdr ucuz:D bızım C2 ler 4 yay yanııı 182€ eıbach:cool2:

Demir T
29-05-2005, 01:27
Bahadır senin yazdığın gibi 4 yay 182 Euro (C2)
2 yay 100 Euro (Saxo) hangisi teorik olarak daha pahalı?
Bu arada sadece arka torsiyon tamir takımının adedi 60 YTL
Komplesini sen düşün bakalım? Ne kadar? :D

Tufan seninle telefon konuşmasından sonra Suat beyle görüştüm ve konuştum.Hafta içi alacağım (banka havales ile) bilgine sunarım...

Eftal-A
29-05-2005, 01:32
Ya arkadaslar ben bide bisi duydum pek inanamadim :) C3 lerde arka yaylar yolda giderken çok sert bi wiraja girdiginde yerinden çikiomus. Bana pek dogru gibi gelmedi. Öyle bisi warsa ben yakinda bi sarampolde bulursunuz :p

B@H@Dı®
29-05-2005, 01:41
Bahadır senin yazdığın gibi 4 yay 182 Euro (C2)
2 yay 100 Euro (Saxo) hangisi teorik olarak daha pahalı?
Bu arada sadece arka torsiyon tamir takımının adedi 60 YTL
Komplesini sen düşün bakalım? Ne kadar? :D

Tufan seninle telefon konuşmasından sonra Suat beyle görüştüm ve konuştum.Hafta içi alacağım (banka havales ile) bilgine sunarım...

:hahaha: :hahaha: Turan abi ben yay fıyatı olarak dedım onu:D :D

Demir T
29-05-2005, 02:05
:kararsiz: Teknik algılama hatası :D

Tufan_vts
29-05-2005, 03:07
tamam turan abı suat abıde senden haber beklıyo...ama aldıgın yaylar gerçekten guzel yaylar...nerede taktıracaksın?

Gambino
29-05-2005, 03:17
chipi cok ucuz bulmadigin taktirde yaptirmani tavsiye etmem.
Chipe para verecegine unichip yaptirmani tavsiye ederim, chip den sonra cok fark bekleme.

Demir T
29-05-2005, 04:26
Tufan hafta içi pazartesi veya en geç çarşamba günü...Bizim burada (sanayi) taktıracağım...Beleş :D...
Genede siftah parası veririm..

Tufan_vts
29-05-2005, 13:16
tamam abı beleşsse guzel bı olay:))bıde gambino kardeşim şu çok fark beklememe olayını bıraz açarmısın.atmosferık araçlarda %10 -12 dıyolar buda bızım arabalarda 12 beygır anlamına gelıyor.sen şimdi 12 beygırın hıssedılemıcegınımı soyluyosun???bu konu hakkında bılgısı olan varsa pls helppp

Gambino
29-05-2005, 15:04
bak simdi kardesim, yuzde 10 falan yazar, fkat bu yazmakla kalir, ve de bu superchip standart araba icin yazilmis, filtre, egsozdaki degisiklik hersey etkiler.
sen takacagin chipten 12 beygir asla alamazsin, ozel programlanmis piggyback olmadigi taktirde, unichip, e-manage tarzinda.

avantajin limitor biraz daha ust seviyeye tasidigi icin , 1. ve 2. vites de biraz daha fazla cevirirsin, bi sonraki vitesleri daha ustde yakaliim die, yokda ya 2 beygir alirsin, ya da hic guc vermez.

Tufan_vts
30-05-2005, 00:17
saol gambıno kardeşimbilgilendırdıgın ıcın valla bole öğrenıcez heralde.şimdi ben bennım arabaya komple egzoz yaptırdım 51 lık duz boru ve araba çok canlandı.alt devirler biraz olu fakat alet ıyı çevırıyo ...headers ın saxo ve 106 larda hıç bişey vermedıgını soyluyolar dogrumudur?

Gambino
30-05-2005, 03:07
onemli diil kardesim, bosuna para harcamayin chipe, onun yerine yag sogtucu takin baska seyler yapin yani. bu arada headers ile ilgili,
aynen dorudur, max 1-2 bg verir headers , oda su anda degil, daha fazla tahliyeye ihtiyaci olduug zaman.

B@H@Dı®
30-05-2005, 04:37
yaw arkadaslar tam konusuna denk geldm sanırım "e-bay" de bısy gordum C2 HDI ıcın buda chıp gbı bısy sanırım ve adam +%25 beygır fln dıyo ya bu kdr bı artıs nasıl saglanıyo mumkun mu boylesı?

Tufan_vts
30-05-2005, 11:17
nerden buluruz bu yağ soğutucusunu pekı???ne kadardır ve kıme nasıl taktırırrız??

Gambino
30-05-2005, 12:24
ebay deki yuzde 25 lere inanmayin sakin cogu hikayedir, sen yine de linki yaz buraya bakaraim.

yag sogutucu aparati , ve guzel bi sogutucu lazim, bunun yaninda da hortumlari bastircaksin.

sogutucunun kalitesine gore degisir fiyati, hortumlarla birlikte 200 civarinda tutar.beki 20 asagi , belki 20 yukari.

ben bulurum sana istersen.
cok gerekli ve gidisi degistiren bi seydir

Tufan_vts
30-05-2005, 17:38
abı bunun ıcın mutlaka senınkı gıbı tamponu deldırmemızmı gerekıyo yoksa başka koyabiliceğimiz bir yerde varmı???

Demir T
31-05-2005, 00:00
Tufan buluşmada kutalmış hatırlarsan böyle bir şeyden bahsediyordu..Yaptırdı mı?Haberin var mı?
Şunuda belirteyim..Benim bildiğim (Bir arkadaşım 306 GTİ yaptırdı..300 YTL)..Tampon alt bölümünde bulunan, sol tarafın iç kısmına monte edildi..Radyatörü Tamponda tutturmak için delikler açıldı...Ama VTS'de delinirmi ona uygun yer varmı denemediğim için bilemiyorum....

Gambino
31-05-2005, 00:44
oncelikle benim tampondaki intercooler dir turbo icin, yag sogutuc icin tampon falan deldirmene gerek yok.
kutalmisa yag cooler i burdan gonderdim, koyabilcegiin cok yer var, kutalmis kendisi yer sececekti nereye koydu bilmiyorum.

Tufan_vts
31-05-2005, 01:36
kutalmış ızgaranın yarısını deldırmıs oraya koydu....yağ soğutucu bana ne gıbı yarar sağlar???arabanın performansını ne kadar arttırır??turan abı kutalmış oyle bişey yaptırdı...guzelde olmuş

Gambino
31-05-2005, 01:45
yagin omru uzar, yagin soguk kalir bu sebeple performasin artar yagin fazla isinmadigi icin, bir de yag haznen haliyle artmis olur.

bu arada illa chip tkacagiz diyorsanaiz, ben isteyenlere bedava chip gonderebilirim, bosuna para vermeyin.

Tufan_vts
31-05-2005, 01:51
nasıl olucak o gambino kardeşim???bedava çhıp nasıl göndericen??valla bitane göndersende denesek ne gusel olur :)

Gambino
31-05-2005, 01:53
bak canim simdi,
guzel bi elektronikci bulacaksin, sana yazilimi gondercem, gidip beynindeki eproma yazdircaksin, mutlaka ole bi yer bulursun.

yok bulamadim dersen, ya arababla ank ya gel , ya beynini al eline otobuse atla, ya da beynini gonder burda yukletirim.

Tufan_vts
31-05-2005, 01:57
ya gambino kardeşim ayıptır sorması cahilliğimizi bağışla bu dediğin şey "eproma"ne oluyor açıklarmısın bırazdaha??*arabaya ne katıyor??? kendı çipinin üzerınemı yazılıyor?yoksa ayrı bir chıpemı yazılıyor? sadece devir bandınımı değiştiriyor ve motora zararı varmı?

Demir T
31-05-2005, 01:57
Tufan araç sana orjinal hali ile geldi..Şimdik şu duruma bak :D:D..
Bu istek heves helal......

Gambino
31-05-2005, 02:00
bak simdi canim, eprom dedigimiz olaya kisaca hafiza karti diyebiliriz,
icinde program yazilirdir,
bendeki superchipin yazilimi vardir.
kendi yazilimin silinip bunu yuklersin, hatta istersen kendi orijinal yazilimini cd ye attirirsin.

benim eproma yazdirdigim zaman ki fotolari bulamadim yoksa koyardim buraya.

bu aralarda orijinal dosyayi yuklemek icin tekrar eprom sokulcek ozaman unutmazsam foto cekerim.

Tufan_vts
31-05-2005, 02:00
valla turan abı ya mofıye aşkı işte:)

Tufan_vts
31-05-2005, 02:02
hocam bunu ıstanbulda herkez paralı olarak yapıyo hemde çok ucuk rakamlara ayıptır sorması sen nasıl bunu bıze bedavaya yapıcaksın:))bide mesela orjınal cıpını saklamak ıstesem başka bı cıp ın uzerıne yukleyebılırlermı...bide sendekı supercıps programının ozellıklerı nedir kaçta devir keser falan

Gambino
31-05-2005, 02:03
bu arada yazmayi unutmusum, istersen uzerindeki eproma yazirmayip baska bi eprom alip ona yazdirirsin , ve epromlari degistirdigin zaman orijinal epromun durur.

bendeki 8000 limitorlu superchip.
motora zarar konusuna gelince, asilinda motor uzerinde yaptigin herseyin motora zarari vardir. ama bu sekilde dusunmemek lazim, eger dusunuyorsan hic bisey yapomicaksin.
ama ole asirir zarari yoktur.

Gambino
31-05-2005, 02:05
herseyi ticari amacla dusunursen olmaz, istanbuldakilerin cogu superchip i bayiden 700 milyon civarina mi aliyor saniyorsun? cogu kopyaliyor.

neden parayla satmiyorsun olayina gelince, ticari bi amac gutmuyorum ondandir, takin chipiniz, yani bosun paraniz gitmesin.

Tufan_vts
31-05-2005, 02:06
pekı oyle bir eprom nerden bulurum???ben orjınalını saklamak ıstıyorum senın temın edebıleceğin bir yer varmı???veya ne kadardır?

Gambino
31-05-2005, 02:10
simdi bende zamanin o sekilde yapacaktim, fakat 1-2 yere baktim ve bizim saxo larin epromlarinin zor buludugunu ogrendim.
cogu araclarinki 5-10 milyon civarinda,
daha sonra cok da fazla aramadim, nasil olsa orijinal dosyayi saklarim dedim.,
nitekim su anda aracim da turbo oldugu icin, bu yazilim bana uymadigi icin, farkli bisey kullanacagim icin, orijinal yukletecegim.

eprom bulma olayina gelince, bulurum mutlaka ama aramaya vaktim olmayabilir, yine de kendimkini yuklerken bi kac yere daha sorarim ama butun gun araicak kadar vaktim olmaz.
bi de bizimkiler biraz pahali diyorlardi az buludungu icin, 40-60 milyon arasi diyorlardi.