'Full Versiyon'a Bak : ne dersiniz?
ark.lar bende 96 opel omega var, sony 5510x mp3 player ve ona direkt bağlı 4 adet (kapılarda) blaupunkt 120w midler var. şimdi de 240 wat lık sony mid bas tis cross + 250wat 3 yollu kenwood hoperlör (arka taraf için) bagajada 2 adet 1400 watt sony 38 cm bas koymak üzreyim..
tek eksiğim amfi, bu ayki bi tuning dergisinde 1600w lık sierra hurricane bi amfi vardı, fiyat olarakta cazip almayı düşünüyorum.
Ne dersiniz?
1-yukarıda yazılı sistemi kaldırırmı?
2-marka olarak iimidir?
3-kapasitör gerekirmi?
şöle soliyim sierranın 1600w yazdığı güç peak bile değildir sallama bir rakam yani
ama yinede rms sini öğrenmekte fayda var
sony 1400w demişsin ama 400wattın yukarısında değildir rms değeri
bende baslar için audison lrx1.400 al sen 2 bas bağlıcan basların 4 ohm ikisini bağlarsan 2ohma düşer anfininde 2 ohm değeri 650w fazlasıyla yeter..sierra nasıl besler dersen tavsiye etmem ama kullananlar daha detaylı bilgiler verirler
kapasitör içinde aküm sağlamsa kapasitör alabilrsin olmadı bagaja bitane 100a akü alırsın arabanın aküsü ile 160a falan olur fazlasıylada yeter..
buarada comp olarak kaç adet bağlıcaksın biraz karışık yazmışın anlayamadım ama baslarını mono anfi ile besleyecekssin midleri ise sterio anfi alman lazım 2 takımsa birde 4 kanal anfi almalısın
audison lrx4 tercihim olurdu
kolay gelsin
Hilmi A.
30-05-2005, 17:15
blaupunkt kolonlar1 ayn1 marka amfi ile beslersen daha ii verim al1rs1n blaupunktn da amfileri ucuzvede iidir
sony bass al1osan da xplod amfi alman daha ii olcakt1r
sistemde herseyin art1s1 vard1r aku dahi koysan bir adet kapasitör ii dir
UMUR-ART95
30-05-2005, 20:43
Burada minik abilerimiz varken bize bişey yazmak düşmez ama sierra filan alma biraz parana kıy da yaptığın dier şeylere yazık etme
peki bişi daha sorim bu blaupunkt ların coss over ları vardı adam bana ilerde takarız dedi şu an takılı deil,
bu cross tam olarak ne işe yarar? taktırmam faydalı olurmu?
kapasitör tam olarak ne işe yarar?
tek anfi ile yukardaki tesisatı beslemek yeterli deilmidir?
baslarda mono midlerde stereo dedik, nedendir?
sony basların rms i 400 w 580 lik sony xm 1002 hx model anfi buldum, monomudur stereomudur acaba?
bu sony anfiden 2 adet var, birini (2 kanal bu arada) baslara diğerini midlere bağlasak nasıl olur?
kafa şişirdim biraz ama bu konuda çok fazla bilgili deilim.. bi arkadaşın tavsiyeleriyle yapmaya çalışıyoz yardımcı olursanız sevinirim..
Jr Cüneyt
01-06-2005, 10:20
cross, sistemde süzgeç gibi bir olaydır. amfi yada teypten gelen (besleme şekline göre) sinyalleri frekanslara göre ayırıp/süzüp yüksek frekansları --> tiz'lere, alçak frekansları --> mid hoparlöre gönderir. ses kalitesinde ve tınısında işe yararlar. taktırman tabiki faydalı olucaktır..
kapasitör, sisteminin anlık akım ihtiyacını depolayan ve karşılıyan birim olarak adlandırılabilir. yani aküden gelen gücü, kendi içerisinde depolar ve özellikle bass, enerji ihtiyacında anlık fazla gereksinim duyup aküye yüklendiği sırada Kapasitör işe yarar. bunuda en belirgin olarak, sesi açıp bass vurdukça farlarda kısılma gördüğünde anlarsın. kapasitör bu olayı en min. a indirir. en basit anlatımı bu şekildedir :) (bi yanlışımız olduysa büyüklerimizden özür dileriz :) )
tek amfi ile tesisatı beslersin, beslersin ama performans beklemek yersiz olur. buna bağlı olarak seste de beklediğini alamıyabilirsin :( tek amfi üzerinden mid-tiz takımlarını besliyip aynı anda da bass ı sürmek, sistemin istediği enerjiyi sağlayamadığımız için, direk olarak yetersiz bir ses ortaya çıkarıcaktır. düşük volumde çok problem olmaz ama ses çıksın diye açmak, hayal kırıklığına sebep olucaktır :1nee:
bass larda mono amfi tercih edilmesini anlatmak için benim kelime haznem şuan yetersiz :( mid'lere stereo istenmesinin sebebi ses ile alakalı.(bass ta da bu böyle ama kelimelerle anlatamıyorum şuan :) )
2ch amfi ile 2 takım mid-tiz beslenir ama doğru olmaz. amaç kaliteli ve düzgün bir ses ise, 4ch bi amfi ile mid-tiz takımını, 2ch mono block (olabilirse D sınıfı) bir amfi ilede bass larını beslemen en iyi performans ve ses ikilisini elde etmeni kaçınılmaz kılar :)
:sorry: bu arada bir yanlışımız olduysa özür dileriz, :opa: uyarmanızı isterim ki daha da bilgilenelim :cool2:
Hilmi A.
01-06-2005, 11:06
peki bişi daha sorim bu blaupunkt ların coss over ları vardı adam bana ilerde takarız dedi şu an takılı deil,
bu cross tam olarak ne işe yarar? taktırmam faydalı olurmu?
kapasitör tam olarak ne işe yarar?
tek anfi ile yukardaki tesisatı beslemek yeterli deilmidir?
baslarda mono midlerde stereo dedik, nedendir?
sony basların rms i 400 w 580 lik sony xm 1002 hx model anfi buldum, monomudur stereomudur acaba?
bu sony anfiden 2 adet var, birini (2 kanal bu arada) baslara diğerini midlere bağlasak nasıl olur?
kafa şişirdim biraz ama bu konuda çok fazla bilgili deilim.. bi arkadaşın tavsiyeleriyle yapmaya çalışıyoz yardımcı olursanız sevinirim..
1.aktif crossover lar bass,mid ve tiz seslerini ayr1 ayr1 kontrol etmeni salar asl1nda çok önemli deildir fakat zararini deil yararini görürsün
2.kapasitör içerisinde belirli bir voltaj kapasitesi olan we o voltaja ulaşana kadar elektrik enerjisini depo eden sen müzik sistemini açtiginda o enerjiyi kullanan kondansatörler den oluşur yani senin elektrik ihtiyacini akün dgil de kapasitörün saglamis olur
3.midlerini ve bass lari aslinda tek amfiye baglamak pek saglikli deildir
çünkü amfin cok fazla yorulacaktir erken isinacaktir ve erken güç kesecektir buda senin canini sikacaktir
aslinda tek amfi ile besleybilirsin ama asla tavsiye etmez kimse en güseli bass lari ve midleri çalabilcegin iki ayri amfidir
4.o mevzuu direk ohm as ile alakalidir stereo çaldigin bir bass ile mono çaldigin bir bass aras1nda iki kat daha faazla güç farki vardir
eger kalite dinlerim ben diosan stereo calabilirsin ama bu sefer amfin gene çok güç çekecektir az güç verecektir
midlere gelince midlerde ohm as düsürmeye gerek olmadigi için vede midlerin göbeklerini fazla zorluyacagi için mono baglanmaz zaten mono bagladigin zaman midlerden de bass sesleri dinlemis olaacaksin
5.o amfi hakkinda pek bir bilgim yok ama galiba eski bir model olsa gerek nette de bulamadim
6.ikisini de alabilirsin birine basslari mono baglayabilirisn
dierinede midleri stereo olarak baglayabilrsin
umaraim istedigin bilgileri almisindir
tekrar aklina takilan bise olursa yardimci oluruz
Hilmi A.
01-06-2005, 11:11
Burada minik abilerimiz varken bize bişey yazmak düşmez ama sierra filan alma biraz parana kıy da yaptığın dier şeylere yazık etme
Allah razi olsun da
merak etme kimse kimseyi ezmez bu forumda bizim de yanlisimiz olabilir herkes birbirine öreticek burasi bir forum insanlar örenmek icin giriolar
lütfen bildiklerini bizlerle paylas
eet bu bilgiler çok faydalı oldu, gayet ii anladım çok teşekkürler ama bir sorum daha var :))
şimdi bağladığım 4 adet blaukpunt midlerin 30 watt 2 adet sony lerin 60 watt rms i var
1400 lük sony basların ise 400w rms i var..
2 adet anfi bağlayacağımız kesin 6 kanallı stereo midler, 2 kanallı mono baslar için..
peki bağlayacağım bu iki anfinin kaliteli ses alabilmek açısından rms ve peak güçlerinin ne olması lazım..
Hilmi A.
02-06-2005, 10:47
eet bu bilgiler çok faydalı oldu, gayet ii anladım çok teşekkürler ama bir sorum daha var :))
şimdi bağladığım 4 adet blaukpunt midlerin 30 watt 2 adet sony lerin 60 watt rms i var
1400 lük sony basların ise 400w rms i var..
2 adet anfi bağlayacağımız kesin 6 kanallı stereo midler, 2 kanallı mono baslar için..
peki bağlayacağım bu iki anfinin kaliteli ses alabilmek açısından rms ve peak güçlerinin ne olması lazım..
midler için amfinin RMS degeri önemli deildir MAX degeri daha önemlidir
yanliz bass amfisi için 400 rms olan bassa en az 400 RMS olan bir amfi baglaman gerekmektedir
iki 400 bass bagl1caksan 800 RMS olan bir amfi alman sart deildir 400 rms olan amfi gene yetecektir ama daha fazla güc istiosan 5000 rms olan bir amfi de alabilirsin:thumbsup:
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.