'Full Versiyon'a Bak : Chip Uygulaması Hakkında Bilir Kişiler???
Dr_CiH@N
07-06-2005, 11:40
Arkadaslar 1.3 yaris almayı dusunuyorum yapacaklarımı anlatırken bir dostum chip uygulamasından bahsetti, chip uygulamasının faydaları nedir tek hedefi devir kesicinin limitini yukarımı cıkarmak? yakıtı nasıl etkiler? piston kolunun kopup kaputu delme olasılıgı varmı:hahaha: ve maliyetleri hakkında bilgilerinizi aktarırsanız memnun olurum...
:kararsiz:
bence 1.3 yaris e değmez:)
bildiğim kadarıyla benzin hava karışımını ayarlıyor ve daha performans lı çalışmasını sağlamak için beyni değiştiriyorlar ama fiyatı baya yüksek diye biliyorum :)
misafir1739
07-06-2005, 14:09
sevgili arkadaşım. chip uygulamasında arabanın betnini değil, beynin içindeki chip e yaa yeniden program yüklüyolar yada chip i değiştiriyolar.arabanın pistonlarına falan bi zararı yok. arabada devide yükseltmiyo. sadece arabaya performans veriyo. he bide vites aralıklarını biras yükseltiyo. ( ama aynı devirde ).
Benzinli aracta chip uygulamasından alacağın beygir en babası % 10 . bu 70-80 pslik araba için gidipte 450-500 milyon vermeye gerek yok diye düşünüyrm.
yakıtta okadar fazla bi etkisi olmuyo ama yinede hissediyosun. Hee bide şu var arabaya zararlı. adamlar fabrikasında verileri uzun ömürlü olsun diye yapıyolar. sen gidip standart üstü veri yüklersen arabaya haliyle zarar görür.
Ama ben yinede taktır derim.
Dr_CiH@N
07-06-2005, 14:50
eywallah bilmiyom ama aracta performans konusunda pek bi modifiye yapmayı dusunmuyorum orjinallik ve aracın motor omru icin, sadece son susturucuyu degişip katalitik iptali yapmak istiyom. katalitik iptali hakkında ne soyleyebilirsiniz
saygılar
Cihan GÖNÜL
07-06-2005, 22:23
bence yaris alma
yaris kaç hp
kaç para
Dr_CiH@N
08-06-2005, 02:12
1.3 86hp ara hızlanmalarıda dahil 0-100 de bircok 1.6 aractan ve kendi sınıfından daha iyi... 13 bin ytl ye civarına gelcek aslından 2001 polo var 1.4 ama abime ait onu satmayı planlıyor sanırım oda 75hp yakıt ekonomisi ve kıbrısta yedek parca sıkıntısı olmadıgı icin babam toyota yaris diyor
Cihan GÖNÜL
08-06-2005, 06:27
Valla sen bilirsin ama mod. yapacaksan bence en az 1.6 dan başlaalısın
Haa i de şu var Özel Drag yarışlarında kullanmak için dizel alırım dizel sınıfta yarışır birinci gelirim dersen o başka
[QUOTE=freezekiller61]arabada devide yükseltmiyo. sadece arabaya performans veriyo. he bide vites aralıklarını biras yükseltiyo. ( ama aynı devirde ).
QUOTE]
nasil devir yukselmiyor?
bi de vites araliklarini nasil yukseliyor ?
sevgili arkadaşım. chip uygulamasında arabanın betnini değil, beynin içindeki chip e yaa yeniden program yüklüyolar yada chip i değiştiriyolar.arabanın pistonlarına falan bi zararı yok. arabada devide yükseltmiyo. sadece arabaya performans veriyo. he bide vites aralıklarını biras yükseltiyo. ( ama aynı devirde ).
Benzinli aracta chip uygulamasından alacağın beygir en babası % 10 . bu 70-80 pslik araba için gidipte 450-500 milyon vermeye gerek yok diye düşünüyrm.
yakıtta okadar fazla bi etkisi olmuyo ama yinede hissediyosun. Hee bide şu var arabaya zararlı. adamlar fabrikasında verileri uzun ömürlü olsun diye yapıyolar. sen gidip standart üstü veri yüklersen arabaya haliyle zarar görür.
Ama ben yinede taktır derim.
nasil devir yukselmiyor?
bi de vites araliklarini nasil yukseliyor ?
chip in vites aralığı ile işi olmaz .. :) buda nerden çıktı.
standart 15" jantlı 75 hp lik 106 quikle, yine 15" jantlı chipli egzoslu quik arasında 5 boy fark oluyor...
chipten max 7hp alirsin,ama bence ona wericeen paraya degmez superchips 293 sterlin, o paraya baska işlem yaptirip daha fazla güç elde edebilirsin belki.kimilerine devir kesiciyi iptal ettikleri için daha hizlaniyo gibi geliyor ama ben öyle oldugunu sanmiyorum.clio Rs e yaptirdik yanilmiyosam9-10hp civari bi güç koydu..
Dr_CiH@N
08-06-2005, 17:14
ok thanks
devir kesicini iptal ettirme ki zaten 6500 devirlerde kullandığın araç en yüksek beygir gücü enerjisini çoktan üretmiş olur...Bundan sonra deviri 8000 e kadar çevirsen de ivmelenmen çok yavaş olacaktır...
Max enerjiden sonra devire yüklenerek kullandıkça hem motor hem şanzıman zamanından önce yıpranacaktır...
Dr_CiH@N
08-06-2005, 20:45
dediginde haklısın, bana bi katalitik iptaliyle son susturucu yeter gibi geliyor ilk etapta
bildiklerini aktaran arkadaslara cok teşekkur ediyorum...
standart 15" jantlı 75 hp lik 106 quikle, yine 15" jantlı chipli egzoslu quik arasında 5 boy fark oluyor...
chip egsoz 5 boy fark mi ediyor ?
leventse
09-06-2005, 13:07
kat iptali+son susturucu+kutu içi filtre ile 8hp kadar alırsın..eğer kıbrısta kullanılcaksa araç, orda bunlar için çok parça var..toyota sport chip ve yukardaki işlemler ile araç 100hp yi geçiyor..
mserdar10
23-01-2006, 21:16
bende 106 quiksilver war, aracımda katalitik iptali + K&N açık hava filtresi + nes sport egsz mevcut...
araca chip taktıracaktım, sonra dan ne faydası olur ki diyerek wazgeçmiştim, bu doğru mu yani soylediğiniz gibi bir fark olusması olası mı? eğer faydalı olacaksa taktırayım ben de...
bir de kapak taşlama yapmamın bir faydası olur mu? cok tesekkur ederim saygılar...
chiple nekadar bir güç alınacapını anca dyno üzerinde görürsünüz bu herşeye bağlıdır motorun kmsine sağlığına vs. vs. ayrıca chip yerine piggyback türü bi ürün tercih edilirse daha iyi sonuç alınır ki sadece elektronik olarak değil egzoz ve emiş sisteminde iyileştirilmelere gidilmesi daha güzel sonuçların alınmasını sağlayacaktır
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.