'Full Versiyon'a Bak : 13 kasım pazar izmir PINARBASI
misafir1303
14-11-2005, 00:15
Oncelikle Katilimlarindan Dolayi Herkese Kucak Dolusu Alkis
Cok Guzel Bi Gundu Kalabalik Ve Heyecanliydi Ozellikle 2 Grup Costu
Alper Abiyle Hilmi Abi Ilk Turda Eslesti :) Izliyenlerin Cok Zevk Aldigini Dusunuyorum
Sonuclarida Buraya Yazicam
v12-gökhan
14-11-2005, 10:09
gözlerim act den birilerini aradı. bende ordaydım. kimseyi göremedim. ama yarışlar çok zevkliydi. güneşli bir hava, kalabalık bir seyirci ve çok güzel bir ortam vardı. isterdim ki bizde act olarak arabaları bir yere çekip toplanalım.
misafir1303
14-11-2005, 12:22
Bizler Girdik Yarislara
Fethiyeli Arkadaslara ALPer Abiye Hilmi Abiye 3 Grup Ta Katilan Vtec Li Arkdasima Cok Tesekkurler
misafir1303
14-11-2005, 13:01
Bende Bu Kadar Katilim Ve Bukadar Zevkli Bigun Beklemiyordum Aslinda
Ama Izmir Bence En Guzel Ve En Yogun Yaris Gunu Yasadi Herkes Eglendi
En Son Kalkmak Icin Imza Topladik Ve En Eglenceli Grup Olan 2 Grup Son Olarak Biz Kalktik
v12-gökhan
14-11-2005, 13:11
önümüzdeki pazar günü motorsiklet pist yarışında bizde diğer site grupları gibi toplanırmıyız acaba. ben çok gıptayla baktım doğrusu onlara. yarışlarda act nin ismi geçti ama cismi pek yoktu. buluşalım mutlaka bizde.
misafir1303
14-11-2005, 13:12
ben anca yarıslara gelebılıorum malum bodrumda oldugum ıcın ama bende orda olmak ısterdım sızlerle
serkangti
14-11-2005, 15:42
bana göre yarış sıkıcıydı kalkan arabalar iyidi ama organizasyon berbattı.. ikmse ne olduğunu anlamadı..açıklama bişi yok.. 330 la vtec kalkışı güzeldi (tribünde büyük şaşkınlık hakim,), ve not106 ile gri vtecin kalkışları zevkliydi..
v12-gökhan
14-11-2005, 16:17
bence yeşil vtec li arkadaşın makinası çok sağlamdı. kalkışlarda hata yapmasa 330 u yerdi gibime geliyor. motorun sesi ve hızlanma ivmesi en iyi araçlardandı. beyaz 2002 de son yarışında senkromeçleri dağıttı her halde, parçalar benim durduğum yere doğru düştüler. emek harcayanlara helal olsun.
misafir1303
14-11-2005, 18:26
bence alper abıyle rıfat abının kıler superdı vtec bı harıka yurudu dun ee savas abı tabe :p
KSK-VTEC
14-11-2005, 18:40
bana göre yarış sıkıcıydı kalkan arabalar iyidi ama organizasyon berbattı.. ikmse ne olduğunu anlamadı..açıklama bişi yok.. 330 la vtec kalkışı güzeldi (tribünde büyük şaşkınlık hakim,),
aslında m3 de geçerdik ama motor hariç araba full standarttı kilo su en ağır şekildeydi diğer aracımız olsaydı m3 de hüsarna uğrardı gerçi bu araçta bile uğrayacaktı ama işte pist kısa
KSK-VTEC
14-11-2005, 19:13
:thumbsup: evet eski aracımız olsaydı çok farklı olucaktı
misafir1303
14-11-2005, 19:44
ksk kardesım msn de goruselım senle :) guneshicdurmaz@hotmail.com
bana gore yarıslarda sayılı araclardandın bunu bıl
gökan_huju
14-11-2005, 20:12
gercekten yarış guzeldı katılım ıyıydı actde olarak ordaydık bız herzaman ordayız
aslında m3 de geçerdik ama motor hariç araba full standarttı kilo su en ağır şekildeydi diğer aracımız olsaydı m3 de hüsarna uğrardı gerçi bu araçta bile uğrayacaktı ama işte pist kısa
abartma abartma şimdi bir hondanın m3 evo yada subaru geçtiği nerde görülmüş.
hayret bişi. bizde izmirde apo kardeş arabadan anlar diyoduk:cool2: :cool2: :cool2:
şaka bir yana kutluyoruz seni apo izmirde de hondaların sesini duyuruyorsun.
birdahaki sezon daha başarılı geçirirsin umarım.tebrikler.:applaus: :applaus: :applaus:
Sinan'S2000
15-11-2005, 02:50
slm ksk vtec, arabanın kgsi nedir merakımdan soruorum bi de kalktığınız m3 321 lik mi?
ne kadar fark vardı bi de 400 mt de? teşekkürler -Sinan-
KSK-VTEC
15-11-2005, 13:21
slm ksk vtec, arabanın kgsi nedir merakımdan soruorum bi de kalktığınız m3 321 lik mi?
ne kadar fark vardı bi de 400 mt de? teşekkürler -Sinan-
Şuan net 1150 kg koni yoktu yay yoktu araba gücünü yere tam aktaramadı. daha önceki pembe kasada olsaydı motor çok farklı olucaktı sonu. çünkü aralarında 200 kg gibi fark vardı. m3 te 321likti bizo gruba girince slick taktılar normal lastikle yine alabilirdik herhalde neyse kısmet değişmiş geçildik
v12-gökhan
15-11-2005, 13:37
kardeş senin eksoz sistemin nasıl. sesi çok güzeldi. hiç susturucu yok gibiydi. 400 mt olmasa da daha uzun olsa rakipsiz bir makina olursun.
KSK-VTEC
15-11-2005, 13:41
araboru düz sona kadar son susturucu el yapımı perfonmasa yönelik isteyene satılık eksoz sistemi
Melih A.
15-11-2005, 13:56
yaww yine kaçırdık yarışları...yarış yapılacağı hafta birileri act'ye link versin..pls
KSK-VTEC
15-11-2005, 14:01
en yakın yarış seneye mart ayında kardeş sezon bitti sadece istanbul mahalliler koşumadı daha koşulmaz herhalde artık havalardan dolayı
serkangti
15-11-2005, 19:41
bana göre o m3 ün geçilmesi zor yani.. bilmiorumda mesafe olsaydıda fark kapanmazdı çünkü m3 3 te açılıo... ayrıca daha önce bal sarı saxoyla kalkmıştı slick olmadan 1 boyla filan almıştı... senin araç hafifletilirse belki sansın olabilir çünkü o m3 te boş deildir yani.... sürekli yarışlara girio....
ayrıca 286 lık die biliorum çünkü bi önceki yarışta 35 s plaka m3 ile farklı kategoride kalktı.....
sen hangi kategorideydin ???? 3000 üstü mü
KSK-VTEC
15-11-2005, 19:43
2001-3000 grubundaydık bi önceki yarışta sıralama turlarında aynı m3 geçmiştik hafif aracımızla
Sinan'S2000
16-11-2005, 01:49
son halinde kaç bg verio dynoda peki ksk-vtec?
v12-gökhan
16-11-2005, 09:10
valla ilgilenenler olursa haftaya pazar günü yani 20/11/2005 taihinde yarış takviminde olmayan motosiklet pist yarışları var. motor sesi dinlemek isteyen gelsin.
KSK-VTEC
16-11-2005, 14:34
son halinde kaç bg verio dynoda peki ksk-vtec?
valla bizim araç dynoları pek sevmiyor gibi dyno üzerinde hiç güç çıkartamıyor ama araba fena yürüyor
serkangti
16-11-2005, 19:48
bir yarış önceki araçla şimdikinin motoru aynı mı eğer hafif versiyonuysa sansın olabilir bi önceki yarışta 1.6 lara girseydin sonucu mrk ediyodum
bir yarış önceki araçla şimdikinin motoru aynı mı eğer hafif versiyonuysa sansın olabilir bi önceki yarışta 1.6 lara girseydin sonucu mrk ediyodum
onu bende merak ettim ama seeding turlarında not plaka 106 bahsi geçen lacivert vteci geçti..
KSK-VTEC
17-11-2005, 13:38
onu bende merak ettim ama seeding turlarında not plaka 106 bahsi geçen lacivert vteci geçti..
arkadaşlar anlamıyorsunuz herhalde şuanki aracımızın net agırlığı 1148 kg. o yüzden not geçiyor arada 350 kg gibi bi fark var diğer kasa olsaydı geçerdik çünkü ulusalda birçok kere alper(not) arkadaşımızla karlışlaştık.
bir yarış önceki araçla şimdikinin motoru aynı mı eğer hafif versiyonuysa sansın olabilir bi önceki yarışta 1.6 lara girseydin sonucu mrk ediyodum v-tec sanırım 1.8
ee konuyu açan arkadaş ne derece yaptı???
sanırım ilk turda elenmiş kotu bırsey olsa gerek dımı.....
Ama nasıl geçtiğini herkez gördü Vtec kafa ata ata geliyodu.Tampon ucuyla aldı.Mor olsa onuda alırdı ki antalya ulusal uzun mesafede aldı
maalesef kafa ata ata falan gelmiyordu hatta 3. vites te 106 biras daha açtı :opa:
arkadaşlar bahsettiginiz araba AD 8250 izmirin en güzel yürüyen araçlarından biridir aracın geçmişteki yarışlarana bakarsanız aracın nasıl oldugunu anlarsınız
oktay_CTV34
22-11-2005, 09:56
güzel bir gün oldugundan eminim ama foto yokmu kardaşlar....
en son uçtan izledim yarşı nası geldiğinizi gördüm ikinizinde.3 ten sonra kimin ayırdığınıda antalya ulusalda gördüm benim için yeterli. antalya ulusaldaki arabayı izmir yarıs pistinde nasıl gördün anlamadım iki farklı araba?? neyse bende tirbundeydim yarıs esnasında,hakkaten vtec kafa kaldıra kaldıra geliyodu ama bilmiyorum farkettinmi ama NOTun kafayı bi kez kaldırdı startta bi daha inmedi zaten finişe kadar:)
walla bende sahidim o vtecin nası yuruduune deil NOT karsısına gelen m3üde yerdi
aslında iş birazda pilotajda bitio
izmirde herkes dragcı olmus ywa bravo walla:p
Önceki drag videolarını aratıp bulup izlemeni tavsiye ederim sana.
içini rahat tut o videoları cekende bnm:thumbsup:
o zmn sorunda olmamalı cool olmalısın ;)
siz olun olm cool hatta genişde olun filan:thumbsup: yannıs anlasılmasın aponun BORDO araba cok sağlam yürüyo ama kendiside dediği gibi bu araba yürümüyo diğeri gibi..
antalya ulusaldaki arabayı izmir yarıs pistinde nasıl gördün anlamadım iki farklı araba?? neyse bende tirbundeydim yarıs esnasında,hakkaten vtec kafa kaldıra kaldıra geliyodu ama bilmiyorum farkettinmi ama NOTun kafayı bi kez kaldırdı startta bi daha inmedi zaten finişe kadar:)
izmirde herkes dragcı olmus ywa bravo walla:p
neden izmirdekilerin ne farkı istanbuldan ankaradan izmitten bursadan anlayamadım?bi eziklik mi var burda biz genişiz sende rahat ol.
şimdi öncelikle ksk-vtec apo benim arkadaşımdır ve biz onunla acı tatlı bir sezon yarıştık ve neler yaptığımızı da biliyoruz . . .
bizi bizden iyi bilen arkadaşlara açıklamak için yazıyorum . . .
son izmir ısınma turlarında arabalarımızı denemek için yaptığımız kalkışı hesaba katmıyorum . . . Bu sezon 4 kez apo ile resmi olarak birbirimiz ile eşleştik ve 2 sinde apo 2 sinde de ben bir üst tura çıktık . . . bu nedenle önceki yarışların videolara bakalım edelim diyen arkadaşlara mevcut videolar temin edilir . . . yarışlarla ilgili daha detaylı bilgi de isteyene verilir . . .
ainen
. . . SANA GÖRE . . .
iKinizide tebrik ederiz güzel yarıştınız.Sadece biriniz daha fazla alkışı hakedio bana göre hem izmir arabası olduğu için hemde vtec olduğu için.
izmir arabasi nasil oluyor?
plakasi izmir sadece, plaka yurutmuyor arabayi motor yurutuyor:thumbsup:
şimdi öncelikle ksk-vtec apo benim arkadaşımdır ve biz onunla acı tatlı bir sezon yarıştık ve neler yaptığımızı da biliyoruz . . .
bizi bizden iyi bilen arkadaşlara açıklamak için yazıyorum . . .
son izmir ısınma turlarında arabalarımızı denemek için yaptığımız kalkışı hesaba katmıyorum . . . Bu sezon 4 kez apo ile resmi olarak birbirimiz ile eşleştik ve 2 sinde apo 2 sinde de ben bir üst tura çıktık . . . bu nedenle önceki yarışların videolara bakalım edelim diyen arkadaşlara mevcut videolar temin edilir . . . yarışlarla ilgili daha detaylı bilgi de isteyene verilir . . .
birincisi bn seni snden iyi biliyorum demedim video falanda istemedim bnim bozulduğum laf izmirde de herkes dragcı olmuş bunu yazan senin arkadaşınmı senin yandaşn mı bilemem ama bu nedemek yani izmirdeki insanlar modifiye ile uğraşamaz mı yani yada bizim bilgi eksikliğimiz olduğunu falan mı düşünüo bn izmirde herkes dragcı olmuş lafının açıklanmasını istiyorum?bide bn 106 vtec tartışmasında deilim sadece bu lafa tav oldum bide genis olun demiş arkadaş biz genişiz.
Bana neyi neyin yürüttüğünü öğretmeye kalkma istersen:sinir: kendi şehrimin arabasını desteklemek içn seni ararım bundan sonra destekleyimmi desteklemeyim mi diye oke:sinir:
alevlere gerek yoktu,
plakacilik vs garaj benim fikrimdir beni baglar. sen A dersin ben B derim. madem hepimiz A diyeceksek neden uyeler ve forum varki, sadece garage-turk kalsin yeter...
sen oraya plakadan dolayi alkisi daha fazla hak ediyor diye bir kısım eklersen bende toprakcilik yapiyorsun yazarim...
son olarak alev cikarinca olmuyor, bolge temsilcisine yakismiyor:wacko:
konu dagildigi icin adminlerden ozur...
Güzel kardeşim o zmn sende ortamı gerek laflar etme.
Benden alıntı yaparak uyuz bir laf yazıyorsun.
Buna sinirlenmem gayet normal temsilciliğimi öne atacak birşey yok bunda!
uyuz demek...
neyse saygilar.
yeni sezonda katilimcilara basarilar :thumbsup:
gökan_huju
23-11-2005, 20:44
siz olun olm cool hatta genişde olun filan:thumbsup: yannıs anlasılmasın aponun BORDO araba cok sağlam yürüyo ama kendiside dediği gibi bu araba yürümüyo diğeri gibi..
burda bi keliem yanlış arkdaşım olum kelimesi nedemk oluyo anlmadım :cool2:
KSK-VTEC
23-11-2005, 21:28
Geçen geçmiş, geçilen geçilmiş ortamı germeyelim arakadaşlar en nihayetinde sezon bitmiş artık herkes önümüzdeki seneye baksın
misafir146
23-11-2005, 22:10
birincisi bn seni snden iyi biliyorum demedim video falanda istemedim bnim bozulduğum laf izmirde de herkes dragcı olmuş bunu yazan senin arkadaşınmı senin yandaşn mı bilemem ama bu nedemek yani izmirdeki insanlar modifiye ile uğraşamaz mı yani yada bizim bilgi eksikliğimiz olduğunu falan mı düşünüo bn izmirde herkes dragcı olmuş lafının açıklanmasını istiyorum?bide bn 106 vtec tartışmasında deilim sadece bu lafa tav oldum bide genis olun demiş arkadaş biz genişiz.
Bir insana iftira attığınızın farkında mısınız ? NOT nickli Alper abi yıllardan beri çok samimi olduğum bir insan. Başkasına kendini savundurtturacak kadar da karaktersiz asla değil. Yandaşlık söz konusu asla değil. O lafı da Alper abi değil "ub2107" nicki ile yazan arkadaş söylemiştir. Sizi sinir eden sözü yanlış ve olayla alakası olmayan insana soruyorsunuz.
serkan_07
23-11-2005, 22:19
arkadaşlar bahsi geçen 2 aracında sahipleri durumu acıklamıs daha fazla uzatıp ortam germeye hiç gerek yok.
burda bi keliem yanlış arkdaşım olum kelimesi nedemk oluyo anlmadım cuma egs de bowling turnuvamız var gel orda hangi kelimem yanlışsa düzelt:)
Bir insana iftira attığınızın farkında mısınız ? NOT nickli Alper abi yıllardan beri çok samimi olduğum bir insan. Başkasına kendini savundurtturacak kadar da karaktersiz asla değil. Yandaşlık söz konusu asla değil. O lafı da Alper abi değil "ub2107" nicki ile yazan arkadaş söylemiştir. Sizi sinir eden sözü yanlış ve olayla alakası olmayan insana soruyorsunuz.
iyi ozaman abinin yazdığı kelimelere iyi bak nedio bizi bizden iyi bilenler dio bn çoğul konuşuo kaanla birlikte bnide katıo içine tabiki bnde ona yazarım onun hakkında bişy yazmadım bana bunu yazmış bu 1 ikincisi görmeyenlere videolar temin edilir dio bana hitapen yazdı bunları not yazdı bn öle anladım yanlışta anlamadım çünkü o amaçla yazılmış bi yazı bn burda not kötü veya vtec yürümüo gibi bi polemikte yapmadım herkese saygılar adamlar yok izmirde herkes dragcı olmuş yok geniş olun falan dio sanki biz eziğiz bize dil uzatıo biz post yazmıicaz burda bunlara karşı.ve bn kimseye iftira atmam şuanda sne bni herkese karşı öle gösteriyosun buda ayıp diilmi?
misafir146
23-11-2005, 22:56
iyi ozaman abinin yazdığı kelimelere iyi bak nedio bizi bizden iyi bilenler dio bn çoğul konuşuo kaanla birlikte bnide katıo içine tabiki bnde ona yazarım onun hakkında bişy yazmadım bana bunu yazmış bu 1 ikincisi görmeyenlere videolar temin edilir dio bana hitapen yazdı bunları not yazdı bn öle anladım yanlışta anlamadım çünkü o amaçla yazılmış bi yazı bn burda not kötü veya vtec yürümüo gibi bi polemikte yapmadım herkese saygılar adamlar yok izmirde herkes dragcı olmuş yok geniş olun falan dio sanki biz eziğiz bize dil uzatıo biz post yazmıicaz burda bunlara karşı.ve bn kimseye iftira atmam şuanda sne bni herkese karşı öle gösteriyosun buda ayıp diilmi?
Alper abim gayet açık ve net şekilde kendisi hakkında yorum yapan insanlara saygı çerçevesi içerisinde cevap vermiş. Üzerinize alındıysanız yapabileceğim hiç bir şey yok. Siz ortaya söylenen bir lafı direk üstünüze alınıyorsunuz. Ben size iftiracı olarak gösterdiysem sizde beni karşındakini boş yere suçlayan olarak gösterdiniz. Bunun sonu var mı ?
Alper abim gayet açık ve net şekilde kendisi hakkında yorum yapan insanlara saygı çerçevesi içerisinde cevap vermiş. Üzerinize alındıysanız yapabileceğim hiç bir şey yok. Siz ortaya söylenen bir lafı direk üstünüze alınıyorsunuz. Ben size iftiracı olarak gösterdiysem sizde beni karşındakini boş yere suçlayan olarak gösterdiniz. Bunun sonu var mı ?
neyse efendilik bizde kalsın tabi bn saygısız bişy mi yazdım veya onun hakkında kötü bişy mi yazdıysam çıkar bn başka bişi demiorum bnim sinir olduğum laf başka laf ama not da bana yazmış çoğul konuşmuş üstüme almak zorunda kaldım bnle kaan dan başka kimse yok tartışma içiresinde herkese saygılar bn başka bişi demiorum isteyen istediğini desin herkes bişyler çıkarıo kafadan az önce iftiracı şimdide millete kötü laf söliyen şahsiyet olduk neyse dicek bişy yok iyi eglenceler size burda.:applaus:
Geçen geçmiş, geçilen geçilmiş ortamı germeyelim arakadaşlar en nihayetinde sezon bitmiş artık herkes önümüzdeki seneye baksın
:applaus: :applaus:
bu konuyu kapayalım burda arkadaşlar...
gökan_huju
24-11-2005, 20:15
ben tek gelcem merak etme
ya bu ub2107 arkadasın kasıntısımı war noıoluo ya 2 gun girmedik ortaya laf atmak ne kadar kolay olmus ya
izmirde herkes dragcıda sana mı dragcı alla alla
nediyosun sen ya? kimsin sen? burada muhabbet ettiğim kaanda gökhanda bnm eski arkadaşlarım,bugun dalaşırız yarın görüncede selam verir konusurz sanane bizim muhabbetimizden..?? yaşını bil adam gibi konus benle kaşıntısımı var filan gibi monitör delikanlılığı yapma oturduğun yerden...
2nızde ızmırdesınız verın telfonlarınızı kavga edın forumu rahatsız etmeyın bence :P
buradan konsumak monıtor delıkanlıgıdır....
gökan_huju
29-11-2005, 21:49
tamam uzatmayın arkdaşlar ub tamam kardeş susabılırsın anladın sen lütfen
gökan_huju
30-11-2005, 18:42
2nızde ızmırdesınız verın telfonlarınızı kavga edın forumu rahatsız etmeyın bence :P
buradan konsumak monıtor delıkanlıgıdır....
:applaus: :applaus: :applaus:
sezon bitti yenı acıp neyı kapatmıssınız anlamıs degilim..
NOt yeterli sekilde belli etmıs size ne dustu merak ettım bu arada bu forumda yası ufak olum deli kanlı kesılen kesıme seslenıorum bazıları susarken sana bana laf dusmuor buna emın ol
zaten normal karsılıoruz nede olsa orda olumlar ulanlar fellanlar gezior ve bunu yapanların icinde site yonetiminın yetki verdi insanlarda var eyvallah seviyeden bahsedildine inandım zamanlar olmustu bu site icin ama sanırım seviyesiz gordum sizi yenı sezon baslar birbirine bicak biliyen (kı kımsenın yaptı yok ) cıkar er meydanına gecer gecilir biter siz burda boyle konusarakk cohk daha uzatırsınız bu forumları.. tebrikler... madem izmirlisin izmirde yuruor gelsin ist yurusun ankarada yurusun... adanada yurusun..! sorun yok bence No Problem bence..!
yenı sezonda basarılar dilerim... herkeze..
daha cohk renklı olucana emınım yennı sezon stock sınıf 3 :)
sezon bitti yenı acıp neyı kapatmıssınız anlamıs degilim..
NOt yeterli sekilde belli etmıs size ne dustu merak ettım bu arada bu forumda yası ufak olum deli kanlı kesılen kesıme seslenıorum bazıları susarken sana bana laf dusmuor buna emın ol
zaten normal karsılıoruz nede olsa orda olumlar ulanlar fellanlar gezior ve bunu yapanların icinde site yonetiminın yetki verdi insanlarda var eyvallah seviyeden bahsedildine inandım zamanlar olmustu bu site icin ama sanırım seviyesiz gordum sizi yenı sezon baslar birbirine bicak biliyen (kı kımsenın yaptı yok ) cıkar er meydanına gecer gecilir biter siz burda boyle konusarakk cohk daha uzatırsınız bu forumları.. tebrikler... madem izmirlisin izmirde yuruor gelsin ist yurusun ankarada yurusun... adanada yurusun..! sorun yok bence No Problem bence..!
yenı sezonda basarılar dilerim... herkeze..
daha cohk renklı olucana emınım yennı sezon stock sınıf 3 :)
şş delikanlıııı:p olm sen hala gitmiyonmu lam askere bırak artık drag mrag ne zaman havaya atcaz seni:hahaha:
şş delikanlıııı:p olm sen hala gitmiyonmu lam askere bırak artık drag mrag ne zaman havaya atcaz seni:hahaha:
:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: ehehe aslan abim sen gel bi ist ayıp edion ben kendımı atarım havalara...!
gidiom gidiom az kaldı gidiom... gun sayıyorum suarlar...
:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: ehehe aslan abim sen gel bi ist ayıp edion ben kendımı atarım havalara...!
gidiom gidiom az kaldı gidiom... gun sayıyorum suarlar...
euhuheaaa kardeşimmmm geliyom bende yakın zamanda ist.e gitmeden görüşcz işalla ist.de izmirde de...
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.