'Full Versiyon'a Bak : Km Olayina Göre En Sağlam Dayanikli Motor
misafir1275
14-11-2005, 04:54
Sizce en fazla yol yapabileceğine inadığınız (KM) ve dayanıklı motorlar hangileridir:kararsiz:
SONER-VTI
14-11-2005, 09:42
Ülke olarak değilde marka olarak şöyle olabilir: Toyota, Honda, Mercedes, BMW. diğerleri yalan olur...
KillerRabbit
14-11-2005, 09:56
MADE IN GERMANY mercedes,bmw,vw,audi....:thumbsup:
Harun Emre
14-11-2005, 11:43
Saab..
Genelde Alman motorlari daha dayanikli oolarak bilinir ve aslinda dogrudur da.
Ufak bir hatirlatma bilindigi gibi motor omru km. ile degil cevirdigi devir ile olculur.
Yani iki arac dusunelim biri surekli uzun yolda 5ci vitesde sabit 100 km. ile gitmis olsun (ki olmaz ama genelde kitaplarda da bu sekilde ideal ornekler verilir ben de modaya uydum) ve digeride surekli sehirici tikali pardon yogun akici yollarda 1ci 2ci ve 3cu viteste gitmis olasun.
Bu araclarim kmleride 1 nolu aracin 100.000 ve iki nolu aracin 50.000 oldugunu varsayalim.
Dogal olarak yada matematiksel olarak 100k lik arac daha kotu durumdadir degil mi ?
Hayir degil nedenine gelince 1 nolu arac surekli 3500 devir civari ve en ust viteste gitmis yani cevirdigi toplam devir sayisi diger araca gore daha dusuk buna bagli olarak ta motordaki asinma da o derecede dusuk.
Umarim duzgun anlatabildim kelimeler ile aram fazla iyi degil.
Gene yukardaki ornekten yola cikarsak Alman motorlari evet dayanikli ama ben bugune kadar ikinci elde (istisnalar haric) fazla saglam motorlu BMW gormedim.Cunku araba devirli makina ve sppor kullanima uygun eee alan da genc adam basiyor ve redline kullaniyor sonuc cobuk asinmis motor.
Mercedes`e gelince onlarin makinalar da bana gore biraz Amerikan arabalarini hatirlatiyor torklu makinalar dusuk devirlerde de rahat rahat gidiyorlar.
Opel ve WV ise arada bir alet (extreme ler haric GSI GTI yada Calibra gibi) ne spor ne torklu atamamen ekonomiye dayali araclar.
Nacizane fikrim budur katilmayanlarada saygi duyarim.
Saygilar.
Gökh@N 06
14-11-2005, 14:15
Bence kesinlikle motor olayında en dayanaklı sağlam motorlar japonlarda...Zamanında 2000 model honda civic 1.4 is aldım araba aldığımda 10.000deydi ve ben sattığımda 120.000 kmdeydi,bir kez olsun herhangi bir motor problemi yada başka bir problemden dolayı sanayiye gitmedim,periyodik bakımlar hariç.Almanların bu konuda bu kadar dayanıklı olduğunu düşünmüyorum..
misafir1275
14-11-2005, 14:23
Bence kesinlikle motor olayında en dayanaklı sağlam motorlar japonlarda...Zamanında 2000 model honda civic 1.4 is aldım araba aldığımda 10.000deydi ve ben sattığımda 120.000 kmdeydi,bir kez olsun herhangi bir motor problemi yada başka bir problemden dolayı sanayiye gitmedim,periyodik bakımlar hariç.Almanların bu konuda bu kadar dayanıklı olduğunu düşünmüyorum..
Benim anlatmak istediğim anlamadınız sanırım motor parçaları değil onlar elbet bozulacak benim demek istediğim bi motor rektefiye olması için kaç km ye kadar dayanır bunlar için anket açtım....
Astra OPC
14-11-2005, 14:25
Almanlardan Mercedes harici pek dayanıklı değiller.. kimse BMW motorlarına dayanıklı demesin :)
Opelin de eski motorları hakkaten övgüyü hakeden motorlar.. C20XE C20NE C20LET gibi..
ama sonraki motorları için bu kadar iyi konuşamam. Ha bi de X16XE yani 1.6 ecotec motorları uzuuun sure kullanılabilen problemsiz makineler..
diğer tarafa gectigimizde toyotanın ezici bi üstünlüğü var :) Honda da iyi sayılır ama toyota kesinlikle Lİder!!!
evt bmw sağlam diyenler neye göre konuşuyor bilmiyorum.Bir kere alman arabları içinde en az sağlam olan olduğu kesin sanırım :) Japonların hepsinin arkasında kalacağıda kesin.Ee geriye ne kaldı yaw peugeot dan felan sağlam mıdır acaba tartışılır :P
Gökh@N 06
14-11-2005, 14:58
Benim anlatmak istediğim anlamadınız sanırım motor parçaları değil onlar elbet bozulacak benim demek istediğim bi motor rektefiye olması için kaç km ye kadar dayanır bunlar için anket açtım....
Sonuçta aynı kapıya çıkıyo..Motoru oluşturan parçalar sorun vermicek ki motor maximum süre dayansın yada max km yapsın..düşük kmlerde problem çıkarmaya başlarsa zaten max kmye ulaşamaz..Yine japonlar diyorum ben..
corolla kullanan arkadaşlar sorunsuz otomobil nasıl olur bilirler ;)
450.000 Km deki corollaya Japonlar bi 450.000 km daha garanti veriyorlar...
misafir1275
14-11-2005, 19:22
o dediklerin kaç model toyota eski almanlarda ve amerikanlarda milyon bulan var
Kaan_Gsi
14-11-2005, 19:42
ROLLS ROYCE : Benim bildiğim dünyadaki en sağlam araba motorunu üreten Firma bu firma.Çünkü R R gerçekte bir uçak motor u firması.Uçak motor u titizliğinde araba motor u yaptıkları için böyleler.O yüzden ingilizler diye biliriz.Ama Dünyadaki en sağlam mallar Japon malıdır dendiğinide bilirz.Almanlarda ise Mercedes gibi di dev olduğunu bilirz.Ee Tabi Bide GM gibi bir Amerikan devi war.
Aslında karşmaşık bi soru teslerine bulmak lazım
walla arkadaşlar ben bizzat yaşadığım olaylardan yola çıkarak japon otomobilerle motor ömrü ve yakıt konusunda yarışacak ülke yok derim
misafir57
14-11-2005, 21:45
BMW motorunu çöpe atan arkadaşlar içi söylüyorum. bu motorlar hararete gelmez. dikkatli kullanıcaksın. dikkat ederseniz normal çalışma sıcaklıkları 90 ın altındadır. hararet ibresi ortaya bile tam gelmez. örneğin opeller de sıcak calısan motorlardır. fan acma sıcaklıgı 102 derecedir ( yanlışsam opelci arkadaşlar düzeltsin) ama genellemek gerekirse japonlar bu işi biliyo. ama onlarında dizel teknolojileri yok. dizelde de almanların eline kimse su dökemez
misafir1275
15-11-2005, 17:24
BMW motorunu çöpe atan arkadaşlar içi söylüyorum. bu motorlar hararete gelmez. dikkatli kullanıcaksın. dikkat ederseniz normal çalışma sıcaklıkları 90 ın altındadır. hararet ibresi ortaya bile tam gelmez. örneğin opeller de sıcak calısan motorlardır. fan acma sıcaklıgı 102 derecedir ( yanlışsam opelci arkadaşlar düzeltsin) ama genellemek gerekirse japonlar bu işi biliyo. ama onlarında dizel teknolojileri yok. dizelde de almanların eline kimse su dökemez
Evet haklısın 102 derece ama ilk 95 te açar daha sonra soğutma yetmesse fanın 2. kademesi 102 de girer. Ama Bmw ye hararet göstermesende km olayı çok fazla değildir gibi geliyo bana
misafir57
15-11-2005, 23:47
BMW de E30 lar demir bloktur E36 lardan sonra alüminyuma döner. E30 u yıpratmazsan motor yemezsin ama alüminyum bloklularda solventli benzin bile motoru bitiren faktörlerden. aldığımız benzine dikkat !
Emir-Almas
16-11-2005, 01:49
Selamlar
Saab
Volvo
Mazda
Mercedes
BMW
Toyota
Audi
Siralamasi yapilamaz bu tur şeylerin nedeni sürücüye kullanana göre degişir şu olur bu olur ama saab ve volvo cogu aractan motor saglamlıgı konusunda üstün
Saygilar
artık çoğu üreticinin motorları çok uzun süreler problem çıkarmadan çalışıyor, motor ömrü konusunda teknoloji oldukça gelişmiş vaziyette, bir ayrım yapamam ben...
ama genellemek gerekirse japonlar bu işi biliyo. ama onlarında dizel teknolojileri yok. dizelde de almanların eline kimse su dökemez
Ufak bir not
Aslinda Japonlarin da cok iyi dizel teknolojileri var ama maalesef uzun yillar boyu ulkemize yakit kalitesinin yeterli olmamasindan dolayi gelmedi.
En son Toyota bunu resmi web sitesinde aciklama olarak yazmisti.
Ne zaman Euro Dizel basladi o zaman dizel araclar gelmeye basladi.
ahmet-c2
16-11-2005, 11:58
Eski Amerikanların motor ömrü açısından çok iyi olduğunu düşünmüyorum.Bence ülke ülke arabaları ayıramayız.Alman deyince Mercedes var Opel var,bunları bir tutamayız bence.
Mercedes,Saab bence başı çeker.
ogunmisir
16-11-2005, 12:59
Bildiğim kadarıyla bu alanda rekorlar İsveç in elinde.1 milyon km idi sanırım.
Yani
VOLVO
SAAB.
Astra OPC
16-11-2005, 13:06
Markayı genellemek yanlıs olur. ürettiği değişik motorlar değişik sonuclar gosterebiliyo. ve gunumuzde zaten bir motor birkaç markada kullanılıyo ;) mesela SAAB opelin bikaç motorunu da kullanıyo.. Toyota corolla 1 milyon km yi gecmişti..
mustafa avcı
16-11-2005, 17:44
ben japonlar derim çünkü kullandığım için biliyorum oldukça dayanıklımotorları var ayrıca diğer motorlara göre daha yüksek devir çevirmelerine rağmen bu demektir ki normal bir kullanıcı bu otomobilleri çok uzun süre kullanabilir
Guven Bircan
16-11-2005, 18:17
Bence Alman
ahmet-c2
16-11-2005, 20:29
Markayı genellemek yanlıs olur. ürettiği değişik motorlar değişik sonuclar gosterebiliyo. ve gunumuzde zaten bir motor birkaç markada kullanılıyo ;) mesela SAAB opelin bikaç motorunu da kullanıyo.. Toyota corolla 1 milyon km yi gecmişti..
:kararsiz: evet bunlar çok çetrefilli işler.Markalar arası bir sürü ortaklık-alış veris vs.. var.Mercedes diyoruz ucu chrysler'e gidiyor.Ama tabi motor ömrünü kullanılan diğer elemanlara da bağlayabiliriz , peki bu konuda yapılmış kesin sonuçları olan bir test varmı acaba ? mesela euro-ncap artık sonuçları çoğunlukla kabul gören bir test.Acaba motor ömrü için böyle bir test var mı ?
walla japon arabam olmadı ama vtec,Type-r s2000 sahiblerini takip ediyorum ve adam akıllı bi arıza için tamire gittiklerini duymadımki çok normal kullanılmaz bu motorlarda... Opel corsa sürüyorum 97 model.Onunda arızası çıkmadı 1 yıldır ama yinede japon diyorum.
Honda Accord 2.2 dizel motoru yılın dizeli seçildi hatırlatırım...
Burak Mehmet
17-11-2005, 02:35
ewet japon motorları sağlam ama bence en sağlamı isuzu motor konusunda dikkat edin isuzu kullanıcılarına araçları hep 500000 600000 km civarlarındadır we hala sağlamdır bir transporterin motoru 250 300 bin kmde rektefe olurken isuzu hala yürüüoo ben şahidim.ya bide dedemde 75 mod bir ford granada war gerçii onun km sayacı milde km hesabına çevirince 1milyon50bini fln vuruyo daha birkere motoru açıldı arabanın,yanii kullanım ve bakımlarda çok önemli....
Burak Mehmet
17-11-2005, 02:37
bmw de özellikle is motorlar çok sorunluu ve bir bmw nin ömrüü bence 100 000 km ama yinede daima bmw:thumbsup:
Alman tabikide vw mercedes vs...herşey ortadaaa
Alanlar iyi motor yapıyor ama AMERİKAN ların motorlarının üzerine yoktur(hacimler her ne kadar büyük olsada)
motor ömrü=kullanıcının gaz pedalına hakimiyet karakteri
km olayına göre madonnayı tek geçerim
KORE neden yok? Bakınız lütfen linke?
http://www.autoclubturkey.com/forum/showthread.php?t=26612
forumu tam okumadım ama bir zamanlar amcamda l200 vardı 380 000 km de
satılmıştı hiç bir problem çıkmamıştı birde klima vardı
taksici bir abimizin LADA VEGA sı var.aracı tüplü olmasına rağmen motoru 442.000 km de rektefiye görmedi henüz.2 ay önce filan 442.000 deydi şuan biraz daha artmış olabilir.ben yorum yapmıyorum.
obensaltan
26-11-2005, 08:47
taksici bir abimizin LADA VEGA sı var.aracı tüplü olmasına rağmen motoru 442.000 km de rektefiye görmedi henüz.2 ay önce filan 442.000 deydi şuan biraz daha artmış olabilir.ben yorum yapmıyorum.
her gun 1-2 litre yag ekleyen taksici duydum
o sekilde hepimizin arabasi milyonu gorur :)
senin tanidiginin buna benzer bi olayi vardir bence
taksiciler sonucta ticari oldugu icin para gommek yerine yag ekliyorlar hergun
v12-gökhan
26-11-2005, 23:14
alman motorları diyorum ben. 76 mantaya az çektirmedim zamanında. hiç yolda bırakmadı. antalyadaki arkadaşlar hatırlar belki 90 lı yıllarda siyah mantayı.
Kaan_Gsi
29-11-2005, 01:14
oo Manta bir eFsanedir ... Hele manta 400 ise ... of of
misafir725
29-11-2005, 23:47
Motorun ömrü KM değil rpm üzerinden hesaplanır. KM lastiklerin yaptığı yoldur, motorun değil.
En sağlam motorlar Mercedes'in başını çektiği "eski nesil" atmosferik diesel motorlarıdır.
BENCE MOTOR ÖMRÜ KULLANAN KİŞİYE WE ARACIN BAKIMLARININ NE KADAR DÜZENLİ OLARAK YAPILDIIĞINA GÖRE DEĞİŞİR ŞU ANA KADAR SAHİP OLDUĞUMUZ ARAÇLAR İÇİNDE MOTOR OLARAK EN YÜKSEK KM YAPIPTA EN SORUNSUZ SAĞLAM GÖRDÜĞÜM ARAÇ 1.SIRADA ALMAN MERCEDES 2.SIRADA JAPON DEWİ TOYOTADIR...
ÖRNEK WEREYİM:ŞUAN SAHİP OLDUĞUMUZ TIR 2002 MODEL MERCEDESTİR ALET 730,000 KM DE WE DAHA KAPAĞINA EL DEĞMEDİ...PERİYODİK BAKIMLARI DÜZENLİ YAPILDIĞI SÜRECE Bİ O KADAR DAHA GİDECEĞİ ŞÜPHESİZ BENCE...:thumbsup:
ZATEN MERCEDES YILDIZININ 1 ANLAMIDA MOTOR KAPAĞINA ANAHTAR DEĞMEDEN DÜNYA ETRAFINDA SORUNSUZ ÜÇ KEZ TUR ATACAK KM Yİ YAPMAKMIŞ...
Opel_Dostlar
30-11-2005, 16:50
opel ve wolksvagen extrem araç diyen arkadaşıma cevaben extrem dediğiniz araçlar da 6500 devir çeviriyor ve torklarıda oldukça yüksek her ne kadar devirli yada devirsiz kullanılırsa kullanılsın bu arada ali ile velinin aracı değil genel olarak baz alırsak devirli yada devirsiz tüm şartlarda kullanım sonucu en sağlam motoru kastedildiği üzere alman her zaman ağır basıyor gibi ve öylede zaten ewet aşırı devir çeviren motorun ömrü daha kısa olur örneğin bmw gibi fakat şu anki teknolojide bmw de eski modellere nazaran bayaa uzun km ler yapıyor tabiiki dünya lideri wv gen in dizel motorunu haala yakalayamayan ülkeler var olduğunuda unutmamalıyız,ilk ve en sorunsuz dizel motorda yine almanlarda ALMAN AMERİKAN JAPON ilk 3 e girer diyorum ben bu bnm kişisel görüşüm tabiiki sizlerinde fikirlerine saygı duyarak bende böyle diyorum
Opel_Dostlar
30-11-2005, 16:56
CANOKAN kardeşim ağır vasıtaları baz almayalım 730 000 km de tır kapak dahi açılmadı demişsin fakat nacizane bilgi açısından yazıyorum yanlış anlama mercedes otobüsler 1.000.000. km zaten garanti vererek satılıyor bilgine 1.500.000 km ye kadar fazla sorun çıkaran alman ağır vasıtalarına rastlamadım ben meslek itibarım ile bu km ler fena km ler yaa ne demek 1.500.000 yuh yani :))) ama gerçek fakat binek araçlarda bu km ler çok zor bunu unutmamak laazım ok
CANOKAN kardeşim ağır vasıtaları baz almayalım 730 000 km de tır kapak dahi açılmadı demişsin fakat nacizane bilgi açısından yazıyorum yanlış anlama mercedes otobüsler 1.000.000. km zaten garanti vererek satılıyor bilgine 1.500.000 km ye kadar fazla sorun çıkaran alman ağır vasıtalarına rastlamadım ben meslek itibarım ile bu km ler fena km ler yaa ne demek 1.500.000 yuh yani :))) ama gerçek fakat binek araçlarda bu km ler çok zor bunu unutmamak laazım ok
AĞIR WASITADA MOTRLU BİR ARAÇ :) BURDA BENİM Bİ İDDAAM YOK KENDİ ARACIMIZDAN ÖRNEK WERDİM...HERKESİN KENDİNE GÖRE Bİ GÖRÜŞÜ WAR ...BENİM GÖRÜŞÜMDE BU BENCE İLK SIRADA ALMAN ZATEN BUNU SENDE SÖYLEMİŞSİN....KONU GENEL OLARAK ALINAN Bİ KONU BİNEK ARAÇ OLARAK AÇILMAMIŞ :thumbsup: JAPON İSUZU OTOMOTİW FİRMASIDA 1,000,000 KM GARANTİ WERİYOR AMA 3 YILLA SINIRLI ...
BİNEK ARACA GELİNCE 82 MODEL 123 200 BENZİNLİ Bİ ARACIMIZ WARDI ONUN KM SİDE 506,000 DEYDİ WE ODA REKTEFE GÖRMEMİŞ BİR MOTORA SAHİPTİ AMA ÖMÜR AÇISINDAN %50 Sİ GİTMİŞTİ :thumbsup:
UMUT-FX1
02-12-2005, 21:26
evvelki sene discoveryde bi belgeselde izledim
mercedes-benz in kalitesiyle ilgili falandı..
30 yıllık bir mercedesin (230.6) sahibi, 74 model mercedesiyle 5 milyonuncu km'sini yaptı.. mercedesin katkılarıyla bi tören gibi bişi yapmışlardı..
tabi motor kac kez yapıldı bilmiorum ama özellikle takip ettim.. aynı motor blogunu kullanmıs.. dilek olay.. :)
bende en son sattıgım 93 hyundai s coupe yi 340bin km de almıştım, satarken 396bindeydi, ve tık yoktu.. üstelik son 6 senesinde lpg li kullanılmış.. takdir ettim valla..
birde hondaya cok güvenirim bu konuda..
ilk crx im 196binde
2nciside 246bindeydi sattıgımda.. bunların motoru acılmamıstı.. düşününün kimbilir ne kadar hor kullanıldı benden önce..
Opel_Dostlar
06-12-2005, 17:07
alman otomobillerine zamanında motor üretiminde katkı sağlayan ülke amerikan motor corp.dır fanatiği olduğumuz astra sfi vectra gt gibi araclarım doch motorlarınıda malum bilinen cadillac firması tarafından üretilmiştir.ameika bu durumda 1 numara olması gerekmezmi ama diil nedenmi şöyle amerikan araçlar 4/6/8 ccl olarak üretilirler ve uzun yıllar 6/8 silindir amerikanları yollarda sorunsuz gördük ama iş 4 silindişre gelince bu süre kısalmakta yani alman devini geçmek mümkün diil.dünyada ilk ve tek dizel motor sorunsuz kullanılan tekrar söylüyorum wv dir.japonda iyi amerikanda ama en dayanıklı demişsiniz ben 1 manta kolik olarak n4 adette mantam var makinede hiç yağ ve su olmadan km lerce yol yaptım buna canlı şahitlerimde var neden böyle delilik yaptın derseniz ötv ye çıkardığım 1 mantayı böyle denedik sadece yataklar zarar görmüştü yürütün bakalım italyanı japonu,? bunu sadece amerikan tekrarlayabilir bide alman KONU DAYANIKLILIKSA İŞTE DAYANIKLILIK BU zaten konuyu açan arkadaşta en dayanıklı motor demiş orda diimi :(
bence çzöümsüz bi konu bu herkes güzel örnekler bulup çıkartır buraya ben sade duydum 1.400.000 honda civic bence toyota ama sonuçta bence bu konu çözümsüz markalar bile iddaa edemezler en sağlamı bizimki die
benim fikrim kesinlikle en sağlam motorlar japon motorları.Üstüne tanımam.
misafir725
08-12-2005, 03:40
ZATEN MERCEDES YILDIZININ 1 ANLAMIDA MOTOR KAPAĞINA ANAHTAR DEĞMEDEN DÜNYA ETRAFINDA SORUNSUZ ÜÇ KEZ TUR ATACAK KM Yİ YAPMAKMIŞ...
Havada, karada ve denizde motorizasyon demektir o üç yıldız.
Dünya'nın etrafı 40.000km'dir. Mercedes 1.000.000km testini çıkartan firmadır, neylesin 120.000km'yi.
isteyen elektronik gaz kelebeği var yürümüyo desin, isteyen görünümü güzel değil desin,
kim ne derse desin TOYOTA kadar uzun ömürlü motora ve yürüyen aksama sahip otomobil üretemiyorlar ;)
Havada, karada ve denizde motorizasyon demektir o üç yıldız.
Dünya'nın etrafı 40.000km'dir. Mercedes 1.000.000km testini çıkartan firmadır, neylesin 120.000km'yi.
BİLGİ BİLGİDEN ÜSTÜNDÜR :thumbsup: 1 MİLYON KM LAFINA SÖZÜM YOK AMA ANAHTAR DEĞMEDEN 3 TUR DİORUM BEN KARDEŞ İİ OKU OK?:thumbsup:
BİZDE ESKİ MERCEDESCİLERDENİZ...
bende şöle yaklaşayım konuya,modifye sektöründe hep japon ve amerikan motorları uçuk beygirlere çıkartılır!niye diye hiç düşündünüz mü?çünkü bu iki nationın yaptığı bloklar böle beygirlere dayanabiliyor.buda düşük beygirlerde diğer rakiplerinden daha uzun ömürlü olduklarının bi başka göstergesi.tabi bu bence, bilimsel bi kanıt yok sonuçta:)ama genel olarak japon dicem çünkü amerikan motorlarında bitek v8 ler sağlam;)
selmanzararsız
12-12-2005, 17:24
corolla kullanan arkadaşlar sorunsuz otomobil nasıl olur bilirler ;)
450.000 Km deki corollaya Japonlar bi 450.000 km daha garanti veriyorlar...
kesinlikle katılıyorum araç 400 bin km yi bana mısın demiyor ister şehir içi ister sehir dışı rektifiyeside çok kolay ve ucuz özellikle bir önceki nesil Coralla nın
fahreddinkaya
21-12-2005, 23:55
İSVEÇ'li VOLVO'dan kimsenin bahsettiğini duymadım
TOKTAMIŞ ATEŞİN S70 T5'i 650,000 km değiştirmek için getirdiğini ve henüz arabanın motor kapağının bile açılmadığını söylesem ne dersiniz, üstelik bu alet çok güçlü bir turbo motor 1984cc 225 HP, 310 Nm
Bence VOLVO'yu da olaya dahil edin
KillerRabbit
22-12-2005, 11:06
alman otomobillerine zamanında motor üretiminde katkı sağlayan ülke amerikan motor corp.dır fanatiği olduğumuz astra sfi vectra gt gibi araclarım doch motorlarınıda malum bilinen cadillac firması tarafından üretilmiştir.ameika bu durumda 1 numara olması gerekmezmi ama diil nedenmi şöyle amerikan araçlar 4/6/8 ccl olarak üretilirler ve uzun yıllar 6/8 silindir amerikanları yollarda sorunsuz gördük ama iş 4 silindişre gelince bu süre kısalmakta yani alman devini geçmek mümkün diil.dünyada ilk ve tek dizel motor sorunsuz kullanılan tekrar söylüyorum wv dir.japonda iyi amerikanda ama en dayanıklı demişsiniz ben 1 manta kolik olarak n4 adette mantam var makinede hiç yağ ve su olmadan km lerce yol yaptım buna canlı şahitlerimde var neden böyle delilik yaptın derseniz ötv ye çıkardığım 1 mantayı böyle denedik sadece yataklar zarar görmüştü yürütün bakalım italyanı japonu,? bunu sadece amerikan tekrarlayabilir bide alman KONU DAYANIKLILIKSA İŞTE DAYANIKLILIK BU zaten konuyu açan arkadaşta en dayanıklı motor demiş orda diimi :(
alman otomobillerine zamanında motor üretiminde katkı sağlayan ülke amerikan motor corp.dır BU BAHSETTIGIN OLAY SADECE OPEL ICIN GECERLI TUM ALMANLARI OLAYA KATMA INSANLAR YANLIS ANLAMASIN....
ALMAN MOTORLARI SAGLAMLIK VE UZUN ÖMÜR KONUSUNDA ÜSTÜNDÜR....SORUNSUZLUKTA DEGIL...JAPONCU ARKADASLAR SORUNSUZLUKLA SAGLAMLIGI KARISTIRIYORLAR...
MADE IN GERMANY....
El Turco Loco
24-12-2005, 21:00
Japon dedim. Japon olarakda toyota. hatta TopGear da HiLux ı test ettiklerinden sonra kesinlikle toyota bence bu sorunun cevabı.
ama bi kaç gün önce 2001 model 315bin km de bir vectra gördüm daha rektifiye geçirmemiş motor falan termtemiz bi tane yağ yok kağaın kenarlarında falan
aslında iyi bakıldıktan sonra her türlüsü gider
ülke bazıa gelirsek japonların motoru derim ancak bazı arkadaşlar nasıl oluyoda marka ya gore sıralıyo onu henuz kavrayamadım hangi mantıkla yaptılar bu sıralamayı anlamış değilim....bir marka her modelinde en 4 degiğişik motor versiyonu üretmekte hangisini kıyasladınızda...?? toyota yı lider çıkaran arkadaşlar var yukarıda komik ne diyeyim.....
ama şuda bir gerçek almanlar da (bmw)bu konuda çok iyiler herifler ucak motoru yapıyorlardı...düşünün artık..
Opel_Dostlar
27-12-2005, 19:09
650.000 km kapak açılmadan gidecek araç yoktur nedeni basit silindirkapağının altındaki contanın max ömrü denen bişi var 650 mantıksız ve bence doğru olamaz BENİM FİKRİM BU tmm volvo sağlam bi araç ama 650 de mümkün diil be arkadaşım
Opel_Dostlar
27-12-2005, 19:10
motor gider ama illaki kapak açılmıştır
Opel_Dostlar
27-12-2005, 19:15
bende opel ve ford servisi olarak 400 450 000 km de araçlar geliyor bazen bu km leri yapmak dayanıklılık tabiiki ama her 3000 km de 1/2 litre yağ eklemek dayanıklılıkmı acabaa BURADAKİ BAZ I ANLAMADIM toyota motorları gerçekten sorunsuz alman motorlarıda uzun ömürlü italyan makineler ise aşırı devirli bmw gibi devirli makineler daha erken tükenirler mantığınıda kullanırsak demekki günümüzde tüm motorlar dayanıklı dayanıklılık testlerinden geçtikten sonra tüv alabildiklerine göre geriye sadece makinesine bakan kullanıcılar kalıyor
BENCE MOTORUN ÖMRÜ TAMAMEN KULLANICIYA BAĞLI BAKARSAN DEVAM EDERSİN mantığı
El Turco Loco
27-12-2005, 21:29
ülke bazıa gelirsek japonların motoru derim ancak bazı arkadaşlar nasıl oluyoda marka ya gore sıralıyo onu henuz kavrayamadım hangi mantıkla yaptılar bu sıralamayı anlamış değilim....bir marka her modelinde en 4 degiğişik motor versiyonu üretmekte hangisini kıyasladınızda...?? toyota yı lider çıkaran arkadaşlar var yukarıda komik ne diyeyim.....
bende toyota demiştim hatta benimi iğneledin mesajında anlamadım ama kendi mesajımdada söylediğim gibi TopGear ın yaptığı HiLux testinden sonra toyota diorum ben. O kadar işkenceye her motor dayanamaz. Varsayımlarla konuşmakda yanlış olur... ;)
misafir308
28-12-2005, 01:39
Sevgili arkadaşlar malesef burada japon hiriyarşisi süregitmekte.. Hangi Otomobil markası, aracını devir kesiciye sokmadan 1milyon garanti verebiliyor motoruna? Amerikanlar sağlam yazmış arkadaşlar, peki o zaman neden amerikada Amerikan arabalarını sadece araba kiralama firmaları ve malesef Türkler kullanıyor? :) Alman Motorlarının nasıl olduğunu bilmek isteyen var ise, 2001 model Mercedes E270CDI 700.000km'yi aşmış ve daha motoruna el değmemiş.. Bu araç hemen hemen hergün yünanistan-istanbul arasında özel taksicilik yapıyor (uçma fobisi olan işadamlarına) bu araç bakıma ikitelli Bosch servisine geliyor orada sorulabilir... Honda gibi yüksek devir çeviren ufak hacimli motorların uzun ömürlü olmasına imkan yok :)
burak145
28-12-2005, 01:52
hondanın motorunu olduremezsınız motoru saglamdır ama kendısı saglam degıldır mersedes ın de motorunda problem yasanılmaz km ıcın yapılmıs bır araba araba 500.000 km oluyor hala sorunsuz calısıyor
misafir308
28-12-2005, 02:17
hondanın motorunu öldüremez misin? Vtec motorun pistonlarını dağıtan insan biliyorum :) Yani öldüremezsin diye birşey yok Burak.. Ne varki km yapmış bir almanmı alırsın yoksa km yoksa almanmı? ;)
selmanzararsız
29-12-2005, 00:10
toyota yı lider çıkaran arkadaşlar var yukarıda komik ne diyeyim.....
Ustat senin komik demen benim kişisel fikrimi bağlamaz.Toyota neden böyle dendi çünkü bunu TC şartlarında söylüyoruz.Bir motora sağlam ve ekonomik demek ancak maliyetle ortaya çıkar.Eğer ben motora her 5 bin km de bir sürü masraf edersem bu motor isterse 1 milyon km gitsin bemim için hiçbir önemi yoktur.
Toyata nın özellikle bir önceki nesil Corallanın motoru oldukça ekonomikti ayrıca normal kullanımda hemen hemen hiç bir sorun çıkartmıyor.
Zaten zamanımızda hemen hemen tüm motorlar kaliteli ve uzun ömürlü ama eğer sizin motorunuzun hedef kitlesi 10 yılda 200 bin km yi geçmeyecekse tutupta sizin 500 km ömürlü motor yapmanızın bir anlamı yok.Çünkü maliyet artar.Zaten KM bakımından en iyi olan düşük devirli yüksek hacimli motorlar ki bunlarda Amerikan tipi motorlardır.Elbette dezavantajlarıda var.
Kısaca bu konu uzarda uzar öyle basit bir cevabı yok ama özetlersek
a)Periyodik Bakım aralıkları
b) Servis ücreti
c)Motor Rektifiye maliyeti ve yapılabilirliği
d) En önemlisi sizin gerçekten 500 bin km devirecek bir otomobil motoruna ihitiyacınız olup olmadığı( üreticinin bu kitleyi görmesi lazım)
misafir308
31-12-2005, 15:22
Ne konuda motorda japonların üzerine yok Berk biraz açarmısın? :D
misafir1275
02-01-2006, 09:24
Evet Biraz açarmısınız konuyu...
bende toyota demiştim hatta benimi iğneledin mesajında anlamadım ama kendi mesajımdada söylediğim gibi TopGear ın yaptığı HiLux testinden sonra toyota diorum ben. O kadar işkenceye her motor dayanamaz. Varsayımlarla konuşmakda yanlış olur... ;)
fransız veya italyan bir markanın peşinde koşsam bana yaptıgın şu degerlendirmeyi yerinde bilirdim ama dikkat edersen bende de bir japon otomobili var..ülke degerlendirmesine gore yapılan bir ankette marka öne cıkarmak bu benim fikrim yanlış olmuşş toyotayı eleştirmiyorum kesinlikle ...çok çok iyi bir motor yaptıklarınıda iyi bilirim ama siz toyotayı bu şekilde one çıkarmanız biras tuafıma gtti...
bende almancıyım ve alman dıyorum...
İLKERCVC
03-01-2006, 23:13
Guncell
turksilver
04-01-2006, 00:31
ROLLS ROYCE : Benim bildiğim dünyadaki en sağlam araba motorunu üreten Firma bu firma.Çünkü R R gerçekte bir uçak motor u firması.Uçak motor u titizliğinde araba motor u yaptıkları için böyleler.O yüzden ingilizler diye biliriz.Ama Dünyadaki en sağlam mallar Japon malıdır dendiğinide bilirz.Almanlarda ise Mercedes gibi di dev olduğunu bilirz.Ee Tabi Bide GM gibi bir Amerikan devi war.
Aslında karşmaşık bi soru teslerine bulmak lazım
ewt arkadaş çok doru söylemiş ROLLS ROYCE ve Mercedes ( almanlar weya ingilizler ) 2 sinden biri birinci olur diğeri 2. olur GM de ilk i zorlar aslında Japonlar 4. sırada kalır daha fazla çıkmazlar enseleri yetmez.
misafir308
04-01-2006, 13:26
Mazda-Honda-Toyota
Japon otomobil markalarını mı sayıyorsun :hahaha:
Ustat senin komik demen benim kişisel fikrimi bağlamaz.Toyota neden böyle dendi çünkü bunu TC şartlarında söylüyoruz.Bir motora sağlam ve ekonomik demek ancak maliyetle ortaya çıkar.Eğer ben motora her 5 bin km de bir sürü masraf edersem bu motor isterse 1 milyon km gitsin bemim için hiçbir önemi yoktur.
Toyata nın özellikle bir önceki nesil Corallanın motoru oldukça ekonomikti ayrıca normal kullanımda hemen hemen hiç bir sorun çıkartmıyor.
Zaten zamanımızda hemen hemen tüm motorlar kaliteli ve uzun ömürlü ama eğer sizin motorunuzun hedef kitlesi 10 yılda 200 bin km yi geçmeyecekse tutupta sizin 500 km ömürlü motor yapmanızın bir anlamı yok.Çünkü maliyet artar.Zaten KM bakımından en iyi olan düşük devirli yüksek hacimli motorlar ki bunlarda Amerikan tipi motorlardır.Elbette dezavantajlarıda var.
Kısaca bu konu uzarda uzar öyle basit bir cevabı yok ama özetlersek
a)Periyodik Bakım aralıkları
b) Servis ücreti
c)Motor Rektifiye maliyeti ve yapılabilirliği
d) En önemlisi sizin gerçekten 500 bin km devirecek bir otomobil motoruna ihitiyacınız olup olmadığı( üreticinin bu kitleyi görmesi lazım)
alkış sana (toyota o yusden disel de mitsubishinin teknolojisi olan D-İ-D KULLANMAYA BAŞLADI DİMİ...
AYNI ŞEKİLDİ WV GOLF LERDEKİ FSİ ----GDİ İKİSİDE AYNI
TEKNOLOJİ MİTSUBİSHİDEN KULLANMASI SİZDEN HADİ BAKALIM...
selmanzararsız
06-01-2006, 16:56
alkış sana (toyota o yusden disel de mitsubishinin teknolojisi olan D-İ-D KULLANMAYA BAŞLADI DİMİ...
AYNI ŞEKİLDİ WV GOLF LERDEKİ FSİ ----GDİ İKİSİDE AYNI
TEKNOLOJİ MİTSUBİSHİDEN KULLANMASI SİZDEN HADİ BAKALIM...
Ülke tartışmasında marka öne çıkarmak kesinlikle doğru değil ama madem konu buraya geldi.
1-GDi teknolojisi Lean Burn( yani fakir karışım benzin yakıt oranının 19\1 oranına kadar) teknolojisidir ki bunu İngilizler bulmuş ve özellikle emisyon değerleri bakımından oldukça düşüktür fakat 1980 lerde ABD nin katalitik konvertörü Mercedes yardımıyla Avrupa ya sokmasıyla ingilizler japonlara satmışlardır vs. vs. yani teknoloji avrupa ya ait.
2-toyatanın dizel motorları elde edilen güç bakımından rezil durumda özellikle 2 lt lik dizel motoru fakat dizel teknolojisini mitsubishide almanya dan aldı unutma
Zaten arabalarda kullanılan bütün motorların çalışma ve küçük farklılıklar hariç yapısal bileşenleri aynı olay tamamiyle optimizasyon yani mühendislik.ne gibi Mitsubishi EVO 7 FQ 400 den 2 lt lik motordan 400 HP alıp 3 yılda garanti vermek gibi.
Daha önce dediğim gibi çeşitli kriteler var bunlara göre değerlendirmek lazım.
FAKAT TOYATANIN MOTORLARINA İYİ DEMEK KESİNLİKLE DİĞER FİRMALARIN MOTORLARINA KÖTÜ DEMEK DEĞİL.
YAni Toyata 10 ise MİTSUBİSHİ 8 gibi
Ülke tartışmasında marka öne çıkarmak kesinlikle doğru değil ama madem konu buraya geldi.
1-GDi teknolojisi Lean Burn( yani fakir karışım benzin yakıt oranının 19\1 oranına kadar) teknolojisidir ki bunu İngilizler bulmuş ve özellikle emisyon değerleri bakımından oldukça düşüktür fakat 1980 lerde ABD nin katalitik konvertörü Mercedes yardımıyla Avrupa ya sokmasıyla ingilizler japonlara satmışlardır vs. vs. yani teknoloji avrupa ya ait.
2-toyatanın dizel motorları elde edilen güç bakımından rezil durumda özellikle 2 lt lik dizel motoru fakat dizel teknolojisini mitsubishide almanya dan aldı unutma
Zaten arabalarda kullanılan bütün motorların çalışma ve küçük farklılıklar hariç yapısal bileşenleri aynı olay tamamiyle optimizasyon yani mühendislik.ne gibi Mitsubishi EVO 7 FQ 400 den 2 lt lik motordan 400 HP alıp 3 yılda garanti vermek gibi.
Daha önce dediğim gibi çeşitli kriteler var bunlara göre değerlendirmek lazım.
FAKAT TOYATANIN MOTORLARINA İYİ DEMEK KESİNLİKLE DİĞER FİRMALARIN MOTORLARINA KÖTÜ DEMEK DEĞİL.
YAni Toyata 10 ise MİTSUBİSHİ 8 gibi
arkadaşım karıştırdın biras sana GDİ kimse anlat demediki...????nese verdigin bilgiler güzel ama gdi senden ogrenecek degilim bu birincisi....
nese konuya gelelim mitsubishinin d-i-d i almanlardan aldıgını soyluyorsun bu kadar kulaktan dolma bilgilerle fantazi yapmana gerek yok.....
ikincii mitsubishinin hiç bir firmadan teknoloji amasınma gerek yok :) adamlar her alanda faliyetleri beliii...bunları anlatmama gerek yok..sen sadece türkiyeye gelen mitsubishileri degerlendirmeye alıp mitsubishi yi bu şekilde puan verebiliyorsan hiç birşey soylemiyorum ...(burada temsa nın kabahati var sizelere mitsubishiyi tanıtamamış ..))) mitsubishi gibi bir firma elektronik alanında olsun diger alnda olsun bu denli muhendislik alt yapısı olan bir firma almanlardan teknoloji satın alması ...güldürdün beni akşam akşam ne diyeyim...
Kara murat arkadaşım git mitsubishinin tarihini okuda gel...arşivlerden bulursun
konuyu bizzat ben açmıştım.....
ulke olarak degılde marka olarak en dayanıklı motor honda toyata saab mercedes vs.bmw bence dayanıksız bı motordur arkadaslar
AE101 4AFE kullanıyorum, motor nedir nasıl olmalıdır, sorunsuz bir motor nasıl olur gibi konularda merakı olanlara tavsiye ederim. Yanlız gördüğüm bir problem var, bu arabaları kullandıktan sonra yağ çubuğunun ne olduğunu unutanlar yeni arabalarında sıkıntı yaşayabilirler...
valla benim bildiğim türkiye de en fazla km yapan araçlar mercedes bmw vw
açıp bakın bi ikinci el oto dergisini görürsünüz
japonlarda bildiğim de en makul büyüklükteki motorlardan en iyi performansı çıkardıklarımesela 2.5 skylıne ın supra nın 1000 hp ye kadar yolları var bunun yanında evo 350z impi vs.bi de porsche mercedes ferrari vs. araçlara bakın 3-4-5 cc den aşağımotorları yok ve anca 600-700 hp
YANİ PERFORMANSTA JAPON,DAYANIKLILIKTA ALMAN dürüstçe
Kaan_Gsi
07-01-2006, 11:35
Ferrari & Porsche her zamn skyline supra evo 350z impreza dan 1 gömlek üstün arabalardır. hangi standart skyline bi Ferrari yi yemiş ? güldürmeyin allah aşkına şahsen Ferrari olsam hakaret davası açardım. karşılaştırmadan önce 2 sini bi yanyana koy karşılaştırmaya gerek olmadını anlarsın.
Evo impreza Skyline turbo motorlarının we 4 çekerlerinin werdiği avantajla hadlerinden ii kalkan arabalar ama hiç bi zamn ferrari , Porsche gibi arabalarla kıyaslanamaz.
ama Japon otoları en iyi modifiye olan araçtır bu konuda kimse bişi söliyemez
Murat_caddy
09-01-2006, 15:13
Benim şu zamana kadar bildiğim(ne kadar doğru yada yanlış bilmiyorum)...
1.Mercedes motoru
2.General motor
3.Nissan
arkadaşlar bence en dayanıklı motor JAPON ların motoru.Çünkü bir japon arabası 180-200 bin km ilken bile taş dibi jilet gibi de gidiyor..
misafir308
10-01-2006, 09:49
Soner Mitsubishi'yi bu kadar övüyorsun güzel hoşta bu kadar sevdiğin bu kadar mühedislik harikasının olduğu firma neden batma döşeğinde olduğunu bana söylermisin? Mistubishi'nin başındaki eski baş mühendis (Türkiye'de çalışıyor) şimdi neden başka firmaya kendi rızasıyla geçti dersin durumları iyi değilde ondan.. Sevgili arkadaşlar, neden süper otomobillerle (porsche,ferrari vs) gibi araçlarsa spor (skyline,350z) gibi araçları aynı kefeye koyuyorsunuz ki? Elma ile Armut arasında kıyas yapıyorsunuz hakikaten çok komiksiniz... yaw motorda japon diyen arkadaşlar, neden bir alman otomobili gibi 5-6 jenerasyon eski otomobilleri sokaklarda göremiyoruz? aman gözünü seveyim japonlar 200bin kmde taş.. Almanlar yarım milyonu devirdikleri halde iyiler ;) Almanlarla Japonları aynı klasmana koymanız bile gülünç.. Aman gözünüzü seveyim Türkiyede kıyaslanıyor bir tek çünkü japoncu yada fransız sevdalıları sadece bu ülkede Almanlarla kendilerini bir görüyorlar :D
ALFAPASA
10-01-2006, 15:14
ALMAN İYİDİR DERİM BEN AMA JEPONUDA BOŞ GEÇMEM HANİ
murat-sword
10-01-2006, 18:02
bende 91(13 yaşında) model crx vardı hiçbir motor problemi çıkarmadı ve 91yılındaki motor verileri ne ise aynısını vermişti. standart nsx standart f355 i 400m de geçiyor arada 100hp olmasına rağmen! alman arabaları iyi ama japonlarda aşağı değil...
leonlevo
10-01-2006, 23:46
Unutulmaması gereken gerçekler japonlar bisiklete binerken almanlar dizel motoru buldu soğuk ülkelerin arabalarını alın ! Pişman olmayın
serkanergun
11-01-2006, 03:08
tabiki dünyada en fazla satlan otomobil olan toyota crollanın etkis büyük!
ERKUT 205
11-01-2006, 15:10
normal kullanımda 0 km de 300,000km de en iyi performansı veren araba toyota direk marka ismi veriyorum
misafir57
11-01-2006, 19:04
Honda Accord 2.2 dizel motoru yılın dizeli seçildi hatırlatırım...
3000 dizelde de BMW seçildi. 2200 de neden BMW seçilmedi çünkü o hacimde dizeli yok. olsaydı seçilirdi :))))
Kanımca dizelde 3 marka var ötesi yok : MERCEDES - AUDI - VW
misafir308
12-01-2006, 23:52
Audi ile VW'i ayrımaya gerek yok hepsi VW A.G altında toplanabilir M power :)
Ona bakarsanız zamanında renault 5 bile yılın otomobili seçilmişti bu onun iyi bir araç olduğunu göstermez.. motor teknolojisi diyoruz.. Japonların gurur duydukları VTEC, VVTI teknolojilerini ilk kim kullandı? BMW sonra Mercedes.. bu firmalar isim bile vermeye gerek duymadı ;) onlar için gayet normal çünkü hehe
tunERkan
13-01-2006, 15:15
alman bence.. dünya'da en sağlam motor olarak bmw kendini kanıtlamış durumda zaten. bir de le-mans 24 saat yarışlarında da audi kendini ispatlamış durumda... :)
KillerRabbit
13-01-2006, 15:37
Audi ile VW'i ayrımaya gerek yok hepsi VW A.G altında toplanabilir M power :)
Ona bakarsanız zamanında renault 5 bile yılın otomobili seçilmişti bu onun iyi bir araç olduğunu göstermez.. motor teknolojisi diyoruz.. Japonların gurur duydukları VTEC, VVTI teknolojilerini ilk kim kullandı? BMW sonra Mercedes.. bu firmalar isim bile vermeye gerek duymadı ;) onlar için gayet normal çünkü hehe
+100000:applaus:
saglamlık dayanıklılık.....lemans 24 saat dayanıklılık yarısları en cok kazanmıs marka audı ve son bes yılın ust uste sampıyonu 2006 senesınde bırde dızel v10 makınaylada yarısacaklar....v10 dızel 650 bg....:thumbsup:
dayanıklılık AUDİ MADE IN GERMANY....
HELEKI DIESEL Motor konusunda made ın germany...kesınlıkle tartısmasız...dunku cekık gozluler dızel motor konusunda daha yenıler almanlardan ogreneceklerı cok sey var....
ıyı bayramlar....
sinasibenz
13-02-2006, 12:24
arkadaşlar, arkadaşlaaaar....
bırakın motoru, dünya üzerinde üretim üzerine ne varsa, en kalitelisini ve en uzun ömürlüsünü almanlar üretir zaten.
eşit devirlerde kullanılmış bir honda accord'la (örnek) bir audi a4'ü karşılaştırırsak, accord'un en fazla 325.000, a4'ün ise 425.000 km.ye çıktığını gözlemleyebilirsiniz. bu rakam bir mercedes e serisi için 650.000 km.ye kadar çıkabilir. bana 20 yıl önce üretilmiş bir japonun motorunu gösterin. sonra da gelin ben size 1985 model, mercedes 500 sec'in motorunu göstereyim. senelerin otomobil motorlarına ne kadar etkisi var, gözlerinizle göreceksiniz.
şunu da unutmasın kimse: alman otomobillerindeki motorlar, tank motorlarıdır, otomobil değil. ben neden mercedes kullanıyorum sanıyorsunuz? devir çevirmek için değil herhalde. kaya gibi sağlam motoru olduğu için. dolayısıyla bmw, mercedes ve audi, bir de porsche... bunların motorlarını hem sağlamlıkta, hem kalitede, hem de teknolojide kimse yakalayamaz.
ben mercedes'imi çalıştırdığım zaman motordan gelen ses bana, bindiğim aracın bir otomobil değil de, bir tank olduğu hissini veriyor.
ancak elbette japonların teknolojileri de ilerledi tabii ki. mesela toyota ve honda. bunlar da sağlam motorlara sahip. fakat...
sizin albert einstein'in ünlü dayanıklılık teorisinden haberiniz yok mu arkadaşlar?
yanlış hatırlamıyorsam teori şöyleydi:
2 + 2 = 4
4 + 4 = 8
motor + dayanıklılık = alman tankları...
teşekkür ederim.
Tabi ki Amerikan ve Alman. Amerikan olarak özellikle eski 230cui L6 (3700cc) motorlar, Alman olarakta Mercedes. Haa bide 450 000 de daha motor açılmamış Ford Taunus gördüm Türkiye de. Son olarak Türkiye de benzin düzgün olsa çoğu araba 500 000'i rahatlıkla görür bence. Amerika da Hyundai ile 1.000.000 km yaptılar, burda ki benzinle zor yaparlar.
BuğrA-tyt
13-02-2006, 21:33
merso and vw acayip sağlam
misafir385
13-02-2006, 23:41
kesin alman performans felan capon ama iş KM gelince3 akan sular durur
Vectra_tuner
14-02-2006, 14:50
Ülke olarak değilde marka olarak şöyle olabilir: Toyota, Honda, Mercedes, BMW. diğerleri yalan olur...
Marka ile 1/1 alakası yok bu işlerin.
Örnek ; Mercedes 200E eskileri boşta 4.500 - 5.000 devirde elektirik keser
ve motora zarar vermesini engeller kişinin,,,
Ama yine Mercedes'in C200 Kompresör motoru 180 Hp aşırı beslemeyle güç
çıkarmış... Haliyle Mercedesin bu modelinin motoru diğerinden çok daha az
ömürlü olucaktır.
Opelin 2000 8v motorları 9,2 sıkıştırmalı ve 500.000 Kms'si sorunsuzca bitirirken, SFI motorlu bu km'yi kesinlikle yapamaz.
Bunun dışında ; Bmw'nin M3'ü .. 500.000 Kms'yi devirmek için yapılmamıştır.
Ama 3.30'da bu kriterlerde göz önünde bulundurulmuştur.
Kısaca ; Motor olarak ALMAN - JAPON İkiside sağlamdır. Hondanın 1.6 120
hp yada 110 hp olan versiyonun motor ömrüyle 1.6 V-TEC 160 Ps.'in ki
nasıl karşılaştıralamaz ise bu da öyledir.
Bunun Volvo'nun (İsveç) motoru da dayanaklıdır , VW Zaten kendisini kanıt-
lamış bir firma , Opel (GM) Vs. vs.
Fransızlar hakkında bir bilgim yok , İtalyanlara da pek güvenmem.. Fiat'tan
dolayı bende olumsuz imajı var.
Motor ömrü ; Sıkıştırma oranı , Atmosferik/Aşırı besleme , Arabanın ağırlığı...
ile bile alakalıdır. Düşük sıkıştırma oranına sahip atmosferik motorlar daha
uzun km'yi sorunsuz yaparlar ,,, bunun yanı sıra Aşırı besleme kullanan araç-
larda da motor ömrü daha da kısalır...
Saygılar,
ya bn dayanıklı motor diince mercedes derim
dedemin 90 model 300 sel i war 250000de hala batınmı kopartıo bn bile şsşırıorum
Yiğit G.
15-02-2006, 13:27
bence amerikan , etrafta hala birsürü 50-60-70 model amerikanlar gürleye gürleye geziyorlar..
4 sene öncesine kadar Mercedes 230.4 kullanıyordum, 1976 model araba motor tık demedi 3 sene boyunca.
Ankette Almanlar dedim ama bunu sadece mercedes için söyleyebilirim yoksa bi honda veya toyotanın yanında diğer markaların pek şansı yok bence. Sadece mercedes.
-Ceyhun-
20-02-2006, 12:52
:thumbsup:
Marka ile 1/1 alakası yok bu işlerin.
Örnek ; Mercedes 200E eskileri boşta 4.500 - 5.000 devirde elektirik keser
ve motora zarar vermesini engeller kişinin,,,
Ama yine Mercedes'in C200 Kompresör motoru 180 Hp aşırı beslemeyle güç
çıkarmış... Haliyle Mercedesin bu modelinin motoru diğerinden çok daha az
ömürlü olucaktır.
Opelin 2000 8v motorları 9,2 sıkıştırmalı ve 500.000 Kms'si sorunsuzca bitirirken, SFI motorlu bu km'yi kesinlikle yapamaz.
Bunun dışında ; Bmw'nin M3'ü .. 500.000 Kms'yi devirmek için yapılmamıştır.
Ama 3.30'da bu kriterlerde göz önünde bulundurulmuştur.
Kısaca ; Motor olarak ALMAN - JAPON İkiside sağlamdır. Hondanın 1.6 120
hp yada 110 hp olan versiyonun motor ömrüyle 1.6 V-TEC 160 Ps.'in ki
nasıl karşılaştıralamaz ise bu da öyledir.
Bunun Volvo'nun (İsveç) motoru da dayanaklıdır , VW Zaten kendisini kanıt-
lamış bir firma , Opel (GM) Vs. vs.
Fransızlar hakkında bir bilgim yok , İtalyanlara da pek güvenmem.. Fiat'tan
dolayı bende olumsuz imajı var.
Motor ömrü ; Sıkıştırma oranı , Atmosferik/Aşırı besleme , Arabanın ağırlığı...
ile bile alakalıdır. Düşük sıkıştırma oranına sahip atmosferik motorlar daha
uzun km'yi sorunsuz yaparlar ,,, bunun yanı sıra Aşırı besleme kullanan araç-
larda da motor ömrü daha da kısalır...
Saygılar,dostum gayet güzel bilgiler vermişsin teşekkürler... ancak marka ile 1\1 alakası yok diyorsun ama aşağıda verdiğin örnekler markaların tercihleri ile kilometre olayını belirlediklerini gösteriyor... yani şöyleki mercedes motora aşırı besleme koyarken bunun kilometreden yiyeceğini ve motorun ömrünü kısalttığını biliyor... bunu engellemiyor yada engellemiyor ancak artık günümüzde markaların sattıkları araçlar kadar yedek parçalardan para kazandığını unutmamalıyız.. araçların 50.000 km erken motor bitirmesi belki tüketicinin pek dikkatini çekmeyebilir ama üreticiye daha kısa sürede bir maddi dönüşüm sağlar... bunu bilerek yapıorlar yada bunu amac değil sonuç olarak görüyorlar bu konuda bişey diyemem... ancak şuda bir gerçekki eski model arabalar yenilerden çok daha dayanıklı... peki aslında teknoloji yükseldikçe neden motor ömürleri kısalıyor???? veya üreticiler neden buna bir çözüm bulmuyorlar? buldukları çözümlerde neden tüketicinin yararına değil???
Burak (VİP)
22-02-2006, 10:23
Ben Japon ve alman arasında kaldım ama oyum japona :D
F.E.Güner
22-02-2006, 23:11
bence japon, mitsubishi motor omru olarak iyi ancak performansı dusuk, nissan ise hem motor omru hem de performans olarak dizel de acık ara onde
ERAY_Astra
24-02-2006, 14:36
amerikan arabaları herzaman daha dayanıklıdır..bu kanıtlanmıs bi gercek.!!!
zender_28
05-03-2006, 01:15
mercedeslerin 700 bin km gittigini biliyorum.dizel motorlar.taksilerin cogu mercedes o yuzden :)
zender_28
05-03-2006, 01:22
mercedeslerin 700 bin km gittigini biliyorum.dizel motorlar.taksilerin cogu mercedes o yuzden :)
Orçun_vts
05-03-2006, 13:34
Japanese...
demircimustafa
05-03-2006, 20:11
aynen katılıyorum
ERKUT 205
09-03-2006, 10:46
bizdee toyota vardı 350.000km geldiğinde bile motora herhangi bir bakım yapılması gerekmiyodu ne bir yağ noksanlatma nede gidişinde önemli kayıplar olmadıydı, metalinde bi yıpranma yorulma süreci var elbette ama bunu performansa en az etki eden motor bence toyota
bence nissan ve mıtsubishı
1 milyon km gidiyor motorları
_EGEMEN_
24-06-2006, 18:43
Alman malından şaşmıcaksın. Özellikle merso. Zaten piyasaya pakarsak 70 lerden kalma mersolar hala dolaşırken diğer markalardan pek üye göremiyorum.
misafir336
25-06-2006, 23:50
valla oyum toyotanında ayrıca rover gördüm bizim galeriye geldi 96 model 986.000km deydi orjinal bir arabaydı hala aklım ondadır yanii..motorunda ne sekman ne bişi yoktu.
misafir1275
26-06-2006, 12:32
Walla ecotec motorlar evet çok ii değiller ama benim 94 astra gsi makina 470.000 kmde bi gsi nasıl kullanılır herkez bilir devamlı zorlama zorlama zorlama. Artık yağ yakmaya başlamıştı pistonları söktüğümde ilk kez söküldü sadece yağ sekmanları bitik çıktı kompresor sekmanları hala mükemmeldi eee nede olsa alman olan opel ve american olan cadilac üretimi bi motor tıpkı kanatlı astrada kullanılar 444 hp lik cadillac motoru gibi. He bu demek değilki japonlar kötü hayır aksine ben japonların eskiden pek sağlam olduğuna inanmıyorum lafına katılmıyorum kasaları tamam çürüyordu paslanıyordu fakat motorları hala canavardı ilk bindiğim honda 1981 accord idi 86 da almıştık ve aleti 1996 da sattık 400.000 olmak üzere idi hala deli gibi gidiyor ve yağ eksiltme çok ama çok az oluyordu. Bide ozamanki yağların kalitesini ve koruma özelliklerinide göz önünde bulundurun. Demekki şimdi olsa bi okadar daha gidecek... SAYGILAR ( KÖTÜ MOTOR KALMAMIŞTIR BENCE ECOTEC HARİÇ)
mustafa_sahin_93
26-06-2006, 13:50
ben bu olayı ülke olarak ayırmamak lazım çünkü mercedes'in motorları gerçekten dayanıklı ama bmw konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim.mesela eski amerikan arabalarının motorlarıda çok felaket ama yenileri....
onun için ben mercedes diyorum...
elbette almanlar baska motor yok...
AHMET H.D.
16-07-2006, 01:33
BENCE iSVEÇ MOTORLARI . . .
Bi VOLVO HURDACISIYLA KONUŞUYORDUM ŞÖYLE DEDi ;
BEN BU ARABAYI (77 MODEL VOLVO 244 ) 20 SENEDiR KULLANIYORUM BiŞiSiNi GÖRMEDiM ÜSTELiKTE KÖPEK GiBi KULLANIYORUM YANi YÜKSEK DEViRLi . . .
DEMiŞTi BENCE HAKKETENDE ÖYLE ÇÜNKÜ HALEN BENDE YÜKSEK DEViRLi KULLANIYORUM Bi TIKI BLE YOK . YAZ KIŞ HEMEN ÇALIŞIR .
DAHA NEDiYiM BEN KARDEŞiM . . . :D
m€®t1907
16-07-2006, 14:22
Arkadaşlar bu konuyu hiç tartışmaya gerek yok çünkü dünya MOTOR OLSUN DİYER AKSAMLAR OLSUN ENSORUNSUZ ARAÇIN TOYOTA OLDUĞUNU ÇOKTAN KEŞFETDİ BİLE
evt bmw sağlam diyenler neye göre konuşuyor bilmiyorum.Bir kere alman arabları içinde en az sağlam olan olduğu kesin sanırım :) Japonların hepsinin arkasında kalacağıda kesin.Ee geriye ne kaldı yaw peugeot dan felan sağlam mıdır acaba tartışılır :P
arkadaşım sen sade niye bmw yi ele alıyosun.mercedes 100 000 km testinde en az sorun çıkaran arabalar arasında listeyi alırken,audi ve vw kendini böyle ispatlarken sen almanları direkt hiç sayıyosun benmce yanlış.
ve bişey daha bence bmw gayet iyi motor yapıyo ama öyle bi kullanılıyoki 2, elde aşınmamış motor kalmıyo.ama bişey eklemeliyimki o performansa diğer motorların ömrü biterken bmw ler sade aşınmış oluyo yani o hali bile dayanıklılığının göstergesi bence böyle
m€®t1907
16-07-2006, 23:42
küçük bir yanlışın var arkadaşım..
alman, japon, italyan, ingiliz,fransız, amerikan ,isveç
En az arıza yapanlar...ARIZA YAPMA İHTİMALİ
1. Mazda %17
2. Mercedes %25
3.Toyota %26
4.Honda %27
5.Mitsubishi %29
6.Volvo %30
7.Nissan %33
8.Fiat %34
9.Audi %35
10.Ford %36
11.BMW %37
12.Peugeot %37
13.Subaru %37
14.Hyundai %38
15.Rover %39
16.Volkswagen %40
17. Opel %43
18.Renault %48
19.Saab %48
20.Citroen %50
21.Land Rover %53
22.Alfa Romeo %54
ilk 5'e bakınca 4 japon olması dikkat çekiyor.
8. fiat mı hahahahahh
mehmet-R
17-07-2006, 19:35
alman arabaları bencede bmw hariç alman mühendisliği bu konuda kendini gösteriyor
bence amerıkan sımdı ne alaka dıyeceksınız ama ne bıleyım benım tercıhımdır en uzun km amerıkanlar yapıyordu
selmanzararsız
18-07-2006, 00:34
alman arabaları bencede bmw hariç alman mühendisliği bu konuda kendini gösteriyor
yapma hocam adamların işi motor zaten.3-4 tane zibidi BMW motorunu yedi diye kötü olacak değil ya.Şu anda en verimli ( en fazla güç-en az yakıt tüketimi ) sunan motorların bir çoğunu BMW yapıyor ki bir çok ta ödül aldılar zaten.
520d-535d-330i vs vs bu motorlar perfomanslı olduğu gibi en az yakan motorlarda.Şimdi bir 335i gelecek ki çift turbolu benzinli bir alet ortalığı şimdiden kasıp kavurmaya başladı
m€®t1907
18-07-2006, 01:07
sıralamaya değil, arıza oranlarına bakın siz. sekizinci ile ondördüncü arasında oran olarak pek bi fark yok yani.
eee baktım ne değiştiii ya ben onu demek istemiyorum fiat ın durumunun o olduğuna inamıyorm kaçtane arıza yapmayan adamakıllı modeli var bu markanın
bence siz yanlis dusunuyosunuz fiatin bazi araclari bos olabilir eyv.. ancak azina bir dolu olan standart sunulan bircok ozelligi barindiran araclarida yok degil ayrica elektronik duzen vs.. diosunuz ariza cikarmasi icin bunlardan biseyler cikar diosunuz ancak arizayi sizin o elektronik duzen dediginizaraclar cikarior varsin elktrornik olmasin bos olsun siz kafanizi yormayin bence siz binin bmw ye gezin mercedese binin gezin sonra o bos dediginiz fiat lar sizi bi gecsinde gorun:D :hahaha:
Yiğit G.
18-07-2006, 20:56
siz binin bmw ye gezin mercedese binin gezin sonra o bos dediginiz fiat lar sizi bi gecsinde gorun:D :hahaha:
diyelim sl55 amg kullanıyorum veya m3 / m5 veya slr hangi fiat geçicek bunları ? :)
bu konuda kapanmasin bari ben susiim neyse tamam siz haklisiniz yok yok tabi bmwyi gecen hicbi fiat araci yok ama bence bi arkadas bulun FIAT COupe vs BMW 3.28 kaldirin pistte bakalim kim gecicek eger trafik olayi derseniz o konuda bisey diyemem sofore bagli..ayrica fiati bence siz cok fazla yabana atiyosunuz umarim bigun sizi bi fiat araci gecerde gorursunuz..neysee cnm en saglam motor sizin dediginiz evet haklisiniz karsilastirmayalim bosuna ztn anket sonuclari ortada ALMAN 1. JAPAN 2. AMERIKAN 3.sirada neyse ama umid ediyorum bigun sizi oyle bir fiat gecicek ki kalicaksiniz....ayrica pasa tuningin zamaninda yapmis oldugu(emin diiliim pasa tuning olmayabilirde) bir fiat palio vardi turuncuydu biz otobanda 200le giderken 2002model E"200" le palio bizi ayirdi ve uzadi gitti bence cokta zor diil boyle seyler basiniza gelince anlarsiniz...:)
selmanzararsız
18-07-2006, 22:31
FİAT ın küçük hacimli motorları çok başarılı bence
1.4 Fire motor ve 1.3 Multijet ( yılın motoru seçildi 2005 te ) çok kaliteli motorlar ama BMW ve MERCEDES le rekabet edebilmesi için daha çoooooooooooooooooooooooook ekmek yemesi lazım.
Muzaffer İnal
19-07-2006, 01:00
Alman Motorundan Başka Motor Tanimamm
BuğrA-tyt
19-07-2006, 13:44
sıralama şöyle en az sorun çıkartanlar.kafadan yapmıyorum sıralamayı
1.mazda
2.mercedes
3.toyota
4.honda
5.vw
diye gidiyor tam hatırlayamadım
yani japonlarda çok fazla motor lar uretıyolar ama mercedesin olusu en 500 bin gider tabe japonlarda çok iyi ve uzun omurlu ama almanın yerı ayrı
eee baktım ne değiştiii ya ben onu demek istemiyorum fiat ın durumunun o olduğuna inamıyorm kaçtane arıza yapmayan adamakıllı modeli var bu markanın
arıza yapmayan marka yoktur
önemli olan arıza yapan aracın arızasını minimum sürede gidermektir
tolga tyt
21-07-2006, 15:16
japonlar
Taner-AT
22-07-2006, 09:38
Almanya
BENCE JAPONLARın YANINA KİMSE YAKLAŞAMAZ.
Arkadaşlar tam hatırlayamasamda sanırım daihat'sunun suanki genel müdürü anlatıyor!Bir dergiye verdiği röportajı okuyorum tabi bende, servise gelen bi aracı satın almak istiyor (araçta 750 000 km'de orjinal :) ) sahibi satmıyor! ilginç servis müdürü- o kadar km'yi motor açılmadan nasıl gitmiş diye. Sahibiyse bana kalırsa daha bu kadar gider bu araba diye satmak istemiyor japonlarda motor yapıyor ama kullanan ,kullanıyor! Hondaya binen arkadaşlar 7500dd görmezse olmaz mesela ama motor ömrüde max. olmaz!!! olay devir olayında esasında ama japonlar devirli kullanılmazsa tartışmasız NUMBER ONE...
misafir1234
23-07-2006, 03:49
yaa bırakın fiat ı yaa. yaa sienada yol tutusu diyorlar ya,, neyse fiat dan iyisi yok arkadaslar.. bunu kafamıza sokalım..
misafir1234
23-07-2006, 03:55
Gerçi berk007 gerekli cvbı vermiş ama bende yazayım bi örnek.
Ben kendi gözümle 97 yılında alındığı zamanı bildiğim bir Doğan'ın birkaç ay önce 700.000 i devirdiğini ve sıfırdan beri lpg de kullanıldı araba benzin nedir bilmiyor.Sahibinin ne yakıt ,ne çekiş , ne yağ konusunda hiç bir şikayeti olmamasına rağmen sırf meraktan aracın motoru açıldı ve görüldü ki ne segmanın ne pistonun da en ufak bir sorun yok daha ne kmler yapacağı söylendi .Şimdi burda senin dikkatini şuraya çekmek istiyorum Mercedes kaç para, Doğan kaç para ..Yanlış amlaşılmasın Fiat motoru mercedesten üstün demiyorum zaten bn ama senin gibi olaya yaklaştım.Belki Türkiye'de olmadığın için bilmiyorsun Tofaşlar takside 24 saat kontak kapatmadan çalışıyor.Üstelik hepsi LPG'li...
abi bu 700,000km sakın 70,000olmasın.. abi motoru bi kenara bırak arabada yürüyen aksam diye bişey kalmaz..
SelçukRS
25-07-2006, 18:34
ya sen marsda mı yaşıosun hiç ayırmadı mı beğenmediğinn uno turbo seni almanyada?
palio markadır dostum 70.000 tane den fazla satıldıysa ve adına fan klupler açıldıysa o araç bnm için markadır kusura bakma
Sana İstanbul Taksiciler Odasının telefonunu bulmak gerekecek sanırım.Hangi taksi senni bahsettiğin km den az yapıyor düşün ist'de 24 saat kontakları açık üstelik lpg ile
Bir de şu televolecilik edası ile sözlerimden sana malzeme çıkabilecek yerlerden alıntı yapmaktan vazgeç inan komik oluyor..:1nee:
uno turboyu ayıracak çok araç var...rahat ol
+ 70,000 tane sattı die palio marka olduysa ..wv beetle ler ne ... ki onu geçeyim clio serisi symbol paliodan her seferinde çok daha fazla sattı..ama bu clioyu markamı yaptı maalesef efsanede yapmadı ...böle bişi dünya libarütüründe yok sen mi sokuyorsun acaba...
24 saat kontak kapatmıyan taksiciler bu okadar önel bişi deil arabayı yıpratan çalışmasından çok hor kullanmak zorlamaktır yıpratan ....düzenli çalışan herhangi bişiye aksi durumlar dışında saglam durması olamsı gereken budur zaten
artı yazdıkların çogu saçma 2. kez sayfada yer kaplamaması için kısadan başlıkları alınması doru bi seçim...
ben ugraşamıcam ondan direk alntıdır yapcam ama ...
Yiğit G.
26-07-2006, 00:44
yavv bu ne saçma mesaj böyle yavvv.....
ne demek uno ayırmadımı seni?? ne alaka??? bi defa almanyada uno ne gezsin.o aracı almanyaya almazlar..ister turbo olsun,ister 40 tane nos taksınlar..
:D:D:D
selmanzararsız
26-07-2006, 01:37
ne demek uno ayırmadımı seni?? ne alaka??? bi defa almanyada uno ne gezsin.o aracı almanyaya almazlar..ister turbo olsun,ister 40 tane nos taksınlar.. :D
:hahaha: :D
MADE IN GERMANY mercedes,bmw,vw,audi....:thumbsup:
aynen almanya diorm
Kaan_Gsi
27-07-2006, 04:03
fiat şimdi ne üretiyor ki eskiden ne üretmiş? kartal veya uno, bunlar mı?
ben bi fiat cı değilim ama senin sölediğin kartal uno cart curt onlar tofaş dır :opa: oda TR malı araçlardır
hmm Fiat ın multi jet i üstüne dizel motor warmı ? benm bildiğim en iyisi o
en son FIAT grande punto çıkardı bencede çok gzüel bi araç ...
fiat la tofaş ı birbirine karıştırma ...
91 model fiat yapımı tempra 4-5 sene hasarsız gidiyo ama 95 yapımı tofaş tempra 8 ayda bir servisde ...
+
FIAT ın biraz tarihini araştırırsan şu an ki dünya çapında dev bi marka olduğunu çok rahatlıkla anlarsın :thumbsup:
ben bu konuda kendi kişisel görüşümü söledim
Dünyadaki en iyi Motor Rolls Royce dur !? warmı aksini iddaaa edebilcek biri ama genellemeye bakılırsa almanlar daha başarılıdır Mercedes + Bmw saolsun Japonlarında bi Toyota efsanesi war + dünyadaki en sağlam mal japon malları denir iş bu yüzden iş karışık demiştm
ne demek uno ayırmadımı seni?? ne alaka??? bi defa almanyada uno ne gezsin.o aracı almanyaya almazlar..ister turbo olsun,ister 40 tane nos taksınlar.. :D
diğer lafa bakarsak,her 70000den fazla satılıp adına kulüp fan açılan araba markaysa ladalar,tatalarda marka o zaman..allahım yaavvvv....
taksicilerin yaptığı kilometreleri bizemi anlatıcan?? bilmiyomuyuz her şahin her doğan 300000 demden motru masaya yatırır... bilmiyomuyuz taksiciler arabayı devirli kullanmaz.:thumbsup:
bide kız arkadaşa alıntı yapma her cümlemi demişsin, maşallah sen onun her sözünü alıntı yapmışsın. vay komiklik vay......... :D :) :p
Unoyu almanyaya almamalarının sebebini açıkcası merak ettim
sen öyle diyorsun ama almanyada uno turbo mevcut
bilgilerinize
uno fiat'dır. :thumbsup:
doğan şahin kartalda fiat lisansı ile üretilen otomobillerdir
Bilgilerinize
ÖĞRETİYOSAN ÖĞRET ARKADAŞDA BAYAN ARKADAŞIMIZIN MESAJINDAN ALINTI YAPARAK ZORLA NEYİ ÖĞRETMEYE ÇALIŞIYOSUNUZ. OLAY BU YANİ...:opa:
kusura bakmayın ama siz bu sitedeki bayanların bekcisimisiniz.....
kim kimin hangi bayanın msjına alıntı yapmış onumu takip ediyorsunuz yoksa
forumda bilgi paylaşımımı yapıyorsunuz
misafir876
29-07-2006, 00:45
Bu güne kadar iki japon bir alman bir italyan arabası kullandım. Japonları abartmayalım onların yakıt ekonomisi hoşuma gitti. Diğerlerinde ise Alman derim nedeni ise General Motors olması.
makina sanayinde uzun zamandir almanya bas sirada halada oyle denebilir
ne motoru olursa olsun benzin,dizel,elektirik almanlar yada avrupa bu konuda su andada bir cok guclu rakibi olmasina karsin hala yerini korumakta
araba motoru dersek
eski uretilmis amerikan motorlari maliyete,agirliga bakilmaksizin yuksek hacimli ve cok silindirli uretilmislerdir buda daha cok saat calismalarina imkan vermislerdir. ondan klasman disi sayila bilirler.
su anda gercekten dahanikli japon ve uzak dogu araclari uretilmekte
ama ulkemiz ve dunya yollarina bakarsak problem cikarmadan calisan motorlarda alman ve ingilizlerin basta olduklarini goruruz
avrupa sanayinde ki maliyet ve uretim fiyatlarinin cok artmasi dusuk maliyetle calisan rakiplerinin daha on planlara cikmalarina neden oldu
daha dusuk fiyata daha az kalitede ama ayni fonsiyonda ve ozelliklerde olan araclar.
dizel araclar prensip olarak benzinli araclardan daha dayanikli olurlar
en dayanikli dizel arac motorlarini mercedes uretmistir bu benim kanatim
benzinli motorlara gelirsek gene mercedes ve ingiliz motorlari demek olur
bence siralama
alman
ingiliz olarak baslamali
_ e M R e _
24-08-2006, 14:03
aLman
önce saab ( adım kadar eminim ) sonra honda ve diğer hemşerileri :)
bmw-mercedes-audi-opel-volswagen-renault
misafir458
28-08-2006, 00:58
almanyada taksicilik yapan yapan bir akrabam 96 model mercedes dizel ile tam 1500000 (sıfırlar doğru birbuçuk milyon) km yol yapmış ve hala revizyonsuz çalışıyormuş araba başka bişi demeye gerek yok sanırım
ve bu arada rover 110,000 km henüz hiç arıza yok (nazarlardan saklasın ALLAH)
Aslında hem Alman hemde Japon demek istiyorum. Ama Almanın en iyileri başta Mercedes olmak üzere bir kaç marka iyi. Bu demek değilki tüm almanlar çok dayanıklı. Böyle bir oranlamaya gidilirse de sanki Japonların daha fazla markası (sayı olarak) daha dayanıklı gibi geliyor bana.
Onurcan Y
01-09-2006, 01:15
merso ayrı bişi...
Mercedes-Toyota
Karizma pahalı her arabayı yazmayın lütfen
kaç tane gördünüz 500.000km. devirmiş BMW?
Mustafa Yal.
01-09-2006, 02:53
Alman lara guveniyorum arti su anki arabam Acura 133.000 milde ve burda 180 -200 bimde yuruyen toyota ve hondalar var
bmw motoruna hiç kimse iyi demesin.opel'in dohc 16v motoru durarken ne bmw si.alman motorları daha iyi
bmw motoruna hiç kimse iyi demesin.opel'in dohc 16v motoru durarken ne bmw si.alman motorları daha iyi
bazı nedenleri bilmeden bmw kötü bu iyi demek biraz yanlış oluyo
bmwnin tr şartlarında daha fazla arıza yapmasının nedeni yüksek sıkıştırmaya sahip olması ve benzin kalitesinin kaliteli olmaması eskiden durum böleydi
biraz sıkıştırması düşük olan çoğu motor uzun ömürlü olablir alman amerikan japon vs fark etmiyo
önemli olan performans ömrü onu ne kadar süre sağlayabiliyo ona bakmak lazım
mserdar10
01-09-2006, 22:53
bu nasıl bir yorum böyle :hahaha:
Yiğit G.
02-09-2006, 15:28
bu nasıl bir yorum böyle :hahaha:
heheh :hahaha:
SeZeR-323BG
11-09-2006, 01:25
f1 i izledikten sonra(raikkonen in yaşadıkları) mercedes hariç hepsi diyesim geliyo :D şaka bi yana japon otomobilleri özellikle MAZDA-HONDA-TOYOTA en dayanıklıları ;)
harunfly
11-09-2006, 02:02
Mercedes tabikide :D
Yiğit G.
11-09-2006, 16:33
polemik için sormuyorum, şu zamana kadar gördüğünüz honda ya da mazda'ların en fazla kaç km yapanlarını görünüz? 350.000? 450.000?
zamanında bizim 94 323 300.000 ne gelmişti ve motoru açılmamıştı.400.000 yapanınıda duydum.
tarikumac
11-09-2006, 16:39
MAZDANIN 184000 DE KAYIS ATTIGINI BILIOMUYDUN:)
SeZeR-323BG
11-09-2006, 19:34
polemik için sormuyorum, şu zamana kadar gördüğünüz honda ya da mazda'ların en fazla kaç km yapanlarını gördünüz? 350.000? 450.000? benim amcamın 626 sı şu an 350000 de ve gidişine göre 450000 i de çok rahat görür o yaşta bir araca göre 0-100 ü hala 10 sn MAZDA farkı bu! aynı şekilde hondaların motor konusunda üstünlüğü tartışılmaz 320000 de 89 civic tanıyorum ve hala ilk günkü gibi şimdiki 0km lere taş çıkartır:thumbsup:
SeZeR-323BG
12-09-2006, 12:25
ya benim gözümde e 200 100000000000000000km devirmiş olsa bile imajı belli 45 yaş üstü arabası aynı şekilde alman otomobillerinin çoğu böyle imaj problemi var ama en yaşlı japon arabası bile genç ve dinç görünümlüdür ve alman otolarıyla çok rahat baş edecek düzeydedir! bu arada bir yakınımızda da e sınıfı bir merc. var modelini tam hatırlamıyorum ama 2,3 lt olduğunu biliyorum araç 450000 km de bakımı hiç aksatılmamasına rağmen verdiği tepkiler ölmüş gibi ancak bahsettiğim 626 gaza yüklenildiği anda roket gibi fırlıyor üstelik 1.6...
kullanış tarzınada bağlı bence alman
SeZeR-323BG
13-09-2006, 12:31
zaten imaj olarak da bir mercedes, bir bmw ile honda'nın ya da mazda'nın başa çıkamayacağını söylememize de gerek yok herhalde senin imaj anlayışın böyle ise..şimdi bir rx-8,rx-7-impreza ya da evolution(japon güzelleri) un bir e serisi ya da bir s serisi ya da bir 520 den daha spor durduğunu yoldan geçen 100 kişiye sorsan 90 ı rahat söyler senin bahsettiğin imaj itibar,gösteriş,prestij farklı şeylerden bahsediyoruz... bu arada dayanıklılık konusuna gelince.. formula1 motor sanatının zirvesidir ve son 5 yılın istatistiğini yaparsan mercedes(mclaren) in dayanıksızlığı yüzünden raikkonen in kaç dünya şampiyonluğunu kaçırdığını ve 2003 te bmw(williams) p83 ün dayanıksızlığının montoya ya şamğiyonluğu kaybettirmesi olayları dışında honda ve toyota nın yani japon markalarının dayanıklılık olarak hiç motor patlatmadan gittiği km lere bakmanı tavsiye ederim..:cool2::thumbsup:
Sharkfin_Hasan
13-09-2006, 14:26
W124 200d
SeZeR-323BG
14-09-2006, 13:36
.. mercedes biraz ağır tarz ama ya bmw? hiçbir marka, bir sedanı bmw kadar sportif hale getiremez, asla! :opa:
:hahaha: :hahaha: fanatizmin bu kadarı! bu lafa sadece gülünür:hahaha: sizin lexus(ıs300),saab(9-5aero),mazda(6),honda(accord) gibi muhteşem sport sedan markalarından haberiniz yok galiba:thumbsup: hayatı otomobiller üzerine kurulmuş biri olarak sınıflandırma konusunda en az sizden iyi olduğumu söyleme ihtiyacı duymuyorum beni bu forumda bilen biliyor zaten:thumbsup: dayanıklılık konusunda motorsporlarını özellikle de formula1 i bu olaya dahil etmiyorum bir daha çünkü f1 den ne kadar anladığınız ortada dayanıklılık problemini teknik arıza diye geçiştiren biri olarak ilk sizi gördüm bu arada :)
SeZeR-323BG
14-09-2006, 13:44
dayanıklılık imajına bakalım. sorun bakalım etrafınızdakilere, kalite ve dayanıklılık deyince mercedes'ten önce ne cevap verecekler? yok başka bir cevap gelirse, sorduğunuz kişiyle tüm bağlantınızı kesin derim. :D
o zaman etrafımdaki 45 yaş üstü her insanla bağlantılarımı kesmem gerekecek gençlerle devam..:) belirili yaş kesimi tabi ki de merc. diyecek çünkü onların zamanında murat,renault 12 dışında ithal olarak bir merc. vardı japon otomobilleri yoktu yanii e fiyat olarak da üstün olduğuna göre o zamanın insanları arasında isim yaptı merc. ancak şu an etrafımızda 100lerce japon otomobili var ve arabadan anlayan çoğu genç merc. in sadece isimden başka bi işe yaramadığını biliyor çevremden biliyorum:thumbsup: o zihniyet yok oluyor artık zamanla ve olmalı da:flop:
semavi zora
14-09-2006, 14:18
sorunsuzlukta japon otomobillerle yarışabılecek tek motor mercedestir...bir cok kısı honda ve toyota demıs(sanırım satış rakamları dusuk oldugu ıcın mazdaya atıfta bulunulmamıs) ama mazda sorunsuz motorlarıyla kendını kanıtlamıstır( rotary motorları ayrı tutuyorum cunku o motorlar mazdanın geleneksel olarak gelıstırdıgı motorlardır ama yınede 100bınde bıter geyıklerıne katılmıyorum)kaldıkı daha once 25 marka arasında yapılan bı arastırmada mazda en az sorun cıkaran arac secılmıstır.2 mercedes 3 toyota 4 honda idi sanırım...bmw 8 yada 9. sıradaydı...en sondada alfa vardı. kaldıkı benım hıc bır mazdamda motor yaptırma durumu olmadı. her bırınde ortalama 140 bınde debrıyaj degıstım (babam 230 bınde hala devam edıyo)bırı 9senedır gazda kullanılıyor 94 model ve 180 bınde tık yok.suankı aracım gazlı 142 bınde eskısını aldıgımda 90 bındeydı (ama km ile oynamıslar sanırım) ustalar motor olu dedı. sattıgım adam hala bınıyor ve 160 bınde (balatayı 140 bınde degıstı) ve benım gıbı devırlı cogu kısı kullanmaz o araba 7000 devırı cok cevırdı. ama lükslük deseydınız yada konfor o zaman oyum almanlardan yana olabılırdı. kaldıkı yenı model japon otolar bu değerlerdede hayli yol katettiler. bence motor saglamlıgı deyınce mercedes harıc almanlar japonların biraz gerısınde kalır...
SeZeR-323BG
14-09-2006, 14:25
sorunsuzlukta japon otomobillerle yarışabılecek tek motor mercedestir...bir cok kısı honda ve toyota demıs(sanırım satış rakamları dusuk oldugu ıcın mazdaya atıfta bulunulmamıs) ama mazda sorunsuz motorlarıyla kendını kanıtlamıstır( rotary motorları ayrı tutuyorum cunku o motorlar mazdanın geleneksel olarak gelıstırdıgı motorlardır ama yınede 100bınde bıter geyıklerıne katılmıyorum)kaldıkı daha once 25 marka arasında yapılan bı arastırmada mazda en az sorun cıkaran arac secılmıstır.2 mercedes 3 toyota 4 honda idi sanırım...bmw 8 yada 9. sıradaydı...en sondada alfa vardı. kaldıkı benım hıc bır mazdamda motor yaptırma durumu olmadı. her bırınde ortalama 140 bınde debrıyaj degıstım (babam 230 bınde hala devam edıyo)bırı 9senedır gazda kullanılıyor 94 model ve 180 bınde tık yok.suankı aracım gazlı 142 bınde eskısını aldıgımda 90 bındeydı (ama km ile oynamıslar sanırım) ustalar motor olu dedı. sattıgım adam hala bınıyor ve 160 bınde (balatayı 140 bınde degıstı) ve benım gıbı devırlı cogu kısı kullanmaz o araba 7000 devırı cok cevırdı. ama lükslük deseydınız yada konfor o zaman oyum almanlardan yana olabılırdı. kaldıkı yenı model japon otolar bu değerlerdede hayli yol katettiler. bence motor saglamlıgı deyınce mercedes harıc almanlar japonların biraz gerısınde kalır... işte son nokta bu.
Yiğit G.
14-09-2006, 18:36
En sevdiğim marklar bile tartışmanın içinde de olsa , o tartışmanın içinde MERCEDES varsa konusmaya katılmam :D Çünkü o varken diğer markaların savunulacak pek bir yanı kalmıyor.(bmw ile beraber) ;)
F.E.Güner
15-09-2006, 14:23
bence bastan bir hata yapılmıs , biraz daha detaya girip sadece motor yerine araba motoru, pickup motoru ve suv motoru seklinde yapılmalıydı yada benzinli - dizel gibi olmalıydı. ben pickup kullanıcısıyım ve japon pickuplarının motorları (ozellikle de nissan) bana gore daha iyidir. sonucta alman,ingiliz, italyan vs. ulkelerin ulkemizde satılan pickupları mevcut değil. hatta ve hatta pek cok onemli ureticinin (mesela mercedes ve bmw) pickup uretimi yok. durum boyleyken navara motoru ile cls serisini motorunu kıyaslamak cok sacma....
bence bu sekilde olursa daha az tartısılan , hatta tartısıldıgında daha anlamlı olan bir anket sonucu ortaya cıkacaktır.
not:kişisel fikrim, km olayına gore motor dayanıklılıgını otobus ve kamyonların kat ettikleri yoldan cıkarabilirsiniz. kim kaputu acmadan cok gidiyorsa o daha saglamdır.
Dunyadaki motorlar, ltwa kriterlerindeki , kranster sistemine sahip oldugu icin dayaniklidir.
Kisi kullanim tarz ve norm verileri dogrultunda 150000 km nin yarisindan fazlasinda 8000 devirde calisan bir motor dayaniklilik konusunda onemli ip uclari verir ki motor omru daha bitmemistir.
Dayaniklilik konusunda Bir Mercedes O302 ve Magirus serileri bu alanlarda liderdir.son yillarda ikarus da bu yarisa katildi.AS600 den baslayip AS950 ye giden seriyide unutmamak lazim.
Bir reklam dada isuzu 1 milyon diyordu.
Simdi dunya da 1-2 degil cok marka var artik herkes en iyiyi istedigi sart ve kosullarda yapabiliyor.Artik kim daha fazla silindir ve turbo basinci koyacak motorlara bunlar konusuluyor.Bu bir trend ve seri uretim.
Turbo sistemi son donemde otomobil ureticilerinin sarildigi bir kurtarici ve satis grafigini artirici bir etken olarak basrolde oynuyor.
Gunumuz teknolojisinde bunlara uyum gosterelim ve otomatik kapi carpar uyarilarina bir kez daha dikkat edelim
Bir diger mesaj hattinda gorusmek uzere.
http://img227.imageshack.us/img227/9605/avatarom0.jpg
600.000 km de mercedes görmek şaşırtmıyor
ben o civar km de birkaç mercedes gördüm.
başka hiçbir otomobilde bu kadar ileri km ler görmedim
ama sorunsuzluk mevzuunda toyota diyorlar
adamlar 250.000 km sorunsuz süreyim bana yeter diyor demekki
selmanzararsız
18-09-2006, 00:58
uzakdoğulular özellikle Japonlar çabuk öğreniyor ve hızla mükemmel işler çıkartmaya yöneliyorlar ama motor üretiminin anavatanı olan Avrupa lılar özellikle Almanlar hala Japonlardan önde.
Yani teknolojik olsun,mühendislik olsun Avrupa daha ileride.Bu konuların uzmanı (profosör,teknik danışman vs vs ) birine sorun size ıspat eder.
İşin kullanıcı boyutuna gelirsek örneğin bir MAZDA örneği var.Çok kaliteli motorlar üretiyorlar.Dediğim gibi Japonlar hızlı öğrenip açıklarını çok çok hızlı kapattılar 2. Dünya savaşından sonra ama özellikle hala biraz geriden takip ediyorlar teknolojiyi.Ama dediğim gibi Japon aracı alırken de Alman arabası alırken de aklımda motor ile ilgili herhangi bir soru işareti olmaz.
Bence bu konunun esas muhatabı KAMYON ve OTOBÜS ler.Yani 1-2 yıl içinde sonuçta bu kişiler böyle motoru harcayacak kadar km yapıyorlar.Bu segmentte de Avrupa firmaları daha ileri ( VOLVO,SCANIA,MAN vs vs ) ama Japonlarda boş deği tabiki de ( ISUZU;MITSUBISHI vs vs ) ama hala gerideler.
ya arkadaşlar ben bu konuyu yarısına kdr okudum ve çoğu yerde güldüm. ben american markasının sanırım chevrolet in bi modelinde yağ koymak için kapak bile olmadığını duydum.araç 1,000,000 km garantiliymiş ve o süre dolunca revizyonla beraber yağ koyup yine 1,000,000 km kullanıyosunuz.hee bu arada bir motorun örü km ile ölçülmez çevirdiği devir ile ölçülür bu yüzden kullanamya bağlı bir olay.bi hyndai accent in 1 milyon küsür km yaptığını görmüştüm bi haberde.bu nedemek adam devirsiz kullanmış.bizde 76 w123 230.4 merco vardı 370,000 deydi ve otobanda 200 ü görüyodu tık demiyodu.ki aracı ben full devirle kullanıyodum 4000-5500 arası.ben diyorumki herzaman "3 yıllddııızzz"
deniz özkan
18-09-2006, 03:31
ben bi prelude duydum 930.000km de sahibi yaşlı bi adam zorla rektifiye ettirmişler motoru...honda teknolojisi işte adamların motoru çok dayanıklı bir sürü videoda var susuz yağsız işkence edilen honda arabaları hepside canavar gidi gidioo japon arabalarını tek geçerim sonrada gerçek amerikan arabaları son olarakta alman diğerlerini hiç katmıoyrum bile..
ya arkadaşlar ben bu konuyu yarısına kdr okudum ve çoğu yerde güldüm. ben american markasının sanırım chevrolet in bi modelinde yağ koymak için kapak bile olmadığını duydum.araç 1,000,000 km garantiliymiş ve o süre dolunca revizyonla beraber yağ koyup yine 1,000,000 km kullanıyosunuz.
uzaktan kumandalımı o araba?
uzaktan kumandalımı o araba?
bilmiyorum bence bi araştırın bendeki sadece bi duyum.bende araştırıyorum bakalım uzaktan kumandalımı yoksa yine bi american teknolojisimi.
SeZeR-323BG
21-09-2006, 21:50
bana bir genç söyler misiniz, sl 55 amg'ye hayır diyecek? isimden ibaret demişsiniz dünyanın en iyisine. ne isimmiş, rakipsiz hala! (bmw var, o da alman. :)) ne isimmiş, günümüzdeki araba teknolojisinin yarısı ona ait! sanırım araba olayından anlamayan sizsiniz yani, belki de anlamamazlıktan gelen. anlamıyorlar diye gençlere iftira atmayın lütfen. çünkü şu alıntının sahibi daha çok genç.
yıllar önce sadece bir marka vardı, o da mercedes'ti. şimdi bmw var ve iki marka oldu dünyada. (sporda ferrari ve porsche, o ayrı tabi.) siz istediğiniz japon taraftarlığı yapın, gerçekleri değiştiremezsiniz. bu arada, ben markadan bahsediyorum, etiketten değil! :opa:
bir de bazı arkadaşlar hala sorunsuzluktan, bu tür araştırmalardan bahsediyor, konu dayanıklılık bildiğimiz gibi. sorunsuzluk ise ayrı şey. ok :thumbsup: bu konuya fanatizmi bu kadar enjekte etmeyi başarıyorsunuz anlamıyorum:nee006: 'yıllar önce bir marka vardı o da mercedesti' cümlesi bu kanımı doğruluyor şu an da yıllar önce de birden çok marka vardı hala anlatamadım galiba ne demek istediğimi ben mercedesin ya da bmw nin dayanıksız olduğunu söylemiyorm tabii ki de dayanıklı ve güçlü motorlar üretiyorlar ancak japon otomobileri şu anda alman otomobillerini yere serecek kadar dayanıklı motorlara sahip bu arada gençler artık sl 55 e verilecek parayla honda nsx mazda rx-7,rx.8 toyota supra,nissan skyline gt-r v-spec gibi ultra süper spor otomobilleri tercih ediyor(en azından benim arkadaşlarım) sl 55 harika bir otomobil ancak az önce saydıklarım mükemmel:thumbsup: bu arada teknolojiler konusunda bana almanların japonlardan daha üstün olduğunu savunuyorsanız hala pes!
F.E.Güner
22-09-2006, 20:18
tartısmayı farklı duzlemlere cekiyorsunuz bence. japonlarında artıkları var ve almanlarında tabi aynı zamanda her ikisinin de eksileri.
japonlar bana kullandıgım arabayı sundular, siz almanların aynı segmentte bana bir aracını gosterebiliyor musunuz? duzlem dogru oldugu surece tartısma mantıklı ama siz biraz bu sınırın dısına kacıyorsunuz.
saygılarımla
F.E.Güner
22-09-2006, 20:35
sizin (sahsınızı değil , konuyu cekiştiren tum arkadasları kastediyorum) yaptıgınız tartısmayı baz alarak , ve konunun dayanıklı motor oldugunu unutmayarak bu segmentte bir arac kullandıgım için segment belirtmek geregi hissettim. sizce kullanmadıgım aracların motoru hakkında yorum yapmam dogru olur mu?
bence nissan pickup motorları dayanıklıdır ancak bunu SL serisi bir mercedes ile karsılastıramam. yada ben aracımı 3.5 tonluk bir romork cekerek kullanabiliyorsam aynısını bir SL den bekleyebilir misiniz? dikkatinizi bu noktaya cekmek istedim sadece. bence sınırları daraltıp tartısmak lazım.
selmanzararsız
22-09-2006, 22:00
evet, bence de olay motordan baya bi sapmış.
bi de MOTOR un anavatanı Avrupa olduğu gibi birçok teknolojiyi Japolara da Avrupa satmıştır.
Lean Burn Engine ( İngilizler )ki Mütsubishi bu teknoloji ile GDI, Wankel motor teknolojisi ki bu teknolojiyide Mazda satın almıştır Almanlardan.
Burada sadece oldukça önemli iki örneği verdim ki bunlar en önemli kilometre taşalarıdır.Yoksa Dizel motor teknolojisi,Turbo teknolojisi vs vs bir çok teknolojinin anavatanı Avrupa dır.Ve bu teknolojileri geliştirmek için dahi olsa Japonlar para vererek satın aldı.
Ama daha önce dediğim gibi Japonlar çabuk öğreniyor hızlı uyguluyorlar.Örneğin şu anda HONDA çok ciddi olarak motor piyasasında.Ve devrim niteliğinde motorlara ve teknolojilere imza attı hala da atıyor.Keza Mazda,Toyota.... mühendislikte optimizasyon dediğimiz olguyu, çok iyi uyguluyarak işe yararlığı ( fayda/ maliyet oranı çok iyi anlamında ) çok iyi motorlar üretiyorlar.
ama Japonların ürettiği bir çok otomotiv ilk önce Avrupa otomobillerini taklit ile başladı diyebilirim.Daha sonra kendi kimliklerini buldular.Hala birçok segmentte eksiklikleride var.Yani daha çok çalışmaları lazım.Ayrıca rakipleri olan KORE ve ÇİN de git gide daha güçleniyorlar Uzakdoğuda.
Japon Alman Diyorsunuz Ama Yerli Tofaşta Ticari Taksi 500.000 Km Yapan Gördüm Hemde Rektifiye Yapilamiş Ve Bu Araç Bütün Gün Trafikte Ve Tuplu Hesap Edin Artik. Ben Birazda, Motor Konusunda şans Diyorum
F.E.Güner
23-09-2006, 11:22
münferit istisnalar her zaman vardır, sans olayına kesinlikle katılıyorum. ayrıca bana gore dayanıklı motor aynı zamanda sorunsuz motordur. 100.000km gectikten sonra bile hala ilk gunku performansı (yakıtı , cekişi vs.) verebiliyorsa bence o motor iyidir. bugune kadar kullandıgım sıfır araclarla (L200, 99 model, 2003 te sattım) en fazla 160.000 km yol yaptım. o km ye gelince sattıım unku motor bazı sinyaller vermeye baslamıstı.
SeZeR-323BG
23-09-2006, 22:39
yalan mı mercedes'in japon'lardan sağlam olduğu? bu mu fanatilik? kabullenememezlik yapmayın lütfen. ben katı bmw'ciyim, yalan değil ama ben bile bu konuda mercedes dünyanın en sağlamı diyorsam...
japonya'dan sl 55 amg gibi bir aracın çıkması bir hayal midir nedir?
bu arada, sizin sınıflandırmalardan haberiniz yok galiba. normal spor otomobillere (rx-8, skyline vs.) ultra süper spor demişsiniz! kusura bakmayın da japon'ların ultra süper sporu yok. :) ultra süper spor dediklerimiz slr, carrera gt ya da enzo gibi araçlardır. sizi söylediğinize göre alt sınıf punto, oldu üst-orta sınıf. :)
teknolojiye gelirsek, siz bana japon'ların araba dünyasına ne sunduğunu söyleyin, ben size alman'ların ne sunduğunu söyleyim. buna da var mısnız? aslında otomobil teknolojisinin en önemli patentlerinin lideri bi firma var almanya'da: bosch. uzatmaya gerek yok ama, neyse...:sinir: doğru japonyadan sl 55 gibi gösterişten başka hiçbir işe yaramayan bir araba çıkmaz çünkü japon arabalarının hurdası ortalama fiyatla maximum performans verir :thumbsup: spor otomobil konusuna gelincee.. ultra spor kabul edilen mclaren f1 in elinden alan,dünya 0-100 rekorunu şu an elinde tutan GREDDY MAZDA RX-7 den haberiniz olmadığı belli bu dediğim araç ultra spor diilse nedir?? mclaren f1 diyorum sl 55 demiyorum bu arada..teknoloji konusundada r33 skyline ile ımpreza wrx de kullanılan bağımsız tekerlek çekişi kontrolü desem tüm alman teknolojisini satın alır..bide bana 1 tane rotary motorlu merc. ya da bmw gösterin kendine motor konusunda güvenen firmaları görüyoruz..merc. sağlamdır ama japonlar onunla çok rahat baş edebilir her konuda.. katı bmw ci olduğunuz belli bazı gerçekleri kabullenmiyorsunuz çünkü bende katı bi MAZDAcıyım ama gerçekleri de kabullenirim merc. yada bmw sağlamdır ama japonlar her konuda daha üstündür.:thumbsup: :cool2:
BuğrA-tyt
23-09-2006, 23:30
yalan mı mercedes'in japon'lardan sağlam olduğu? bu mu fanatilik? kabullenememezlik yapmayın lütfen. ben katı bmw'ciyim, yalan değil ama ben bile bu konuda mercedes dünyanın en sağlamı diyorsam...
gençlere soralım mı; sl 55 mi, yoksa rx-8 ya da skyline mı diye? bedava verseler, hangisini alacaklar acaba? denemesi bedava. act sağolsun, açalım anket. ne diyecekler bakalım gençler? var mısınız? yaa zaten japonya'dan sl 55 amg gibi bir aracın çıkması bir hayal midir nedir?
bu arada, sizin sınıflandırmalardan haberiniz yok galiba. normal spor otomobillere (rx-8, skyline vs.) ultra süper spor demişsiniz! kusura bakmayın da japon'ların ultra süper sporu yok. :) ultra süper spor dediklerimiz slr, carrera gt ya da enzo gibi araçlardır. sizi söylediğinize göre alt sınıf punto, oldu üst-orta sınıf. :)
teknolojiye gelirsek, siz bana japon'ların araba dünyasına ne sunduğunu söyleyin, ben size alman'ların ne sunduğunu söyleyim. buna da var mısnız? aslında otomobil teknolojisinin en önemli patentlerinin lideri bi firma var almanya'da: bosch. uzatmaya gerek yok ama, neyse...
bedava verseler sl55 amg yi alırım bir japoncu olarak ama aldığım gibi aynen satar rx-8 skylıne alırım...nedenmi??eğer o arabaya binebiliyorsam cebimde param var demektir...rx-8 e bir turbo başka hiç birşeye gerek yok standardında 240 hp olan araç turbo beslemeyle 390hp oluyor:cool2: tak bakalım sl55 amg ye bu kadar güç alınabiliyormu????
şimdi alınmaz ama merso daha konforlu diyeceksin hayır efendim hiçde değil konfor istiyosan spor araba almıyacaksın...sl55 alacağım paraya rx-8 alırım üstüne artacak parayı tahmin bile edemiyorum;)üstüne artan paraylada o rx-8 600-700hp çok rahat olur:cool2: carrera gt leride dikiz aynasından sayarsın artık....+ olarak ekliyim madem almanlar daha iyi...drag organizasyonlarında neden japonlar???
lütfen bırak böyle zengin zengin konuşmayı
SeZeR-323BG
23-09-2006, 23:35
bedava verseler sl55 amg yi alırım bir japoncu olarak ama aldığım gibi aynen satar rx-8 skylıne alırım...nedenmi??eğer o arabaya binebiliyorsam cebimde param var demektir...rx-8 e bir turbo başka hiç birşeye gerek yok standardında 240 hp olan araç turbo beslemeyle 390hp oluyor:cool2: tak bakalım sl55 amg ye bu kadar güç alınabiliyormu????
şimdi alınmaz ama merso daha konforlu diyeceksin hayır efendim hiçde değil konfor istiyosan spor araba almıyacaksın...sl55 alacağım paraya rx-8 alırım üstüne artacak parayı tahmin bile edemiyorum;)üstüne artan paraylada o rx-8 600-700hp çok rahat olur:cool2: carrera gt leride dikiz aynasından sayarsın artık....+ olarak ekliyim madem almanlar daha iyi...drag organizasyonlarında neden japonlar???
lütfen bırak böyle zengin zengin konuşmayı:applaus: :applaus: :applaus: mazdacı olsun da taştan olsun.. driftte 1 tane alman arabası var mı d1 izleyen bilir rx-7,ae86,240sx,slvia,skyline.. hepside son devir kullanılıyo neden alman yok?? cevap boommm!!! ve kimi raikkonen yarışdışı merc. 1 kez daha patladı aaa olmadı ama:hahaha:
F.E.Güner
23-09-2006, 23:48
japonların artıları var ancak almanların da artıları var. mercedesin donanım opsiyonu ve rahatlıgı ile yarısabilecek japon arabası yok maalesef. sezarın hakkı sezara. maliyetleri acısından japon araclarının tabiki artıları var. 600-700 hp lik rx-8 i maximum yuklenerek kullanarak ne kadar yol gidebilirsiniz? 100 km? 200 km? vites değiştirme sureniz ne kadar kısa bu araclarla? unutmayın spor arabalarda da konfor aranır. ben 100 kiloluk bir adamım, neredeyse hiçbir japon binek otomobilin koltugunda rahat edemiyorum cunku benim olculerim için kucuk kalıyor ancak mercedes yada bmw koltuklarında herhangi bir sıkıntı cekmiyorum.
konfor ve guc arz talep olayıdır. talep edilen sey daha cok satılır ama ozel olanlar talebi cok olsa da bir niş yarattıgı için az sayıda ve sınırlı olarak satılır.
Artik dunyaniz , gunes sistemi dogrultusunda bazi , motor kaliplari ve kuresellesen transmisyon secenekleri sayesinde km olayina cok daha degisik boyutlarda bakabiliyor.
Bugun bir mercedes olsun bir toyota olsun ayni konforu verecek araclar yapabiliyor.Cok ornekleri var bunlarin.Motorlarda ayni sekilde tepki veriyor.
Onemli olan bu dunyada daha genis acisi olan ve isinlari net gormeyi saglayacak gozlukten bakmaktir.
Ne demis otomobil i ilk bulan sahis.
Bu karayollari icin kucuk bir adim,pistonlar icin bakim zamanidir. demis.
O yuzden iyi bakilan pistonlar cok km gider.
ahmet-c2
24-09-2006, 00:31
act de ne ilginçtir bu tür karşılaştırmalar hep alman-japon karşılaşmasına döndü.ve mesajlarının çoğunun da başlıkla uzaktan yakından ilgisi yok.üzücü .
act de ne ilginçtir bu tür karşılaştırmalar hep alman-japon karşılaşmasına döndü.ve mesajlarının çoğunun da başlıkla uzaktan yakından ilgisi yok.üzücü .
Aslinda ortada cok uzulecek bir durum yok, insanlar otomobil uzerine olan egilimlerini cesitli teknik veya gorsel bilgiler ile sunuyorlar.
Bunlar forum ortamlarinda normal gelismelerdir.
Tabii ki hepimiz isteriz , diferansiyel burkulma momenti konusunda dayaniklilik ve montaj sureci hakkinda Dunya markalarinin cozumlerinin tartisilmasini.
Herkes birsey yazar , bilgiyi kapmak isteyen kapar.
SeZeR-323BG
24-09-2006, 15:11
allah aşkına şu mesajlarınıza bi bakar mısınız? driftte alman arabası var mıymış. raikkonen'in arabası patlamışmış. ne alakası var, ne anlamı var? çocuklar gibi tartışma mekanizması derim ben buna.
bi önceki mesajınız var ya. hani şu japon'lar her konuda alman'lardan üstün dediğiniz mesaj, ha o işte. orada anladım ben sizi. kapatalım en iyisi sizinle. :thumbsup: bencede kapatalım..:thumbsup: ne anlamı mı var söyleyim: drift: en iyi arkadan çekiş sporu %100 dayanıklılık f1: motorların zirvesi %100 dayanıklılık işte alaka bu :thumbsup: 'HA' o işte:thumbsup:
SeZeR-323BG
24-09-2006, 15:14
hiçbir japon binek otomobilin koltugunda rahat edemiyorum cunku benim olculerim için kucuk kalıyor ancak mercedes yada bmw koltuklarında herhangi bir sıkıntı cekmiyorum. o zaman sen hiç mazda 626 veya mazda 6 ya binmemişsin dostum ya da honda accord a ya da hyundai sonata ya ya da toyota avensis e koltuklarına bir otur bakalım bu japonların konfor ne demek anlarsın:thumbsup:
SeZeR-323BG
24-09-2006, 15:16
Araba markalarının amacı,biz yapalımda,mühendislerimizin motordan çıkaramadığı gücü arabayı satın alan müşteri çıkarsınmı yoksa?
Haklısınız,dragda en iyi olan,her zaman en iyidir.Düşünce tarzına bakın hele.
Doğrusunuz,SL Klasse hiçbi işe yaramaz.Yinede öyle demeyin,en azından birisini bakkala götürebilir.
Esas konuya bakarsak,kesinlikle Mercedes dünyanın en sağlam motorlarını üretiyor,babamın Mercedes'i seçme sebebi bu mesela.
Neslihan,değmez aslında diye düşünüyorum. biz burda babalarımızın arabalarını karşılaştırmıyoruz arkadaşım bizi bir bisiklette bakkala götürür konumuz dayanıklılık:thumbsup:
ahmet-c2
24-09-2006, 15:23
o zaman sen hiç mazda 626 veya mazda 6 ya binmemişsin dostum ya da honda accord a ya da hyundai sonata ya ya da toyota avensis e koltuklarına bir otur bakalım bu japonların konfor ne demek anlarsın:thumbsup:
hyundai japon değil dip not olarak.
SeZeR-323BG
24-09-2006, 15:29
hyundai japon değil dip not olarak. aaa onu saymayalım o zaman:flop: DİP NOT: kore-japonya...hyundai ile kialarda japon sınıfında kabul ediliyor bilmem biliyormusun?????? bkz. clubjapan.com
ahmet-c2
24-09-2006, 15:57
aaa onu saymayalım o zaman:flop: DİP NOT: kore-japonya...hyundai ile kialarda japon sınıfında kabul ediliyor bilmem biliyormusun?????? bkz. clubjapan.com
clubjapan forumunda neyin ne kabul edildiği beni ilgilendirmiyor.japonya ile kore yi aynı kefeye koyuyorsan sırf coğrafi yakınlıkları yüzünden fransız arabası - alman arabası sınıfına da girer . girmeyeceğini ikimiz de biliyoruz.
sinirini de anlayamadım kusura bakma.
SeZeR-323BG
24-09-2006, 16:22
clubjapan forumunda neyin ne kabul edildiği beni ilgilendirmiyor.japonya ile kore yi aynı kefeye koyuyorsan sırf coğrafi yakınlıkları yüzünden fransız arabası - alman arabası sınıfına da girer . girmeyeceğini ikimiz de biliyoruz.
sinirini de anlayamadım kusura bakma. benim cevabım sana değil tamam mı kafana göre takıl arkadaşım sen istersen şahini de fransız arabası kabul et. :thumbsup: farkındaysan f.e güner e attım cevabı sana değil:thumbsup: sinirimi anlamak için mesajlarını gözden geçir anlarsın kusura baktığım yok:thumbsup:
H@S@N_COOL
24-09-2006, 17:37
Yaa Tek Bisi Desem Yeter Japon Teknolojisi Dunyaya Bedel ...motor Konusundada Cook Cook Iyiler Almanmi Japonmu Illaki Japon Almanda Kullandim Japonda Ama Japonun Rahatligini En Basiti Filtre Sesini Hic Biseye Degismemm
H@S@N_COOL
24-09-2006, 17:39
Hyundai Japon Deilmi Dogru Arap Arabasi Hyundai Nasilsa Araplar Hyundaiylede Yanliyolarya Belki Arap Arabasi Sanmisinizdirr Hehehehhehehe..........
SeZeR-323BG
24-09-2006, 17:44
Hyundai Japon Deilmi Dogru Arap Arabasi Hyundai Nasilsa Araplar Hyundaiylede Yanliyolarya Belki Arap Arabasi Sanmisinizdirr Hehehehhehehe.......... işte kankam bu ya:thumbsup:
SeZeR-323BG
24-09-2006, 17:52
Babalarımızın arabalarını karşılaştırdığımızıda nerden çıkardınız?Babam Mercedes ci dediğimdenmi? Wie alt sind Sie?
Konumuzun dayanıklılık olduğunu sizden öğrenmek çok komik geldi. kendi ağzınla söyledin ya:thumbsup: bu arada başka dilleri karıştırmayalım burası Türkiye:thumbsup: bi de bu kadar zekilik iyi değil bencee:thumbsup:
Bazilarimizin Babalari Demekki Zamanindan Beri Japon Tatmamislar
SeZeR-323BG
24-09-2006, 17:54
Japon Tabikiiii sonunda bu konuda doğru düşünen bir bayan.. tebrik ederim:thumbsup:
SeZeR-323BG
24-09-2006, 17:59
japon'a oy verdim..."biri bana sen japon'a benziyorsun derdi..." çok alakasız bir cümle oldu değilmi:D sorun diil zaten konu alakasızlıklarla doldu oy doğru yönde ama:thumbsup:
BuğrA-tyt
24-09-2006, 18:04
Araba markalarının amacı,biz yapalımda,mühendislerimizin motordan çıkaramadığı gücü arabayı satın alan müşteri çıkarsınmı yoksa?
Haklısınız,dragda en iyi olan,her zaman en iyidir.Düşünce tarzına bakın hele.
Doğrusunuz,SL Klasse hiçbi işe yaramaz.Yinede öyle demeyin,en azından birisini bakkala götürebilir.
Esas konuya bakarsak,kesinlikle Mercedes dünyanın en sağlam motorlarını üretiyor,babamın Mercedes'i seçme sebebi bu mesela.
Neslihan,değmez aslında diye düşünüyorum.
alan müşteri performans manyağıysa evet;);)dikkat ettiysen zaten performans düşkünleri japon kullanırlar;);)1300 cc den 240 hp acaba mercedeste böyle birşey varmı?:opa: e bu wankel motor diyenler olacak hiç boşuna demesin haticeye değil neticeye bakmak lazım
evet doğru düşündüğümü sanıyorumsen draglarda e200 merso gördünmü:Dgörsende yalan olur zatenama bak bakalım draglarda galibiyetleri kim alıyor;)o canım 2000cc lik merso motorunu 1600cc cıvıc tozunu bi yana dumanını bi yana ayırır
asıl konuya geldiiik yani japonların en avantajlı noktasına....''sağlamlık''soruyorum bir almanın motor yağını boşaltıp 1 saat boyunca elektirik kestirerek hırpalarsak ne olur???ya egzozuna muz tıkarsak???
o linki bulabilirsem sizlerle paylaşacağım....toyota'nın kamyonetini yakıyorlar-denize atıyorlar 1gün boyunca--göktelenin tepesine çıkarıyorlar sonra gökteleni dinamitlerle patlatıyorlar neyse...o enkazdan zavallım kamyoneti buluyorlar marşa bastıkları anda motor çalışıyor...hangi alman bunu başarır???bir allah kulu söylesin bana...
arkadaşım değmeyen şey nedir???tartışıyoruz burada;)senin için değmiyorsa yazmayabilirsin.:thumbsup:
H@S@N_COOL
24-09-2006, 18:05
number one japon ....
Performans Japon, sağlamlık Alman
H@S@N_COOL
24-09-2006, 18:27
yyoruma gerek varmı ankette kım neyın ne oldunu bılmısss ...
BuğrA-tyt
24-09-2006, 18:40
performan+motor sağlamlığı japon...
yolcu güvenliği alman;)
selmanzararsız
24-09-2006, 18:42
birileri F1 de de JAPON demiş.El insaf yani.F1 in hemen hemen bütün teknlojik gelişimi İngiliz ve İtalyanlara attir.Hatta bir çok F1 firmasının teknolojik geliştirme birimleri İngiltere dedir.Şu Japon diyenler ilk önce çoğu Japon firmalarının merkezlerinin nerede olduğuna ve o firmalarda görevli en önemli mühendislerin kökeninin nereli olduklarına bi baksınlar önce.
F1 de japonların oldu ya, hadi hayırlısı.
Hem Hyundai nin Mitsubishi parçaları ile üretim yaptığı devirler geride kaldı.Artık Hyundai , Japon filan değil.bi Koreliye bunu deyinde alacağınız cevabı merak ediyorum.
Lütfen ,ABARTMIYALIM.Hele hele F1 konusunda
SeZeR-323BG
24-09-2006, 19:45
bir de apec var zeliha'cım. yani asya pasifik ekonomik işbirliği örgütü. bazı arkadaşlar o örgütün üyesi galiba. :)
niye öyle diyorsunuz beyefendi? f1'de kupa kalmadı ki avrupa'lılara! hepsini japon'lar aldı. :D
ankete gelirsek, çok dikkatimi çekti. 8 oy geriden gelen japon motorları şimdi 6 oy önde! ilginç olan ise bunların hepsi tam bir saat içinde oldu. yani 14 üyenin bir saat içinde act'ye bağlanması ve bu konuya bakması, 14'ünün de japon'a oy vermesi, çok ilginç. neyse...gerçekler ilginç olabiliyor bu japonların gücü herkes birlik oldu:thumbsup: F1 de en azından mclaren honda motorluyken daha üstündü merc.gibi dökülmedi honda motoru mclaren i yüceltti mercedes ise yerin dibine batırıyor bu japon motorlarının farkıdır..:thumbsup: konuyu saptırmayalım lütfen ben japonlar f1 de ezici üstün demiyorum f1 in kralı Ferrari dir. ancak japonlar en azından almanlardan üstün istatistikler konuşsun bu konuda...bu arada bakıyorum da almanyadan vazgeçtiniz direk avrupaya yöneldiniz demek ki forum yararlı hale geçmeye başladı biz hiçbir örgütün üyesi diiliz bu arada safkan MAZDAcıyız:thumbsup: uluslararası japon otomobilleri örgütü özellikle de MAZDA örgütü falan varsa üye olabilirim:cool2:
Noyan-03
24-09-2006, 21:32
Dünya üzerinde yaşadığımız her gün ona daha da zarar veriyoruz.....
Amaç en sağlamı üretmek değil..
Amaç yarını düşünerek düşük emisyonlu, geri dönüşümlü şeyler kullanmaya çalışarak, çevreye en az zarar vererek, mümkün