PDA

'Full Versiyon'a Bak : turbo taktıracam!

cengiz-gtt
19-11-2005, 00:39
arkadaslar kıbrıstan selamlar bız ıkı kafadar karar verdık benım arabaya turbo takmayı dusunuyoruz bıraz nette gezınce cok sayıda dogan turbo buldum fakat hıcbır teknık bısey bulamadım bana fıyat ve yapacaklarım hakında bılgı veren olursa cok sevınırımm ve parcaları nerden temın edebılecegımı.....
unutmayalım bılgı paylastıkca bılgıdır :thumbsup:

"yusuf"
26-11-2005, 01:54
nette bulduğunuz doğanlar ne oranda başarılı bilemiyorum, zamanında onno ustanın yaptığı bir uygulama vardı, eski tip motor şahinde 225HP alınmıştı, ama motor neredeyse sıfırdan yapıldı, bu araçla ilgili detayları arşivimden bulup paylaşabilirim ama bulacağınız turbonun motora uyumu konusunda profesyonel destek gerekebilir. Araç kuş marka ise garret tb0333 veya muadili bakabilirsiniz.

MUVAFFAK
29-11-2005, 20:14
Dostum bende arabamı aldığımda turbocuda almıştım soluğu. Fakat buradaki arkadaşlar sğolsun beni bu konuda yeterince aydınlattılar. Şu anda aracımı turboya uygun hale getiriyorum.
Anlıyacağın turbo uygulaması iki aşamadan oluşuyor bana göre. Birici aşamada motorunu tanıman gerekiyor. Ben bunu motoru komple söktürüp herşeyini sıfırlayarak yaptırdım(turbo için değişmesi gereken parcalar hariç). Bundan sonraki aşama ise turboya dayanaklı malzemeleri motora yükleme kısmı. Forget piston tarzındaki daha dayanıklı malzemelerle. Daha sonra turbonun kendisini uygulamanı tavsiye ediyorum
Bu anlattıklarımın ben ilk bölümünü bitirdim ve ikinci bölüme baskı balatamı değiştirerek girmiş bulunmaktayım. Artık motorumun ne olduğunu, nelere dayanacağını nasıl bir uygulamayla sorunsuz kullanacağımı çok rahatlıkla kestirebiliyorum
Tekrardan bana turbo konusunda yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara (Görkem - turbomania-barkın ve ismini hatırlayamadığım diğer arkadaslara) çok tesekkür ederim.
Yardımcı olabildiysem sevindim

abi şimdi bende aklımda bu turbo olayı var adını vermek istemediğim bir servise gittim ve bu uygulama için ne yapmam gerektiğini sordum hatta ilk başta turbodan da önce motoru daha dayanıklı ve turbo için altyapıyı sağlamlaştırmak için motora neler yapmalıyım die sormuştum ama abi sağ olsun buna yapıcak biş yok headers al dedi(2000 civic ies) bu açıklama garip geldi yani

misafir725
29-11-2005, 23:56
Herkese ver o servisin adını da kimse gitmesin.. mantalitesini yediklerim...

İlk mesajlara +1.. Lakin Tugral;
pistonlar TC araçlarda en önemli noktalardan biri biliyorsun sen de bunu. Sisteme girişilmedne önce kullanılması yıpranmalarına neden olabilir. Araıcn nasıl kullandılığı hakkında bir bilgim yok tabii :)

Hilmi A.
30-11-2005, 00:11
atmosferik bir araca turbo yapmanız içn

öncelikle motor piston v kollarınızı daha dayanıklı olanlar ile deiştirmelisiniz
gerekli olan göstergeler alınmalı
bütün arac ayarlarınız yapabilicegegniz beyn alınmalı
turbo intercooler alınmalı
enjektörler deişmeli
yakıt regulatörü , yakıt pompası deiştirilmeli
aks larınız ve şanzumanınız dayanıklı hale getirilmeli

daha bir srü parca temin etmelisiniz bu da kolay bir işlem deildir ama birde amatör olay var o daha basit ve ucuz ama motor ömrünüz ne olur bilmem

misafir146
30-11-2005, 00:22
Hilmiye ek olarak ;

artan % 70-80 güce karşılık yürüyen aksamın ve frenlerin kesinlikle iyileştirilmesi gerekmektedir. Lastiklere ciddi önem verilmelidir. Lastikler sizin ayaklarınızdır. Kaliteli ürünler kullanmakk sorunsuzluğu arttırır. Arabayı turbo yapmak şu cümleyi yazmak kadar kolay değil malesef..

Hilmi A.
30-11-2005, 00:37
ve bir artı daha sıkıştırmanız 8.5 dşecektir bu yüzden pistonlarınız kesnilikle forgedd olmalıdır

birde bu motor yapılırken rektifiye de yapılması önerilir

Granade[ALP]
30-11-2005, 02:05
tabii hilmi ve görkemin sölediklerine kesinlikle katılıyorum ama düşük bar basıp çok daha az güç elde edip pistonlara girmeden güçlendirebilirsin ..
ama yaptınmı tam yap yani :)

oguzhan_alemdar
30-11-2005, 13:44
aman ne gerek war ya tak bi son susturucu hava filtresi katalisoz iptali yeter :) :) :)

MUVAFFAK
03-12-2005, 01:40
bu arada bir yanlış anlaşma olmasın araba v-tec değil 2000 model ies için sormuştum o servise ve yapabilecek birşeyin olmadığını söledi(ies için)

cengiz-gtt
03-12-2005, 22:16
arkadaslar cok tessekur edrım ben oleee fazlaa bı guc ıstemıyorum sadece cuflasın bırazda guc ama asırı degıl zaten araba guclendırılmıstırr garage da yazıyor bakabıılırsınızz bakır blatadan on arka dıskıne herseyı yaptık baka bısı bulamadık zaten gostergeler zatenm hazırr bı de benım gostergeler full dıgıtal orjınal ıtalyanın herseyı gosterıyoo :) yanı ufak caplı bıseyy makına patlarsa twıncam takarızzz oda var ama masrafından korkuyorum

misafir938
04-12-2005, 01:05
kardesinden sana bi tavsiye..
herşeyden önemlisi iyi bi usta...

onur jtd
05-12-2005, 18:49
ve bir artı daha sıkıştırmanız 8.5 dşecektir bu yüzden pistonlarınız kesnilikle forgedd olmalıdır

birde bu motor yapılırken rektifiye de yapılması önerilir
aftermarket turbo takıldıgında sıkıştırma düşmez yükselir yüksek sıkıştırmada vuruntudan başlayıp daha kötü problemlere yol açar fored piston,piston koları sıkıştırmayı düşürmek içindir ve hammadde olarak daha dayanıklılığı yüzünden tercih edilir ve önerilir :thumbsup:

burakk
05-12-2005, 19:06
Cidden istiyorsan maliyeti goze al ve yap aklinda kalmasin.Ama sunu unutma en buyuk zamani ve parayi proje asamasinda harcayacaksin.

Uykusuz gecelere usta kaprislerine kargodan gelecek parcalara gec gelen hatali gelen parcalara hazirlikli ol.

cengiz-gtt
08-12-2005, 00:49
Cidden istiyorsan maliyeti goze al ve yap aklinda kalmasin.Ama sunu unutma en buyuk zamani ve parayi proje asamasinda harcayacaksin.

Uykusuz gecelere usta kaprislerine kargodan gelecek parcalara gec gelen hatali gelen parcalara hazirlikli ol.

işte en onemlısı bu cunku sımdı taa arabayı surerek ıstanbula veya neresıyse gelmek zor kaybolması da cabası :)
sımdı ben bı makına buldum arkadaslar 20 16 valf bu daha ıyı olurmu cevaplar ıcın tessekurlerr

ALCOHOL
20-12-2005, 14:02
DÜşük basınçlı bir turbo uygulamasını en ucuza karbüratörlü bir araçta yapabilirsiniz...%20 yada %25 güç artışı doğru kullanımda zararlı olmayacaktır...Araç karbüratörlü oldğu için uyguılamada kolay olacaktır...