'Full Versiyon'a Bak : audi TT turbo bar basıncı
arkadaşlar tt arabam var ve geçenlerde bir turbo bar saati aldım ve gözlerime inanamadım :wacko: 1.3 bar basıyor. açıkçası korktum arabaya zarar vericek dye bu kadar bar bastığını tahmin edemedim arabanın şimdi ne yapmam gerek, arabaya bir zararı dokunurmu önerilerinizi bekliyorum......
Serkan-BT
20-11-2005, 17:31
Audi TT nin hangi modeli olduğunu yazmamışın ve herhangi bir modifiye varmı ? Turbo basıncı yüksek ama motor internallarını değiştirmeden 1.5 bara kadar dayanır.İçim rahat etsin diyosan forged piston ve piston kolu veya manuel yada elektronik boost control cihazı takabilirsin ..
Araban standart mı?
180 versiyonu mu 225 versiyonu mu?
1.8'lik motorda 225 hp için basıncın da yüksek olması normal bence...
korkma bişey olmaz benim arabam 1.3 arkadaşımınki de 1.5 1.6 basıyo ve bi problem yaşamadık. seninkide normaldir boyle basması
1.3 bar arabanda bı sekılde ecudekı yazılımın deıstırılmıs oldugunu gosterıo 0.8 0.9 bar basması laazım ama 1.3 hıc problem deıl dert etme benım arabamda suan 1.3 le gıdıo ıyıde guc "verıo 210 beygır gıbı 270 280 beygırlere kadar stock ınternaller le hıc problem yasamassın 225lık tt ıse araban saten forged pıstonun var demektır hıc dert etme keyfını cıkar
araba 225 quattro luk, tabi üstünde bide superchips var , bu 225 liklerde forged piston oldugna eminmisinz?
225'lik bir quatro rahat ol bozbek : )
yarı forged denılen turden pıstonların hıc kafana takıcak bısey yok hatta superchıps ın yerıne daha ıı bı chıple cok daha ıyı gucler alabılırsın
TorqueTuning
22-11-2005, 12:21
1.8T'li tüm motorlu tüm VW gurbu araçlar fabrikasyon olarak güçlendirilmiş yani bilinen tabirle "forged" piston ve piston kolludur. Dolaysıyla motor ve komponentleri bunu rahatlıkla tolare edebilir. Aracının 225BG'lik TT olduğunu sanıyorum. Fabrikasyon std. basıncın 0,9 bar civarında olması gerekir. Yapılan chip uygulaması ile 1,3 bar basıyor.
Merak ettiğim bu basıncı kaç devire kadar kullanabiliyorsun? Örneğin redline'a yaklaştığın 6000 D/dak'da kaç bar basıyor aracın?
1.3 bar basıncını 5000 5300 arasına kadar kulalnıyorum 5700 de falan 1 bara düşüyor .
sedatkoç
28-08-2008, 03:04
şimdi bozbek bu araca kim chip yaptıysa bilmiorum 1.3bar pig diosun doğal olarak basıncın 5binden sonra 1 barda kalır bu şekilde pek performans alabiliceğini sanmıorum bi ttli arkadaşın varsa boş standart 225 quatro dene derim araçta başka neler var
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.