PDA

'Full Versiyon'a Bak : kolpa xenon sorusu:)

wolkanku
24-11-2005, 12:31
arkadaşlar herkese selamlar....yarin akşam MOCCA rengi yeni passat imiz geliyor ancak arabada XENON far yok...bildiğimiz normal sari renk yanan farlar var...bunun ampüllerini deiştirmek istiyorum....tek bildiğim phlips blue vision die bir ampul var...sizin de önerebileceğiniz fiyati 100ytl ye kadar olabilecek mavi-beyaz yanan ampul istiyorum...ama daha çok beyaz gibi istiyorum....ayrica ayni tonda sis farlarinin da mavi-beyaz yanmasini istiyorum..bunu nasil sağlariz....

sis fari için ve normal farlar için ampul önerirseniz çok sevinirim

Selçuk Keleş
24-11-2005, 13:21
arkadaşlar herkese selamlar....yarin akşam MOCCA rengi yeni passat imiz geliyor ancak arabada XENON far yok...bildiğimiz normal sari renk yanan farlar var...bunun ampüllerini deiştirmek istiyorum....tek bildiğim phlips blue vision die bir ampul var...sizin de önerebileceğiniz fiyati 100ytl ye kadar olabilecek mavi-beyaz yanan ampul istiyorum...ama daha çok beyaz gibi istiyorum....ayrica ayni tonda sis farlarinin da mavi-beyaz yanmasini istiyorum..bunu nasil sağlariz....
sis fari için ve normal farlar için ampul önerirseniz çok sevinirim

bluevision sana istediğin görüntüyü verir. zaten o ampullere de çok para harcama uzun süre dayanmıyor.

RıdvanULT77
24-11-2005, 14:24
zırt pırt patlıyo benimkiler ama görüntüsü güzel

@li
24-11-2005, 14:58
harbi xenon verelim 500 ytl ;)
sıfır istersen pm at ;)

pitstop
24-11-2005, 15:27
git cafeoura bahaus veya praktikerde oto bölümüne orda satılıyo osramın could blue far ampülleri var fiyatıda 13ytl git al buz mavisi yanıyo

Yekta-D
24-11-2005, 17:15
peki bunların montajı basitmidir? bende düşünüyorum da böyle birşey.. kendim yapabilirmiyim yani? siz hangisini tavsiye ediyorsunuz bide?

@li
24-11-2005, 17:19
eğer ucuz bi beyazlık istersen sadece ampulun değişmesi yeterli olacaktır
ampul değiştirmek o kadar zor bişe deildir ;)

size ampul alıcaksanız hell tavsiye ederim patlama derdi falan yok
ve piyasadaki ampullerin en iisidr
osram cool blue philips bluevision falan yanında sonuk kalır oole diyim ;)

am bence xenon alın en iisi o hem iyi aydınlatır hemde guzel gorunur ;)

FaTiH_sUpRa
24-11-2005, 20:39
allah kahretsin o blue vısıon nun sırf kolpa ne mavi ne beyaz bildiğin sarı ışık yayıyor o ampüle inat xenon sipariş ettim

Erkin
25-11-2005, 13:17
ewet ben bayıldım parayı ,philips aldım bildiğin arı snra öktüm 10ytl ye str marka uza doğu mlı alım bemmbeyaz...

CEM BAYAR
25-11-2005, 18:48
blue vısıon IGRENC normal fardan cok az farkı var sakın almaaa.benım kuzenımde hella aldı mavı guzel yanıyor ama goztermıyor ucuz ıstıyrsan ondan al.ama sana tavsıyem xenon al hem arabanın klasını arttırır hemde gorusunu arttırır.ıstersen bır arastırırım arkdslarıma buldum 250ş

wolkanku
25-11-2005, 22:38
ya arkadaşlar şimdi size komik bişi sölicem........ya şmdi bizim passat i ben farlari normal bildiiimiz böle ampülü gözüken şekilde saniodm araba bi geldi farlar mercekli.......ama sari.....yani xenon diil şmdi bu dimi kafam karişiti........bu mercekli fara nasi bi ampül yapmak lazim???

Ömür-P
26-11-2005, 12:11
Dostum hiç uğraşma..git xenon al hem başın ağrımaz hemde mercekli farlarda çok iyi yanar...

unsal
26-11-2005, 12:26
becede xenon al daha sağlıklı olur. ben bu beyaz mavi ampuller çıkmadan önce 100 watt lık normal ampullerin üzerine şapka uygulaması vardı onu yapmıştım çok güzel duruyodu dışarıdanda iyi aydınlatıyo gibi görünüyor ama başka ışık kaynağı olmadığında, karşıdan normal ampullü bir araç geldiğinde farları benim far ışığını direk absorbe ediyordu bende ezbere gidiyordum.
bikeresinde dayımla gece eve dönüyoruz ben tabi yine ezbere gidiyorum bana sordu bişey görüyormusun diye tabi ışıklar mavi faça duruyo yeni taktırmışım iyide para vermişim laf söyletirmiyim görüyorum dedim, iki dakika geçmedi aynı soruyu tekrarladı tabi benden yine aynı cevap, iki dakika daha geçti geçmedi çek sağa ben kullanıcan dedi eğ indik tabi geçti şoför koltuğuna, hareket ettik iki dakika kadar ezbere gittikten sonra sağa çekti kaputu açtı ampullerin kafalarını söktü dur mur dayı diyene kadar oracıkta imha etti :( gülermisin ağlarmısın :)

CEM BAYAR
26-11-2005, 12:45
becede xenon al daha sağlıklı olur. ben bu beyaz mavi ampuller çıkmadan önce 100 watt lık normal ampullerin üzerine şapka uygulaması vardı onu yapmıştım çok güzel duruyodu dışarıdanda iyi aydınlatıyo gibi görünüyor ama başka ışık kaynağı olmadığında, karşıdan normal ampullü bir araç geldiğinde farları benim far ışığını direk absorbe ediyordu bende ezbere gidiyordum.
bikeresinde dayımla gece eve dönüyoruz ben tabi yine ezbere gidiyorum bana sordu bişey görüyormusun diye tabi ışıklar mavi faça duruyo yeni taktırmışım iyide para vermişim laf söyletirmiyim görüyorum dedim, iki dakika geçmedi aynı soruyu tekrarladı tabi benden yine aynı cevap, iki dakika daha geçti geçmedi çek sağa ben kullanıcan dedi eğ indik tabi geçti şoför koltuğuna, hareket ettik iki dakika kadar ezbere gittikten sonra sağa çekti kaputu açtı ampullerin kafalarını söktü dur mur dayı diyene kadar oracıkta imha etti :( gülermisin ağlarmısın :)benım de eskı arabamda vardı arkadan araba geldıgınde onume golge vuruyordu ezbere gıdıyordum bır ara bonus kralı olucaktım cukura dusmekten :hahaha: neyse arkadasım sana tavsıyem merceklı guzel bır passata ucuz ampul komık olur bas parayı tak xenonu:thumbsup:

wolkanku
26-11-2005, 13:27
hmm arkadaşlar herkes bu 100wattlk ampul olayndan baya bi çekmiş anlaşilan.....mercekli fara sadece xenon ampulü mü taklcak yoksa full ayri bi tesisat mi yapilcak içten??

bir de fiyati fazlaysa hç uğraşmayalim orjinal haliyle kalsin daha iyi

Serdar SNG
26-11-2005, 15:37
en iyisi aslında bauhausta satılan Osramın SİLVERSTAR isimli ampulü.Beyaz ışık veriyor tanesi 20 ytl.Ama bu markanın cool blue olanından alırsan seni tatmin etmeyecektir ambalajında 4000k kelvin diye yazıyor ama asılsız.

S.Can KAP
27-11-2005, 13:57
H3B olması lazım..Kullanma klavuzundan far tipine bak..Ben suat abiden HELL marka almıştım..Çok memnunum,görenler xenon sanıyolar..

misafir113
27-11-2005, 17:13
arkadaşlar hell marka ampulu nereden temin edebilirz ne kadardırr?

S.Can KAP
27-11-2005, 17:39
Kadıköy Mert Oto Suat Abi..20 ytl civarı çifti..

Selçuk Keleş
29-11-2005, 13:53
hmm arkadaşlar herkes bu 100wattlk ampul olayndan baya bi çekmiş anlaşilan.....mercekli fara sadece xenon ampulü mü taklcak yoksa full ayri bi tesisat mi yapilcak içten??

bir de fiyati fazlaysa hç uğraşmayalim orjinal haliyle kalsin daha iyi

mercekli de olsa H7 tipi ampul kullanır farların. xenon görüntülü ampullerin standarttan daha kötü aydınlattığı zaten bilinen bişey, görüntüsü için alıyor herkes.
performans ya da görüntü, ikisinden birini seçiceksin
ikisi de olsun diyosan xenon tek yol :thumbsup: o da pahalı olucaktır 400-500 usd civarı...

wolkanku
29-11-2005, 22:58
beyler saolun vazgeçtim ya güvenlik daha önemli

wolkanku
08-12-2005, 23:06
Kadıköy Mert Oto Suat Abi..20 ytl civarı çifti..

yaw bişey sorucam sana......mert oto bu kadiköy kiraz sokakta mi ne????bi de hell marka dediğin farin rengi xenon a yakin diyorsun...peki görüş nasi??

@li
09-12-2005, 11:14
gorus pek iyi olmuo
benim arabamda var
ama goruntusu supper oluo

bence xenon al suat abiden
çok uygun fiyata zenonlar var ;)

bu arada kadıkoy vişne sok mert oto

wolkanku
10-12-2005, 11:04
gorus pek iyi olmuo
benim arabamda var
ama goruntusu supper oluo

bence xenon al suat abiden
çok uygun fiyata zenonlar var ;)

bu arada kadıkoy vişne sok mert oto
walla gittim suat abiden 30ytlye hellden daha kaliteli olduğnu söylediği pilot marka mavi halojen aldim........

ama benim farlar eski tip...yani fara bakinca camindan dolayi farin içini göremiyorsun......o yüzden de görüşüm inanılmaz düştü.....aydınlatma cidden rezalet ötesi oldu.....eski farlarimi arar oldum. :(......bi de MOMO nun war mavi halojenleri.....onlara ne diyorsunuz

Yunus A
10-12-2005, 11:38
harbi xenon verelim 500 ytl ;)
sıfır istersen pm at ;)

Alinin fiatı çok iyi 100 milyona düz ampüle vereceğine 500 ver xenon al derim hem beyaz hem aydınlatması mükemmel hemde dayanıklı...

Arabayı satacağındada geri alabilirsin

wolkanku
10-12-2005, 11:46
Alinin fiatı çok iyi 100 milyona düz ampüle vereceğine 500 ver xenon al derim hem beyaz hem aydınlatması mükemmel hemde dayanıklı...

Arabayı satacağındada geri alabilirsin

saolun ama o kadar para vermeyi düşünmüyorum.yine de teşekkürler