PDA

'Full Versiyon'a Bak : GM Xenon ?

maitre
27-11-2005, 13:05
Servisten Xenon için fiyat aldım , GM (General Motors olan GM) için
fiyat aldım , 350 dolar (470YTL) dediler. Fiyat bana uygun geldi , ayrıca
parkları ve sisleri de Osram Coolblue'lar ile değiştirip toplam 550 YTL'ye
iş hallolacak. Cenmax için de 650 YTL fiyat almıştım. Ancak bugün şöyle bir
araştırma yaptım ve şu sonuçları buldum :

Cenmax Türk markası , muhtemelen uzakdoğudan mal alıp üstüne etiket
yapıştırıyorlardır. Güvenemiyorum.

PIAA'nın Xenon farları yok.

Hella'nın da Xenon farlarını bulamadım , olanlar da BMW , Mini gibi markalar
için.

Philips'e bakmadım ancak fiyatının 1000 YTL'nin üstünde olduğunu biliyorum ,
sadece kısa farlar için o kadar para veremem.

GM ve GE'nin web sayfalarına baktım ancak Xenon ürün bulamadım yine. Bir de
GE olsa anlarım da GM'in Xenon üretebileceği bana inandırıcı gelmiyor.
Üstelik rakipleri oldukça pahalıyken 470 YTL gibi bir fiyata GM gibi
kaliteli bir markanın ürünü alınabilir mi ? Yoksa bu uzakdoğu tarzı bir mal
mıdır ? Ayrıca renk ısısını sordum ancak o konuda bilgi alamadım , sadece
ışığın beyaz olduğunu söylediler.

Diğer markalara bakmadım. Başka tavsiyesi olan var mıdır ?

Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim çünkü GM işi kafama yattı , bu
aralar sipariş vermeyi düşünüyorum. Böyle dükkan dükkan gezebilecek vakit de
yaratabileceğimi sanmıyorum. Onun için gidip "şundan istiyorum" diyip
alabileceğim , dertsiz tasasız bir işlem arıyorum. Çıkma parçayla falan
uğraşamam sanırım.

Ayrıca kısa farlarım mercekli ve HB3 veya HB4 (iki farklı kaynakta farklı yazıyor :) ) ancak HB3 veya HB4 için xenon bulamadım , diğer xenonların buna sorunsuzca uydurulması mümkün müdür ?

Dip not : İzmir'deyim :)

maitre
27-11-2005, 14:09
650 euro yüksek bir rakam , 1000 YTL'nin üstüne tekabül ediyor ki o parayı veremem. Belki 700-800'e kadar çıkabilirim ki o da çok zor aslında.. Servise tekrar uğradığımda iyice araştıracağım bu konuyu , markasını , renk ısısını ve garanti koşullarını iyice anlatsın. Çünkü tam güvenemiyorum bir türlü. Philips dışında başka kaliteli marka var mı fiyatı abartı olmayan ? Hella'lar ne kadar , nerede bulabilirim ? Ya da Bosch iyi midir ?

Araç Alfa Romeo GTV.

cabrioman
28-11-2005, 00:03
hella nın sadece ballastları 650 ytl, ampullerle sanırım 1000 ytl yi bulur o da...

aklın yolu bir, xenon istiyorsan markalı alıcaksın, ben 2 çift çin malı denedim, birincisi 1 ay diğeri 3 ay gitti...sonra gittim hella aldım 1,5-2 senedir tık yok...

bence biraz daha bekleyip kaliteli bir marka al, philips, hella bu işin pirleri çünkü bmw ve mercedes e üretiyorlar aslen...

bora1311
28-11-2005, 15:04
arkadaskarın dedigine katılıyrm... ucuz cın mallarına hic bulasma derim parana yazık olur...
brz daha bekle kaliteli markalı ve garantılı bsy al derim.
ayrıca osram cool blue da o kdr pahalı deil hbrın olsun... kolay gelsin...

maitre
28-11-2005, 22:08
Cenmax'ın balastları 1 yıl ampulleri 2 yıl garantiliydi sanırım. Aslında o da fena değil :) Ne kadar ekmek o kadar köfte durumu galiba :)
İlginiz için teşekkürler.

Selçuk Keleş
29-11-2005, 13:33
internetten 350-450 usd'a philips kit alabilirsin. sitede birçok örneği var.

maitre
29-11-2005, 19:43
Nereden alabilirim acaba ?
Ayrıca bugün tekrar servise uğradım , 6000K GM marka olduğunu söyledi xenon kitinin ancak eskiden verdiği 350 dolar fiyat sadece balastların fiyatıymış , ampuller de ekstradan 100 dolarmış , işçiliği ve KDVyi de ekleyip toplam 750 YTL fiyat çıkardı. Yarın gidince inceleyeceğim kiti , kafama yatarsa alırım sanırım.

Peki 350-450 dolara philips kiti nasıl alırız ?

H - M
29-11-2005, 20:37
Arkadaşlar philips zenon kitin fiyatı 685 eu. Türkiyeye beyaz otomotiv die bir firma tarafından ithal ediliyor. Aynı firmanın getirdiği Interpower die ikinci bir marka. Söylenilene göre bunu da philips ile aynı fabrikada yapılıyormuş. Balastları 1 yıl garantili herhangi bir sorunda sorgusuz sualsiz deiştiğini söylediler. Ben aracımda Interpower kullanıyorum yaklaşık 6 aydır herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Piyasada birçok ürün var. ampüllerdeki gibi 10 milyona beyaz yanan çin malı ampüller ver bunun yanında osram ve philips gibi markalarda var. Uygulaması dahil 635 ytl fiyat verildi.
Interpower ı verdikleri yerler çelik motor, fiat gibi ana üreticilere veriyorlar.
Aklınızda bulunsun...

maitre
30-11-2005, 18:36
Bugün gittim , aracımın ampulleri HB3 olduğu için Xenon kiti uygulayamadık. HB3 için çin malı olmayan xenon veya beyaz ampul arıyorum şimdi...

cabrioman
30-11-2005, 18:49
tüketici kanununa göre 2 yıldan aşağı garanti verilmesi yasak..çok dikkat edin arkadaşlar, 2 yıldan aşağı verilen garanti, aslında garantisi yok demektir...faturasını sağlam ve tam olarak alın...benim başım çok yandı hem de 2 sefer...sizin de yanmasın...

maitre
02-12-2005, 18:52
http://www.hidplanet.com/package.html

Acaba buradaki Valeo kiti alsak HB3 farlara uyar mı ? Burda projektörden falan bahsediyor ama konu hakkında bilgim yok :) Alma şansım var bunları eğer uygunsa.
O olmazsa da şunları düşünüyorum :
http://www.xenondepot.com/product.php?product_id=16

Ampuller falan Philips'miş..

Selçuk Keleş
03-12-2005, 17:45
http://www.hidplanet.com/package.html

Acaba buradaki Valeo kiti alsak HB3 farlara uyar mı ? Burda projektörden falan bahsediyor ama konu hakkında bilgim yok :) Alma şansım var bunları eğer uygunsa.
O olmazsa da şunları düşünüyorum :
http://www.xenondepot.com/product.php?product_id=16

Ampuller falan Philips'miş..

farındaki mercekli projektorleri çıkarıp bunları uydurabilirsen (ayakları uyuyordur sanırım) olur. ama zaten burdan çıkmacılardan çok ucuza bulabilirsin megane projektorleri de valeodur.

http://album.geceucusu.com/auto/lighting/valeo-projektor.jpg

mert oto
03-12-2005, 19:44
arkadaşlar xenonların 2 yıl garantisi vardır.yalnız hb3 9005 olarak geçer 8000 k sizin dediginiz paralar. zaten faturasını alın ve kaskonuza işletiniz.yoksa bi kaza halinde sadece ampul parası alırsınız.ii günler.ben ce 8000 k alınız .dışarıodan görünümüde çok güzel.

maitre
03-12-2005, 19:45
Peki bu xenon projektörlü kiti almam mı daha iyi (ilk linkteki) yoksa projektörsüz xenon dönüşüm kitini mi (ikinci linkteki) ? Farlarım mercekli ve HB3.

mert oto
03-12-2005, 21:04
farların mercekli ise sadece xenon kit alman yeterli .orj mercegini çıkarıp tekrar mercek takmak olmaz.