PDA

'Full Versiyon'a Bak : Egsoz Sorunu

Tevfik R.
28-11-2005, 15:02
arkadaslar dun gece sahilde giderken polis cevirdi ve arabam baglandı maalesef baglama sebeleri ise abartı eksoz. (bu arada dun baya bi araba cevirdiler baglanan butun arac sahiplerine allah kolaylık ve para versin ) neyse soruna gelelim dun bagladılar ama bn bgn arabayı otoparktan gerekli islemleri yaparak cıkarttım. gerekli islem dedigim bir tane egzoscu buldum ve ona abartı eksoz sokme ve orjinalı takma die bi fatura kestirdim halbuki eski abartı egzoslarım duruor neyse faturayı goturdum trafik denetlemeye onayladı araca bakmadan :) ve aracı abartı egzoslar durmasına ragmen cıkarttım otoparktan

simdi asıl sorum su bn bu egsozları ruhsata temiz kagıdı oldugu icn isletebilirmym veya dier bi secenek olarak mevcut egzoslarıma vana,kelebek tarzı bsi taktırıp sadece polis durdurgunda egzosların sesini azaltabilirmym egsozlarım sebring bnce cok az ses cıkarıo egzoslar ama malum turk polisini biliosnuz bi yardımcı olun arkadaslar bi fikir verirseniz cok sevinirm

egzosların resmi asagıda
http://img378.imageshack.us/img378/4439/0003357000000022658copy2bh.jpg

ENGin
28-11-2005, 15:22
suan kı halınde vanalıya donermı bılmıyorum ama normalde orj.egzosu vanalıya cevırıyolar ve ıstedıgın zaman sesı acıp komple kapatabılıyosun..fıyat olarakta 70-90ytl flan..ama senın egzosların vanalıya donermı bılmıyorum...

Alp
28-11-2005, 15:57
bence sebringleri elinden çıkart...orjinal sistemi vanalı yaptır...2 adet te egzoz kafası taktır..istediğini elde edersin...

Erkin
28-11-2005, 17:02
bence sebringleri elinden çıkart...orjinal sistemi vanalı yaptır...2 adet te egzoz kafası taktır..istediğini elde edersin...
,
biraz anlamsız olmadı mı bu?

Tevfik R.
28-11-2005, 17:45
yaw elimden cıkartmam sebringleri onlar canlarım bnm saka bi yana baya para verdim satmam sebringleri onun dısında aklına baska bsi gelio mu

onursumer
28-11-2005, 18:52
sadece son susturucumu var? polisler bazen taktımı takıyor ama çoğu zamanda hiç çevirmiyorlar aşırı ses olsa bile :D

misafir146
28-11-2005, 19:10
Son susturucudan gerisi ne durumda ? düz bormu var ? kat iptalimi ? biraz daha açık yazarsanız yardımcı oluruz :)

Tevfik R.
28-11-2005, 19:16
yok duz boru fln yok kat iptalide yok sadece orjianl egzosun yerine sebring taktım

(ozan)
28-11-2005, 21:34
tgbong,biliyon bende de coupe war,remus takili, 3-4 ay once benıde trafikten men ettiler,o duygunun nasi oldugunu cok iyi bilirim,gecmis olsun,bence polisin oldugu yerlerde fazla gezinme,acilen çözüm bul,sebringleride sakin çikarip satma:)

Tevfik R.
28-11-2005, 22:09
tgbong,biliyon bende de coupe war,remus takili, 3-4 ay once benıde trafikten men ettiler,o duygunun nasi oldugunu cok iyi bilirim,gecmis olsun,bence polisin oldugu yerlerde fazla gezinme,acilen çözüm bul,sebringleride sakin çikarip satma:)

saol yok yaw polis gene baglasa genede satmam sebringleri artık dedigin gibi kacıcaz polislerden :D

metin_akinturk
28-11-2005, 23:35
yaw acaba soyle bı sıstem yapılamazmı
sımdı bu senın sebrıng ler dursun
altta uygun bıyere orjınal egzoz vana yardımıyla baglansa nasıl olur
ıstedıgın zaman orjınal
istedıgın zaman sebrıng secebılsen acaba yapılamazmı???

misafir146
29-11-2005, 02:45
Polisin eğilip susturucuyu görmesi yetiyor işe yaramaz bence :) sadece görüntüsü için ceza yazabilirler..

zgr1907
29-11-2005, 04:10
yaw acaba soyle bı sıstem yapılamazmı
sımdı bu senın sebrıng ler dursun
altta uygun bıyere orjınal egzoz vana yardımıyla baglansa nasıl olur
ıstedıgın zaman orjınal
istedıgın zaman sebrıng secebılsen acaba yapılamazmı???

Böyle 1 alet warmış zaten 1 dergide gördüm 'sound control kumandalı egzozz sesini istenildiginde susturu moduna sokar' diye yazıyo ama nasıl oluyo tam bilmiyorum denemek lazım.

ilgilenenler için tel: 0212-235-94-17 Prestige automotive.

SeLman-U
29-11-2005, 15:12
dergilerde görüyorum egzos controller diye bişi çıkmış piyasaya ama nedir ne diildir bilmiyorum

Tevfik R.
29-11-2005, 16:36
biz en iisi bi o sistemden yaptıralım arabalara

MuratYurtluk
29-11-2005, 17:04
bence buna katlan sonuçta çok güzel duruyor

O:K:A:N
29-11-2005, 19:14
arkadaslar dun gece sahilde giderken polis cevirdi ve arabam baglandı maalesef baglama sebeleri ise abartı eksoz. (bu arada dun baya bi araba cevirdiler baglanan butun arac sahiplerine allah kolaylık ve para versin ) neyse soruna gelelim dun bagladılar ama bn bgn arabayı otoparktan gerekli islemleri yaparak cıkarttım. gerekli islem dedigim bir tane egzoscu buldum ve ona abartı eksoz sokme ve orjinalı takma die bi fatura kestirdim halbuki eski abartı egzoslarım duruor neyse faturayı goturdum trafik denetlemeye onayladı araca bakmadan :) ve aracı abartı egzoslar durmasına ragmen cıkarttım otoparktan

simdi asıl sorum su bn bu egsozları ruhsata temiz kagıdı oldugu icn isletebilirmym veya dier bi secenek olarak mevcut egzoslarıma vana,kelebek tarzı bsi taktırıp sadece polis durdurgunda egzosların sesini azaltabilirmym egsozlarım sebring bnce cok az ses cıkarıo egzoslar ama malum turk polisini biliosnuz bi yardımcı olun arkadaslar bi fikir verirseniz cok sevinirm

egzosların resmi asagıda
http://img378.imageshack.us/img378/4439/0003357000000022658copy2bh.jpg

benide aynı yerde sahhilde takılırken çakarlardan dolayı ruhsatı aldı devriye aracı daha sonra sivil polis geldi arabayı bağladı :D aynı şekilde banada çıkarttır gel dediler çıkarttırdım benimkini dinlediler ...:D hemde orjinal egzosu takmama ragmen değiştirtmemişsin dediler .. tabi ben kafalarına çıkarttığım egzosu vurunca kabul ettiler... benimkide seninkinde olduğu gibi tamamen şansızlık ben bi çok gez polisin yanından dip gaz geçtim hiç bişi demediler sonra otoparkta dururken arabayı bağladılar... dengesiz memleketim benim .... bende taktırıcam egzosumu yeniden ama öneri bekliyorum ..

29-11-2005, 19:16
Polisin eğilip susturucuyu görmesi yetiyor işe yaramaz bence :) sadece görüntüsü için ceza yazabilirler..

görkem sana katılıyorum ... ben polise neden bağladıklarını sorduğumda bana şu cevabı verdi " Aracın orjinal logosunu çıkartsan bile ben istedikten sonra seni her türlü bağlarım" gerçekten acı verici bi dialogdu ..

ahmet-drs
29-11-2005, 19:17
gecmıs olsun bzm xsara vtr da baglandı c.tesı gecesı allahtan teknık degısıklık yazmıslar baglama kagıdına sadece spoıler war dedık..ama full body lı arac:Dhıc bı parca sokturmeden cıkardık allaha sukur..

29-11-2005, 19:23
gecmıs olsun bzm xsara vtr da baglandı c.tesı gecesı allahtan teknık degısıklık yazmıslar baglama kagıdına sadece spoıler war dedık..ama full body lı arac:Dhıc bı parca sokturmeden cıkardık allaha sukur..

dediğim gibi orjinal memleketim :D:worshippy

Tevfik R.
29-11-2005, 20:56
hehehe hepimize gecmis olsun ama intikam almak lzm plakaları kapatıp basa basa gececen polisin yanından :) anlasılan hepimiz bu sefer ucuz atlasmısız ama her seferinde baglarlarsa cekilmez bi cozum bulmak gerek

ahmet-drs
29-11-2005, 20:59
walla bız plakayı kapasakda bısı farketmezz..araba kabak gıbı ortada:Dbıde rengı metalık sarı:)bakk
http://autoclubturkey.com/forum/showthread.php?t=27789 (http://autoclubturkey.com/forum/showthread.php?t=27789)

Tevfik R.
29-11-2005, 21:42
ahah ayarlarız bsiler arabayıda orteriz :D

misafir146
29-11-2005, 22:07
Ayıp size ayıp.. :)

misafir671
29-11-2005, 22:10
nee yaparrsannnn yap polislerrr devam edecekk

A.Selim
29-11-2005, 23:17
madem devam edecekler modifiye dükkanlarındaki beğenmedikleri yasa dışı ürünleri belediye ekipleriyle beraber toplasınlarda bizde bu işi bırakalım
böylece herkes standart araçlara binsin

ben avrupa yakasındayım, gece kesinlikle bağdat caddesinden geçmiyorum, fb stadı benim için sınır:), minibüs caddesi en güzeli, bağdat caddesi üzerinde zırt pırt çevirme var, bütün istanbulun suçluları o caddede mi geziyor ki durduruyorlar, hayret birşey, orada çevirmenin olduğunu artık herkes biliyor, suçlular oradan geçmezler ki artık :sinirli:

suçlu olarak modifiyeli araçların peşlerindeyseler yazıklar olsun yani, hız yaparken kırmızıda geçerken hatalı sollama makas vs yaparken yakalasalar en ağır cezaları versinler ama adam gibi giderken senin aracında spoiler var, jantların büyük, egzozun çok fiyakalı, bu tür nedenlerle ceza kesilmesi çok saçma, tek suçumuz arabamızı sevmek güzelleştirmek yani, taktığımız parçaların zararlı parçalar olmadığına dair makina müh. odasından yazı bile alınır, sonuçta arkadamızda dünya devi modifiye üreticileri var, ecc homologasyona uygun sebring egzoz kullanıyorum, yarış tipi değil ki...
spoiler poliset marka, palio için poliset bir ara orjinalden çıkarıyordu, benim vw orjinalden koymamış ama tofaş koymuş aynı parçayı, şimdi spoiler yasak deniliyorsa tofaşa ne oluyor da arabaya spoiler koymuş!!!

param olsa gider gti alırım, turbo alırım, yok diye elimizdeki ile ufak tefek oynamalar yapıyoruz o da suç oluyor, araba benim değil mi ne istersem yaparım diye düşünmek istiyorum ama yassaağğğ diyorlar....

bu olay bir şekilde protesto edilmeli ama en iyisi arkasında bu ülkede sözü geçen birisi olan yok mu, bir yerlere telefon vs birşey etseler de bu komedi bitse artık, ben o meşhur ölümlü trafik kazası olana kadar avrupa yakasından anadolu yakasına bağdat caddesinde gezmeye giderdim, kaza yapan aracın arkasında kuru kafa vardı, nasılda kuru kafalı araç avına çıkılmıştı, tv den seyretmiştik :)

adam gibi sürenlerin peşini bıraksalar yaa, çok üzülüyorum aracım bağlanır diye, kimbiilir kaç paradır cezası, o kadar zengin değiliz, evlat acısı gibi gelir bana...
insan hakları mahkemesine mi gitmek lazım illa :opa: ya da sebring remus avukatlarından yardım isteyelim :)

Tevfik R.
30-11-2005, 02:42
gamsız hayat arkadasım dediklerini ayakta alkıslıyorum

cigdemnoca
30-11-2005, 03:41
evet yaa gerçekten halimiz içler acısı. ama ben size göre daha şanslıyım :) bu akşamda eve gelirken polis çevirdi egsoz babammın deyimiyle kafam kadar :D çakarlar açıktı araba yapılı lastik yokmu bu arabada die bakıyo polis bu gece :) camlarda film olduğundan içindeki görünmüyo polis durdurdu camı açtım memleketim polisi geri çekildi bi arabaya baktı bi bana ruhsatı istedi verdim ismimi okudu sizmisiniz dedi evet dedim adama şaşkınlıkla peki buyrun devam edebilirsiniz dedi :) bende devam ettim ve hala çakarlar açıktı bu arada :)

C@N
30-11-2005, 04:14
benim kullandığım arac ta film yoktu ancak bilz nur eksoz +blow off valfi vardı 2001 wrx subaruydu bağladılar olay yerine beni cevirdikleri yeer uzman polis geldi eksozu inceledi ve direk markasını söledi komserim dedi bunlar zengin p..... dedi ençok oo dokunduydu bana yahuu araçta twinplate debriyaj eksoz blow off valf den başka bişi yoktu film bile hatta ogece biz arkadaşlarla buluşucaktık bende özel istek üzerine geliodum ki karakolluk olduk neyse olur böle vakalr türk polisi yakalr dicez can sağlığı olsun yani nasılsa pes edicekler cok fazla modlu araç var nerden toplicaklar hepsini

bu arada açık hava filtresine dahi pangaltında kızdılar sökün dediler dedim filresiz arabamı olur yahuu falan filan öle kurtardık adam demez mi ötüo ötüo die ama olsun ne çıkartım nede bişey yaptım

Tevfik R.
30-11-2005, 13:15
halimiz icler acısı gercekten bu ise cozum bulmamız lzm yoksa bu isin cılkı cıkar hicbirimiz zengin p.. deiliz dewamlı ceza odicek halimiz mantıklı cozum bulup uygulamaya gecirmemiz lzm arkadaslar

30-11-2005, 23:41
evet yaa gerçekten halimiz içler acısı. ama ben size göre daha şanslıyım :) bu akşamda eve gelirken polis çevirdi egsoz babammın deyimiyle kafam kadar :D çakarlar açıktı araba yapılı lastik yokmu bu arabada die bakıyo polis bu gece :) camlarda film olduğundan içindeki görünmüyo polis durdurdu camı açtım memleketim polisi geri çekildi bi arabaya baktı bi bana ruhsatı istedi verdim ismimi okudu sizmisiniz dedi evet dedim adama şaşkınlıkla peki buyrun devam edebilirsiniz dedi :) bende devam ettim ve hala çakarlar açıktı bu arada :)

ben otoparkta bostancı sahilde dururken devriye polisi geldi ruhsatımı aldı ... arabayı bağlattı :D şans seni çeviren polisin ruh hali iyidi demekki :thumbsup:

cigdemnoca
01-12-2005, 22:18
ben otoparkta bostancı sahilde dururken devriye polisi geldi ruhsatımı aldı ... arabayı bağlattı :D şans seni çeviren polisin ruh hali iyidi demekki :thumbsup:

valla ruh halimi iyiydi yoksa herkes gibi kesin abisinin arabasını yürüttü (abim yok bu arada) diyemi düşündü bilemiycem ama bugüne kadar başıma ööle bişey gelmedi inşallahta gelmez yolarım valla :D:D:D

engin43
01-12-2005, 22:49
bızım memlekette ıse arabayı baglıyolar sonra eksozu sokmeden verırız dıyolar ızın verıyolar gıt soktur gel dıye ruhsatıda verıyolar ama eksozu sokturen yok benı tam 4 defa cevırdıler hala eksozum arabamda kacanın anası aglamaz :)

engin43
01-12-2005, 22:51
vedev kutahyada yasayanlar bılır polıs arkda bız onde devamlı kacarıs gaybı arkadasımla artık bu bızım yasam tarzımız oldu sıze bı tavsıye kacarken jandarma bolgesıne kacın gelmıyolar pesınızden o zaman KUTAHYA KAZAN BIZ KEPCE nereye kadar bılmem

misafir146
01-12-2005, 23:18
Kaçmak bence çözüm değil. Kaçarken bir çok trafik kuralınıda ihlal ediyorsunuz ve geçtiğiniz yerlerde ki yayaların , araçların hatta çocukların hayatını riske atıyorsunuz. Bu gidişe son vermek için illa kötü bir olay yaşamak mı gerekiyor ?

A.Selim
02-12-2005, 02:10
kaçma olayı da çok komikmiş, tam tv ye gizli kamera ile çekimlik:)

siz kaçarken spiker soruyor, bu çocukların suçu nedir? neden polis peşlerinde, cevap onların arabalarında spoiler ve egzoz var :)
çok tehlikeliler hızlı ve öfkeliler
fast and furious misali :)

Tevfik R.
02-12-2005, 11:33
allah korusun bide tv ye cıkarsak tam olur

Sabri-A
04-12-2005, 12:27
bu olay polislere ters düştüğünden gıcıklığınada olsa ceza yazıyorlar

engin43
04-12-2005, 21:51
valla olede yapacak bısey yok bızım elımızde goruntuler var kacarken cektık bulabılırsem eklerım

hehehe