'Full Versiyon'a Bak : Motor Kaydırıcı yağı soruuu?
misafir881
01-12-2005, 01:08
benim mitsubishi carisma 2004 model 1.9 dizel 40 binde aracım var.aracımın motor aksamında bir sorunu yok.bana kaydırıcı 444 veya dabel lap koymamı tavsiye ettiler sizin görüşleriniz nelerdir bir olurmu veya faydası_?????
sorun yoksa bence koymana da pek gerek yok..butur yağ katkıları dizel arabalarda vuruntu varsa kullanmakta fayda var...aksi takdirde yağ hortumu tıkanma sorunlarına yol açabiliomuş duyduğuma göre
40000km deki mitsubishi motoru için daha sıfır tanımı kullanmak doğru olur mahsettğin katkıların içinde genelinde teflon vardır ve bu teflon senin yağ kanalarının içine yapışır ve örnek veriyom sallama değerdir bu 3mm olan boru çapını 2mm ye düüşürür böyle olunca ne olacak yağın debisi düşecek basınç değil bak motorun üst parçalarına yağ daha az gidecek sonundada sağlam motoru eline alcan
Ersin Çetinkaya
05-12-2005, 23:07
444 ve double-up ürünlerini iyi bilirim, imalatını yakından ve içinden takip ettim fabrikasında. hammaddesinde teflon yok, boru tıkanmasına sebep olmuyor, bir film tabakası şeklinde metale yapışma özelliğine sahip özel bir maddeden yapılıyor. Ben yıllardır kullanıyorum, bir zararını görmedim, önceki arabamın yağı bitmişti yolda, ışık yanana kadar farketmemiştim, yatak sarmasını engelledi, gözümle gördüm resmen reklam filmlerindeki olayı. Ürünün faydası var, ilk çalıştırma anında ve aşırı zorlama noktalarında etkisini gösteriyor.
Kullanmanın bir zararı olmaz, ama 40.000km deki bir motor için şu aşamada gerek yok bence de. Ben 80.000km den sonra kullanmaya başladım, 2 arabam var 175.000km de ve diğeri 160.000km de. Karar senin...
kaneruslu
06-12-2005, 10:24
444 ve double up marka ürünleri bende kullanmamanı tavsiye ederim
bizim diğer aracın geçen gün karteli kırıldı yolda bütün yağ yola akmasına rağmen her hengi bir problem çıkarmadı ilerleyen zamanlarda tavsiye ederim
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.