'Full Versiyon'a Bak : sirion turbo,hopa,chip
slm arkadaşlar benim sirionum var 2004 model aracıma yrv turbonun turbosunu uygulamak istiyorum fakat bu mümkünmü bilmiyorum bu konuda bilgisi olan varmı? yada hopa yada chip yada super box uygulaması yapılabilirmi?bu tip modifikasyonlarla hangi firma ilgilenir?özellikle bu konuda bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum....:kararsiz:
Gereksiz mesajlar silinmiştir lütfen konu ile bilgisi olanlar yazı yazsınlar.
siriona yrv tubosunun uygulanmasıyla ben de ilgilenmiştim bir ara. yapman gereken uzmanlığına güvendiğin bir daihatsu servisi çalışanına iki motorun tubo dışında diğer ekipmanlarda ne gibi farklılıklar olduğunu öğrenmek.sonra da iyi bir modifiyeciye (paşaoğlu gibi) danışmak.. ancak öyle öğrenirsin. ayrıca Hopa sadece dizeller için sistem üretiyor...
tşk ederim ümit çok sağol dostum bu paşa oğlu neresi nasıl ulaşırım yada?
misafir146
04-12-2005, 13:59
Öncelikle iki motor arasında bir takım farklılık var. Silindir hacimleri eşit olsa da sıkıştırma oranları birbirine oldukça zıt 2 araçtan bahsediyoruz. Turbo uygulanabilmesi için sıkıştırılmanın düşük olması yani yrv deki gibi 8.5 olması gerekir. Sizin aracınızın sıkıştırması ise 10.5 yada 11 . Öncelikle piston ve diğer ekipmanların değiştirilmesi gerekir. Sonrasında daha büyük manifold , enjektör , yazılım , intercooler v.s derken işin astarı yüzünden pahalıya gelir. Uğraşmadan gidip yrv t almanızı önericem ama onunda otomatik oluşu insanı acabada bırakabiliyor. Ben yrv t kullandım , gayette keyifli ama herkes benim gibi keyif alıyormudur bilemem.
misafir824
04-12-2005, 17:52
turbo konusunda bilgim yok ancak chip için unichip uygundur..aracının üzerindekilere göre senn arzu ettiğin şekilde perf alacak şekilde programlanan modül..
http://autoclubturkey.com/forum/showthread.php?t=16268
unichipi istediğimiz gibi programlıyabilirmiyiz peki?
misafir146
05-12-2005, 20:07
Unichipi biz programlamıyoruz elbette :) ama program aracınıza hazırlanırken isteklerinizi belirttiğiniz takdirde(alt devirler ekonomik üstler daha güçlü olsun diyebilirsiniz mesela.) sizin için bunu yapmaya çalışacaklardır.
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.