'Full Versiyon'a Bak : CİVİC 1.6 İES ne kadar güçlü olabilir?
MUVAFFAK
04-12-2005, 23:22
2000 model HONDA CİVİC İES im var(1.6) 160 000 km de şu an civicim'de Tein coilover ve motorda k&n hava filitresi var....
motor konusunda yapabileceğim modifikasyonlar hakkında bana bilgi verebilcek olan varsa çok sevinirim...
misafir146
05-12-2005, 01:19
2000 model HONDA CİVİC İES im var(1.6) 160 000 km de şu an civicim'de Tein coilover ve motorda k&n hava filitresi var....
motor konusunda yapabileceğim modifikasyonlar hakkında bana bilgi verebilcek olan varsa çok sevinirim...Civic ies açıkçası sınırlı bir motor. Aşırı besleme dışında yapılacak şeylere karşı güç vermez. Bence bir üst motor olan Vtec alıp onun üzerinde çalışmak daha çok zevk ve performans verecektir size. Bunun dışında dediğim gibi turbo ve Nos modifiyeleri üzerinde çalışılabilir. Nos u uygulamak kolay olsa da turbo için aynı şey söylenemez
arkadasa katılıorum sen şimdi 120 hp lik 1.6IES motorla kastırcan 140 hp falan yapıcan adam vtec le uzuycak yine :D ve bildiğim kadarıylada birçok turbo kitler vteclere göre ama 1.6IES e göre turbo kit warmı bilmiorum...
en temzi bul bir vtec motor onu koy sonra onu modifiye edersin :D söylemesi kolay diceksin tabi ama modifiyenin kolay olduğunu kim söyledi?? :D
NOS koyabilirsin ama...en azından yarın öbür gün söküp başka arabaya takma durumunda olur...
MUVAFFAK
05-12-2005, 02:57
şimdi öncelikle yorumlar ve yardımızınz için teşekkür ediyorum genellde böyle söyleniyor zaten peki vti motor nerden bulucam ki
https://umdrive.memphis.edu/kcharles/Stuff/TurboD16movie.wmv
al izle bakalm d16 motor neler yapıomuş.
MUVAFFAK
05-12-2005, 04:03
bu arada adamlar yapmış işte ya ne güzel:**-(
servste ıı bı bakım gereklı ayarlar vs.. motoru bı dırılttıkten sonra modıfıyenın sonu yok ama basıt olarak fıltre+egzoz klasıgıyle baslayıp ust devrlerı canlandrrsn.. bıde ses olur guzel guzel
sonra cıp tı header dı gıder lıste.. dusuk basınclı turboyle cosmaya dvm edersın vsvs ) butce onemlı bu konuda ve beklentın tabıkı
coılover olayın super olmus tabbı bu arada
hehe :)
bu arada.. d serısıne gore turbo kıtı olmadıını kım dedı..
yapan yapıo kardeşim :D güzel video sağol ;) Vtec lere göre TR de turbo kit olduğunu biliorum ama ies lere göre TR de bulabilirmisin ondan emin diilim.... ies lerin sınırlı bir motor olması durumu bir fizik kanunu butun motorlar sınırlıdır sonucta :) ama bende 98 ies wardı we deli gibi gidiyordu kalkışta birçok arabanın gözünün yaşına bakmaz ama sonucta aynı kasanın 160 hp side var buda bir gercek... vtec i kastırmanı tercih ederim ben... ama hiçbirzaman olmaz die bişi yok yapan herşeyi yapıor paradan haber ver sen :D
mesajı bir daha okumanı okuduğunuda anlamanı öneririm :) yok diye birşey yoktur TR de ies lere göre kit war mı bilmiorum dedim honda ilgi alanım değil çünkü... kapiş? ;)
@nsa:
vtec ıcın olan kıtlerı aldıın yerler d serısıne de getırır her turlu :)
getirirlerse sorun yok :)
MUVAFFAK
05-12-2005, 11:34
anladım da şimdi adamlar her şey yapmış v tec gibi gördünüz gibi ama burda onu yapıcak yer nerresi var ki?..parçalar gelse bile ne olucak evde kalıcak gibi gelio..:-s
temız temız al bı vtı be muffy :) uğraşma senınkine ekleriz 1-2 hallederiz :)
MUVAFFAK
05-12-2005, 13:35
öle olucak gibi zaten:D
yapılır o sorun diil sen parcaları getirt takmak okadar sorun olmaz araba sonucta honda ve piyasadaki modifiyeciler çoğunlukla honda ve peugeot üzerine çalışıolar...
ama getirtmeden önce iyi araştır kitin icinde neler dahil olduğu vs.. turbo kitlerde genellikle tekrardan programlanmış chipler olur ama bu chipler farklı olabiliyor senin arabanın kullandığı chipi yaptıklarına emin ol... bunun için genelde chip seri numarasına bakman yeterli olur... tabi bu chipi kaç oktan benzine göre ayarladıklarıda önemli vs vs... olmadı kiti alıp burda baştan programlatabilirsin...
ince işler araştırcan baya ;) sanakolay gelsin :))
mesela ; 1.6 ies'e harcıyacağın parayla anca 140-150 hp civarında seyrediceksin..fakat vti alıp aynı parayı harcadığında kendini 180-190 hp'lerde görüceksin...
arabayı değiştirmek gibi bir seceneğin yoksa ok turbo vs koy en temizi ama arabayı satıp vti alabilirim diosan hiç düşünme direk al derim....
Ben olsam hiç uğraşmam, al bi Vtec bitir işi... ne uğraşcan kitle, kitin derdi bitmez sonra bi bakarsın vtec parası gitmiş elden...
MUVAFFAK
06-12-2005, 18:49
evet o da doğru tabii yapıcam harcamalar vti parasını geçicek sonra da vti nin biri gelicek o da beni geçicek ne işe yaricak:D arabayı satmam abiraz zor yani babam daha bu yaz aldı şimdi ben satıcam ddersem biraz ters olur gibi:-s kafam karıştı:-) çalışıyor olsam tamam da öğrenci başımla karar vermek zor..:D
baban anlamaz muffy çekti deriz... renk işi kaldı?? bir yolunu bulmak lazım.. :) :) :)
MUVAFFAK
07-12-2005, 03:29
baban anlamaz muffy çekti deriz... renk işi kaldı?? bir yolunu bulmak lazım.. :) :) :)
beyaz vti bulmak lazım ozaman
param olsa kendi ies ime direk supercharge takarım 4000-5000 usd ye kit ve montaj dahil rahat 70-80 hp alırsın + aracın çok güzel ve cadde kullanımına uygun olur ;) yani satıp vtec almakla aynı hesap..
+ artık vtecin çok bi özelliği kalmadı her varyasyonu denendi ......(orta sınıf kullanıcılar için)
tabi ies i modifiye etmeninde güzel bir yanı war, arkada ies yazıcak ama gidişi vti gibi olucak :D hatta arkaya 1.4 tak baya eğlenirsin :D
MUVAFFAK
09-12-2005, 02:36
param olsa kendi ies ime direk supercharge takarım 4000-5000 usd ye kit ve montaj dahil rahat 70-80 hp alırsın + aracın çok güzel ve cadde kullanımına uygun olur ;) yani satıp vtec almakla aynı hesap..
peki nerden yapıcam bu işi yapıcakolsamm bulamadım ben herkes elini çekmiş durumda bildiim kadarı ile ies olduu için saçma gelen o yani bana
misafir1636
09-12-2005, 22:51
aşırı besleme uygulayabilirsin dostum ama doğru ellerde.Göztepe sanayii de mantar tuning gökmen kendi civic si ına neler yapmış gör.tavsiye ederim.
peki nerden yapıcam bu işi yapıcakolsamm bulamadım ben herkes elini çekmiş durumda bildiim kadarı ile ies olduu için saçma gelen o yani bana
elini çekmiş mi ? yapma ne olur biraz daha istekli araştırırsan asıl şimdi herkesin bu işle ilgilenmeye başladığını farkedersin ;) crm performans - team paşaoğlu - mantar tuning .. bunlar başlıca aklıma gelen ve honda konusunda düşünceleri olan servislerdir... bence bi araştır
MUVAFFAK
12-12-2005, 11:13
elini çekmiş mi ? yapma ne olur biraz daha istekli araştırırsan asıl şimdi herkesin bu işle ilgilenmeye başladığını farkedersin ;) crm performans - team paşaoğlu - mantar tuning .. bunlar başlıca aklıma gelen ve honda konusunda düşünceleri olan servislerdir... bence bi araştır
bu saydıın tune shop lar arasında ismını vermek ıstemıorum .. ies için pek yapıcak bişi olmadıını sölemişlerdi o yüzden....
misafir1636
18-12-2005, 13:42
dostum geçen hafta ies için mantarın turbo uygulamasını gözümle gördüm 4000 usd.ama makine olmuş.
onur jtd
19-12-2005, 14:03
hiçbirşey imkansız değildir sadece daha zordur bnm arkadaşımda da ies var vu aracı atmosferik olarakta aşırıbesleme olarakta iyi yürütebilirsin bu sadece senin parana ve uygulamanın profesyonelliğine bağlı ve daima kendini kanıtlamış markalı ürünler kullan
benzinden korkmuyorsan dereceli egzantirik koydur
MUVAFFAK
20-12-2005, 18:00
yapilabilecek uygulamamlari ne oldugu ile beraber nerde kimler tarafindan yapilabaileceginide yazarsaniz belki daha yararli olabilir tesekkurlerr
Kaygusuz Cihan
20-12-2005, 18:30
Arka koltukların ortasına bağlat en irisinden bir nos tüpü. Lazım olduğunda aç vanayı. :D
MUVAFFAK
20-12-2005, 18:38
Arka koltukların ortasına bağlat en irisinden bir nos tüpü. Lazım olduğunda aç vanayı. :D
yok 0 kalsin daha snra standart motora karsiyim ben nos uygulanmasina
:)
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.