PDA

'Full Versiyon'a Bak : duman atma

devil_berk22
08-12-2005, 20:54
arkadaşlar beim sorum hani two fast two fariousta skyline yarışa geldiğinde yanlardan duman püskürtüyorduya bu nasıl oluyor bilginiz varmı.:kararsiz:

Tarık S
08-12-2005, 21:41
o duman nos dumanı..nos u olan arabalarda oluo..arabaya gaz vermediğinizde nos tuşuna basarsanız arabanın biyerlerinden duman çıkar..siz dumanı nereye yönlendirirseniz ordan çıkar duman...;)

onurarslan
08-12-2005, 21:45
o duman nos dumanı..nos u olan arabalarda oluo..arabaya gaz vermediğinizde nos tuşuna basarsanız arabanın biyerlerinden duman çıkar..siz dumanı nereye yönlendirirseniz ordan çıkar duman...;)

senin dedigin underground 2 de:p var gercekte öyle oluyormu bilmiyorum ama ayrı bir kit var onun için nos a falan gerek yok hatta gri bi megane coupede vardı

onurarslan
08-12-2005, 21:48
yaww thankste yannıslıkla oldu alıntı yaparken thanks oldu

Emir-Almas
08-12-2005, 21:51
Selamlar

nos kiti yaninda purge kiti vardir tek cıkıs yada 2 cıkıs olarak verir senin ama biraz pahali

Saygilar

devil_berk22
08-12-2005, 22:43
yani şimdi bu duman çıkartan şeyin adı purge kiti mi ve fiyatları ne civardadır

Ugur
09-12-2005, 04:16
benim bildiğim ufak bi duman cihazıylada bu işi hallediolardı...

devil_berk22
09-12-2005, 15:29
tuğral o senin sölediğin bi megane coupede vardı dergiye çıkmıştı hatta ama ben onu sormuyorum skyline gibi nasıl yapılabilir onu sordum.sağolsun arkadaşlar yardımcı oldu herkese thans

Sabri-A
09-12-2005, 15:45
nos sistemi kurmadan yapma imkanımız yok mu

RıdvanULT77
09-12-2005, 15:49
öyle bi araba biliyorum dergide görmüştüm
megane dı yanılmıyosam maximus...

devil_berk22
09-12-2005, 16:26
senin sölediğin megane coupe işte bir mandal yardımıyla ypıyorsun ama benim sorduğum skyline ın nasıl o hareketi çektiğiydi arkadaşlar yardım etti nos+purge kit le oluyormuş

Yalçın-A
10-12-2005, 13:39
filmedi mantık nos aşırı ateşleme sonucu ateşlerin eksoza kadar uzanmasıdır (onlarda eksoz denilen olayda biraz farklı)

ama onların kitleri var birkaç renk seçeneğide mevcut ben bir amerikan arabada görmüştüm eksozun ucunda küçük bir şey var o ateş çıkarıyor (biraz yağlı olduğu doğru)

OKAN
10-12-2005, 13:42
abi git yangın tüpü bagaja koy bide boru çamurluklara oh mis gibi bembeyaaz :D:D veya konserlerde yaparlarya onlardan alıp yapa bilirsin daha ekonomik olur :)...

misafir146
10-12-2005, 18:19
Bahsi geçen megane coupe çok sevdiğim bi abimin.. Arabada duman makinası vardı ama NOSla alakası olmaayn bir sistemdi o. Arkadaşlar bahsetmişler biras nos + purge kiti olması gerekiyor bunun için yada alternatif olarak megane daki gibi duman makinesi..

Cenk Orhan GÜNEY
10-12-2005, 18:26
Duman duman duman .Dehşet birşey.

devil_berk22
11-12-2005, 00:59
duman makinasının maliyeti nedir görkem ve sistem işleyişi hakkında biraz bilgi werirmisin

misafir146
12-12-2005, 17:04
duman makinasının maliyeti nedir görkem ve sistem işleyişi hakkında biraz bilgi werirmisin

Purge kitte bulunan parçalar :

http://streetfighters-usa.com/web_ima/nos/16030.jpg

Sistemin İşleyişi :

Bu kitteki parçalar , Nitrojen gazının hızlı ve sürekli olarak dışarı çıkmasını sağlayan parçalar. Purge butonuna bastığınız anda motora gidecek nitrojen gazı, bu kite ait selenoid valfine iletilir ve burada toplanan gaz purge kanallarına hızlı bir biçimde dağılır. Böylece gördüğünüz NOS showları ortaya çıkar :)

sfa
15-12-2005, 19:43
ya beyler bizim bi komşuda war megane coupe de pourge kit biraz tüylü atmosferik blow off gibi yani orjinalini tutmaz ama sen yinede dene bide ses çıkmıyo pourge kit te güsel bi ses weriyoama bu daha ufak bi aletle halledilebilyo wede neon warsa çok daha tatlı oluyo içerden ufak bi kumanda ile hallediliyo

Eray A.
03-12-2006, 21:32
arkadaşlar o duman kiti o skyline gibi bi anda çuffs diye vermiyo ki, o hani böyle ben puslu olsun güzel göriniyim vs gibi birşey. Arkadaş purge'ü sormuş.

Türkiye de zoooorrr:(

Ahmet A.
04-12-2006, 17:37
purge kıt ın hıcbır zorlugu yok hazır olarak satısı var USD. dei-nx-zex-nos gıbı markaların bunyesınde mevcut. nos sıstemı ıle alakalı bır sey deıl. farklı bır sıstem.
aynı olan parcaları tabı kı mevcut. ben bu sıstemden getırdım hatta bagladım cok guzel oldu. bu sıstemı ıstersen getırebılırım. 550$ gıbı bır fıyatı var. NOS yerıne CO2 de basabılırsın. NOS:90YTL CO2:30YTL. yurtdısındakıler zaten CO2 basıo ucuz oldugu ıcın.

pilotlevent
10-12-2006, 21:02
purge kıt ın hıcbır zorlugu yok hazır olarak satısı var USD. dei-nx-zex-nos gıbı markaların bunyesınde mevcut. nos sıstemı ıle alakalı bır sey deıl. farklı bır sıstem.
aynı olan parcaları tabı kı mevcut. ben bu sıstemden getırdım hatta bagladım cok guzel oldu. bu sıstemı ıstersen getırebılırım. 550$ gıbı bır fıyatı var. NOS yerıne CO2 de basabılırsın. NOS:90YTL CO2:30YTL. yurtdısındakıler zaten CO2 basıo ucuz oldugu ıcın.

işte bilen bir abimiz cewaplamış saolsun bende merak ettim nsl birşey acaba bir video cekip koyabilr misin acaba

Murat ///M
17-12-2006, 09:47
Arkadaşlar duman atma işinin adı 'Purge kit' tir ve Nos sistemi olan araçlara ilave olarak bu kit takılır, Ön çamurluklardan veya arka çamurluklardan duman atabilir bu sistemlerin fiyatı 250 ytl civarıdır (çift çıkış fiyatı).Ön ve arkadan aynı zamanda duman atılabilmesi iki tane kit alınması gerekir

Ha-s-aN
28-12-2006, 15:45
purge kt act ikinci ellde vardı 250 ytl yeee... onu geçelimm onn için nos falan lazımm onun yerne alternatif biişi varmııı

pilotlevent
31-12-2006, 15:13
purge kt act ikinci ellde vardı 250 ytl yeee... onu geçelimm onn için nos falan lazımm onun yerne alternatif biişi varmııı

karbonmonooksit mi karbondioksit mi ne atanı da varmış aynı yangın tüpü gibi bir araştır derim:thumbsup:

Ha-s-aN
31-12-2006, 16:09
saol kardeşş yne bişiler bilen varsa yazsınn ben bi araştırım karbonmonoksiti

Murat_C
18-01-2007, 04:20
Evet Bende Merak Ettim Şimdi Nos'a Gerek Varmı Şimdi Bunu Yapabilmek İçin Bilen Abiler Yada Arkadaşlar Tam Bi Tarif Verseniz Şöyle Şöyle Diye Yemek Tarifi Gibi :D Neler Tam Tamına Lazım Mesela Benim Araçta Nos Yok Ama O Duman İşini Nasıl Yapabilirim ?..!

Gökhan_V
18-01-2007, 05:03
Konuyu desteklemek amaçlı...
http://www.resimload.com/070428/bzt_arac2714xd1.jpg

UmuT DoGaN
19-01-2007, 11:39
Tabi bu işlem için kapıyı delmek hoş olmaz sanki :)

Murat_C
20-01-2007, 03:52
Evet Bende Merak Ettim Şimdi Nos'a Gerek Varmı Şimdi Bunu Yapabilmek İçin Bilen Abiler Yada Arkadaşlar Tam Bi Tarif Verseniz Şöyle Şöyle Diye Yemek Tarifi Gibi :D Neler Tam Tamına Lazım Mesela Benim Araçta Nos Yok Ama O Duman İşini Nasıl Yapabilirim ?..!

Yoqmuu Bi Bilen Yardım Etcekkk.. :1nee:

Murat_C
22-01-2007, 04:10
G
ü
n
c
e
L

Ha-s-aN
22-01-2007, 18:38
güncell de ok kapıı olayıı bizi bozarr jantlarrrınn oralardan salmak en gzeliii

Murat_C
25-01-2007, 17:52
Ya Kardeşim Zaten O Örnek Olarak Göstermiş Tabiki Jantların Ordan Salmak En İyisi Herkez Öyle Düşünüyo O Temsili Bi Resim Yoqmu Bilenn :(

hakanacar
28-01-2007, 20:12
arkadaslar konuyu okurken biraz arastırma fırsatı buldum hiçde söylendigi gibi zor değil
link te günlük hayatta rahatça ulaşabilecegimiz malzemeyle yapalabiliyor bence o kadar paraya gerek bile yok:thumbsup: :thumbsup:

http://plaza.umin.ac.jp/~satoshi/mod212en.html

devil_berk22
28-01-2007, 21:47
arkadaslar konuyu okurken biraz arastırma fırsatı buldum hiçde söylendigi gibi zor değil
link te günlük hayatta rahatça ulaşabilecegimiz malzemeyle yapalabiliyor bence o kadar paraya gerek bile yok:thumbsup: :thumbsup:

http://plaza.umin.ac.jp/~satoshi/mod212en.html
üstat iyi güzel demişsinde bu işlemi yapmak bayağı zor gibi duruyor fotoalrda ayrıca o sarı sprey nedir anlamadım ?

hakanacar
28-01-2007, 22:00
kardes aslında mevzu o kadar zor degil malzemenin çogu balık ve akvaryum malzemesi satan yerlerden temin edebilirsin bir tek spreyi elektronik malzemesi veya bilg. malzemesi
satan yerlerden temin edeceksin bilgisayar temizleme spreyi bulamazsan alternatifi fazlasıyla var zaten en basiti elektronikcilerin kullandıgı contact 60 denen bir sprey var iş görür

Beyti-GT
29-01-2007, 16:10
asLında tam komedi bi iş yaa. genelde biz türkLerin akLına geLir böyLe şeyLer hortumu bağla arabanın içinden tıss tıss ahahha :)

hakanacar
29-01-2007, 22:06
asLında tam komedi bi iş yaa. genelde biz türkLerin akLına geLir böyLe şeyLer hortumu bağla arabanın içinden tıss tıss ahahha :)
dostum espirin güzeldi ama resimlerin alındıgı siteyi incelemedin galiba japon sitesi ve burda anlatılmak istenen çok para harcamadan da bazı şeylerin yapılabilmesidir:opa:

Beyti-GT
30-01-2007, 10:24
dostum espirin güzeldi ama resimlerin alındıgı siteyi incelemedin galiba japon sitesi ve burda anlatılmak istenen çok para harcamadan da bazı şeylerin yapılabilmesidir:opa:

Baktım tabi siteye ve bunun için ayrıca Teşekkür ederim. Benim demek istediğim geneLde biz Türkler zaten bunu yapıyoruz çok para harcamadan pratik ve teorik oLarak bu ve bunun gibi uyguLamaLarı yapabiLiriz, yapıyoruzda... Sitede yapıLan işLemden daha kolayını yapabiLiriz. Tabi ki maLiyeti düşürüp bu uyguLamayı yapmak, yaptırmak daha iyi olur. Tekrar Teşekkürler Sayın Abim :worshippy

hakanacar
30-01-2007, 22:03
kardes ben sana tesekkür ederrim yanlıs anlama sana bir sey dedigim yok benim anlatmak istedigim aslında senin dedigin gibi millet olarak pratik zekalıyız ve bunu yapabiliyorsak niye yalandan arkadaslar niye 150$ - 200$ versin bir anda fevri davrandıgım için özür...:bloos001:

Armagan-Z28
31-01-2007, 17:26
Bu arada bu purge kitin ne işe yaradığını açıklayayım. Aslında bunun şovla bir ilgisi yok, gerekli birşey.

Nos basmadan önce, Nos tüpüyle motor arasındaki Nos borusunda biriken havayı atmak gerekir. Bu havayı atmazsanız kuru noslarda nos devreye girdiğinde belli bir süre verim alamazsınız. Islak nos kitlerinde ise nos gelmediğinden benzin selenoidi fazladan benzin verir ve arabanın boğulmasına sebep olabilir.

Purge kit sözünü ettiğim borudaki "nos gazı olmayan" havayı dışarı atar. Nos sistemi devreye girmeden (genelde yarışlardan önce) bu sistem devreye sokulur ki nosa basıldığında motora gerçekten nos gelebilsin. O sesin sebebi ise nos tüpünün basıncıdır. Dediğim gibi aslen şov amaçlı birşey değil ama tabi görüntüsü güzel.

Bu arada başka türlü nasıl yapılır bu görüntü, düşündüğüm şeyleri arkadaşlar yazmış zaten :)

Ha-s-aN
01-02-2007, 16:18
Millket Az Sabredin Foliatech Yapmişş Suyu Buhara Ceviriooo

MANCOLOG
18-05-2007, 14:02
en düşük maliyet için maksat şow ise bir tüp elde edinin bunun basıncına dayanıklı rekorlu hortumla bir selenoid bağlayın purge kıtınde mevcuttur zaten. ucuz olması için ve zararlı olmaması için tüpe sadece karbon diyoksit doldurun. Bu sayede basınç ile karbondiyoksıit havaya karıştığıda soğuma etkisiyle beyaz duman atacaktır. Alın size nossuz purge...

tuninger_haa:_:alper
15-08-2007, 18:16

nfs u2 kokan sozler bunlar :):nee006::)tarık bısey sormak istıyorum nosun calısma prensıbını bılıyo musun:)

ben bunun nosla ne alakası var anlamadın benım bıldıgım bunların ayrı kıtı var....

tuninger_haa:_:alper
15-08-2007, 18:39
Bu arada bu purge kitin ne işe yaradığını açıklayayım. Aslında bunun şovla bir ilgisi yok, gerekli birşey.

Nos basmadan önce, Nos tüpüyle motor arasındaki Nos borusunda biriken havayı atmak gerekir. Bu havayı atmazsanız kuru noslarda nos devreye girdiğinde belli bir süre verim alamazsınız. Islak nos kitlerinde ise nos gelmediğinden benzin selenoidi fazladan benzin verir ve arabanın boğulmasına sebep olabilir.

Purge kit sözünü ettiğim borudaki "nos gazı olmayan" havayı dışarı atar. Nos sistemi devreye girmeden (genelde yarışlardan önce) bu sistem devreye sokulur ki nosa basıldığında motora gerçekten nos gelebilsin. O sesin sebebi ise nos tüpünün basıncıdır. Dediğim gibi aslen şov amaçlı birşey değil ama tabi görüntüsü güzel.

Bu arada başka türlü nasıl yapılır bu görüntü, düşündüğüm şeyleri arkadaşlar yazmış zaten :)
olayı yenı anladım bi drag yarısından gormustum.adam kalkıs yerıne gelırken bunu yapıyodu...(araba mustang) ve[ hayvani bi şekılde ön kaldırdı adam :eek: (bunun tabiki nosla alakası yok ama manyak bi olay:))]