'Full Versiyon'a Bak : Bg Yükseltme
ERAY_Astra
11-12-2005, 22:08
arkadaslar bende 2005 astra var.motorda ufak tefek oynamalar yaparak aracın beygirini biraz yükseltmek istiyorum.bunu nasıl yapabilirim? ve bu islemi yaparken aracın garantiden cıkmaması ve orjinalliginin bozulmamasını istiyorum. ne yapmalıyım? yapılabilecek islemleri fiyatlarıyla yazarsanız sevinirim. tesekkurler... :thumbsup:
Garajıma beklerim.... :thumbsup:
:worshippy http://www.autoclubturkey.com/garage_view.php?garageid=3682 :worshippy
misafir824
11-12-2005, 22:40
bu istediğini sadece unichip le gerçekleştirebilirsin..ancak istenildiği zmn kolayca iptal edilebilir deniliyor ancak nekdr kolay bi işlem bilmiorum tabi.sadece yazılana göre konuşuyorum.ki unichip işlemi yapılsada serviste normal durumlarda bakım vs .anlaşılmıyor olması gerek..ama onun dışında yapıcağın mekanik modifiye diyeceğimiz şeyler..egzoz filtre bunlar maalaesef garanti dışı bırakıyor.ama bazı servisler anlayışlı oluyor bişi olmuyor ama hiç bir opel servisinden öle bişi beklemiyorum tabi.. :)
chip kutu içi filtre kat iptali
eğer orjinal gibi gozukup beygir almak istiosan ;)
Garantiyle ilgili sıkıntın varsa hiç bulaşma derim ama unichip dışında yapacağın modifikasyonlarda sorun çıkartırlar...
tam bilmemekle beraber...
steinmetz irmscher fln opel in resmi tuning firması die biliorum ve onlar garantiyi etkilemiyor..
motorda değişiklik yapmak istemiosan chip yapmalısın..ama hiç bi bilgim yok o arabayla ilgili..
ERAY_Astra
11-12-2005, 23:38
unichip in arabaya bi zararı olurmu? kac beygir guc alırım? ve ne kadar tahminen fiyat olarak?
misafir824
11-12-2005, 23:48
bunun başlığı wardı arama dan aratırsan bulursun yada ben topic i bulur link ini koyarım..sadece izmirde politekservis yapıyor snrm.
http://www.politekservis.com/calismalar/unichip.asp
fiyat olarakta 400dolar gibi bi fiyat yazıyorlardı arkdaşlar..
bnce aracın için en uygun chip bu..çnkü diyelim sadece Astra H ler için seri üretilmiş bi çip ten çok daha fazla werim alıcaksındır..çnkü her nekdr araçlar sözde aynı da olsa çok enteresan bi şekilde seri üretimler çipler bazen 1 model için üretilmişin 2 AYNI araçta(model,km herşey aynı de) uygulandığında 2 AYRI sonuç çıkabiliyor rahatlıkla.unichip ise sadece snn aracına göre 0 dan yazılıyor gibi birşey..en azından senn arzu ettiğin ayarlada we snn aracın için optimum düzeyde ayarlanmış bi çip..
aracına bi zararı olmaz.
misafir533
12-12-2005, 02:13
ilk plan chip+dereceli+hava filtresi+komle egzoz+
misafir146
12-12-2005, 02:47
chip kutu içi filtre kat iptali
eğer orjinal gibi gozukup beygir almak istiosan ;)
Kat iptaliini servis TECH2 adlı cihazıyla tespit edebilir , kutu içi filtreden de huylanabilirler ama yinede fazla sorun çıkmaz diye tahmin ediyorum. Chip için onu algılamaları cidden zor ama eğer aracın beyiniyle ilgili bir sorun çıkarsa kendi cebinden karşılamak zorunda kalabilirsin, hatırlatmak isterim.
misafir824
12-12-2005, 11:43
ilk plan chip+dereceli+hava filtresi+komle egzoz+
arkadaş garantisi bozulmasın istiyor..
yani sen dereceli yi çaktınmı olay bitti..aracın emme ve egzoz değerlerini komple değiştirion..aracın çalışma karakteri bile değişcek. anlaşılmaması imkansız..
Arkadaş bence hiç uğraşma, memlekette anlayış kıtlığı olan servisler olduğu müddetçe en ufak birşeyinde sana sorun çıkaracaklardır.Beklemekte yarar var diyorum... Ama tek yardımcı olacak sana Opel onaylı modifiye firması Irmscher onun uygulamalarında sorun çıkarmıyorlar....
Bence unichip olayına filan girmen gerekmez normal sekilde chip yaptır (Superchips) serviste teste cıktıklarından cok fazla basmazlarsa anlamazlar.
Kutu içi filtre tak o pek bi problem cıkartmaz ama içinin rahat etmesini istiyosan servise götürmeden 2dakkada değiştirirsin.
Bide sadece son susuturucu olayına girebilirsin.i
ERAY_Astra
12-12-2005, 18:16
arkadaslar verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim..dediginiz gibi servislerin hepsi kıl.en iyisi beklemek..bu sıradada arabanın dıs gorunumuyle ugrasmak gerekicek.sizin zevkinize guvenerek soruyorum.dıs tarafa guzel ve sade ne yaptırabilirim?
ERAY_Astra
12-12-2005, 18:21
xenon yok 4500K ampul taktım(en kısa zamanda xenon koycam).camlar filmli.yay var.krom cıtalarda arabanın orjinalınde var.bundan baska neler yapabilirim? hee bide kıs gectikten sonra 17 jant koycam.
Ersin Çetinkaya
12-12-2005, 21:25
fiziksel değişiklikler kaputu açınca veya lifte alınca direk görülür, malumunuz...
Unichip Superchips...vs ise aracını ECU'ya bağladıkları anda ortaya çıkar...
SONUÇ: her durumda, çamur için bile olsa garanti kapsamı dışına çıktığın ifade edilir ve faturası sana çıkar arkadaşım... Aracının garantisi 2-3 yıl olsa gerek. 2-3 yıl bekleyemeyeceğini tahmin ediyorum, kafadan ne istiyorsa dal, boşver garantiyi eğer kendine güveniyorsan, yoksa şimdilik hiç bulaşma bence..
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.