PDA

'Full Versiyon'a Bak : Turbo Sismesi???

tünayK
12-12-2005, 19:36
gecenlerde okudugum bi konuda bi arkadasimiz turbolu araclarin yuksek suratlerde uzun sureli seyredemeyecegini belirtmisti...bende kulaktan dolma bole bisey biliyorum ama neden??? bi aciklik getirelim...

Ersin Çetinkaya
12-12-2005, 21:32
öyle bir sıkıntım yok çok şükür..
turbo, aracın son hızına ivmelenmesine katkıda bulunur, son hızda ise dayanıklılık ve uzun süre gidebilme motor gücünün yanında hareketli parçalar ve şanzımana bağlı bir olaydır...
turbosuz çok araç kullandım, turbolu aracım ile hepsinden daha uzun süre son hızda yol alabiliyorum, turbonun gücü + etkiliyor tam tersine..

Ekrem_06
12-12-2005, 21:51
Ersine katılıyorum imprezadada hiçbir şekilde bi kesme olmuyodu

misafir146
12-12-2005, 21:55
gecenlerde okudugum bi konuda bi arkadasimiz turbolu araclarin yuksek suratlerde uzun sureli seyredemeyecegini belirtmisti...bende kulaktan dolma bole bisey biliyorum ama neden??? bi aciklik getirelim... Fabrika çıkışlı turbo araçların bu tarz sorunları fazla olmaz ama turbo bir araca yeniden yazılım yükletip, turbo basıncını arttırırsanız standart intercoolerı da büyütmeniz hem turbo ömrünüz hem de sürüş performansınız açısından çok yararlı olur. Uzun süreli performanslı kullanımlarda intercoolerı küçük kalan araçlar yada motorun ısısından çok etkilenen intercoolerlı araçlarda ara sıra görülebilcek sorunlardan biridir..

Ersin Çetinkaya
13-12-2005, 22:36
düşük hızlarda motorun yüksek sıcaklığının emiş noktasındaki hava sıcaklığını arttırması ve intercoolerın görevini yerine getirmemesi sonucunda turbonun gücünde azalma olur, fakat 70-80km üstüne çıkıldığı anda emilen hava tamamen motordan etkilenmeden girer, yeterli kapasitedeki intercooler da otomatik olarak soğur.
Impreza STI'da düşük hızlarda da etkili olması için, intercooler'a su püskürtme mekanizması var (bildiğiniz silecek suyu püskürtme sistemi gibi). Faydası olmasa Subaru koymazdı malum ;) Bir ara ben de düşündüm, ama diğer projeler ile birlikte gerçekleştireceğim inşallah.

misafir146
13-12-2005, 22:45
Örneğin Mini Cooper S lerde uzun süreli performanslı kullanımda SC ın aşırı ısınması sonucu güç düşüklüğü yaşatıyor. Intercoolerın konumlandığı yer ve hava girişi malesef Coolerın soğumasına yetmiyor..