PDA

'Full Versiyon'a Bak : k&n açık hava filtersiyle alakalı bi sual "?"

sfa
15-12-2005, 19:38
beyler bi sorum olcaktı yaws acaba hava filtresine bağlı olan kağıdımsı boruyu krom parlak yada kırmızı metal olanı ile değiştirsem nasıl olur acaba hem dekoratif olsun diye b.de acaba ses daha fazla yankı yaparmı kağıda nazaran bana biraz daha gürültülü olur gibi geliyo
yardımlarınızı bekliyorm teşk.

Eray A.
15-12-2005, 20:40
belki ynkı yapabilir ama cok da fazla bir fark olusturcagını sanmıyorum.
Goruntu ıcınse enfes olur

ReBeL
15-12-2005, 21:18
Olabilir tabiki ama mümkünse ısı yalıtımlı bir boru kullan böylece motorun sıcaklığının borunun içinden geçen soğuk havayı ısıtmasını engellemiş olursun dolayısıyla filtren daha verimli olacaktır...

misafir146
15-12-2005, 21:49
Motordan çekilmiş bir resim ile daha çok yardımcı olabiliriz sanırım :)

Ersin Çetinkaya
16-12-2005, 01:22
aracının motorunu görmek lazım, bence yakışır ama motora yakın bir noktadan geçiyorsa kağıdımsı boru, metal borudan daha iyi ısı yalıtımı sağlayacağından orjinalde kalmanı tavsiye ederim. yok tersi ise görüntü+performans+ses (az da olsa)... hiç bekleme derim ben...

Arda-PH
16-12-2005, 12:26
metalik borular sesi etkiliyo cai sistemlerinden de gorduumuz gibi... ama yukarıda yazanlar daha onemli... metalik boru ısındımı icindeki havayı kalorifer gibi ısıta ısıta atar motoruna...

misafir146
16-12-2005, 12:51
metalik borular sesi etkiliyo cai sistemlerinden de gorduumuz gibi... ama yukarıda yazanlar daha onemli... metalik boru ısındımı icindeki havayı kalorifer gibi ısıta ısıta atar motoruna...sıcak hava da extra benzin yakışı ve güç kaybı yapar :1nee:

sfa
16-12-2005, 17:54
ewt yalıtım yapsak peki içersini nasıl olur
hadi yaptık mesela nerden bulabiliriz bgt de warmı dır acaba

MuratYurtluk
16-12-2005, 19:02
eğer oyle bir iş yaparsan devamınıda getırmen gerekecek motor kapağı boyanması ve kablolar için de aparatlar var sanırım o zaman işte 4/4 lük olur

Arda-PH
16-12-2005, 19:45
yada hic ugrasmaksızın bi inject alacaksınız hem ses hem teknik konuları otomatik olarak aşacansınız :) mesela ben param olunca yapcam...

sfa
17-12-2005, 10:01
inject nooluyo ki kit mi ?
ya aslında pipercross kit wardı ama sünger filtre be abi ses yok :(

sfa
17-12-2005, 12:55
http://img219.imageshack.us/img219/4163/254d6dr.jpg

bu tür bişe olsun diyorum ama biraz daha kalın micronlu krom kaplama tabiiki benmkinin aynısı ama sadece metal olanı işte

Arda-PH
17-12-2005, 13:01
inject bizim fly plakalı accordumuzda ornegini rahatlıkla gorebildigimiz :) bir intake sisteminin markası...

O aractaki ses efektlerini cok begendigim icin o markayı tavsiye ettim...

misafir146
17-12-2005, 14:29
http://img219.imageshack.us/img219/4163/254d6dr.jpg

bu tür bişe olsun diyorum ama biraz daha kalın micronlu krom kaplama tabiiki benmkinin aynısı ama sadece metal olanı işte

Bu uygulama çok ama çok sıcak hava çeker. Filtreyi soğuk havayla besleseler bile boru motorun hemen üstünden geçtiği için çok ısınacak , soğuk gelen hava motora sıcak olarak gidecek..

Muharrem-Ü
17-12-2005, 18:12
en güzeli hırdavatcılarda içi elyaf kaplamalı borular var ondan al ve iki taraftan gelepçeyle sıkarak tak ; ben arabama ondan taktım dışınıda yalıtım bantıyla güzelce sar tabi onu da büyük yapı marketlerde bulbilirsin.....hadi kolay gelsin dostum

OSMAN AKTEPE
17-12-2005, 21:34
sefa moruk bak ne yap fly de ki süper
aynısı aem de de war ama krom yok galibaa

ahmet-c2
18-12-2005, 19:41
bilinçsizce metal borularla filtrenizi bağlamayın.ses artabilir ama performansta düşüş ve yakıtta artış oluşur.ama hazır emiş sistemleri var onlar özel malzemelerden yapılıyor.kendiniz bağlamak istiyorsanız şu konulara dikkat edin:
* filtrenizi orfinal filtre borunuza ara parça kullanmadan bağlamanız zorun yaratacaktır çünkü filtrenizin bağlantı kızmı yumuşakça bir plastiktir ve plastik diğer bir plastiğe sıkı bir şekilde oturmaz.Bu yüzden orjinal borudan filtrenizin duruşuna bağlı olarak bir ara metal parça kestiriniz ve bu şekilde kelepçeleme yapınız.
* kullandığınız metal ara parça için veya filtrenizi bağladığınız metal boru için kalorifer borusu yalıtımında kullanılan gri renkli içi boş silindir şeklinde yalıtım malzemeleri kullanabilirsiniz.
* filtreye arabanın önündeki açıklıklardan rahat hava alabilecek bir duruş sağlayın ve bu duruşa göre motorla filtre arasına bir tarafı aluminyum folyoya benzeyen yalıtım malzemeleri ile perde çekin.bu malzeme evlerde kaloriferle duvar arasına koyulan bir malzemedir.
* su girişi için filtreyle beraber bir by-pass filtresi kullanmıyorsanız filtreyi su almayacak bir şekilde yerleştirmeye çalışın.

DoRuK-RS
01-01-2006, 18:57
bende JSW acık hava filtresi war orjınal hortumu+20 cm galveniz hortumla uzattım (mecbur kaldık hava fıltresi ortada kaldı :p ) çok asırı bı fark bekleme ama yinede cok dıkkatlı dınlenırse anlasılır,daha homurtulu gelio ses :)

misafir385
03-01-2006, 00:53
graft hotumunu çıkart yerine krom kaplı bir metal boru al birde olabildiğince boruyu kısa tut belki farkedilir bir artış olur