'Full Versiyon'a Bak : boyd kit makinası
merhaba arkadaşlar ben boyd kit yada tanpon yapımında hangi madteler kulanıyorlar ve bunu nasıl yapıyorlar web adresi varmıdır
merhabe cevap verecek kimse yokmu
Korhan O:K:G:
18-12-2005, 13:29
demek istediin üretim mi yoksa bilgisayar tasarımı mı
brz daha net belirtirsen...
ziyacanbayar
18-12-2005, 15:06
arkadas uretımden bahsediyo heralde
misafir146
18-12-2005, 16:26
Üretim olarak yabancı siteler var. Aracınızın modelini belirtirseniz daha çok yardımcı olabiliriz
merhaba arkadaşlar ben düzcede tuning firması açmak istiyorum body kit üretim plastık klıpta ne kulanıyorlar body kit tasarlamak ve üretmek birde bu body kit üretim makinaları varmıdır.
C:\Documents and Settings\TERM_18\Belgelerim\Latest news.htm burda resimler var buraya bakarsanız benin anlarsınız
dostum resimleri kendi hardiskinden nasıl acalım nereye bakalım C ye mi? :)
onursumer
18-12-2005, 22:08
tam olarak ne yapmak istiyorsun var olan kalıpları kullanarak body kit yapmak için bir makinemi yoksa kalıp hazırlamak için bir makinemi istiyorsun belirtirsen ozel makine imalatı konusunda yardımcı olabilirm :D
her ikiside olur onur arkadaş internetsitesini veriyorum
http://www.carzonespecials.com/index.php?box=customer_info&cid=10
Korhan O:K:G:
19-12-2005, 22:11
anladıım kadarıyla vermiş olduunuz sitede yapılan işlemler şöyle
1. sıkıştırılmış köpük ile istenilen body kit tasarlanır
2. reçine ile sağlamlaştırılır
3. astar ve boya
tam bilgim olmadıından arada eksik bilgi vermiş olabilirim. affınıza sığınıorum...
merhaba arkaşlar bu fiber glasstan maddeyi nerde bulabilirim bide işyerim var sadece icerdeki malzemeyi nekadara alırım tuning iş yapan arkaşlara sorum
birde tuning firmaları body kit yapımında hangi madde ile yapıyor bu fiber glasstan madde ilemi yapıyor
UMUT-FX1
22-12-2005, 14:55
plastigi gec, yüksek hammede maliyeti ve kullanılması gereken alet edavat acısından baya pahalı bi girişim olur.. fiber-glass en uygunu.. maliyet düşük, eline ve yaratıcılıgına güveniyorsan becerebilirsin.. ben arabamın tamponunu tamir ettirirken ustamda görmüştüm. bildigin cam yünüyle 3 ayrı kimyasal maddeyi karıstırıyor, şekillendiriyor sonra da 1-2 saat kurumasını bekliyor.. kemiklesen parca üzerinde spiral ile son rütuşları yapıyor ve boyamaya geçiyor.. bi ara aklım yatmıştı o işe ama, kokusu cok agır ve kötü..geberip giderim diye vazgectim :) sana tavsiyem bi tampon tamircisine git ve ondan detayları ögren.. hammadeler kolay bulunuyormus bu arada ;)
Yalçın-A
23-12-2005, 15:04
body kit lerde parçasına göre karbonfiber bakalit plastik gibi malzemeler kullanılıyor
onursumer
23-12-2005, 20:01
ben biraz araştırdım bu tur imalatlar için makine düşünüyorsan sırf kalıplar için gerçekten büyük yatırım yapman gerekiyor maliyeti düşündüğünden fazla olabilir ama genede bi araştır derim :D
muratceylan07
23-12-2005, 22:25
sana şöyle söyleyim eğer elinde kalıbın yoksa zor olur çünkü önce kalıp yapacan zaten işin püf noktası bu model yapmak resimden bakarak birebir yada kendi hayalindeki ama dediğim gibi yetenek ister model yapmak heykeltıraş gibi tampon modelinin üstünde kesecen bicecen emek ve sabır işi ama bitiğinde o keyfi anlatamam hele bide çevredeki insanlar tarafında beğenildimi o daha bi güzel eğer yeteneğin varsa model yapmaya kalıbını alması kolay kalıptan sonra dökmeside kolay malzemesi elyaf aynı kumaş gibi elyafı kalıba sercen daha sonra polyerterle islayacan ama polyestere donması için sertleştirici katıp iyice karıştırıp daha sonra elyafı ıslayacan bildiğimiz fırca ile ama bu anlatmayla olmaz görmen lazım o polyester kokusu koklaman lazım bu anlattığım kabaca boyle detayları görmen lazım
onursumer
24-12-2005, 03:42
sermayen 100.000dolardan az ise biraz zor bi iş :)
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.