PDA

'Full Versiyon'a Bak : 2006 Otodrag Kurallari Yayinlandi

KSK-VTEC
18-12-2005, 14:37
http://www.tosfed.org.tr/kurallar.asp

EVET ARKADAŞLAR YORUMLARINIZ ALALIM
BANA BİRAZ ZORLU GİBİ GELDİ
BUGÜNE KADAR DRAGLARDA GÖRDÜĞÜMÜZ ÇOĞU ARAÇ TARİH OLUCAK HERHALDE

Astra OPC
18-12-2005, 15:51
0-400 ü 15 sn yenin üstünde olan araçlardan bahsediyo sanırım ilk grupta..
15 sn altı olursa diğer gruba girer öyleyse ve 1. sınıf yalan olur :)

Ozden
18-12-2005, 15:53
Türkiyede drag açısından bir devir kapandı , yeni bir devir açılıyor gibi görünüyor.

Başlangıçta katılan araç sayısında düşüş olması kaçınılmaz.

Hayırlı olsun.

misafir712
18-12-2005, 20:17
Ben bu kurallarla yarışmıyorum arkadaşlar . Atmosferik arabalara ölüm fermanını bu şekilde hazırlayan federasyonu kınıyorum, turbo arabada hazırlamayacağım .

levent
18-12-2005, 22:23
Dragcıların özerk olması farz oldu sanırım...

CEMAL-A
18-12-2005, 22:41
Bu durumda caddelerde değil pistlerde sloganı tersine dönecek ne yazıkkk kii :(

Umarım biran önce gerekli değişiklikleri yaparlar ve insanları ulusal drag'a küstürmezler

Bu kurallar gösteriyor ki zaten geçtiğimiz sezon azalan katılımcı sayısı bu sezon giderek azalacak 5 - 10 arabayla yarışlar gerçekleşecek ve TR'de 2-3 yıla kadar ulusal drag diye birşey kalmayacak..

e30m3
19-12-2005, 12:24
anlasılmayan kurallar var .her yarıstan önce gurublarmı belirlenecek.sezon basladıktan arabayı güclendiremiyecegiz ..zaman degisecek , gurupta degisecek..bu kurallarla gecen seneki kuralları yarısmacılar arsında secim yaptırsalar .mantıklı olur . en azından demokratik olur.

Interceptor
19-12-2005, 13:43
Bu kurallardan sonra insanın aklına bikaç konu takılıyor. Mesela artık körfez pistinde yarışamayacağımız gibi(402 metreden az)... herpistte ayrı ayrı zamanlar çıkıyor mesafeler aynı olmasına rağmen bunu nasıl hesaplayacaz? Atmosfer basıncından doğan farkları geçtik zaman sayaçları arasındaki farklar önceden belirtilecek mi bize mesela? Yada 14 saniyelik bi araba 15 saniyelik gruba katılıp herseferinde 15,00 çıkarmayı deneyebilir arabasını kırmadan rahat rahat yarışıp 1 olmayı isteyecek yarışçılar.bakalım görelim artık...

misafir1971
19-12-2005, 21:07
demek oluyoki artık en mantyıklı sey nos mesela nekadar kotu vites atsanda 15sn yi yakalamak için nosu acarsın zamanı en iyi sekilde yakalarsın

Interceptor
21-12-2005, 01:24
Bu sezon yarışlara katılan bikaç abim, arkadaşımla konuştum onlarda girmeyeceklerini söylediler... üzücü gerçekten otobana çıkarız artık..

Bliss
21-12-2005, 02:09
yalan olur artık

GokqaN
21-12-2005, 20:09
Bu durumda caddelerde değil pistlerde sloganı tersine dönecek ne yazıkkk kii :(

Umarım biran önce gerekli değişiklikleri yaparlar ve insanları ulusal drag'a küstürmezler

Bu kurallar gösteriyor ki zaten geçtiğimiz sezon azalan katılımcı sayısı bu sezon giderek azalacak 5 - 10 arabayla yarışlar gerçekleşecek ve TR'de 2-3 yıla kadar ulusal drag diye birşey kalmayacak..
katılım azalırsa drag nasıl yaparlarkı abi..!

misafir146
21-12-2005, 20:35
iyi yanından bakarsak bir kaç turbolu 106 görebilcez :p

Özgür-EE
21-12-2005, 21:53
Tatsız.....
Hemen hemen tum gruplarda Roll-Cage mecburi kılınmış...
Millet gecen sene gizli NOS vs tartısması yaptı,bu sene de bol bol sn. ile oynamalar 3 kagıtlara gebe gibi gorunuyor...
Hayırlısı olsun...
Seneye tekrar degistirirler...
Yap boz misali,deneme yanılma yontemi ile....:flop::sinirli::sinir::nee006:

levent
21-12-2005, 23:31
drag yarışları sürekli ertlenir bence...

CEMAL-A
22-12-2005, 11:24
katılım azalırsa drag nasıl yaparlarkı abi..!
gruplarda kalkışların olabilmesi için 2 araç olması yeterli,grupta tek kayıt varsa bir üst sınıfa dahil olur,artık gerisini siz düşünün ya 2 araçla yada gruplarda atlaya atlaya tek bir grupta 3-5 araba yarışır hale gelir :D

arkadaşlar .....
kuralları doğru oalarak yorumalayabilecek (en azından bana yav) bir genç dimağ lı arkadaş yokmu?????
hadi ya
anadol hazırlayacam dahhha....
2006 yaa
ama nasıl orası şimdi muamma yav...
please!!!!!

Hakan gençlik bizdende geçti ama genç dimağlı arkadaşların yerine yardımcı olmaya çalışayım :D

bu kurallardan bende birşey anladım desem yanlış konuşmuş olurum ,şunu söyleyebilirim 2006 sezonunda ki bu kurallarla drag sporuna ağır bir darbe vurulmuştur üvey evlat muamelesi bir kez daha ortaya çıkmıştır hayırlısı olsun 3-5 arabayla yarışı düzenlenir ancak geçen sezon ilk yarışta verilen brifingde bu sezonun kuralları hakkında sinyaller verilmişti sn'lerle sınıfların belirleneceği, grupların 2 şekilde olacağı cadde tipi ( dış görünüşüyle elleşilmemiş ) ve yarış tipi ( caddede kullanılması yasak rol barlı vb... istenilen şekilde modifiye edilmiş ruhsat ve plaka zorunluluğu olmayan ) geçen sezon bu şekildeydi bizlere verılen genel bilgiler.

geçen sezon 10-11 sınıf oluşurulurken bu yıl 4 sınıfa indirilmiş dizel katagorisi diye birşeyden bahsedilmiyor bile :(
ancak yinede en sağlıklı bilgiyi tosfed 0 216 465 11 55 yasemin hanımdan alabilirsiniz

GÖKH@N K
22-12-2005, 11:35
Ben bu gruplar içinde dizel grubu göremedim. Nası yani? Benzinli araçlar ile dizeller aynı grupta mı yarışacak? Hiç bişi anlamadım...:kararsiz:

Dr.DESTAN
22-12-2005, 11:44
Arkadaslar bence cok acele, sirf cikmis olsun diye cikarilmis kurallar bunlar.. Aslinda dusunce olarak dogru ama malesef kural dizini olarak kitapta eksik, bastan sagma, uzerinde itina gosterilmemis ve yarismacilara "saygi" sunmayan kurallar bunlar! Bakalim sonu ne olacak??

Destan

levent
22-12-2005, 14:24
Motorsporlarında öncelik olarak seyirci düşünülmesi lazım günümüzde, eksik olan seyircinin tribünleri doldurmasıyla gerekli olan sponsor ve yarışçıların çokluğu da arkasından gelecektir...

Kuralların bunlara göre düzenlenmesi lazım.
Umarım kurallada br iyileştirme olur

Emir-Almas
22-12-2005, 14:54
Selamlar

O degil de drag tutkusu otobana taşınırsa olay biter

Zaten 2f2f filminden bi ton gaza gelmiş kişi bulmak mümkünken o filimdeki gibi illegal olcak herşey olay bunu gösteriyor

Saygilar

misafir169
23-12-2005, 01:16
Bu konudaki tepkimizi nasıl belirtiriz bilemiyorum. Bir fax numarası vs verilse biz buraya fax yağdırsak sonuç değişir mi onu da bilemiyorum. Artık bu kurallardan geri adım atmazlar gibime geliyo. Ama yine de umut ediyorum ki bu işi düzeltsinler. Yoksa gayri resmi draglara yöneleceğiz.

misafir712
23-12-2005, 02:32
Standart VTI veya 106 sahibisin diyelim . NOS tak bir kaç bişey ekle 15 sn için dereceye oyna . Bu iş bu kadar kolay mı olmalı ? Türkiye'de atmosferik arabalar için ne paralar ne emekler harcandı . Üvey evlat şaaak diye babadan osmanlı tokadını yedi işte .

Turbo araba hazırla, basınç ile oyna grubunu belirle . Caddede 13 saniye yapan arabanın turbo basıncını düşür 15 saniye şampiyonu adayı ol . Hızlıdan yavaşa dalga etkili tokat .

Fabrika çıkışı spor aracını al hiç bir şey ile oynama 15 saniye şampiyonu adayı olabilirsin . Simsiyah elleri yara bere içinde senin araban için 100 saat uğraşmış ustaya boş işler yapıyosun bunlara gerek yok tokadı .

Dizel aracın varsa tokadın alasını yedin hiç bir kategoride yarışamazsın büyük ihtimal .

İstanbulda 15.1 saniye yapan atmosferik aracın Ankarada 15.8 yaptı . X şahsı turbo basıncı ile oynadı 15.1 yaptı . Hava basıncının tokat etkisi .

Tokatçı üvey baba...

CEMAL-A
23-12-2005, 11:16
Bu konudaki tepkimizi nasıl belirtiriz bilemiyorum. Bir fax numarası vs verilse biz buraya fax yağdırsak sonuç değişir mi onu da bilemiyorum. Artık bu kurallardan geri adım atmazlar gibime geliyo. Ama yine de umut ediyorum ki bu işi düzeltsinler. Yoksa gayri resmi draglara yöneleceğiz.

geçtiğimiz sezonda itirazlar edildi yüzlerce fax,
e-mail gönderildi ancak değişen hiç birşey olmadı ne yazık ki, en azından bi ağırlık konusunda bile uzlaşılamadı 11 sınıf oluşturuldu ,4 sınıf arasında en yüksek puanı alan o grubun şampiyonu ilan edildi ,hangi mantığa sığar bu , açıklamalarıda 11 sınıfın şampiyonlarına teker teker kupa verilemezmiş zaten TR şampiyonasında çok katagori varmış çok masraflı olurmuş ,böyle bi açıklama varmıdır ya

Aşağıda ki gibi...

Türkiye OPET OtoDrag Sınıf 1 Birincisi : EMRE KAHRAMAN
Türkiye OPET OtoDrag Sınıf 2 Birincisi : EMRAH SAKA
Türkiye OPET OtoDrag Sınıf 3 Birincisi : KAAN KURTULUŞ
Türkiye OPET OtoDrag Sınıf 4 Birincisi : NEZİH OKTAYKAN
Türkiye OPET OtoDrag Sınıf 5 Birincisi : SELAHATTİN YILMAZ
Türkiye OPET OtoDrag Sınıf 6 Birincisi : YAVUZ IŞIK
Türkiye OPET OtoDrag Sınıf 7 Birincisi : İLKER YILMAZ
Türkiye OPET OtoDrag Sınıf 8 Birincisi : M.KANTUR VARDAR
Türkiye OPET OtoDrag Sınıf 9 Birincisi : ÇINAR KURRA
Türkiye OPET OtoDrag Sınıf 10 Birincisi : LEVENT KESEN

Türkiye Street Car Drag Şampiyonu : NEZİH OKTAYKAN
Türkiye Heavy Street Drag Şampiyonu : YAVUZ IŞIK
Türkiye Hot Rod Drag Şampiyonu : İLKER YILMAZ
Türkiye Super Drag Şampiyonu : LEVENT KESEN

henüz bu sene lisans ücretleri katılım ücretleride açıklanmadı,geçen yıl lisans 500ytl , bir yarış için katılım ücretide 200ytl civarındaydı hatırladığım kadarıyla,bakalım bu sene ne olacak ücretler....

Standart VTI veya 106 sahibisin diyelim . NOS tak bir kaç bişey ekle 15 sn için dereceye oyna . Bu iş bu kadar kolay mı olmalı ? Türkiye'de atmosferik arabalar için ne paralar ne emekler harcandı . Üvey evlat şaaak diye babadan osmanlı tokadını yedi işte .

Turbo araba hazırla, basınç ile oyna grubunu belirle . Caddede 13 saniye yapan arabanın turbo basıncını düşür 15 saniye şampiyonu adayı ol . Hızlıdan yavaşa dalga etkili tokat .

Fabrika çıkışı spor aracını al hiç bir şey ile oynama 15 saniye şampiyonu adayı olabilirsin . Simsiyah elleri yara bere içinde senin araban için 100 saat uğraşmış ustaya boş işler yapıyosun bunlara gerek yok tokadı .

Dizel aracın varsa tokadın alasını yedin hiç bir kategoride yarışamazsın büyük ihtimal .

İstanbulda 15.1 saniye yapan atmosferik aracın Ankarada 15.8 yaptı . X şahsı turbo basıncı ile oynadı 15.1 yaptı . Hava basıncının tokat etkisi .

Tokatçı üvey baba...

geçen sezon kurallar bu kadar karmaşık anlaşılmaz değildi ancak hemen hemen her yarış sırasında sonrasında itirazlar hoş olmayan kavgaya varan görüntüler bile yaşandı bu sezon her şeye gebe gibi gözüküyor ,402 mt'den kısa pistlerde yarış düzenlenemez ,ancak tosfed onayladığı takdirde 350mt lik pistte yarış düzenlenebilir deniyor,peki oldu diyelim süreleri neye göre belirleyecekler pistlerin hiç biri birbirini tutmuyor ayrıca rakım farkıda aracın performansını etkileyen birşey izmitte deniz seviyesinde bir pistle 900mt rakımlı ankarda veya eskişehirde ki veya antalya mazı dağında ki bir pistte nasıl olurda aynı süreleri çıkarması beklenecek araçların, kafalar bu sezon çok karışacak..

Selamlar

O degil de drag tutkusu otobana taşınırsa olay biter

Zaten 2f2f filminden bi ton gaza gelmiş kişi bulmak mümkünken o filimdeki gibi illegal olcak herşey olay bunu gösteriyor

Saygilar

ne yazık ki herkezinde korktuğu hem fikir olduğu konu bu:(

levent
23-12-2005, 11:50
federasyon her kafadan çıkan sesi dinlemen. Dragcıların birlik olup, hatta dernek kurup, kendilerine temsilci seçmeleri ve bu temsilcilerin federasyonla görüşmesi daha mantıklı. Amatör ralliciler olarak biz de bunu yaptık ve bu sene içerisinde önemli gelişmeler sağladık...

Birlik olup temsilci seçilmesi lazım... Sporun ileri gelenleri bunu organize edebilir....

misafir146
23-12-2005, 16:45
gruplarda kalkışların olabilmesi için 2 araç olması yeterli,grupta tek kayıt varsa bir üst sınıfa dahil olur,artık gerisini siz düşünün ya 2 araçla yada gruplarda atlaya atlaya tek bir grupta 3-5 araba yarışır hale gelir :Dbu şekilde nasıl bir seyirci katılımı bekliyor bu federasyon :kararsiz:

misafir712
23-12-2005, 18:30
Bu kadar itiraz ediyoruz niye böyle oldu diye ama bunda hile hurda yapanların hiç mi payı yok ? Veya her yarıştan sonra bunda nos vardı, bunun hacmi bilmem bu kadardı muhabbetleri . Bu kuralların bu hale gelmesinde herkesin sorumluluğu var sadece federasyona yüklemekte hata . Federasyonda kendilerine göre haklı . Bir şekilde ben sizin hile hurda muhabbetinizle uğraşamam, yarışlardan sonra orda burda gördüklerim hiç hoş yazılar değil, o yüzden bende böyle yaparım bir daha konuşamazsınız dedi ve yapacağını yaptı .

Astra OPC
23-12-2005, 19:13
paranın konuştuğu bir motorsporundan bahsediyoruz. bundan sonrada öyle olacak. farkeden pek fazla bişey yok esasında..

Astra OPC
23-12-2005, 23:24
yane parası olan bu sporda konuşacak ve yarısacak
ve daha ciddi yapılacak gibi
amatorlermi...
boşverin onları onlar caddede ivedikte bagdat caddesinde yarışıyorlar zaten....şimdiye kadar farklı birşey gördün mü ???

şimdi kimse kalkıp emek vs demesin.. Parasız emek olmuyo arkadaşlar.. O sanayide eli yağlı dediğinzi ustalar parasız yapmıyo sizin işinizi. Her yarışa girebilmek için min. 1 milyar para veriyosunuz. ki bu arabanıza birsey yapmadıgınızı düşününce oluyo. sadece ufak bi hazırlık, yol parası katılım parası.. çoğumuz öğrenciyiz. kaçımız her ay 1 milyar yarışmak için verebiliyo? benim gözümde her ay 1 milyar yarışmak için para verebiliyosan aylık 2 milyar min. gelirin olmalı.

Draglar ne zaman mı zevkliydi??? Sene 2000-2001 daha 106ların çoğu chiplenmemişti bile.. hatırlayanlar bilir.. denk arabalar vardı. iyi kaldıran, arabasına iyi bakan başarılı oluyodu.. şimdi?? kim daha çok dolar gömerse o kadar üst sırada oluyo.. kimse alınmasın gücenmesin..

335ci
23-12-2005, 23:27
tamam diger kuralları anlarımda adam orjinal arabasını nasıl sekiz noktadan rol bar yapar böyle bir saçmalık olamaz herkesin bir araba dahamı alması gerekiyor.Geçen sene aldıgımız ötevelikler öldümü çöpemi atacaz yani askerdeki gibi mantıgın bittigi yer drag oldu heralde.

C@n007
24-12-2005, 10:47
Bence katılan çoğunluk bu eşleşme ve sınıf olayı için fazla gaza basmayacaklar

mustafa TT
24-12-2005, 17:15
otoban larda gorusucez demekkı bunun sonu orda bıter

Interceptor
24-12-2005, 23:04
Bu kadar itiraz ediyoruz niye böyle oldu diye ama bunda hile hurda yapanların hiç mi payı yok ? Veya her yarıştan sonra bunda nos vardı, bunun hacmi bilmem bu kadardı muhabbetleri . Bu kuralların bu hale gelmesinde herkesin sorumluluğu var sadece federasyona yüklemekte hata . Federasyonda kendilerine göre haklı . Bir şekilde ben sizin hile hurda muhabbetinizle uğraşamam, yarışlardan sonra orda burda gördüklerim hiç hoş yazılar değil, o yüzden bende böyle yaparım bir daha konuşamazsınız dedi ve yapacağını yaptı .

Bu kurallar uzun süredir konuşuluyordu fakat hayata geçebileceğini düşünmemiştik, yani ceza falan verilmedi bize yurtdışında ki siteme benzer bişeyler yapılmaya çalışılmış.Ayrıca fedarasyon bizim sevgilimiz değil ki kızıpta kararlar alınsın, böyle bi hakkı yok, otomobil sporları için varlarsa öyle davransınlar, düşünülmeyen şey şu kurallar yurtdışına benzetilebilir ama bizim olanaklar henüz yurtdışının çok altında.Ve bu kurallar kesinlikle hile hurdaya daha açık,eskiden itiraz sonrası araba sökülür nos a bakılır hacmi ölçülürdü şimdi 13 lük arabayı 15 lik kategoriye sokan adama ne diyecez?Bu kadar yarışçının arabaları elinde kaldı onların zararları ne olacak?

AhmetFikri!
25-12-2005, 00:25
federasyon kenda çalar kendi oynar artık pistte :(

misafir712
25-12-2005, 02:27
Bu kurallar uzun süredir konuşuluyordu fakat hayata geçebileceğini düşünmemiştik, yani ceza falan verilmedi bize yurtdışında ki siteme benzer bişeyler yapılmaya çalışılmış.Ayrıca fedarasyon bizim sevgilimiz değil ki kızıpta kararlar alınsın, böyle bi hakkı yok, otomobil sporları için varlarsa öyle davransınlar, düşünülmeyen şey şu kurallar yurtdışına benzetilebilir ama bizim olanaklar henüz yurtdışının çok altında.Ve bu kurallar kesinlikle hile hurdaya daha açık,eskiden itiraz sonrası araba sökülür nos a bakılır hacmi ölçülürdü şimdi 13 lük arabayı 15 lik kategoriye sokan adama ne diyecez?Bu kadar yarışçının arabaları elinde kaldı onların zararları ne olacak?

Haklısın diycek bişey yok . Araba yapanda mağdur, hazırlayanda . Sezon içinde çok daha fazla mağduriyetler olcak .

levent
25-12-2005, 15:47
paranın konuştuğu bir motorsporundan bahsediyoruz. bundan sonrada öyle olacak. farkeden pek fazla bişey yok esasında..

tabi motorsporları pahalı bir spordur. ama dünyada örneklerini görüoruz... bizden daha gelişmiş ülkeler bile daha az maliyetle bu işi yapıyorlar (araba parçalarını kastetmiorum)

KSK-VTEC
25-12-2005, 16:09
Kurallar ne değişir biliyormusun ilk yarışta opet genel müdürünü geçersiniz bak kurallar nasıl değişiyor. mesala mju geçerse manyak olur

MeRtcan
25-12-2005, 18:40
Kurallar ne değişir biliyormusun ilk yarışta opet genel müdürünü geçersiniz bak kurallar nasıl değişiyor. mesala mju geçerse manyak olur

:hahaha: :hahaha:
evet super olur bu ıste ozamn belkı annarlar :D

Excursion
25-12-2005, 22:52
Artık herkes mahallilere koşar, ulusal drag biter.

Hasan-B
26-12-2005, 16:28
kimseden olumlu bir görüş çıkmamış.sezon içinde sn olayına döneceği sinyallerini almıştık bu kadar detaya inileceğini bende tahmin etmiyordum.bence kafa yorulmuş hazırlanmış ve drag sporunun gelişimi için milad niteliğinde.
bence biraz olumsuz görüş bildirirken egoist düşünüyoruz.hazırladığımız arabayı kaybettiğimiz avantajları düşünerek kötü olmuş diyoruz.iki senedir giren arabalar aynı kişiler aynı ,seyircide düşüş var bunları niye düşünmüyoruz.millet caddelerde gazlıycak diyoruz bence tam tersi.standart A ve B sınıfları bence caddeyi piste çekecek.kilo sınırlaması var mı var.sıradan 1,4 -1,6 araban var yarışmak istiyosun 50-75 bg lik bir nos kiti 1200$ slick lastiğe bile gerek yok 15-17 standart B de 15 saniyeyi yakalar. 15 sn nin altına düşmek için standart bir 106 gti için crx için ne paralar harcandığını niye kimse yazmıyor ben söyliyim 10,000 ytl en az ve kesilmiş doğranmış hafifletilmiş bir daha caddeye dönmesi zor bir araba ile.bunu harcıyacak kaç kişi var.burdan bakınca çok daha kolay değil mi bu sene yarışmak.
pro A B ve C ye gelince TR de daha prof olması için bazı şeylerin yapılması lazım en öndede güvenlik tedbirleri bence yine istenenler doğru.kilo sınırlaması yok plaka istenmiyor her şey serbest.ve burdaki 14-15 13-14 ve 13 saniye alt sınırları her sene aşağıya doğru düşecektir.
seyirci olayını düşünelim. standart B sınıfı 13-15 sn arası araçlar.kimler girebilir subarular nos ile 13 sn civarı derece yapıyor bu sn leri biraz nos takviyesi yapabilecek amerikanlar var,106 gti veya 1600-2500 cc arası bir araç turbo+nosla bu sınırı zorlar mı zorlar.yanyana bunları seyretmekde zevkli olur ve seyirci çeker diyorum.
diğer yandan bütün yarışlar bu kurallara göre yapılacak kaidesi yok ACT geçen sene drag day düzenlemişti bu tür etkinlikler yine yapılabilir ama bunun içinde körfez kiralanmalı.

Özgür-EE
26-12-2005, 18:28
Görüşünüze saygım var fakat ben katılmıyorum.
Birincisi guvenlik diyorsunuz fakat ardından da standart bir araca NOS takıldımı slick lastige bile gerek yok buyrun piste diyorsunuz.Fren sistemi,coilover vs olmadan nasıl guvenlik?Autodromda NOS u yanlıs kullanım sonucu motoru alttan ustten prtakal kabugu gibi patlayan ve ayrılan OPEL GSI herkes hatırlıyor.Standart forget lanmamıs 1.4 veya 1.6 arabada kaza kırım oranı cok daha fazla olacaktır.Bunun bilincindeki kullanıcı sayısı bence cok ürkütücü.İnsallah kehanetim dogru cıkmaz.Guvenlik acısından bence bu tezat olusturuyor.
Ayrıca onumuzdeki gunlerde gorecegiz.Sn lere gore sınıflarda aslında cok daha iyi zaman cıkaran araclar bir alt sınıfta girip garantiye almaya calısacaklar,bu da aracların gercek performansını ortaya koymayacak.
Ayrıca arkadasların da bahsettigi gibi rakım farkından cıkacak zaman farklarından da bir cok tartısma cıkacak.
İnsallah ben yanılıyorumdur.

Hasan-B
26-12-2005, 19:22
bu güne kadar amatörlere olan oldu zaten abi 2005 kurallarında amatörlere yönelik ne vardı kaç tane amatör katıldı ne derece aldı.
gelelim güvenlik meselesine evet o opel i bende duymuştum.peki neden o aracın atmosferik sınıfa kayıt yaptırdığını kimse söylemiyor bana yanlış mı aktarıldı bilmiyorum ama öyle duyum aldım.birde drag yarışına katılacak ve nos koyacak arkadaşında azcık okuyup araç çalışırken ve kelebek tam açıkken nos a basması gerektiğini bilmesi lazım.ben güvenlik derken pro a b ve c deki rollbar ve rollcage zorunluluğundan söyledim.geçen sene 800kg sınırına inmek için çok araç kesti biçti nerde güvenlik.allah korudu birşey olmadı.sonra 400 mt yi 15 de geçen araç 150 km/h de geçer.13 sn de geçen 175 km/h civarında geçer.amatörler için çok büyük hızlar değil hepimizin her gün boş bulduğunda yaptığı hızlar.
rakım olayıda da saniyenin 1/4 ü iyileştirme toleransı var buda 0,25 sn yapar .rakım farkından en fazla 10 salise fark eder araç.
hayırlısı diyorum geçen seneden iyi olacağını düşünüyorum.

Cenk Orhan GÜNEY
26-12-2005, 19:43
Hade hayırLısı ...Amir,memur farketmez alayına illegal :D

Hasan-B
26-12-2005, 21:38
abi beni bi sen anladın sende yanlış anladın :)
senin araban tamamen aksesuar olarak standart değil mi abi.2000 cc de motorun var.geçen sene sen ne yapabilirdin sınıf 4 de 2500cc ye kadar atmosferik sınıfında.cevap hiç.bu sene ne yapabilirsin standart B de 50bg lik bir nosla çok rahat kürsü görürsün.sen dediğimi yap ben seni ellerim patlayana kadar alkışlayacağım çünkü kürsüde olacaksın :)
geçen sene amatörler için dizel sınıfı vardı ,1400 cc ye kadar benzinli sınıf vardı sezon boyunca kaç kişi yarışdı.sınıf 3 de kürsüye çıkan 10 milyarın altında para harcanmış araba varmıydı.sınıf 4-5 -6 daha yükselerek gidiyordu.bu muydu amatörlük bunu mu özlüyoruz.

hilmi okyay
27-12-2005, 10:18
arkadaşlar her sene oldugu gibi bu senede koyulan kurallara tepkiler var gördugum kadarıyla bizim fikrimiz bu seneki drag yarışlarının iyi geçmesi yolundadır gecen seneye ragmen hilelerin yalanların kurnazlıgın ve hacimlerin olmadıgı bir seneyi yaşamak hepimizin hakkı bu nedendirki biz bu seneki oto drag yarış kurallarını pro görüyoruz inanın bunlar çok duşunulerek koyulmuş kurallardır bu kuralları begenmeyen arkadaşlarımızda olabilir tabiii ama bu kuralların degişmesi sözkonusu bile degil o yuzden hepimiz benimsemeye çalışsak daha erken araba hazırlamaya başlasak iyi olur biz PROSHOP olarak her sene oldugu gibi bu senede draglara renk katacagız:thumbsup: hepinize iyi çalışmalar :opa:

Burak.Ö
27-12-2005, 16:07
dooru bnce

e30m3
27-12-2005, 20:33
herkes gibi bende ilk basta kurallara kızdım ama düsündükce kualların gayet iyi oldugunu mesai harcanarak yapıldıgını anladım.... güvenlik konusuda bence düsünülmüs,gecensene arabayı hafifletcez diye direklerden bile kestik veya deldik.kurallar cok iyi olmus hadi hayırlısı bakalım...

misafir712
28-12-2005, 00:47
Bu sezon NOS satışları ve gtech satışları patlayacak . NOS alıyoruz arabamız birden yarışçı kesiliyor, gtech alıyoruz aman saniyeyi geçmeyelim diye .

Bu açıklanan kurallar mahalli yarış kuralları olmalıydı . Her arabasını alan gelip katılabilsin diye . Mahalli yarışların ne fonksiyonu kaldı şimdi ? Zaten arabasına nos koyan neredeyse herkes 15 saniyeleri görebilecek ve ulusala katılabilecek .

Arkadaşlar abartıyorsam lütfen uyarın . Kendim arabam için 10000 dolarlık parça alıp yeni kurallar dolayısı ile hayal kırıklığına uğradığımdan abartı tepkiler veriyor olabilirim .

Özgür-EE
28-12-2005, 01:08
Bencede cok cok haklısın.
Katılımlar zaten belli edecek kuralların ne kadar benimsenip benimsenmedigini.
İlk 2 sınıf icin soyledigin gibi sadece NOS takıp gelen neredeyse standart araclar
bu ilk 2 grupta yıgılma yapacak.Fakat 3-4-5 inci sınıflarda ciddi katılım azlıgı gorulecek bence.İsi meslegi geregi sanayi ile icli dıslı olan kisiler araclarını kesip bicip kg ayarlaması roll bar vs vs yapacak gelecekler.Fakat bizler gibi aracımızı sadece yarısta kullanmayıp normal sehir trafiginde kullanan kisilerde bariz katılımcı azalması gorulecek bence.
Gunler onumuzde.Herkes icin hayırlısı olsun diyelim :(

Hasan-B
28-12-2005, 16:12
Bu sezon NOS satışları ve gtech satışları patlayacak . NOS alıyoruz arabamız birden yarışçı kesiliyor, gtech alıyoruz aman saniyeyi geçmeyelim diye .
evet katılıyorum (gtech le yaptığınız derecelere 1 sn eklemeyi unutmayın)
standart B için mahalli sınıf amatör sınıf gibi tabirlerde doğru.amaç caddeden piste ise doğru olan yapılmış.standart A için amatör sınıf demek bence yanlış olur 13 sn alt sınırı ciddi rakam.standart a ve b yi ayıran çizgide bir revizyon olabilir mi .standart B 14,5-16 sn standart A 13-14,5 sn olabilirmiydi tartışmak lazım.
malesef bende dahil çevremde 4-5 kişi yeni kurallara göre boşa çıkan arabalarına yanıyor.fakat bir yandanda emeğe saygı göstermeyip illegalite ile yarışanları kavgaları dövüşleri havada uçuşan itirazları düşünmek lazım.
pro A nın araçları belli orası müşteri sıkıntısı çekmez :) fakat pro b ve c özelliklede c katılım sayısı ilk sene baya düşük olacaktır. bizim pro b projemiz bu sene yetişmez :1nee: 2006 da iyi bir seyirci olacağız.

misafir1739
28-12-2005, 21:02
boole bi olay mi olur yaa. kalsinlar 5-10 kisi. yarissinlar. akillari baslarina gelsin. boole gruplan mami olur yaa.

İLKERCVC
03-01-2006, 23:47
Guncell

TOHAN
23-01-2006, 18:08
güncel

USTAaa
25-01-2006, 11:17
evet,kurallar bu yıl biraz karışık,ama dersine iyi çalışan arkadaşlar,az paralarla kürsü görecekler gibi geliyor bana ve yarışlar katılım olursa zevkli geçecek