PDA

'Full Versiyon'a Bak : Elektrikli Supercharger?

S.Can KAP
18-12-2005, 14:42
Elektrikli supercharger uygulaması hakkında ne düşünüyorsunuz?Uygulamasını kimler yapar,uygulama maliyeti nedir?380 milyon para verdikten sonra elektriklli de olsa superchagerla gerçekten verim alınabilir mi?Bir de dezavantajları nelerdir?

CANOKAN
24-12-2005, 01:14
Elektrikli supercharger uygulaması hakkında ne düşünüyorsunuz?Uygulamasını kimler yapar,uygulama maliyeti nedir?380 milyon para verdikten sonra elektriklli de olsa superchagerla gerçekten verim alınabilir mi?Bir de dezavantajları nelerdir?

TURBO MANİFOLTTAN GELEN HAWAYLA ÇALIŞAN Bİ PARÇA OLDUĞU İÇİN ELEKTİRİKLİ OLANINI PEK ÖNERMEM İŞİN AÇIKÇASI...NASI NEYE GÖRE HANGİ DEWİRDE DÖNECEĞİ DÜŞÜNÜLÜRSE TAD WEREBİLİRMİ ARAŞTIRMAK LAZIM..

ayeks
24-12-2005, 18:14
elektrikli olup da verim alınabilen supercharger henüz icat edilmedi, bence bu konu hakkında durmaya hiç gerek yok, 100$'a elektriklisi satılırken adamlar 3000-5000$ harcıyo, boşuna harcamıyo emin olun.....

misafir810
24-12-2005, 18:23
tabiki 3000$ harcayan kadar verim elde etmek imkansız ama motorun sağlığını bozmadan 10hp bile katacaksa arabaya, filtre+egsoz+chip işleminden çok daha mantıklı bi hale geliyo.. sanırım burda anlatılmak istenen bu
yoksa kimsenin kalkıp normal bi turbo uygulamasıyla yada supercharge la bunu aynı kefeye koyacağını zannetmiyorum!

ayeks
24-12-2005, 18:29
+10 HP eklemek yeterli değil.
demek istediğim rolantide motor yaklaşlık 800 rpm devirde çalışır, maks. devir de 6000 civarıdır. eğer bu parça, içeri sağladığı basıncı motor devrine paralel olarak artırıyosa, tabi ki avantajlı ama hiç bir reklamında bunu sağladığını göremedim.
bildiğimiz pervane şeklinde çalışıyo, tak 12V fiş, çalışsın hesabı.
benzin-hava karışımı uygun oranda gitmezse o motordan nasıl verim beklenir ?

misafir810
24-12-2005, 18:32
benimde anlatmak istediğim buydu, keşke bu açıklamayı 2 mesaj önce yapsaydın

ama benim duyduğum kadarıyla devirle orantılı şekilde hava sağlıyo... çok detaylı

araştırmadım henüz...yani şu an bi yorum yaparsam anlamsız olacak..

A.Selim
24-12-2005, 20:29
hangi ürünün alınması düşünülüyor, nerede kaça satılıyor ?

Granade[ALP]
31-12-2005, 18:32
http://img432.imageshack.us/img432/5884/sc15fx.gifselam arkadaşın bahsettiği bu aparattır. havafiltresinin bağlantı yerine takılıo içindeki motorla 12 volt ile havayı daha fazla(?) çekerek çalışan bir mekanizma..
performans alıcağını zannetmiyorum hissediceğini bile zannetmiyorum :) işine yaramaz bence satın alma genede karar senin =)

ecumen
31-12-2005, 18:45
selam arkadaşlar...ben elektrikli turbo olayını bmw 518 de denedim kalorifer motoru ile sonuçta hava üflüyor.....yalnız soyle bir durum olusuyor rölantide fanı çalıştırdıgınızda motor stop ediyor hava fazlalagından dolayı.
arac yaklaşık ceyrek gaz konumunda devreye girmesi lazım motora belki guc katmayabilir ama yakıt ekonomisi saglayabilir.daha cok etkisini kucuk hacimli motorlarda gosterebilir...birde tabiki omrü önemli sıcak bir ortamda elektrikli bir motor ne kadar dayanır:)))birde dagılıp motorun içine parcaların gittigini düşünürseniz ne ala:))

misafir725
31-12-2005, 22:40
ayeks +65536

Tufan_vts
01-01-2006, 21:47
herkese selamlar arkadaşlar...

öncelıkle arkadaşımızın super charger hakkındakı sorularına cevap vermek ıstıyorum.ben ve 2 arkadaşım bu elektrıklı supercharger ı amerıkadan tamamen amatorce hiç bir ticarı amacımız olmadan ıstenırse getırtıyoruz.bu elektrıklı super charger bazı arkadaşlarımızın dediği gibi sadece 12 v la çalışan fön makınesı motorundan ibaret değil...ayrıca burda yapılan bazı yorumlar araştırılmadan,denenmeden ,ölçülmeden yapılan yorumlardırkı bız bunların hepsını yaptık denedık ve onayladık...http://www.electricsupercharger.com/images/eRAM_SEMA_05_Product_photo.JPG

bu bahsedılen elektrıklı super chargerın 2 tıpı bulunup 1.1 ve 1.7 psı hava uretmekte ve bunlar aşağı yukarı 1.2 bara tekabül etmekte dırkı buda bır hava akışında onemlı bır artıştır.ayrıca bu hava akımı artışı söylendiği gibi devır artışı ıle bırlıkte artmamakta sadece full throtle(tam gaz) da arabanın throttle peak noktasını yukseltmektedır...57 amper gıbı yuksek bır voltajla çalışmaktadır.http://www.electricsupercharger.com/images/lab/LT01.jpg resımde görüldüğü gıbı havalandırma değil...http://www.electricsupercharger.com/images/dyno/DYNO-PORSCHE_84_911_STOCK.jpgbuda resmı dınanometre sonuçları....sorusu olan varsa memnunıyetle cevaplarım...

A.Selim
01-01-2006, 22:26
"hava akımı artışı söylendiği gibi devır artışı ıle bırlıkte artmamakta sadece full throtle(tam gaz) da arabanın throttle peak noktasını yukseltmektedır"

dyno çıktısında her devirde artış mı olmuş? yukarıdaki tam gaz da peak noktası yükselmesini açıklayabilirmisin biraz? sanki çelişti biraz...

benim akü 60 amper, 57 amper bu cihaz, kafam karıştı...

bir de bu cihaz nasıl kullanıyor? herşey otomatik mi yoksa içeriden bir tuşla aç kapa mı yapılıyor ? aç kapa ise ne zamanlar açılıyor?

ayeks
01-01-2006, 23:15
bu bahsedılen elektrıklı super chargerın 2 tıpı bulunup 1.1 ve 1.7 psı hava uretmekte ve bunlar aşağı yukarı 1.2 bara tekabül etmekte dırkı buda bır hava akışında onemlı bır artıştır.

1 bar = 14.5 psi (yaklaşık)

dolayısıyla 1.7 psi = 0.12 bar, bu da çok komik bi rakam. belki yazım yanlışı yapmış olabilirsin, cihaz 17 psi (1.2 bar) basıyo olabilir, bu da yüksek bir rakam, full throttle'dayken extra benzin sağlaması gerek, açıklamalarda böyle birşey yazmıyo.

ticari olarak satmadığın için, ticarı kaygı taşımadığınız için ve bizim de rekabet ortamında olmadığımız için birbirimizin eksiklerini tamamlamamız güzel olur.

bu cihazın dezavantajları nedir ? kısa ömür, pervane sesi, aküye gelen ekstra yük vs bu konuda bizim bilmediğimiz dezavantajları nedir ? sonuçta her parçanın artısı da vardır eksisi de, bu cihaz mükemmel bişey olmadığı için mutlaka zayıf noktası vardır. nedir ?
ikna olursam alırım....

Tufan_vts
02-01-2006, 01:43
oncelıkle "polo34" e cvp vermek ıstıyorum ...yukarıda verılen dınanometre sonuçları grafik olarak bakıldığında arabanın devır bandına oranı olarak olçülmez genel grafiğinin yanı en alt devir mıddle ve peak olarak ölçülür ve çıkan orantı doğrultusunda birleştirilir...yanı dolayısıyla full throttle da motor peak yaptığı zaman yanı cut off a girdiği zaman doğal olarak değerler yukselıceği için doğrunun geri kalanınıda etkıler .full throttle ı sadece 5. viteste cutt off a girdiği sırada dusunmemek lazım .her vıtesın sonunda 5 kere motorun peak yaptığını ve buna oranla grafiğin yukseldığını dusunebılırız...yanı bu kısacası distance olarak tanımlanıyor(kusura bakmayın turkçe karşılını bulamadım)... akunun 60 amper olması bişey ıfade etmıyo çünkü senın araban çalışırken zaten elektrıgı akuden değil şarj dınamosundan alıyor...bu sebeple elektrıklı super chargerın elektrığını şarj dınamosu karşılamaktadır... bu cıhazın 1 den çok varyasyonlu uygulaması var.ister nos gıbı ıcerden kumanda edılebılıyo ıster gaz kelebeğıne bağlanan sensörle full throttle da kendı otomatık devreye gırıyor...

Tufan_vts
02-01-2006, 01:48
ıkıncı olarak ayeks e cevap vermek ıstıyorum...dediğin gibi yaptığın hesaplar doğru...ben yazarken anlıcağınızı dusunerek "0" yazma gereği duymadım...bu konuya değindiğin için teşekkur ederım fakat bunu e-ram ıle yazışmalarımız sırasında bende sordum onlarda bana bunun motorun doğal olarak hava çekişiyle beraber hesaplanması gerektiğini söylediler...cıhazın bununla beraber herhangı bır dezavantajı yok akuye herhangı bır yuku veya ekstra bır zararı yok..ilerleyen saatlerde daha fazla bılgı verıcem...

ayeks
02-01-2006, 02:22
ben oto elektriğinden çok anlamam, hem anlamak için hem de detaya inmek için soruyorum, arka cam reziastansı açıldığında, klima açıldığında veya radyatör fanı devreye girdiğinde motor devrindeki salınım dikkatli bakılırsa farkedilir düzeydedir, peki bu 57 Amper çeken motor devreye girdiğinde sonuç ne olur ? 57 Amper çeken motora kaç Amperlik sigorta bağlanır ?

bu tip cihazlar, değişik isimlerde değişik firmalar tarafından satılıyor, e-ram turbonator vs vs ama henüz profosyonel modifiye yapan hiçbir firmanın bunu taktığını, sattığını görmedim. Takması , kullanması bu kadar basit bi parça varken neden turbocharger kitlerini geliştirmek için adamlar uğraşıyo.

dezavantajı olmayan parça yoktur, yeni hiç bir zaman verim %100 olamaz. bu parçayı satanlar da dezavantajı yok diyorsa, kapı kapı satış yapan pazarlamacıları hatırlatıyolar bana.

ben kullanmadım, almadım, takmadım ama 3-4 sene önce istanbulda birisi getirtip Golf'te denemişti, sonucun tatmin edici olmadığını söylemişti.

bi de bu dyno grafiğinde pervanenin kaç devirde açıldığını göremedim, açıldıktan sonra eğimde değişiklik olması gerek. biraz daha açar mısın konuyu...

A.Selim
02-01-2006, 03:38
"gaz kelebeğıne bağlanan sensörle full throttle da kendı otomatık devreye gırıyor..."

bu güzel bir özellik gibi, kulağa hoş geliyor, it sounds great lol :)

siz hangi araca taktınız? sizinkinin tipi neydi? o dyno hangi aracın? bu aletin bir zararı yok mu şimdi araca ?

UMUT-FX1
13-04-2006, 20:54
Gerek yok be abi.. 400-450 milyon parayla chip tuning+filtre+sosn susuturucu yaparsın beah :)

PLAYBOY61
13-04-2006, 21:21
valla dostum hiç tavsiye etmem elektrikli superchargeri çünkü bu 12 volt la çalışıyor çalışmasını bırak kaç watt lık bir gücü var o pervane kaç km hızla dönüyor bunu düşünmek lazım turbo salyongozuna giren gaz pervaneyi 500 ila 1800 km hızla döndürüyor supercharger de ise 50 km i geçeceğini sanmıyorum 50 km e hızla dönen bir percane de motora basınçlı bir hava üfleyemez ama normal ir supercharger olsa gücünü kayıştan alacak o sana yeterli bir güç verir ondan emin ol. ama tavsiye etmem çok istiyorsan ben sana kendi imlatım olarak yaparım bir tane :D hatta al bi oyuncak araba motoru ucuna bir pervane bağla bi boru yap ona tak hava filtre girişine aynısı :D valla 10 milyonliralık şeye 250 milyon istiyorlar yuh artık :D

PLAYBOY61
13-04-2006, 22:56
senin superchargerin 1 bar basınç versin ben sana arabamı vereceğim :D 12 volt la o pervaneyi kaç km hızla döndürmeyi düşünüyorsun 500 km hız la dönen bir turbo pervanesi bile 1 bar ı zor buluyor sen 12 olt la mı 1 bar lık basınç elde edeceksin bence çok saçma uygulayan arkadaşlar da var bi pırlama sesi var güç filan vermiyor arabaya çıkar hava filtresini sür ondan çok basınç uyguluyor gereksiz boş bir uygulama

PLAYBOY61
13-04-2006, 22:56
senin superchargerin 1 bar basınç versin ben sana arabamı vereceğim :D 12 volt la o pervaneyi kaç km hızla döndürmeyi düşünüyorsun 500 km hız la dönen bir turbo pervanesi bile 1 bar ı zor buluyor sen 12 olt la mı 1 bar lık basınç elde edeceksin bence çok saçma uygulayan arkadaşlar da var bi pırlama sesi var güç filan vermiyor arabaya çıkar hava filtresini sür ondan çok basınç uyguluyor gereksiz boş bir uygulama

PLAYBOY61
13-04-2006, 23:26

PLAYBOY61
13-04-2006, 23:26

Burak7
14-04-2006, 12:35
playboy61 arkadasım sen 300 ytl lik ve %10 civarı beygir veren aletle , komplesi 2000 dolar civarı ve %50 verim veren aletleri karşlaştırıyosun...konuya bukadar paraya %10 extra guc alabilirmiyim diye bakaman lazım...

oncelikle ben bu malı kullanan ve satmış olan bir kişi olarak konusuyorum...
urun diger beygir kazanmak için yaptıgınız modifiyelerden ve buna baglı olarak harcadığınız paralardan daha ucuz fiyata veya daha verimlidir...
insanlar chip yapıyor 400-500 ytl veriyor %5 verse seviniyolar...bu alete gore oranlarsanız farkı anlarsınız...ayrıca coğu arkadaşımız filtresi daha fazla hava alsın diye yok pipercross kitler yok venom kitler alıyolar hortumlu olanlardan arabanın altına uzatıyolar 300-400 ytl veriyorlar ama istediği verimi alamıyolar sonra sis farının oradan dışarı çıkarıyorlar sonrada diyolarki su kaçıyo...verdiği paralara yazık oluyor...
Demek istediğim şu , bu alet bu kadar paraya hak ettiği gucu vermektedir ve size temin ederim chipten veya diğer uzatma hortumlu filtre kitlerinden daha yararlıdır...

Bağlamasına gelince 2 tür bağlama şekli var;
birincisi ya arabaya nostaki gibi tam gaz switchi takıp tam gaz verdiğinizde on konuma gelerek bağlanması.(gazlarken faydalı)
ikincisi kontağa bağlayıp araba çalışırken her zaman on konumda tutmak yalnız bunu yapmanız için bu aletleri kontrol eden arabanın hava giriş ve benzin akışını bu alete gore ayarlayan yurt dısında chipler var (100 ytl civarında) bu chiplerden kullanılması lazım bu şekilde takılması için...daha net anlatmak gerekirse bu chipi takıp (takımı 10 dakika) superchagerıda on durumuna getirdiğiniz zaman deviriniz rolantide iken cok yavaş çalışıyor , orta devirlerde gider iken daha hızlanıyor , tam gaz yaptığınız zaman ise en hızlı biçimde çalışıyor ve benzinide durumlarına gore ayarlayıp kullanıyor ve motara zarar vermeyi onleyip teklemesini engelliyor...(bu stil ise herzaman yararlı)

AYRICA BU KİTLER İNGİLTERE VE AMERİKADA MOTOR MODİFİYESİ YAPILDIĞINDA VAZ GEÇİLMEZ OLAN BİR KİTTİR!!!
BİZZAT ŞAHİT OLDUM HİÇ BİR ARABADAN EKSİK DEĞİL(tabi turbosuz ve superchargersiz olan arabalarda)!!!!

10ur_K
14-04-2006, 22:44
yav bu zimpirtinin fiyati ne kadar ?her arabaya uygulanabiliyo mu ?bide bisey daha yukardaki yazinizda bir bolumde chipten filtre kitinden fln fln daha yararli demissiniz peki bu aparat arabaya ortalama olarak %kac guc vermekte?simdiden teskkurler..

A.Selim
15-04-2006, 01:08
sadece tam gazda devreye girecek şekilde ayarlı cihaz ne kadar?
elinizde hazırda var mı?
montajı yapıyormusunuz?
% kaç hp garantisi var, dyno da öncesi ve sonrası ölçtürsek, dediğiniz yüzdeyi yakalayamazsak ürün iadesi olabilir mi? dyno masraflarını her koşulda paylaşıp, iyi çıkarsa burada nette de yayınlayıp reklamınızı da yapabiliriz...

PLAYBOY61
15-04-2006, 01:58
BURAK7 tamam sen getir supercharger ini takalım test edelim 1 bar basınç versin sana arabayı vereceğim aha da sana söz ! oldumu =?

Kaan.E
15-04-2006, 06:53
Jaguarlarda bildiğim kadarı ile elektrikli supercharger kullanılıyor ama ne kadar güç veriyor bilmiyorum...

Burak7
15-04-2006, 11:56
yav bu zimpirtinin fiyati ne kadar ?her arabaya uygulanabiliyo mu ?bide bisey daha yukardaki yazinizda bir bolumde chipten filtre kitinden fln fln daha yararli demissiniz peki bu aparat arabaya ortalama olarak %kac guc vermekte?simdiden teskkurler..
fiyat 280 ytl...atmosferik olan her arabaya uygulanabiliyo...
arabanın motor hacmine ve gucune gore %5 ile %8 arası güç veriyor...

Burak7
15-04-2006, 12:00
Bu aleti ne satıyorum nede ticari bir cıkarım var. Arkadasımın arabasında kullandık ve sonuc olumlu. Evet faydası var. Fakat fiyatına deyecek bir perf. ne yazıkki vermiyor. O paraya benzin almak bile daha mantıklı. Biz söktük bile. . .
ne kadara aldınız bilmiyorum ama biraz pahalıya almış olabilirsin...
ozaman sana şöyle sorayım her yerde satılan uzatma hortumlu olan venom kit veya pipercross kitlerden daha verimli diil mi sence???
fiyatı onlardan daha dusuk zaten akıl var mantık var o dediğim kitler motor daha fazla hava alsın diye ugrasıyor bu alet ise sana ugrasmadan fazlasını aldırıyor...

Burak7
15-04-2006, 12:11
sadece tam gazda devreye girecek şekilde ayarlı cihaz ne kadar?
elinizde hazırda var mı?
montajı yapıyormusunuz?
% kaç hp garantisi var, dyno da öncesi ve sonrası ölçtürsek, dediğiniz yüzdeyi yakalayamazsak ürün iadesi olabilir mi? dyno masraflarını her koşulda paylaşıp, iyi çıkarsa burada nette de yayınlayıp reklamınızı da yapabiliriz...
tam gazda devreye girecek şekilde yine 280 ytl cunku tek satın alman gereken 1 ytl lik tam gaz switchi her yerde bulunur özellikle nos bağlantısı yapan yerlerde...elimde var...montajı ben yapmıyorum ama yonlendiririm...
daha oncede dediğim gibi motorun hacmine ve gucune gore ve diger hava giriş ve çıkış modifiyelerine gore %5 ile %8 arası guc artısı saglamaktadır...

valla yukarıda baska bir arkadasımızda test ettiği verileri yazmış ve bir dyno çıktısı koymuş ama kimse inanamıyor aldırış etmiyor gördüğün gibi...yani senin arabaya takıp gidip dynoda ölçsek getirip buraya sonucunu koysak yine herkes laga luga konusacak emin ol...benim para ile bi işim yok inanacaksanız kendi arabamda takılı olduğundan gidip ölçtüreyim sonucu buraya koyayım...bilmeden konusan seslere son vermek için parasını verip ölçtüreyim...bi yararı olacağını sanmıyorum ama benim için fark etmez...

istersen aşağı linkler koyacam daha bunun gibi 100 lerce var internette genellikle amerika ve avrupada...hatta size şöyle diyim bu aletin çiftli olanı bile var TWİN ELECTRİC SUPERCHARGER...biraz ingilizceniz varsa linkleri açıp kurcalayın arkadaşlar...
http://www.electricsupercharger.com/
http://www.turbomagazine.com/tech/0406tur_knight/
http://www.halfbakery.com/idea/better_20electric_20supercharger
http://www.boosthead.com/home.php
http://otomobilshop.com/final/product_info.php?cPath=66_67&products_id=40

Burak7
15-04-2006, 12:14
Jaguarlarda bildiğim kadarı ile elektrikli supercharger kullanılıyor ama ne kadar güç veriyor bilmiyorum...
sonucta arabaya yuksek devirlerde hava girişi sağlamak yararlı bişeydir değilmi???hepimiz bunun için uğraşıp yok filtre ucu filtre kitleri hortumları kazanları almıyomuyuz???

Burak7
15-04-2006, 12:26
BURAK7 tamam sen getir supercharger ini takalım test edelim 1 bar basınç versin sana arabayı vereceğim aha da sana söz ! oldumu =?
playboyum sen benim yukarda yazdıklarımı ya okuyup anlamadın yada tam okumadın ben kimseye bu supercharger 1 bar hava basar demedim eger bu supercharger 280 ytl ye bir bar hava bassaydı orjinal turbocharger ve supercharger tarih olurdu çünkü yanlış bilmiyosam turbolar falan 1 bar civarı ufluyor.... ve bir bar ufleyen dalga 2000 dolar civarı taktırma hariç ve yanılmıyosam %50 civarı veriyo ve zahmetleride cabası....
diğeri ise 280 ytl ve taktırması gayet kolay masrafsız , zahmetsiz arabaya gore %5 ile %8 hp...

ben insanlara 1 bar ufleyecek diye değil diğer çoğu yaptığınız modifiyelere ve buna bağlı olaraka harcadığınız paralara ve girdiğiniz zahmetlerden daha yararlı bir aleti hem teknik hemde mantık açısından anlatmaya çalışıyorum...
ben size bu alet arabayı ucurur nos gibi etki yapar demiyorum ki diğer modifiyelere gore verdiği güç parasının hakkını veriyor diyorum...

mantıklı modifiyeciler bu aletin yararının olduğunu ve ne kadar bir güç vereceğini zaten anlarlar...zaten bu alete kullanmadan daha gormeden on yargılı bakan kişiler satın almasın bile çünkü piskolojik olarak bu aleti yararsız goreceklerdir...

Burak7
15-04-2006, 12:29
ayrıca bu aletler ISO 9097 MA RINE ve USCG 183.4 10 ve ISO 8846 MA RINE(IGNITION PROTECTİON) belgelidir...

G_A_S
15-04-2006, 12:41
mantık yürütürek düşündüğümüzde işe yararmış gibi algılanıyor...
emiş için ilave fan switchler v.s.

ancak aracın yardımsız kendi başına yaptığı emiş te yabana atılır cinsten deildir...
emiş yapan borunun ucuna elinizi koyun ve biri gazı köklesin...bunu denediğinizde aracınızın oldukça güçlü bir emiş yaptığını hissedebilirsiniz....
bana öyle geliyor ki o ebatlardaki elektrikli bir fan bu kadar kuvvetli emiş yapamaz....ve hatta yapamayacağı gibi aracın kendi kendine çekmeye çalıştığı havayı da engeller ve sanki araca daha az hava girermiş gibi geliyo bana....
bu arada sitesinde de 1psi ve 1.7psi gibi değerler görünüyor...17 psi değil...(psi meselesi önceki sayfalarda konuşulmuştu)

cabrioman
15-04-2006, 12:49
GAS a katılıyorum, hele ki bir de aracın yolda çektiği havayı da düşünün...

Burak7
15-04-2006, 12:53
sizde ozaman aracın kendi çektiği havayla birlikte bu aleti dahada hızlandığını düşünün;)
bu alet ona gore yapılmıs bir alettir cunku!!!

G_A_S
15-04-2006, 12:59
bu aleti test etmenin tek yolu var...dinamo da bilmem nerde olmaz bu iş....

makina mühendislerinin (havalandırma tesisatı işi yapanların) kullandığı cihazlar vardır....Bunları emiş ve üfleme yapan bölümlere tutarak birim zamanda geçen birim havayı m3/h cinsinden ölçerler...

bu basit aletle önce birkaç farklı aracın yardımsız emiş kapasitesini ölçer ve arkasından da bu fanın emiş kapasitesini ölçeriz....

eğer ki sonuç
elk.sup.ch. emişi > aracın kendi yardımsız emişi
olur ise bu alet işe yarar...

ancak benim naçizhane fikrim şu an için
elk.sup.ch. emişi< aracın kendi yardımsız emişi yönünde....
birileri bu basit testi yaparsa herşey anlaşılacaktır....

cabrioman
15-04-2006, 13:01
bi dakka Burak7, şimdi biraz mühendislik düşünelim, sen hiç hava perdesi gördün mü? hani işyerlerinde kapıya koyarlar, önce üşürsün ama bir adım atınca bi bakmışsın arkadan hava gelmior soğuk da...neden? çünkü yukarıdan çok güçlü olarak aşağı werilen hava dışardan girişi kesiyor...araba zaten yeterince hava çekiyor hem de tahminlerinizin çok ötesinde bir güçle...eğer o güçlü akışı yenemezseniz araya koyacağınız herşey emişi azaltacaktır, bu elektrik devresi değil ki seri bağlanınca ne bağlarsan bağla voltajı arttırsın...

G_A_S
15-04-2006, 13:04
@cabrioman
aynen katılıyorum....

Burak7
15-04-2006, 13:23
sende soyle dusun ozaman bu dalga içeri daha fazla hava girmesinden cok içeri sıkıştırarak ve ivmelendirerek hava atmasını sağlıyor zaten...
ve ayrıca pervaneler içeri yonlu yapılmıs yani o içerideki pervane donmezse o zaman kesinti yapar...

makine yuksek muhendisti adama muhendist olarak dusunelim diyosun...

ya arkadaslar hiç bu aleti gordunuzmu , elinize aldınız mı , taktıgınızda elinizi ucuna koydunuzmu daha sonrada araba çalışırken ve bu alet aktifken elinizi ucuna koydunuz mu , gazlarken arabanın içinde oldunuz mu...

bu kadar muhendist bu bulusu yaparken dusunmemiş mi zannediyosunuz acaba , şimdi yararını geçtik bide aleti zararlı yaptınız yaw...

cabrioman
15-04-2006, 13:40
ben bir mühendis olarak düşündüm, ne güzel meslektaşız demek ki, peki sen akü voltajıyla çalışan bir 'pervane' den max kaç dewir çewirtebilirsin??? we o dewir içeri nekadar hava emişi sağlar m3 cinsinden...mühendislik adına bir tane bile teknik data werilemeyen bir alet hakkında soru işaretlerimiz olması normal değil mi? onlar düşünmüştür demekle biter mi bu işler? vakti zamanında KN KingDragon gibi firmalar bile boy boy dyno diagramı koyuyodu, +8-10 hp diye noldu şimdi? bu piyasada malesef aksi ispatlanana kadar herkes bu sanal HP lere inanıyor...SuperSprintin sayfasına girin, komple headers dahil egzoz sistemi ve chip le alet 10-12 hp yi ancak alıyor ve doğru rakam çünkü bendekiyle nerdeyse birebir uyuşuyor...ama daha bikaç sene önce insanlar headers ı 2000 usd lere alırken susturucu güç vermez ama header %20 werir deniyordu...bunlar malesef satış stratejisi, aksi ispatlanana kadar 'turbonatör' le sanal güç almaya dewam...

Burak7
15-04-2006, 13:57
sen dewam et ozaman hemserim 2000 dolar vermeye , tabiki insanların soru işaretleri olacak biz burada satış yapmak için değil yardımcı olmak deneyimlerimizi ve bildiklerimiz yazmak için bulunuyoruz cunku adı ustunde burası TEKNİK DESTEK forumu...2. sayfaya bakarsan baska bir arkadasımız dyno sonucu da koymus voltaj sonucunu da basınc sonucunuda eeeee ne oldu ipleyen yok ama sizin kafanız bir seye basmıyo ALETİ TURBO VE GERCEK SUPERCHARGERLA KARISTIRMAYIN DİYE BAS BAS BAĞIRIYORUZ BURADA ARALARINDAKİ FİYAT FARKI VE VERİMLERİ MUAZZAM!!!SİZ TUTTURMUSUNUZ YOK ONUN KADAR VERİM VERMEZ BUNUN KADAR VERİM VERMEZ , BEN SİZE BUKADAR FİYATA BU KADAR VERİM VERİR DİYORUM VE TABİKİ NORMAL SUPERCHARGER VE TURBO İLE YAKINDAN UZAKTAN YARISAMAZ!!!

AYRICA YUKARIDA BASKA ARKADAS DOGRULUGUNU VE VERİMİNİ İSPATLAMIŞ AKSİ İSPATLANANA KADAR DOGRUDUR AKSİNİ İSPATLA VEYA KN İN AKSİNİ İSPATLA GEL OYLE KONUS!!!DUNYADA BU KADAR MİLLET KULLANIYO SATIN ALIYO URETİMİNİ YAPIYO KAC YILDIR SEN DUSUNEBİLİYOMUSUN Kİ Bİ POKA YARAMAYAN BİR ALET HALA KULLANIMDA SATIŞTA VE ISO BELGELİ OLUR...SEN AKSİNİ İSPATLAMADAN YARARI YOKTUR DEĞİL ZARARI VARDIR DİYOSUN...
YUH ARTIK!!!

Burak7
15-04-2006, 13:59
ayrıca bu alet değirmen misali çalışıyo yani aldığı havayı çevirip ivmenedirerek daha hızlı içeri atıyo yani hava girişine ek sağlıyo...

cabrioman
15-04-2006, 14:07
Burak sen o aletten sanal güçler almaya dewam et kardeşim...herkese de tavsiye et...ayrıca KN ve de KD sayfalarına da gir bakalım artık +12 hp diyebiliyorlarmıymış kendi gözlerinle gör...haaa bu arada, usa deki CİDDİ modifiye forumlarına da uğramayı unutma, orda bu aletleri CİDDİ olarak incelemiş bi çok kişi görüceksin...

bu arada hiç kusura bakma ama hayatında hiç ISO belgesi aldın mı? nasıl bişey olduğuınu bilio musun? adamlar bu alet güç verir diye bir ISO mu almışlar lütfen bi söylesene bize...ben şirketim ISO alırken ISO formatlarını bile kendim oluşturdum, olayı ISO boyutuna getirmeyin o sadece üretimi yapılan şeyin plastik kalitesi, tesisat kalitesi vs yi , kendi belirlediğin kalite standartlarında ürettiğine dair werilen bir belgedir, sana şu kadar HP werdi diye ISO wermezler...ama malesef işte herzaman ki satış taktiklerinden biridir bu da maşallah hemen düşüyoruz...ISO belgeleri ISO 39986764 belgesi, yok ODTU den alınan yakıt tasarruf cihazına verilen belge:) allahtan ODTU lüyüz de o belgenin de aslını biliyoruz...Burak sen istediğine inan, istediğini uygula...beni bu forumlarda bilen bilir, sadece uyguladığım ve de kalitesini test ettiğim şeyleri öneririm, sen kendi aracına bi tak, dyno werisini de koy, ozaman inanrım sana...

G_A_S
15-04-2006, 14:20
benim de bi projem var....
cold air intake projesi:
Artık gazlarken klima kapamak yerine herkes klima açacak...

klimadan direk boru ile aracın hava emişine buz gibi hava aktarılır...:p
böylelikle sadece boru parasına aracınıza buz gibi ilave hava...:thumbsup:
boruya bi de izolasyon yaparız...
patent alıp satacam size beyler...Reklamını yapacak arkadaş bulurum buralarda nsl olsa....:p

Burak HGT
15-04-2006, 14:23
Ben daha önce "feci bi cehalet" örneği göstererek aracımda "Cyclone" denemiştim...

http://www4.icomis.com/%7Ecyclone/e_comp_01.php

Hemde söylendiği gibi 2 adet....

Modifiye sonrasındaki ölçümlerde beklenen güçte eksilme tespit edince de bunları hatırlayıp sökmüştüm...

Tam 5 BHP'ye mal oluyormuş arkadaşlar...
Yani cyclone'ları sökünce tam 5 BHP geri kazandım.

Nedeni gayet basit, hava girişini engelliyorlarmış !

Cyclone, Turbonator, SpiralMAX ve benzeri pasif türbülatörler tamamen uydurmadır !

Bunun elektriklisi için de farklı bişey söyleyemeyeceğim...

Denemek isteyen bir Vacuum meter yardımı ile önce ve sonra testleri yapabilir...

Standart yazılımda fazla hava beslemesi ile AFR oranınızın bozulması mümkündür. Eğer aracınızda debimetre(hava ölçer) yoksa AFR değerleri sapıtır ve karışım fakirleşir. Fakir/zengin karışım ayrı bir konu ama bu değerlerin öngörülen harici değişmesi faciaya yol açabilir.

Bu cihazdaki temel sorun ne kadar hava itebildiği değildir, motorunuz zaten ihtiyacı olan havayı emmektedir. Buradaki mantık olsa, olsa emme işlemi sırasında oluşacak kaybı(direnci) düşürmektir. Tıpkı hava filtre in-take kitleri gibi..(ki bunlarında faydalı olup/olmadığı ayrı bir konu)

Bu alet alt devirlerde motorun ihtiyacından fazla hava bassada, Üst devirlerdeki (6.000-7.000rpm deki) mortortunuzun emdiği hava miktarını düşürecektir.

Üst devirlerde çalışan motorunuz, hacmine bağlı olarak ciddi miktarda hava çeker. (Hacme bağlı olarak farklı modeller olmalıydı !)

Bunu araç park halindeyken gaza basarken hava emme girişine dokunarak görebilirsiniz... (Sakın tam gaz yapmayın... detonasyon ile tanışmayın yani)

Sonuçta bu cihazın bırakın extrayı, gücü aynı tutacağına bile şüphe ile bakıyorum..

Bence saçma... Bulaşmayın !

G A S ve cabrioman tamamen aynı fikirdeyim :thumbsup:

Yiğit G.
15-04-2006, 14:31
Arkadaşlar bu bizim forumdada tartışıldı , toplandık getirttik ve gördükki hiçbir işe ama hiçbirişe yaramıyor.Yüzyılın para tuzağı.Tamamen satış amaçlı bişey...Hatta bazı arabalarda map sensor error veriyor.Zaten 12 voltla bizim arabaların emiş gücünden fazla vermesi olanaksız.Tam tersine performans kaybına uğrarsınız

cabrioman
15-04-2006, 14:36
aklı selim insanları görmek gerçekten güzel...forumu paylaşım amaçlı kullanırken insanları yanlış yönlendirmemek gerekir, bi de 'mühendislik' yorumları yaparken 'bi poka yaramasaydı', 'kafanız basmıyor', 'yuh artık' gibi son derece TEKNİK yorumlardan kaçınmalıyız...

Yiğit G.
15-04-2006, 14:47
Arkadaşlar bu bizim forumdada tartışıldı , toplandık getirttik ve gördükki hiçbir işe ama hiçbirişe yaramıyor.Yüzyılın para tuzağı.Tamamen satış amaçlı bişey...Hatta bazı arabalarda map sensor error veriyor.Zaten 12 voltla bizim arabaların emiş gücünden fazla vermesi olanaksız.Tam tersine performans kaybına uğrarsınız

Şunuda ekliyim Turbo ve supercharger ların olayı motora hava basmak değildir.Motora intercooler yardımıyla buz gibi hava basmaktır.bunuda unutmayalım.

approachfani
15-04-2006, 15:39
Kişisel fikrim elektrikli kompressörün işe yarayacağı, ama gereken güçte olursa. Yukarıda verilen bazı linklere baktığınızda çok profesyonel ve güçlü sistemlere rastlıyorsunuz, ek güç kaynaklı komplike sistemler, ama fiyalarıda 1300$ dan aşağı değil. Evlerimizde kullandığımız klima sistemlerinin veya daha iyisi araçlarımızdaki havalandırma sistemlerinin yapısına bakın, hangi güçteki motorlar ve pervanelerle ne yoğunlukta hava üflediklerini düşünün, veya evinizdeki süpürgenin 2000w.la verdiği emiş gücünü. Evet elektrikli sistemler işe yarayabilir, ama pervane yapısı ve gücü konusunda mantıklı olmak şartı ile. Bu arada şu klimadan soğuk hava üfleme sistemine pazarlamacı ortak lazım mı? :)

G_A_S
15-04-2006, 16:10
Bu arada şu klimadan soğuk hava üfleme sistemine pazarlamacı ortak lazım mı? :)

önce aleti tasarlayalım...klima ara borusuna fan gibi bişi de uydurmak lazım...turbanatör gibi bi de isim buluruz....(bizimkinin adı COLD AIR CORDINATOR olur:p :p karizma isim...hehe)...elektriğini çakmaktan çekeriz...demontable bişi olur...yarışacağın zaman takarsın, işe giderken sökersin...
bi de web sitesi yaparız...tv de telemarketlere falan reklam veririz...bostancı sanayi de ustaların görüşlerini kameraya alırız...
CE/ISO/TSE/TUV ne varsa basarız mühürü de kutusuna...:hahaha: pazarlama işi de senin olur...
varya bunu alacak o kadar çok kişi çıkar ki....köşeyi döneriz...
sahtekar olduğumuzu çakamayanlar da beleşe reklamımızı yapar otomobil forumlarında...
hehehe...:)

PLAYBOY61
15-04-2006, 20:48
BURAK7 hiç sorun değil olabilri belki başkası yazdı dikkat etmedim ama birisi yazmış ama yinede bişe değişmez senin elektrikli turbochargerin i ben arabada serinletici olarak kullanıyorum ve arabamda ki serinleticide de ıso9001 belgesi var.vede ISO 9001 bize demiyor ki alın kullanın gerçekten acayip manyak bi beygir gücü veriyor iso sadece bir kalite belgesidir bunu untmayalım:D eminim o supercharger arabamın lastiğini bile şişirmez:D hava filresini çıkar sür daha iyidir

Burak7
15-04-2006, 22:29
Burak sen o aletten sanal güçler almaya dewam et kardeşim...herkese de tavsiye et...ayrıca KN ve de KD sayfalarına da gir bakalım artık +12 hp diyebiliyorlarmıymış kendi gözlerinle gör...haaa bu arada, usa deki CİDDİ modifiye forumlarına da uğramayı unutma, orda bu aletleri CİDDİ olarak incelemiş bi çok kişi görüceksin...

bu arada hiç kusura bakma ama hayatında hiç ISO belgesi aldın mı? nasıl bişey olduğuınu bilio musun? adamlar bu alet güç verir diye bir ISO mu almışlar lütfen bi söylesene bize...ben şirketim ISO alırken ISO formatlarını bile kendim oluşturdum, olayı ISO boyutuna getirmeyin o sadece üretimi yapılan şeyin plastik kalitesi, tesisat kalitesi vs yi , kendi belirlediğin kalite standartlarında ürettiğine dair werilen bir belgedir, sana şu kadar HP werdi diye ISO wermezler...ama malesef işte herzaman ki satış taktiklerinden biridir bu da maşallah hemen düşüyoruz...ISO belgeleri ISO 39986764 belgesi, yok ODTU den alınan yakıt tasarruf cihazına verilen belge:) allahtan ODTU lüyüz de o belgenin de aslını biliyoruz...Burak sen istediğine inan, istediğini uygula...beni bu forumlarda bilen bilir, sadece uyguladığım ve de kalitesini test ettiğim şeyleri öneririm, sen kendi aracına bi tak, dyno werisini de koy, ozaman inanrım sana...
hemserim ozaman sen ne konusuyon deneyip test etmediğin şeyi çok biliyomuş gibi...benim arabamda takılı zaten o alet ve 2. sayfada dyno verisi varda ne oluyo kesiyomusunuz sesinizi yok halen konusuyonuz...

ISO BELGESİNİN YANINA YAZDIK DİMİ IGNITION PROTECTİON İÇİN VERİLMİŞTİR DİYE İLLA HER Bİ POKU YANLIS ANLAYIP ÇEVİRECEĞİNİZ DİMİ!!!BENİM ISO BELGESİ VAR DEMEMİN SEBEBİ SENCE Bİ POKA YARAMAYAN SATILMAYAN BİR MALA KİM ISO BELGESİ ALMAYI DUSUNUR!!!

HAYATINDA ISO BELGESİ ALDIN MI DEMİŞİN NE İŞ YAPTIĞIMI BİLMEDEN KONUŞUYOSUN!!!!!

BENİDE BU FORUMLARDA BİLEN BİLİR RAHAT OL TELEFONUM HER YERDE YAZAR ADRESİM BİLE!!!

UYGULADIGIN DENEDİĞİN ŞEYİ ÖNERİRSEN SENDE UYGULA DENE PARANA KIY GİT DYNO TESTİ YAP ONDAN SONRA GEL BURADA EFELİK YAP!!!!

HAYATINDA GÖRMEMİŞİN MALI ONUN HAKKINDA YORUM YAPIYOSUN!!!

KARDEŞ AYRICA BEN USA FORUMLARINDA GEZMİYORUM DAHA ÖNCEDE SÖYLEDİĞİM GİBİ USA DE GEZİYORUM O YUZDEN BU ALET NE KADAR KULLANILIR , İNSANLAR MEMNUN MU BİLİYORUM!!!

KENDİ AĞZINLA SÖYLÜYOSUN GÖRMEDİM , KULLANMADIM BİLMEDİĞİM ŞEY HAKKINDADA KONUSMAM TAVSİYE ETMEM DİYOSUN...E OZAMAN NİYE KONUSUYOSUN???

Burak7
15-04-2006, 22:33
Ben daha önce "feci bi cehalet" örneği göstererek aracımda "Cyclone" denemiştim...

http://www4.icomis.com/%7Ecyclone/e_comp_01.php

Hemde söylendiği gibi 2 adet....

Modifiye sonrasındaki ölçümlerde beklenen güçte eksilme tespit edince de bunları hatırlayıp sökmüştüm...

Tam 5 BHP'ye mal oluyormuş arkadaşlar...
Yani cyclone'ları sökünce tam 5 BHP geri kazandım.

Nedeni gayet basit, hava girişini engelliyorlarmış !

Cyclone, Turbonator, SpiralMAX ve benzeri pasif türbülatörler tamamen uydurmadır !

Bunun elektriklisi için de farklı bişey söyleyemeyeceğim...

Denemek isteyen bir Vacuum meter yardımı ile önce ve sonra testleri yapabilir...

Standart yazılımda fazla hava beslemesi ile AFR oranınızın bozulması mümkündür. Eğer aracınızda debimetre(hava ölçer) yoksa AFR değerleri sapıtır ve karışım fakirleşir. Fakir/zengin karışım ayrı bir konu ama bu değerlerin öngörülen harici değişmesi faciaya yol açabilir.

Bu cihazdaki temel sorun ne kadar hava itebildiği değildir, motorunuz zaten ihtiyacı olan havayı emmektedir. Buradaki mantık olsa, olsa emme işlemi sırasında oluşacak kaybı(direnci) düşürmektir. Tıpkı hava filtre in-take kitleri gibi..(ki bunlarında faydalı olup/olmadığı ayrı bir konu)

Bu alet alt devirlerde motorun ihtiyacından fazla hava bassada, Üst devirlerdeki (6.000-7.000rpm deki) mortortunuzun emdiği hava miktarını düşürecektir.

Üst devirlerde çalışan motorunuz, hacmine bağlı olarak ciddi miktarda hava çeker. (Hacme bağlı olarak farklı modeller olmalıydı !)

Bunu araç park halindeyken gaza basarken hava emme girişine dokunarak görebilirsiniz... (Sakın tam gaz yapmayın... detonasyon ile tanışmayın yani)

Sonuçta bu cihazın bırakın extrayı, gücü aynı tutacağına bile şüphe ile bakıyorum..

Bence saçma... Bulaşmayın !

G A S ve cabrioman tamamen aynı fikirdeyim :thumbsup:
ÖNCEDENDE YAZDIĞIM GİBİ HER ARABAYA FARKLI OLARAK CHİPİ VAR VE DOĞRUSUDA BU!!!!

Burak7
15-04-2006, 22:35
KONTAĞA BAĞLARSAN ÖYLE OLUR TABİ CHİPLE BİRLİKTE TAKMAN LAZIMDI MOTORA ZARARI VE GUC KAYBINI ONLEMEK İÇİN YADA TAM GAZDA KULLANMAN LAZIMDI....

Burak7
15-04-2006, 22:40
BURAK7 hiç sorun değil olabilri belki başkası yazdı dikkat etmedim ama birisi yazmış ama yinede bişe değişmez senin elektrikli turbochargerin i ben arabada serinletici olarak kullanıyorum ve arabamda ki serinleticide de ıso9001 belgesi var.vede ISO 9001 bize demiyor ki alın kullanın gerçekten acayip manyak bi beygir gücü veriyor iso sadece bir kalite belgesidir bunu untmayalım:D eminim o supercharger arabamın lastiğini bile şişirmez:D hava filresini çıkar sür daha iyidir
ONEMLİ DİİL GORMEMİŞ OLABİLİRSİN...YUKARIDADA DEDİĞİM GİBİ ISO BELGESİ VAR DEMEMİN SEBEBİ HİÇ BİR ŞEYE YARAMAYAN VE SATILMAYAN BİR MALIN KAÇ YILDIR SATIŞININ YAPILIPTA O MALA ISO BELGESİ ALINMASI APTALCA OLMAZMI DEMEK İÇİNDİ...

tabu
15-04-2006, 23:01
arkadaşlar konuyu daha yeni gördüm test etmiş ve kullanmış biri olarak konuşmak istedim!yazıları okurken 2 tane arkadasımıza hak verdim ve onların yerine çok sinirlendim!öncelikle konuda urunu görmemiş,kullanmamış hatta ne olduğunu bile bilmeyen arkadaşlarımız boş boş yorumlar yapmışlar bu insanları bildikleri konu hakkında yazı yazmalarını önerip konuyu meşgul etmemelerini öneriyorum!oncelikle burak7 ve tufan vts arkadaslarımızı destekliyorum.fakat burak7 arkadasımızı cok sinirlendirmişiniz anlaşılan arkadasım senide ne zaman bi yazıda görsem hep sinirleniyosun ama haklısında bence fakat sakin ol lutfen...okuduklarımdan anladığım kadarı ile arkadaşımız test edip onayladığı ve hakkında bilgi sahibi olduğu bir şey hakkında konusuyor ve yazıyor.

sadete gelmek gerekirse bende twin electric supercharger var ayrıca burak arkadasımızın söylediği gibide arabama uygun yurt dışından getirtip taktırdığım supercharger chip module ü var ve artıştan gayet memnunum.hiç bir şikayetim yok ve herzaman devrede çalışıyor.bende ilk aldığımda tahmin ediyorum bazı arkadaşlarımızında yaptığı hatalar gibi chipsiz kontağa bağladım araba dusuk devirlerde teklemeğe başladı sonra dip gaza taktım bu seferde hızlanırken iyi ama son hızlara ve devirlere doğru performans kaybı yaşadım ve sonra bu modülü getirttim ve herzaman on konumda ve chipin chargeri kararında çalıştırıp air/fuel ratiosunu ayarlamsıyla istediğim sonuca ulaştım!size şunu söylemeliyimki yanlış modifiyeler herzaman eksi sonuçlar getirir bu işinde doğrusu böyle!(ayrıca arabamdada bir sürü motor modifiyesi var yazsam buraya sığmaz)

SONUÇ OLARAK LÜTFEN KONU HAKKINDA DENEYİMİ OLAN ARKADAŞLAR YAZILAR YAZSIN Kİ ÖN YARGILI DÜŞÜNCELERDEN KURTULUP BU ÜRÜN HAKKINDA SORUNU OLANLARIN SORUNUNU ÇÖZMEYE YARDIM ETMİŞ OLALIM YADA ÜRÜNÜ KULLANMIŞ KİŞİLER OLARAK ONLARA TANITALIM ANLATALIM!
YOKSA BU KONUDA DOĞRU DÜŞÜNCELER DEĞİL ÖN YARGILI SAHTE DÜŞÜNCELER ORTAYA ÇIKAR!

Burak7
15-04-2006, 23:09
oh bee kardeşim sonunda bilen goren test eden biri konuştu nasıl sinirlenmiyim kardeşim en gıcık olduğum şey ben gordugum kullandıgım test edip verim aldığım bişey hakkında yazı yazıyorum millet sanki ben yalan soyluyomuşum gibide eleştriyo...
burası teknik destek forumu insanların bazı destege ihtiyacı olur konu hakkındada bilgisi ve deneyimi olan kişiler yardımcı olur...
ben yardımcı olayım dedim insanlarda yararlansın dedim yalancı demedikleri kaldı...beni gorduyseniz forumlarda bildiğim sey hakkında konusurum bilmediğim sey hakkındada salyangoz gibi her yerde yazı yazmam ama bildiğim bişeyinde tersi iddia edilince deliririm hele bu bilmemeyi bırak hatta gormemiş insanlar bile olunca hiç kabullenemem...
hani kullanıp verim alamamış arkadaşlar diğer sayfalara bakın hiç bir ters cevabım yok tam tersine yanlış kullanımdan olabileceğini dusunup ona gore cevap vermişimdir....

cabrioman
15-04-2006, 23:23
size 'sanal' beygirlerinizle hayatta başarılar dilerim, ayrıca 'pok' lu konuşmalarınıza kendi aranızda dewam ederseniz sewinirim...

Burak7
16-04-2006, 15:40
size 'sanal' beygirlerinizle hayatta başarılar dilerim, ayrıca 'pok' lu konuşmalarınıza kendi aranızda dewam ederseniz sewinirim...
tesekkur ederim...bende sana sanal beygir zannettiğin şeyleri denemeden konuşmamanı tavsiye eder gerçek beygir zannettiğin şeylerle hayatta başarılar dilerim...

Burak7
16-04-2006, 15:46
arkadaslar ben bu malın ne mucitiyim ne de üreticisi nede distribitorü...
bu forumda hiç bir yerde de ben bu malı satıyorum bana özel mesaj atın size satayaım demedim ve telefonumu vermedim...yani bu malı ureten benim babam değil bende kafadan kontak gibi doğru olmayan bişeyi görmediğim kullanmadığım bişeyi buraya yazacak bu kadar insanlada ugraşacak halim yok...bilmesem kullanmasam görmesem niye bu kadar uğraşayım ki bidüşünün...

İSTERSENİZ BU KONUYU KAPATALIM HİÇ KONUŞMAYALIM!!!BENİM İÇİN HİÇ FARK YAPMAZ HATTA DAHA İYİ OLUR!!!

Yiğit G.
16-04-2006, 16:26
İSTERSENİZ BU KONUYU KAPATALIM HİÇ KONUŞMAYALIM!!!BENİM İÇİN HİÇ FARK YAPMAZ HATTA DAHA İYİ OLUR!!!

Yoo niye kapansın ki konu , bu para tuzagının hiçbir işe yaramadıgını herkes bilmeli bence , tabi konu kapanırsa bu malı satanların işine gelicek o ayrı...

Burak7
16-04-2006, 17:47
Açıkçası ürüne karşı negatifim ancak bu negatifliğim aşağıda yazacağım farklı bir yaklaşıma etki etmiyor. Tamamen objektif olarak ve meraktan soruyorum...

Satılan malın bir garantisi olur. Bu heryerde geçerli bir kuraldır. Ancak resimlerden gördüğüm ve anladığım kadarıyla ve eğerki yanlışım yoksa bu aparat filtreden önce monte ediliyor...

Sonuçta bu aletde insan ürünü, herhangi bir problemde garanti prosedürü nasıl işliyor? Ufak bir senaryo yazmak gerekirse kırılan bir pervane kanadı motorun emişiyle beraber, hava ile motora gittiğinde doğabilecek sonuçların bedeline katlanmayı üretici firma kabul ediyormu? Herhangi bir katı parçanın motora gitmesi durumunda (ufak bir vida bile olsa ) doğabilecek sonuçlar malum....
valla onu bilmiyorum ama satılan yerlerde örneğin otomobilshop.com da 1 yıl mekanik garantisi olduğu yazıyo ama neleri kapsar bilmiyorum...

Burak7
16-04-2006, 17:49
Yoo niye kapansın ki konu , bu para tuzagının hiçbir işe yaramadıgını herkes bilmeli bence , tabi konu kapanırsa bu malı satanların işine gelicek o ayrı...
yok ben sizin gibi bilmeyenlerle sinirlenmekten bıktımda ondan kardeşim sananl konuşma ve tartışmaları sevmiyorum pek kolpaların işi çunku;)

tabu
16-04-2006, 17:51
yahu boş konuşan ve hayatında malı görmemiş insanlara fitil oluyorum...
KANITLA ONDAN SONRA KONUŞ KİRVEM!!!

cabrioman
16-04-2006, 22:59
Burak sanırım sen hayatında argosuz hiç tartışmadın, şimdi de senle aynı fikri paylaşmayanları kolpa yaptın..maşallah aynen böyle dewam, daha önceki sayfalarda ben bu malı sattım diosun, şimdi de babamın malı mı durumuna getiriyosun...garanti deniyor, 1 yıl mekanik garanti:) ee ISO kapsamıo galiba o garantiyi:) o koyduğunuz grafiği de siz yorumluyamıyosunuz belki de, git dyno ölçümü yapan herhangi bi yere götür sana yorumlasınlar, o zikzakların ne anlama geldiğini...

cabrioman
16-04-2006, 23:05
Burak sanırım sen hayatında argosuz hiç tartışmadın, şimdi de senle aynı fikri paylaşmayanları kolpa yaptın..maşallah aynen böyle dewam, daha önceki sayfalarda ben bu malı sattım diosun, şimdi de babamın malı mı durumuna getiriyosun...garanti deniyor, 1 yıl mekanik garanti:) ee ISO kapsamıo galiba o garantiyi:) o koyduğunuz grafiği de siz yorumluyamıyosunuz belki de, git dyno ölçümü yapan herhangi bi yere götür sana yorumlasınlar, o zikzakların ne anlama geldiğini...

Muharrem111
17-04-2006, 02:04
allahım kavga kıyamet kopuyo burda arkadaşlar ne gerek var bir arkadaşımız dedneim diyo işe yarıyor diyor neden yalan söylesin bence iyiki sylemiş herkes aynı şeyi söylerse olmaz sonuçta buna karşı çıkanlar denemeyenler dir arkadaş kullandım diyor bence daha ötesi yok bunun kimsede bişey diyemez yalan söylüyorsada bu onun kendi kendisiyle ilgili bi sorundur .....kavga etmeyelim ..............

Yiğit G.
17-04-2006, 03:14

Malı denedik hiçbir işe yaramıyor KİRVEM.Yine söylüyorum para tuzagı !

Yiğit G.
17-04-2006, 03:19
sayrıca 'pok' lu konuşmalarınıza kendi aranızda dewam ederseniz sewinirim...

Burak sanırım sen hayatında argosuz hiç tartışmadın, şimdi de senle aynı fikri paylaşmayanları kolpa yaptın..

Dostum boşver bu lafları kullananlar terbiyesiz insanlar biz terbiyemizi koruyalım.Ayrıca boşuna anlatmaya gerek yok aklı yerinde , motordan biraz anlıyan bir insan o zımbırtının aslında hiçbirişe yaramadıgını bilir.Bu kadar anlattıktan sonra işe yarayacagını düşünen varsada gitsin alsın...

ercuz
17-04-2006, 10:24
Ya bırakın arkadaşlar bu elektrikli oyuncakları,Arkadaşlar belki kafadan atmıyolar belki gerçektende 1-2 hp veriyodur.Ama mantıklı olun!!12volt ne yapaabilir??
Siz böyle şeyleri tartışıp konuşacanıza benm megane II ye göre bi supercharger bulunda takalım :D

G_A_S
17-04-2006, 11:25
Benim de takıldığım bi konu var...
sanki bir arkadaşımız kendine sanal destekçiler yaratmış gibi geldi bana....
mesajların gönderilme zamanları ve yazım stiline bi baktım da....

sanki mu 2 mesajı atan arkadaşlar aynı kalemi kullanmış...Hatta cümlenin sonunda büyük harf kullanılması ve 3 ünlem işareti bile ikiz kardeş gibi birbirine benziyo...:)

sanal dünya burası...beygirler sanal...destekçiler de sanal olacak tabi haliyle....:p :p :p

Burak7
17-04-2006, 11:31
bizim kimseyi kolpa yaptıgımız yok sanal mafyalık yapıpta bizi kolpa yapmaya calısanlara lafımız var ben bu malı satmıs olarak konuşuyorum dedim satıyorum demedim ben bu malın ne bayiligine sahibim ne elimde 5-10 tane var nede üreticisiyim...ben bu malı sadece benim birader vasıtası ile yurtdısından getirttim tanıdıklarıma verdim hepside memnun kaldı demek istedigim ben bu malı satmış biri gibi kullananlarında memnuniyetini gordum...
tabi sen illa herseyi degiştirecen ya full laf bilmecesisin baska bisey yok...
1 yıl mekanik garantiyi ben vermiyorum komik insan bu adrese gir oraya bak ondan sonra gul her zaman ki gibi bisey bilmeden konuşma http://otomobilshop.com/final/product_info.php?cPath=66_67&products_id=40
ıso nun ne anlamla yazdıgımızıda acıkladık konuşacak baska lafın olmadığı HATTA BU MALI GORMEDİGİN İÇİN SIRF CAMUR ATMAK İCİN YAZI YAZIP DURUYOSUN BURADA!!!
o olculerin ne anlama geldigini biliyorum rahat ol senin hayatın kadar dyno ölçümü yaptım ben ve ayrıca 2. sayfada tufan vts arkadasımız gayet guzel acıklamıs ve kimse,sen de dahil hic bi laf söylememisiniz...sen galiba 280 ytl lik bir alete nos gbibi bir dyno artısı bekliyodun ama ne yazık sana...

YAW BU ARADA DENEYİMİ OLMAYANLAR MALI GÖRMEYİP BİLMEYENLER KONUSMASIN DEMEDİK Mİ???:)

Burak7
17-04-2006, 11:32
allahım kavga kıyamet kopuyo burda arkadaşlar ne gerek var bir arkadaşımız dedneim diyo işe yarıyor diyor neden yalan söylesin bence iyiki sylemiş herkes aynı şeyi söylerse olmaz sonuçta buna karşı çıkanlar denemeyenler dir arkadaş kullandım diyor bence daha ötesi yok bunun kimsede bişey diyemez yalan söylüyorsada bu onun kendi kendisiyle ilgili bi sorundur .....kavga etmeyelim ..............
anlamıyo ki millet...

Burak7
17-04-2006, 11:47
Benim de takıldığım bi konu var...
sanki bir arkadaşımız kendine sanal destekçiler yaratmış gibi geldi bana....
mesajların gönderilme zamanları ve yazım stiline bi baktım da....

sanki mu 2 mesajı atan arkadaşlar aynı kalemi kullanmış...Hatta cümlenin sonunda büyük harf kullanılması ve 3 ünlem işareti bile ikiz kardeş gibi birbirine benziyo...:)

sanal dünya burası...beygirler sanal...destekçiler de sanal olacak tabi haliyle....:p :p :p
yahu kocum sen madem bukadar akıllısında benim uyelik zamanımla arkadaşın uyelik zamanına neden bakmadın hadi bir anda ben bu adamı yarattım diyelim adamın yeni uye olması gerekirdi tabi sen dansoz gibi şimdi lafı kıvırıp diyeceksin ki önceden yaratmışındır işim gücüm yok bu günü düsünüp önceden account yaratacam ayrıca rahat ol millete bi ozel mesaj atsam burayı yalancı 50 tane mesajla doldururumda ben sizin gibi iftiracı laf ebebisi değilim ve gormeden konusan bir insan degilim... bu arada her buyuk harf 3 ünlem ve 3 nokta kullanan benim akraba ise ben çok 3 nokta kullanırım sende yukarıya bak çok kullanıyosun benim oglum olmayasın???ayrıca madem yazı ile kardes olunuyor bende herifin yazısına dikkat ettim ben hic bir zaman tek ünlem kullanmam cogu zamanda turkce karakterler kullanmam...buysa yani ispat al sana...cok kurcalarsan sana bile kardes cıkar...dedektif zannetti kendisini adam...baska bisey bulamadınız halen bilmediginiz gormediginiz mal hakkında konusuyorsunuz yazık size...

ayrıca seninle cabrioman inde baktımda mesaj zamanlarınızında sizinkilerde 2 tane dısında hep aynı...sen bu mantıkla yola çıkarsan herkesi kardes yaparsın kocum...

tabu sen de konuşsana hemserim...

cabrioman
17-04-2006, 11:50
maşallah maşallah, sanal delikanlılığa dewam, yanlız kusura bakma da, o delikanlılık ancak sanal yapılabilir bu bir...

sen ne iş yapıodun? amerikadan yüksek makine mühendisliği mi?emin misin? kendi profiline bir daha bak ozaman bu iki...

hayatında değil dyno testi yapmak yanından bile geçmediğin o kadar belli ki...koyulan grafiği yorumlamayı bile bilmiyosun bu üç...

ben senin gibi sanal tuningçi değilim bilen bilir, teknik bir tek kelime bile yazamadan laf salatasıyla forumları kirletme bu dört...

umarım anlaşılmıştır...

Burak7
17-04-2006, 11:52
Dostum boşver bu lafları kullananlar terbiyesiz insanlar biz terbiyemizi koruyalım.Ayrıca boşuna anlatmaya gerek yok aklı yerinde , motordan biraz anlıyan bir insan o zımbırtının aslında hiçbirişe yaramadıgını bilir.Bu kadar anlattıktan sonra işe yarayacagını düşünen varsada gitsin alsın...
ozaman konusmayın biraderim isteyen alsın isteyen almasın kullanmayıpta konusanlara benim lafım....

Şafak-G
17-04-2006, 12:07
Bilgi paylaşımını yaşamak karşılıklı nezaket sınırları içinde olması gerektiğini hatırlatarak konu kilitlenmiştir.